Nieuws

24/07/2014

Sibret – Standard
Voor zijn eerste optreden van het seizoen, bezoekt de A-ploeg de Wallonia Club Sibret waar onze C-ploeg binnen in iets minder dan een maand de tweede speeldag van de derde klasse B zal afwerken. Dit zal vooral een gelegenheid zijn om onze nieuwe rekruten in actie te zien.

23/07/2014

Herneming van de B en C-ploegen
Bijna een week na de speelsters van A-ploeg, is het de beurt aan de B & C-ploegen om te trainingen te hervatten op de academie Robert Louis-Dreyfus.
En ook zij hebben een drukke augustus op het programma. De B-ploeg heeft al drie vriendschappelijke wedstrijden tegen Woluwe, Chastre en Mechelen en een tornooi in Mechelen op het schema. En de C-ploeg heeft naast drie oefenwedstrijden tegen Sint-Truiden VV, Jodoigne en Scharn (Nederland), een of twee wedstrijden in het kader van Beker van België, de eerste ronde vindt plaats op de terreinen van RCS Hastiérois. Volledige informatie voor deze evenementen zijn al beschikbaar op de agenda.
Het kampioenschap zal voor beiden beginnen op zaterdag 30 met een bezoek aan de USGTH (voormalige Mons) in eerste klasse voor de B-ploeg en een verplaatsing naar Charleroi in de derde klasse B voor de C-ploeg.

15/07/2014

De vakantie eindigt morgen voor onze A-ploeg
Het is de vooravond van de hervatting van de trainingen voor de meisjes van onze eerste ploeg.
Het voorbereidingsprogramma dit jaar zal vooral gekenmerkt door deelname aan voorronde van de UEFA Women's Champions League, die wordt gehouden van 09-14 augustus in Portugal. Standard zal als reekshoofd deelnemen en spelen tegen ASA Tel-Aviv University SC (Israël), Clube Atlético Ouriense (Portugal) en Cardiff Metropolitan LFC (Wales). Er zijn acht groepen, alleen de clubs die een groep winnen en de twee beste nummers twee plaatsen zich voor de knock-out fase.
Rondom dit evenement worden zes oefenwedstrijden al gepland:
 • 24/07 Sibret – Standard
 • 29/07 USGTH – Standard
 • 30/07 Tienen – Standard
 • 02/08 Standard – Aalst (Jodoigne)
 • 20/08 DV Zonhoven – Standard
 • 23/08 Leverkusen – Standard (Weywertz)
De BeNe League wordt het hervat op 29 augustus met een treffen tussen Standard en Heerenveen. Anders dit seizoen, zullen de wedstrijden plaatsvinden om 19.30 uur in België en Nederland, met uitzondering van de thuiswedstrijden van Gent en Anderlecht die om 20:30 beginnen.

14/06/2014

UEFA Women's Champions League
Gekwalificeerd voor het derde opeenvolgende jaar voor de UEFA Women's Champions League. Maar dit jaar staat het Belgische coëfficiënt niet goed genoeg voor Standard de Liège om rechtstreeks te kunnen deelnemen aan de 16de finales. Daarom spelen onze meisjes van 9 tot 14 augustus een kwalificatietornooi waar ze zijn aangeduid als reekshoofd. Ingedeeld in 8 groepen van 4 zullen de 10 beste clubs een plaats winnen in de volgende ronde. We weten pas na de trekking de indelingen van de groepen, deze vindt plaats op donderdag 26 juni omstreeks 14u30, wie de tegenstanders zijn en waar er gespeeld zal worden.
De 5 mogelijke organiserende clubs zijn:
 • ŽNK Osijek (Kroatië)
 • Gintra Universitetas (Litouwen)
 • Clube Atlético Ouriense (Portugal)
 • WFC Ekonomist (Macedonië)
 • Rīgas FS (Letland)

09/06/2014

Een twintigste overwinning om de BeNe League 2013-2014 af te sluiten
Standard sluit het seizoen 2013-2014 af met een twintigste overwinning in de BeNe League, het werd 1-2 op bezoek bij Lierse verslag. In het algemeen klassement eindigen ze tweede op twee punten van Twente, dat Club Brugge met 0-7 versloeg. De Rouches hebben hoe dan ook een zéér mooi seizoen gespeeld met de dubbel: Beker/kampioen van België met uiteindelijk 25 punten voorsprong op de tweede Belgische club, Anderlecht, en 13 overwinningen op evenveel thuiswedstrijden.
Gefeliciteerd en bedankt aan speelsters en aan de staff voor dit mooie seizoen dat we mochten meemaken met jullie.

04/06/2014

Lierse – Standard
Het seizoen eindigt nu vrijdag voor Standard de Liège met een laatste verplaatsing naar Lierse in de BeNe League. Omdat het zo goed als onwaarschijnlijk is dat Twente ten onder gaat op Club Brugge, zullen onze meisjes hoogstwaarschijnlijk het seizoen afsluiten op de tweede plaats. Een zeer goede plaats, maar aangezien het harde werk en hun verdienste in dit kampioenschap is het toch een beetje een teleurstelling. Voor de optimisten, bij een gelijkspel in Brugge, moet Standard met meer dan vijf doelpunten verschil winnen tegen Lierse om de eerste plaats alsnog te pakken, dus minstens de uitslag van de heenronde evenaren.

02/06/2014

Weekenduitslag
Bevrijd van alle druk bracht Standard een mooie 6-0 overwinning tegen OHL vorige vrijdag verslag. Meer nog, voor de wedstrijd ontvingen Aline Zeler en Tessa Wullaert allebei een magnumfles Bottega Gold als prijs om respectievelijk de beste BeNe League-speelster van de maand maart en de maand april te zijn.

30/05/2014

Standard – Oud-Heverlee Leuven
Standard speelt vrijdagavond tegen Oud-Heverlee Leuven hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Voor deze gelegenheid is de inkom gratis voor alle supporters. Opgelet want de wedstrijd begint uitzonderlijk om 19u30. Wees talrijk aanwezig om onze meisjes aan te moedigen.

24/05/2014

Weekenduitslag
Slechte avond voor Standard die de titel lieten ontglippen aan Twente ten gevolge van een 2-2 resultaat vrijdag tegen Club Brugge, het stond na 11 minuten zelfs al 2-0 verslag. Op twee speeldagen voor het einde van de competitie is het zo goed als zeker dat de Rouches geen beter doel- of puntensaldo meer zullen kunnen verkrijgen dan hun Nederlandse opponenten.

21/05/2014

Club Brugge – Standard
Dit seizoen kan de BeNe League-kampioen wel eens bepaald worden door het verschil in doelsaldo tussen Standard en Twente. Op dit moment staan de Luikenaars op kop met één doelpuntje meer dan de Tukkers dankzij de 13-0 overwinning die ze behaalden tegen Gent. Om deze voorsprong te behouden moet Standard alvast beginnen om proberen om nu vrijdag nog meer te scoren tegen Club Brugge dan in de bekerfinale. Misschien krijgen we zelfs de hulp van een onverwachte bondgenoot, want Twente moet op bezoek bij Anderlecht dit weekend, en die hebben in 2014 nog niet verloren in de competitie.

19/05/2014

Weekenduitslag
Op de tweede plaats van de BeNe League enkel door het grote doelpuntenverschil, daar hebben de Rouches korte metten mee gemaakt in een grootse wedstrijd vorige vrijdag. Met een monsterscore van 13-0 verslag, de grootste overwinning van alle ploegen in de BeNe League, hebben onze meisjes terug de koppositie gepakt met een doelpunt voorsprong. Nu zal het zaak zijn om deze voorsprong en bijbehorende plaats vast te kunnen houden tijdens de laatste drie speeldagen.

16/05/2014

Weekendprogramma
Het programma van dit weekend is luchtig, net zoals de volgende weekends, alle kampioenschappen en bekers zijn immers afgelopen, met uitzondering van de BeNe League. Er is enkel nog de A-ploeg die nog 4 wedstrijden moeten afwerken. De eerste ervan wordt nu vrijdagavond op de Académie Robert Louis-Dreyfus tegen Gent. Een andere wedstrijd die we in de gaten moeten houden die avond is Twente die Heerenveen ontvangt, de uitslag daar kan in het voordeel zijn van Standard.

13/05/2014

Weekenduitslagen
Met de Provinciale beker gewonnen door een karrevracht aan doelpunten met 10-0 tegen Stade Disonais verslag en de Beker van België te behalen met 5-0 tegen Club Brugge verslag, heeft Standard zo goed als alle mogelijke prijzen kunnen pakken in het vrouwenvoetbal dit seizoen.
Alle hoofddoelen van de vrouwenafdeling zijn reeds behaald:
• Kwalificatie voor de Champions League dankzij de Belgische kampioenstitel voor de A-ploeg en daarbovenop de dubbel met de Beker van België er bovenop.
• Het behoud in eerste klasse voor de B-ploeg met een zéér mooie vijfde plaats in het eindklassement.
• Promotie naar derde klasse en de Provinciale Beker voor de nieuw opgerichte C-ploeg.
• De Beker van België U16 voor de Kadetten en
• De allereerste Beker van België werd gewonnen door onze miniemen die ook het kampioenschap wonnen met het maximum van de punten.
Verder is er nog de mogelijkheid tot het behalen van de BeNe-league kampioenstitel, de situatie ziet er na de nederlaag tegen Anderlecht niet echt rooskleurig uit, maar er zijn nog vier speeldagen te gaan waarbij nog veel kan gebeuren.

08/05/2014

Weekendprogramma
Nadat onze jongeren, de U13 en de U16, op briljante wijze wijze hun 2 bekers bemachtigden vorige zondag, kan Standard er dit weekend nog twee binnenhalen.
Vrijdagavond geven onze speelsters, die reeds het Provinciaal kampioenschap wonnen, Stade Disonais, waartegen ze dit seizoen al 3 overwinningen en een gelijkspel behaalden, partij in de finalestrijd voor de Provinciale beker.
En zaterdag in de vooravond, is het de beurt aan de A-ploeg om in de Finale van de Beker van België op te nemen tegen Club Brugge. Ook hier is Standard favoriet op papier, ook al omdat er nog nooit werd verloren tegen de Bruggelingen sinds Club ook deelneemt aan het vrouwenvoetbal.

05/05/2014

Weekenduitslagen
Het weekend begon niet zo goed door het 1-0 verlies van de A-ploeg op het veld van Anderlecht. Hen rest nu nog vier speeldagen om hun eerste BeNe League-titel trachten te behalen. verslag
Zaterdag eindigden de B-ploeg hun seizoen in eerste klasse op hoog niveau, door te winnen met 0-3 op het veld van OHL behaalden ze zo een vijfde plaats in het eindklassement, een plaats waar ze voordien zeker voor getekend hadden. verslag
En zondag wonnen onze beide jeugdploegen, Kadetten en Miniemen, hun finale van de Beker van België, de grootsten met een 1-0 zege tegen Anderlecht verslag en de kleinsten met een 4-1 zege tegen Sinaai. verslag

29/04/2014

Weekenduitslagen
Een goed weekend voor de vrouwenafdeling van Standard Luik waar drie van de vijf kampioenschappen, waarin onze teams betrokken zijn, eindigden.
Zo was er het provinciale kampioenschap, onze meisjes eindigde de play-offs met het maximum van de punten na een 0-7 overwinning tegen Dison en spelen volgend seizoen in 3de klasse. verslag
De Miniemen wonnen ook hun competitie met het maximum van de punten en een 0-4 overwinning tegen Ougrée. verslag
De Kadetten beëindigen hun kampioenschap op de derde plaats, ook al leden ze als enige dit weekend een nederlaag tegen Saive, de score was 0-4. verslag
In 1ste klasse rest er nog één speeldag en Standard nam afstand van de voorlaatste plaats in het klassement dankzij een 3-1 overwinning tegen Woluwe. verslag
In de BeNe League zijn er nog 15 punten te behalen en onze vrouwen behouden de koppositie na hun 3-0 overwinning tegen Heerenveen ze blijven ook op drie punten voorsprong van Twente. verslag

23/04/2014

Weekendprogramma
Laatste volledige speelweekend van het seizoen voor Standard de Liège.
Vrijdagavond ontvangt de A-ploeg voor de laatste keer dit seizoen een Nederlandse tegenstander, Herenveen, op de Académie. Heerenveen staat momenteel vierde, maar heeft duidelijk gemaakt dat ze de derde plaats van Ajax minstens ambiëren en telt de topschutster van de competitie in hun ploeg, Vivianne Miedema, die al 35 keer de netten vond.
Zaterdagmorgen spelen de jeugdploegen hun laatste competitiewedstrijden. De Kadetten zullen hun seizoen als derde eindigen wat ook het resultaat moge zijn in hun match tegen de vierde in de stand, Saive B.
De Miniemen zijn reeds twee speeldagen kampioen en ze maken een niet al te verre verplaatsing, want ze gaan op bezoek bij Ougrée.
In de namiddag, in de eerste nationale, kan de B-ploeg nog voorbij hun tegenstander van de dag gaan, White Star Woluwe, in geval van een overwinning. Op één speeldag voor het einde zou het een mooi seizoenseinde zijn als de voorlaatste plaats sinds lange tijd eindelijk eens kunnen verlaten.
Zondagnamiddag is er het einde van het kampioenschap in eerste provinciale met een nieuwe verplaatsing naar Dison. De wedstrijd kan gezien worden als generale repetitie voor de finale van de Provinciale Beker waarbij beide clubs het twee weken later tegen elkaar zullen opnemen.

21/04/2014

Weekenduitslagen
Mooi paasweekend voor de vrouwenafdeling van Standard de Liège.
Zaterdag in de BeNe League domineerde Standard op Antwerp met een 1-5 overwinning en behield zo de drie punten voorsprong Twente. verslag
En op maandag wonnen de Kadetten hun plaats in de finale van de Beker van België, ook door Antwerp te verslaan met 1-7, waarvan vier doelpunten werden gescoord in de laatste tien minuten. verslag In de finale wordt Anderlecht hun tegenstander.
De Miniemen hadden meer moeite nodig in hun halve finale om te winnen van Anderlecht, toch is het hen gelukt om twee maal te scoren in de tweede helft en ze voorkwamen ook enkele tegendoelpunten. Dankzij deze 2-0 overwinning spelen ze de finale, die zal plaatsvinden met Sinaai Girls als tegenstander. verslag

18/04/2014

Weekendprogramma
BeNe League en Beker van België U13 en U16, dat staat op het programma dit weekend, let wel op de datums.
Zo maakt de A-ploeg op zaterdag om 14uur de verplaatsing naar rode lantaarn Antwerp voor de 24ste speeldag van de BeNe League.
De Kadetten en de Miniemen spelen allebei hun halve finale voor de Beker van België op maandag de 21ste op de terreinen van KMR Biesen. Om 13u30 spelen de U16 tegen Antwerp en om 16u spelen de U13 tegen Anderlecht.

16/04/2014

Weekenduitslagen
Er waren enkel maar thuisoverwinningen dit weekend, spijtig genoeg speelde twee van onze ploegen op verplaatsing.
Zaterdag werd het feest voor de Miniemen, ze behaalden de titel door een 9-0 overwinning tegen Flémalle. verslag
In de namiddag begaf de B-ploeg zich naar Eendracht Aalst, waar ze al snel twee tegendoelpunten slikten, zelf kwamen de Luikenaars niet tot scoren. verslag
De Kadetten speelden ook een mindere eerste helft waarbij ze vier doelpunten incasseerden, de tweede helft was beter, maar er werd niet meer gescoord. verslag
Zondagmiddag behaalde de 3de ploeg van Standard hun plaats in 3de klasse na een 9-1 winst tegen Aywaille. verslag
En in de namiddag won de A-ploeg hun plaats in de finale van de Beker van België na een 4-1 winst van Anderlecht, zelfs al stonden de Rouches 75 minuten met 10 tegen 11 en stonden ze 0-1 achter. verslag De finale wordt op 11 mei gespeeld in Waasland-Beveren tegen Club Brugge.

10/04/2014

Weekendprogramma
Het is al meer dan een maand niet gebeurd, maar dit weekend spelen nog eens alle ploegen.
Het begint zaterdag morgen voor de miniemen die sinds vorig weekend kampioen zijn en nu de laatste ontvangen, Flémalle.
In de namiddag heeft de B-ploeg zich bijna van behoud verzekerd in eerste klasse terwijl ze de verplaatsing maken naar Aalst. In geval van een overwinning nemen ze afstand van de laatste, maar het klassement is zo nipt dat nog niemand zeker is.
En de Kadetten gaan naar Seraing Athletique om hen misschien de tweede plaats af te nemen.
Zondag in de morgen, in de provinciale kampioenschappen hebben de meisjes enkel een punt nodig om kampioen te spelen. Het moet zeker haalbaar zijn in hun thuiswedstrijd tegen Aywaille.
En om 15uur, alvorens de BeNe League te hervatten, speelt de A-ploeg nog eerst de halve finale van de beker van België die ze spelen op de academie tegen hun oudste tegenstander, Anderlecht. Op hetzelfde moment wordt in de andere halve finale beslist wie zich plaatst tussen Lierse en Club Brugge.

07/04/2014

Weekenduitslagen
Dit weekend speelden enkel de jeugdploegen. Dit kwam door het forfait van Antheit, waardoor onze provinciale ploeg geen wedstrijd had.
Voor de kadetten was de tegenstand die de – duidelijk versterkte ploeg van – Sart Tilman bood veel harder dan in het begin van het kampioenschap. Maar het liep goed af en ze behaalden een 3-1 overwinning nadat ze wel eerst met 0-1 achter stonden. verslag
De miniemen kenden geen problemen om de drie punten mee terug te nemen uit Tilleur St-Gilles, met een hattrick van Valérie Schuilen in de eerste helft eindigden ze de wedstrijd met een grote 0-10 overwinning. verslag

05/04/2014

Weekendprogramma
Dit weekend spelen alleen de jongsten.
Op drie speeldagen voor het einde van het kampioenschap, kunnen de kadetten hoogstwaarschijnlijk Trooz niet bijbenen op kop van de rangschikking, maar ze kunnen wel de tweede plaats innemen op Seraing Athlétique. Om dat te doen moeten ze CS Sart Tilman partij geven zaterdagmiddag.
In de namiddag verplaatsen de miniemen, die nog steeds een foutloos parcours hebben, zich naar RFC Tilleur St-Gilles. In geval van winst zaterdag zijn ze slechts op één punt van zekerheid op de titel.
Zondag beginnen de terugrondes van de provinciale Play-off 1 met de komst van Fémina Antheit. De vorige drie ontmoetingen tegen Antheit werden steeds beëindigd met een grote overwinning van Standard dat in geval van verschillende scenario's misschien een weekje geduld moet hebben om de promotie naar 3de klasse te vieren.

31/03/2014

Weekenduitslagen
Standard speelde niet afgelopen weekend in de BeNe League, net zoals Twente. Maar Ajax heeft niet geprofiteerd om aan de klampen bij het leidersduo, het moest de punten delen met Zwolle. Heerenveen heeft gewonnen en komt zo zelfs op 1 punt van Ajax aansluiten.
In eerste klasse verloren onze meisjes met 2-0 op Heist verslag. Echter om dat Zulte Waregem en Woluwe de punten deelden blijven ze voor die twee met allen 23 punten. Op drie speeldagen van het einde zijn er zeven ploegen, waaronder Standard, die op twee punten van een degradatieplaats staan.
Op bezoek bij Belgrado – voor een vriendschappelijke wedstrijd met enkele kadetten en zelfs een miniem, Elena Arnoldy, – heeft Standard een 1-7 overwinning behaald. Met de rust stond het scorebord al op 0-3 dankzij twee doelpunten van Ayoko Gabiam en eentje van Jodie Alardot. In de tweede helft was het weer Ayoko Gabiam en drie kadetten, Davina Vanmechelen, Leila Huynen en Pauline Taquet die aandikten. De Naamse meisjes redde de eer nog alvorens de Luikenaars de eindstand vastlegden.

27/03/2014

Weekendprogramma
Slechts enkele wedstrijden voor de vrouwenafdeling voor Standard komend weekend en geen enkele thuis.
De B-ploeg, dat slechts op 3 punten van de vierde plaats is komen te staan intussen, gaat nu zaterdag op bezoek bij die vierde in de stand, KSK Heist. Een belangrijke wedstrijd met dit opzicht dat de Luikenaars nog maar 4 speeldagen hebben om hun verblijf in eerste klasse te kunnen garanderen.
En zaterdagavond speelt de ploeg, die zich plaatste voor de provinciale beker, een vriendschappelijke wedstrijd tegen Belgrade, een club uit Namen.

25/03/2014

Weekenduitslagen
Het was een goed weekend voor Standard wat betreft de officiële wedstrijden. De A-ploeg won met 0-1 op Ajax verslag en is zo al zeker kampioen van België, met nog 21 punten te verdelen. Zij zullen voor de vierde opeenvolgende keer deelnemen aan de UEFA Women's Champions League volgend seizoen.
En in de Provinciale beker kreeg Standard verkreeg zijn ticket voor de finale door te winnen van Fragnée: 0-4 verslag. De andere finalist is Stade Disonais dat Aywaille versloeg met 0-1. Er zal dus voor de vijfde keer dit seizoen een wedstrijd zijn tussen beide clubs.
In de vriendschappelijke wedstrijd was er geen winst voor onze Kadetten. Tegen de twee voorspelers van de provinciale kadetten van Sart was weinig te beginnen en ze moesten het onderspit delven met 3-9. De Luikse doelpunten werden gemaakt door Valentine Duprez, Ella Mertens en Céline Lepage.
Ook de Miniemen, die de verplaatsing maakte naar Beauraing moesten het opnemen tegen de provinciale kadetten, ze hebben zich goed verdedigd voor een talrijk opgekomen publiek en kregen slechts twee tegendoelpunten tegen. Dit is een zeer goede voorbereiding voor de laatste rechte lijn van het kampioenschap en de beker.

20/03/2014

Weekendprogramma
Deze maand maart stond de kalender zeker niet vol met officiële wedstrijden.
Nu vrijdag maakt Standard de verplaatsing naar Ajax Amsterdam om de pas verkregen 4-punten verschil te verdedigen en misschien zelfs de kloof te vergroten. Vorig jaar zorgden de Luikenaars voor de verrassing door de Nederlandse hoofdstad te verlaten met een 0-4 overwinning, maar dit jaar zal de tegenstander goed voorbereid zijn. Daarnaast blijft Twente ook op de loer liggen om de koppositie over te pakken.
En zondag is er, na drie weken niet gespeeld te hebben, de halve finale van de provinciale beker waar de Rouches hun wedstrijd op Fragnée gaan spelen.
Tegelijkertijd zijn er ook twee vriendschappelijke wedstrijden gepland op zaterdag voor onze jeugdploegen: de Kadetten ontvangen om 10:00 uur Sart en om 11:15 uur zijn onze Miniemen te gast bij Beauraing.

18/03/2014

Weekenduitslagen
2-1, dat is de gemeenschappelijke term dit weekend, 2 wedstrijden – 1 en hetzelfde resultaat. En in beide gevallen zag de tegenstander Standard terugkomen uit achterstand om zo de score om te buigen naar de 3 punten voor de Luikenaars. Hoewel de beslissing in de BeNe League verslag veel later viel dan in de eerste klasse. verslag
En de jongeren, hun honger naar voetbal werd weeral niet gestild. De ontmoeting van zondag werd verzet naar volgende zaterdag en bij de wedstrijd van zaterdag kwam de tegenstander gewoonweg niet opdagen.

13/03/2014

Weekendprogramma
Weer een klein programma dit weekend met slechts twee competitiewedstrijden.
De A-ploeg ontvangt PSV/FC Eindhoven, vierde in de stand. Daarbij komen zowel Twente als Ajax niet in actie dit weekend.
En zaterdag ontvangt de B-ploeg de Sinaai Girls en ze moeten winnen om uit de gevarenzone te blijven.
En voor de jeugd die hunkert naar voetbal zijn er vriendschappelijke wedstrijden gepland, zaterdagochtend thuis tegen Chastre en zondag op Sart-Lez-Spa.

10/03/2014

Weekenduitslagen
Moeilijke wedstrijden voor Standard dit weekend.
Tegen de provinciale kadetten van Rochefort konden onze Miniemen niet winnen, maar ze hebben zich goed geweerd, pas ook het einde van de wedstrijd moesten ze plooiende en werd het 0-2.
Voor de selectie van B & C tegen Halveweg Zonhoven was een gelijkspel mogelijk, maar het lot bepaalde het anders en alleen Magali Dinon kon scoren voor Standard waardoor de wedstrijd eindigde met een 1-2 score.
En in de enige wedstrijd die gespeeld werd voor het kampioenschap spel deze zaterdag waren onze Kadetten slecht begonnen, ze stonden 3-0 achter na een half uur, maar ze knokte zich terug in de wedstrijd en zetten de situatie terug recht, zo wonnen ze nog met 3-4. verslag

06/03/2014

Weekendprogramma
De vrouwenafdeling van Standard de Liège heeft een zéér licht programma dit weekend met slechts één officiële wedstrijd op de kalender: de wedstrijd Harzé – Standard bij de regionale Kadetten. De heenwedstrijd werd overtuigend afgesloten met een ruime 15-0 zege, het beloofd dan ook niet echt spannend te worden voor hen nu zaterdag.
Bij de andere ploegen staan er enkele vriendschappelijke wedstrijden gepland:
• de Miniemen ontvangen Rochefort om 11u15 en
• om 16u ontvangt een selectie van B- en C-kern speelsters de B-ploeg van Zonhoven

04/03/2014

Weekenduitslagen
Anders dan gebruikelijk heeft dit weekend alleen de A-ploeg niet gewonnen. Sterker nog, Standard moest vrijdagavond, tijdens hun bezoek aan de hoofdstad van Zuid-Holland, het hoofd buigen voor Den Haag: 1-0. verslag
Zaterdag gingen zowel de miniemen als de B-ploeg op bezoek bij Zulte Waregem. De miniemen kwalificeerden zich voor de halve finales van hun eerste Beker van België dankzij een0-2 winst. verslag Ook de B-ploeg ging er winnen met 1-3 en komt zo terug op twee punten van de zesde plaats in 1ste klasse. verslag
Zondag behaalden de kadetten niet zonder enige moeite hun ticket voor de halve finales van de Beker van België tegen Gent. Lange tijd hielden de ploegen elkaar en de bordjes in evenwicht. Het is uiteindelijk via de strafschoppenreeks dat Lisa Lichtfus de kwalificatie voor Standard kon afdwingen door 2 penalty's te stoppen. Eindscore: 2-2 (2-4). verslag

27/02/2014

Weekendprogramma
Om de maand mooi af te kunnen sluiten in de BeNe League maakt Standard de verplaatsing naar ADO Den Haag. Vorige week namen de Luikenaars de koppositie in het klassement door Twente te verslaan, maar de weg naar het einde van het seizoen is nog lang. Misschien is de belangrijkste uitslag van de avond die van Ajax – Twente, een wedstrijd die op dezelfde tijd wordt gespeeld.
Zaterdag spelen de Miniemen voor de Beker van België U13 het voorprogramma van de groten uit eerste klasse op Zulte Waregem. Één enkele reis voor twee maal Zulte – Standard dus.
Zondag houden onze Kadetten dan hun kwartfinale van de Beker van België met de wedstrijd AA Gent – Standard.

21/02/2014

Weekendprogramma
Er wacht deze vrijdagavond op de academie Robert Louis-Dreyfus één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen voor de vrouwenafdeling van Standard Luik. Want in geval van winst tegen Twente – co-leider met een match meer gespeeld – kunnen de Luikenaars een doorslaggevende stap zetten met het oog op de titel (gratis ingang). Maar er dient ook nog steeds rekening gehouden te worden met Ajax die op één punt van het leidersduo kwam na de puntenaftrek ten gevolge van het faillissement van Utrecht.
Zaterdag ook een topwedstrijd voor onze B-ploeg die Zonhoven ontvangen, de huidige tweede in het klassement op één punt van Tienen, en voor onze Miniemen die de verplaatsing maken naar Cointe, hun enige concurrent voor de titel.
Tot slot speelt Standard op zondag hun eerste thuiswedstrijd van de Play-Offs in Provinciale tegen Dison. Ze hebben ook als doel om de enige onverslagen club van het kampioenschap te kunnen blijven.

13/02/2014

Weekendprogramma
Voor één keer is het niet zoals gewoonlijk, dit weekend spelen alle vijf de ploegen van de vrouwenafdeling op zaterdag.
De Kadetten beginnen met een moeilijk thuiswedstrijd om 10u tegen Trooz, de competitieleider.
Om 11.15u maken de Miniemen de verplaatsing naar Hermalle. Een overwinning is belangrijk om goed voorbereid DC Cointe te kunnen ontvangen volgende week.
Om 14.30u spelen de A- en B-ploeg, zij ontvangen respectievelijk OHL en Anderlecht, twee BeNe League ploegen in het kader van de kwartfinales van de Beker van België. De kwalificatie vindt plaats in één enkele wedstrijd en de winnaars van deze wedstrijden komen in de volgende ronde tegen elkaar uit. Misschien dus Standard – Standard.
De laatste wedstrijd wordt 's avonds gespeeld om 19.45u in Aywaille, het gaat om de tweede speeldag van de Play-Offs in Provinciale met een eerste plaats als inzet als onze meisjes winnen.

09/02/2014

Weekenduitslagen
Door en algemene afgelasting bij de jeugdploegen, kunnen we u maar één resultaat meedelen van dit weekend, maar het is een mooie … de 0-12 overwinning van onze provinciale ploeg in Antheit. De play-offs zijn dus schitterend begonnen voor onze meisjes. verslag

28/01/2014

Weekenduitslagen
De ontmoetingen van het voorbije weekend brachten vooral goed nieuws voor onze geliefde vrouwenafdeling.
In de BeNe League neemt de A-ploeg de leiding zonder te moeten spelen, dankzij het verlies van Twente op Lierse.
In Provinciale eindigde Standard het normaal kampioenschap op de eerste plaats met 103 gemaakte doelpunten, ook al zonder te spelen, want Roclenge gaf forfait.
De Miniemen wonnen met 12-1, dit zorgt ervoor dat onze kleinsten op de eerste plaats blijven en hun voorsprong op Cointe behouden.
Enkel de wedstrijd van de B-ploeg in eerste klasse bracht ons minder goed nieuws. Zij verloren immers met 2-3 tegen Lierse B. Gelukkig verloor ook Sinaai, zij blijven voorlopig achter ons op de laatste plaats.

25/01/2014

Forfait van Roclenge
Er zal niemand de 100ste goal maken voor de Rouches in de Provinciale reeks, omwille van het forfait van Roclenge eindigt de eerste fase van de competitie en Standard ging zo over de kaap van de 100 doelpunten voor.

23/01/2014

Weekendprogramma
Geen wedstrijd dit weekend voor Standard in de BeNe League, maar andere teams spelen wel. De Luikenaars zijn daarom zeker dat Twente zal uitlopen en Ajax zal naderen, tenzij Lierse en Oud-Heverlee Leuven onverhoopt toch hun punten pakken.
In eerste klasse krijgt de B-ploeg deze week de kans om gelijk te komen met hun tegenstander Lierse B, waartegen ze 3-0 wonnen twee weken geleden in de Beker van België. Het is nu zaak om dit in de competitie over te doen.
Nog steeds op zaterdag ontvangen de Miniemen, die vorige week alleen op kop staan na hun overwinning tegen Cointe, Montegnée waar ze van wonnen met1-15 in de heenronde.
In provinciale eindigt dit weekend de heenronde met een gemakkelijk everplaatsing naar Roclenge.
In februari en april zullen er Play-Off plaatsvinden, dit houdt in dat er heen en weer- wedstrijden zijn tegen Stade Disonais, Aywaille en Fémina Antheit.

20/01/2014

Weekenduitslagen
Opnieuw een goed weekend voor de vrouwenafdeling van Standard.
Na de 3-1 overwinning die de A-ploeg vrijdagavond behaalde tegen Telstar in de BeNe League verslag, hebben zaterdagvoormiddag de miniemen geïmponeerd door met 4-1 het eerste verlies aan DC Cointe verslag te schenken en zo afstand te nemen als leider van het klassement.
Zaterdagnamiddag won ook de B-ploeg op de Heizel met 0-2 van Anderlecht B verslag en laten daardoor de laatste plaats aan Sinaai Girls.
De kadetten van hun kant werden grotendeels gedomineerd door Huy, maar een doelpunt van Davina Vanmechelen redde toch nog de eer in deze vriendschappelijke wedstrijd.

16/01/2014

Weekendprogramma
Na de dubbele kwalificatie in de Beker van België vorige woensdag, beginnen de kampioenschappen terug voor de vrouwenafdeling.
Voor de eerste wedstrijd in de terugronde van de BeNe League ontvangt Standard de ploeg van Telstar, waar de Luikenaars in het begin van het seizoen bleven steken op een 1-1 gelijkspel.
In eerste klasse zijn de Luikenaars bezig aan een mooie reeks van 4 overwinningen na elkaar en maken ze de verplaatsing naar Anderlecht, waar ze bij winst mee op gelijke hoogte kunnen komen.
De Miniemen beginnen ook terug aan de belangrijke wedstrijden, en meteen is het zelfs een zéér belangrijke wedstrijd. Ze ontvangen immers DC Cointe die, net zoals onze jongsters, nog geen enkele wedstrijd verloren hebben dit seizoen.
En tenslotte zijn er de Kadetten, hun kampioenschap hervat pas binnen twee weken, zij hebben een vriendschappelijke wedstrijd tegen Huy op het programma, de wedstrijd gaat door op de Academie.

10/01/2014

Dubbele kwalificatie voor Standard
Onze twee ploegen hebben zich woensdag in de Beker van België gekwalificeerd voor de kwartfinales. Met een 0-6 overwinning voor de A-ploeg in en tegen Heist verslag en een 3-0 overwinning van de B-ploeg tegen Lierse B. verslag
In de volgende ronde treft Standard A – Oud-Heverlee Leuven A en Standard B – Anderlecht A.

07/01/2014

Beker van België
Onze A- en B-ploeg beginnen 2014 met de 1/8 finales van de Beker van België.
Nu woensdag om 20 uur gaat de A-ploeg op verplaatsing naar de 3de in eerste klasse, KSK Heist.
Tezelfdertijd ontvangt de B-ploeg de B-ploeg van Lierse, de ploeg waartegen ze hun grootste nederlaag eden in de competitie. Maar onze meisjes sloten 2013 sterk af en dat doet hopen op een goed resultaat deze week.

27/12/2013

De vrouwenafdeling van Standard Luik wenst jullie allemaal
een gelukkig nieuwjaar 2014 en hopen dat het veel succes brengt
aan u en aan onze teams.

19/12/2013

Weekendprogramma
In dit laatste voetbalweekend van het jaar 2013, spelen alleen de A- en de B-ploeg.
In de BeNe League eindigt de heenronde met het ontvangst van Lierse op Standard. De Pallieters zijn vorige week voor Oud-Heverlee Leuven gesprongen in het klassement dankzij een beter doelsaldo.
In 1ste Klasse beginnen ze al aan de terugwedstrijden met de komst van Bergen, alwaar Standard in de eerste wedstrijd van het seizoen ging verliezen met 1-0. Verlies met het kleinste verschil, een fenomeen dat zich vaak herhaalde in de eerste seizoenshelft.

18/12/2013

Weekenduitslagen
Voorbije weekend hebben waren er twee confrontaties tussen Standard en Oud-Heverlee Leuven beiden waren gespannen en werden uiteindelijk gewonnen door de Luikenaars.
In BeNe League kwam de overwinning er pas in de 94e minuut met een score 2-3. verslag
In eerste klasse scoorde Standard in het begin van de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd, 1-0. verslag
In Provinciale was er een kleine 0-2 overwinning Standard in Aywaille. verslag
Daarnaast speelden de Miniemen nog een vriendschappelijke wedstrijd in Vaux-Borset die eindigde met een 1-5 overwinning van onze jongsters met 2 goals van Maxine Franco, 2 van Alexandra Hendrickx en één van Karlijn Knapen.

13/12/2013

Weekendprogramma
Op één speeldag van de heenwedstrijden reist Standard naar de dichtst bijzijnde rivaal voor de titel van kampioen van België, Oud-Heverlee Leuven. Nog meer zelfs, sinds het verlies van vorige week staat OHL reeds op 10 punten van de Rouches.
In 1ste klasse wordt dezelfde affiche gespeeld als in de BeNe league, maar daar speelt Standard thuis. Het is alleen niet de affiche die wordt omgedraaid, het klassement helaas ook.
In Provinciale loopt het kampioenschap ten einde na de verplaatsing nu zondag naar Aywaille, de huidige derde in het klassement, nadien is er enkel nog de inhaalwedstrijd tegen Roclenge om te spelen. Maar daarvoor moeten we wachten tot 23 februari 2014 tot dan is er enkel de tweede ronde van de Provinciale Beker te spelen.
In afwachting van de thuiswedstrijd tegen DC Cointe op 18 januari 2014, zullen de Miniemen een vriendschappelijke wedstrijd spelen op Vaux-Borset nu zaterdag.

10/12/2013

Weekenduitslagen
Alweer een geweldig weekend voor de vrouwenafdeling. Hoewel één wedstrijd niet doorging, hebben we bij de andere drie een overwinning van de Rouches gezien.
In de BeNe League won Standard met forfait-score van Club Brugge. verslag
In Provinciale eindigde de wedstrijd tussen Standard en Antheit ook op 5-0. verslag
Ten slotte in de achtste finales van de Beker van België U16 kwamen de Kadetten terug van hun reis uit Veltem met een eenvoudige kwalificatie voor de kwartfinale door met 0-13 te winnen. verslag

06/12/2013

Weekendprogramma
Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Sinterklaas is geweest en binnenkort zal het de beurt zijn aan de kerstman. En voor onze Kadetten is er al de laatste (niet vriendschappelijke) wedstrijd van het jaar.
De Kadetten spelen zaterdag in Veltem de tweede ronde van de Beker van België. Als finalist in de afgelopen drie jaar is Standard één van de favorieten, maar we moeten nog steeds op onze hoede zijn, want Lierse, de titelverdediger, is al gewipt door Gent dat onze tegenstander zal zijn in de kwartfinales in geval van kwalificatie.
De Miniemen treffen DC Cointe, het enige andere team dat foutloos is, maarde wedstrijd was gepland op 1 maart 2014. Slechts één week na de wedstrijd DC Cointe – Standard.
Voor de volwassenen zijn er nog een aantal grote wedstrijden voor de winterstop.
In BeNe League ontvangt Standard Club Brugge dat momenteel voorlaatste staat. Daarom is het misschien een goede gelegenheid voor onze meisjes om hun doelsaldo te verbeteren.
In eerste klasse worden slechts twee uitgestelde wedstrijden gespeeld die voor Standard geen gevolg hebben.
In provinciale uiteindelijk kan Standard hopelijk de goede resultaten van de voorbije weken bevestigen tegen Fémina Antheit, nu ze alleen op kop zijn gekomen na de winst vorige speeldag tegen Dison.

04/12/2013

Weekenduitslagen
Dit weekend was goed voor de hele vrouwenafdeling van Standard Luik.
In BeNe League was er een 0-8 overwinning van onze vrouwen op bezoek in Gent. verslag
In de Beker van België won de B-ploeg met 0-1 op het veld van OHL B en ze gaan dus door naar de volgende ronde. Op het programma in die volgende ronde staat een thuiswedstrijd tegen Lierse B. verslag
In provinciale neemt Standard eindelijk alleen de leiding na 1-3 winst in Dison. verslag
De Kadetten waren de enige die op de academie hun wedstrijd afwerkten, ze versloegen Chênée met 6-0. verslag
Tenslotte versloegen de Miniemen, na een moeilijke eerste helft, Pierreuse met een score van 0-7. verslag

29/11/2013

Weekendprogramma
Na een weekje rust hervat Standard zijn ronde tegen de Belgische tegenstanders met een verplaatsing naar Gent op vrijdagavond.
Voor de tweede ronde in de Beker van België neemt onze B-ploeg het in Leuven tegen de tweede ploeg van OHL nu zaterdag.
's Morgens ontvangen de Kadetten Chênée en gaan de Miniemen op verplaatsing naar JS Pierreuse.
Tenslotte is er zondagmiddag de topper van 1ste Provinciaal die wordt gespeeld, Dison ontvangt Standard. De twee teams zullen misschien eindelijk een winnaar bepalen, wat niet het geval was in de heenronde.

22/11/2013

Weekendprogramma
Er is geen wedstrijd dit weekend noch voor de BeNe League, noch voor de jongerenploegen. Er zijn dus slechts twee wedstrijden:
• één op zaterdag in de 1ste klasse waar de B-ploeg op bezoek gaat bij While Star Woluwe in het Stade Fallon en
• één op zondag in Provinciale waar Standard de ploeg van CS Fragnée ontvangt op de Academie.

19/11/2013

3 overwinningen met slechts 4 doelpunten gemaakt
Dit weekend was niet doelpuntenrijk voor Standard, maar wel met 3 overwinningen.
In BeNe League wonnen de Luikenaars de Classico met 2-0. verslag
De Kadetten namen hun wraak op Ougrée door met 1-0 te winnen. verslag
De Miniemen werden geconfronteerd met een veel sterker US Liège dan in de heenwedstrijd, zij kwamen terug met een 0-1 overwinning. verslag
Spijtig genoeg moest, in eerste klasse, Standard het hoofd buigen: 0-1 tegen Eendracht Aalst. verslag

15/11/2013

Weekendprogramma
Nu Standard nu op de eerste plaats staat in de BeNe League ontvangen ze komende vrijdag hun eeuwige rivaal Anderlecht. Een classico die waar, zoals gebruikelijk, veel van verwacht kan worden als je kijkt naar de rangschikking van beide ploegen.
Zaterdag in eerste klasse moet Standard winnen van Aalst om uit de degradatiezone te geraken. Aalst een ploeg die niet veel beter doet in het klassement.
De Kadetten ontvangen Ougrée, een ploeg waartegen ze drie weken geleden nog met 5-2 tegen verloren.
Tenslotte moeten de miniemen, die vorige week niet in actie kwamen tegen DC Cointe, naar RUS Gold Star Liège B. In de heenwedstrijd verpletterden ze die ploeg met 10-0.

11/11/2013

Tessa Wullaert: slachter van Antwerp
Met vijf van de zeven doelpunten op haar naam vorige vrijdagavond heeft Tessa Wullaert de Antwerpse verdediging afgeslacht. De andere twee doelpunten zijn van de voet van Julie Biesmans in de eerste helft en Audrey Demoustier in de tweede helft. verslag
Heerenveen valt terug naar de vierde plaats in het voordeel van Twente, Standard en Eindhoven, die samen eerst staan met evenveel punten. Maar Standard kon geen afstand nemen van OHL, dat nog steeds slechts twee punten achter staat.

Slecht resultaat voor eerste klasse
Terwijl Standard verloor met 1-4 verslag tegen Heist hebben zowel Sinaai als Aalst een punt gewonnen. Een overwinning volgende week tegen Eendracht Aalst is dus te meer noodzakelijk om de doelstelling te bereiken om niet uit deze reeks te zakken.

08/11/2013

Weekendprogramma
Slechts twee wedstrijden worden gespeeld dit weekend. Straffer nog, de wedstrijden van de provincie Luik werden reeds uitgesteld door de provinciale commissie omdat er slecht weer verwacht wordt.
In de BeNe League ontvangt Standard, na goed resultaat vorige dinsdag in en tegen Heerenveen, Antwerp dat laatste staat met slechts 3 gelijke spelen op hun naam.
In eerste klasse is de B-ploeg, na hun nederlaag tegen Sinaai, teruggevallen tot de laatste plaats en op zaterdag ontvangen ze Heist, de huidige leider.

06/11/2013

Noord nieuws
Zéér goed nieuws kwam uit Nederland op dinsdagavond. Eerst en vooral is er de 2-4 overwinning van Standard in Heerenveen natuurlijk. Maar er is ook de 1-1 puntendeling tussen PSV Eindhoven en Twente waardoor de Luikenaars op gelijke hoogte komt van deze twee clubs en zich in de top drie nestelt.

05/11/2013

Weekenduitslagen
In een regenachtig Allerheiligen-weekend heeft Standard afgesloten met 3 overwinningen in de kampioenschappen en één in de Beker.
Voor de eerste ronde van de Beker van België won de B-ploeg met 3-0 van Wolfsdonk Sport. verslag
In het kampioenschap behaalden de Miniemen 3 punten tegen Pierreusse dankzij een 3-0 overwinning. verslag
Op verplaatsing in Chênée knoopten de Kadetten opnieuw aan met de overwinning via een 0-6 overwinning. verslag
En in Provinciale reeksen overtroefde Standard met groot verschil de ploeg van AS Emul het werd daar 14-0. verslag
Ter herinnering, morgen is er BeNe League met een verplaatsing van 333km naar Heerenveen, de huidige leider in het algemeen klassement.

01/11/2013

Weekendprogramma
In dit allerheiligen-weekend is er geen BeNe League wedstrijd, maar wel op dinsdag 5 november met een verplaatsing naar Heerenveen, die al het hele seizoen vooraan draaien in het klassement.
De B-ploeg laat het kampioenschap even links liggen om hun campagne voor de Beker van België te starten, ze ontvangen daarvoor Wolfsdonk Sport, een club uit 3de klasse.
De Kadetten gaan in en Chênée op zoek naar de koppositie, de eerste twee, Trooz en Seraing Athlétique, ontmoeten elkaar immers nu zaterdag.
De Miniemen ontvangen Pierreuse, de derde in de stand, en hopen terug op gelijke hoogte te komen met DC Cointe dat vrij is dit weekend, voor de onderlinge confrontatie volgende week.
Tot slot op zondag in Provinciale begint de terugronde reeds, Standard ontvangt daarin de ploeg van Emul.

24/10/2013

Weekenduitslagen
In de competitie waren er enkel gelijkspelen dit weekend net zoals de mannen in de Jupiler Pro League.
Zaterdag behaalde de B-ploeg een puntendeling tegen de eerste in de stand van eerste klasse, Zulte Waregem.
Zondagochtend eindigde de topper van Provinciale tussen Standard en Dison ook in een 2-2 gelijkspel.
En 's middags in de BeNe Leaguewedstrijd bij PSV/FC Eindhoven werd het ook 1-1.
In de vriendschappelijke wedstrijden was er wel een mooie overwinning. In Beringen wonnen de kadetten met 0-5 tegen een ploeg die eerste staat in tweede provinciale, er speelden ook drie miniemen mee met de kadetten. Doelpunten werden gemaakt door Davinia Vanmechelen, Céline Melin, Laurane Rorive, Lisa Lichtfus en Ekiñe Razkin Trujillo.
De miniemen wonnen met 2-6 tegen de jongens van Halle, dankzij goals van Alexandra Hendrickx, Marine Nihart, Lara Jamagne en drie keer Karlijn Knapen.

14/10/2013

Weekendresultaten
In de BeNe League versloeg Standard de ploeg van ADO Den Haag met 6-1 verslag en wonnen zo een plek in het algemeen klassement. Als Ajax gewonnen had tegen Twente, dan konden de Rouches de derde plaats nemen, maar die wedstrijd werd uitgesteld vanwege de hevige regen.
In Provinciale verpletterde Standard de meisjes van Antheit met 0-13 verslag.
De Miniemen versloegen Hermalle met 6-0 verslag.
Ten slotte incasseerden onze meisjes van de Kadetten-ploeg hun eerste nederlaag van het seizoen op het veld van Trooz, 3-1 verslag.

08/10/2013

Women's Champions League
De spanning begin te stijgen aan de kant van de vrouwenafdeling. Het team van Glasgow is gisteren aangekomen. De laatste training voor de grote wedstrijd en de persconferentie zullen vanavond worden gehouden. En morgen rekenen wij op u om nogmaals het vuur te doen branden in een kolkend Sclessin. Kom met zoveel mogelijk nu woensdag om 19 uur de Schotsten tonen dat het Standard-publiek het vurigste is van België. We geven nogmaals mee dat de inkom gratis voor is vrouwen, kinderen en abonnees, de rest betaald slechts 5€ om deze belangrijke wedstrijd bij te kunnen wonen.
Wij rekenen op u.

Resultaten van het weekend
Terwijl mannen hun eerste nederlaag leden in de Pro League, scoorde de vrouwenafdeling volop, met een 1-3 compte-rendu overwinning in de BeNe League tegen Utrecht, een 1-3 compte-rendu overwinning in 1ste klasse tegen de leider, Zonhoven, een ruime 11-0 compte-rendu in Provinciale tegen Aywaille en een droge 15-0 compte-rendu score tegen Harzé voor de Kadetten. Als kers op de taart, wonnen de Miniemen spelen een vriendschappelijke wedstrijd tegen de U16 van Tienen met 0-5 via doelpunten van Marine Nihart (12′), Karlijn Knapen (32′ en 33′), Céline Melin (45′) en Mallorie De Fruytier (60′).

05/10/2013

Standard op de eerste Belgische
Op verplaatsing naar Nederland, zijn het de Nederlandse Standard-speelsters die zorgden voor de overwinning van hun team met een doelpunt van Vanity Lewerissa en twee van Sanne Schoenmakers. Utrecht moest wachten tot de laatste minuten van de wedstrijd om de 1-3 te kunnen maken.
Oud-Heverlee Leuven pakte enkel een punt tegen Antwerp en daardoor is Standard nu alleen de eerste Belgische club in de rangschikking.

01/10/2013

Een vol programma voor de A-ploeg
Na 17 dagen zonder wedstrijd staan er nu begin oktober 6 wedstrijden in drie weken gepland voor de A-ploeg.
• Dinsdag 1 oktober om 20:30 ontvangt Standard Ajax Amsterdam in de BeNe League.
• Vrijdag 4 oktober om 19:30 maken onze meisjes de verplaatsing naar Utrecht.
• Woensdag 9 oktober om 19u wordt de heenwedstrijd in de 1/16 finales van de UEFA Women's Champions League afgewerkt tegen Glasgow City. Voor deze wedstrijd is de toegang gratis voor kinderen, vrouwen en abonnees van Standard Luik. Anderen betalen slechts 5€.
• Zaterdag 12 oktober om 15u is er terug BeNe League met Standard – ADO Den Haag.
• Donderdag 17 om 20u Belgische tijd (19u lokale tijd) is er de verplaatsing naar Schotland voor de terugwedstrijd van de Champions League tegen Glasgow City.
• Op zondag 20 oktober om 15u maken ze de kortste verplaatsing naar Nederland voor de BeNe League ontmoeting met PSV Eindhoven.

Resultaten van het voorbije weekend
De dag begon voor onze vrouwenafdeling met de wedstrijd van de Miniemen tegen Templiers-Nandrin waar onze jonge meisjes domineerden en vier doelpunten scoorden in de eerste helft, in de tweede helft lieten ze de jongens terugkomen tot 4-2 compte-rendu door twee grote defensieve fouten.
In Provinciale tegen AS Emul duurde het een half uur voordat de scheidsrechter een doelpunt kon toekennen aan Standard, tijdens de rust was het slechts 0-2. De tweede helft was volledig voor de Rouches die nog vijf goals aantekenden en de eindstand vastlegden op 0-7 compte-rendu.
De Kadetten domineerden ook hun wedstrijd tegen Banneux en konden, zelfs na het missen van veel kansen, de voorsprong uitbreiden naar 0-6 alvorens men de jongens de eer liet redden in de laatste minuten: 1-6 compte-rendu.
Uiteindelijk in 1ste klasse stond tijdens de rust de 0-1 op het scorebord voor Eva's Tienen, de speelsters van Standard maakte gelijk na de pauze, maar Tienen slaagde erin om terug op voorsprong te komen en de 1-2 compte-rendu vast te houden tot het einde van de match.

27/09/2013

Weekendprogramma
Nog steeds geen BeNe League-wedstrijd dit weekend, maar de andere vier teams spelen wel, en allemaal op zaterdag.
Het begint om 11:15 op de Academie Robert Louis-Dreyfus met de Minimenmatch: Standard – Nandrin.
Om 13 uur, een korte verplaatsing voor Standard in Provinciale, zij spelen in Sclessin tegen AS Emul.
Om 14 uur, maken de Kadetten de langste verplaatsing van de dag, zij gaan naar Banneux.
En om 15 uur is er op de Academie de wedstrijd Standard – Eva's Tienen in eerst klasse, waarin onze meisjes op zoek moeten gaan naar punten.

26/08/2013

Weekendresultaten
In een oefenwedstrijd in Geldenaken tegen OHL B liet de A-ploeg snel merken dat ze de betere waren door een snel doelpunt van Tessa Wullaert in de eerste minuut. Uiteindelijk wonnen de Luikenaars de wedstrijd met 8-1 dankzij nog drie bijkomende doelpunten van Tessa Wullaert verder waren er ook nog doelpunten van Faustine Cartegnie, Cécile De Gernier, Davina Philtjens en Taika De Koker.
Voor de gemengde B-C-ploeg was de verplaatsing naar Chastre moeilijker. Christophe Lunardi zette een atypische ploeg tussen de lijnen en aanvankelijk bleken de meisjes moeite te hebben met de opbouw. Toch noteerden we drie prachtige doelpunten. In de eerste helft, toen Jasmine Verbruggen en Elien Nelissen scoorden. Chastre kwam nog dicht bij de 1-2, maar de gelobde bal werd op de lijn gekeerd door Delphine Oger. Het derde doelpunt viel dan toch nog via Magali Dinon na een sterk duel met een verdediger.
In Koersel moesten de kadetten eerst tegen Lommel United. Dat kwam 2-0 voor, Sonia Fernandez milderde, maar Lommel maakte nog een derde doelpunt voor de rust. In de tweede helft zorgde Chiara Laurenzano en Davinia Vanmechelen toch dat de stand gelijk werd. In de tweede wedstrijd, tegen de ontvangende club Koersel, werd duidelijk dat de tegenstander veel sterker en sneller is. Ze maakten dan ook meteen korte metten met onze meisjes. De score was al 6-1 bij de rust, Chiara Laurenzano schonk de Rouches het enige doelpunt van de wedstrijd, die zal eindigen in een 13-1 overwinning voor de plaatselijke club.
Ondertussen brengen de miniemen net daarnaast het er veel beter van af. Tegen Sporting Hasselt, beginnen ze rustig met een doelpunt van Valérie Schuilen en een gelijkmaker van Hasselt voor de rust. De tweede helft begon goed voor de Limburgers die voor kwamen vanop de strafschopstip, maar Marine Nihart zet de bordjes weer gelijk vanaf een vrije trap en brengt de Rouches op voorsprong ook al vanaf de strafschopstip. Uiteindelijk zorgen Loriana Gerard, weeral Marine Nihart en tenslotte Lara Jamagne voor de 6-2 eindscore. In de namiddag wonnen ze hun tweede wedstrijd tegen Koersel ook met een pakketje doelpunten (5-0), doelpunten van Alexandra Hendrickx, Marine Nihart, Kenza Vrithof en tenslotte 2 van Maxine Franco.
En zo eindigen de voorbereidingen van de vrouwenafdeling van Standard, en moeten we besluiten dat de wedstrijden niet altijd de meest evenwichtige waren, maar de coaches waren in staat om hun speelsters voldoende te testen voor hervatting van hun respectievelijke kampioenschappen.

23/08/2013

Weekendprogramma
Op woensdag had de A-ploeg normaal gezien moeten spelen tegen Fortuna Sittard, maar deze werd geannuleerd waardoor er in eindigden een kleine wedstrijd tegen B-ploeg werd gespeeld. Het werd een duidelijke overwinning voor de A-ploeg met doelpunten van Vanity Lewerissa, Audrey Demoustier, Davina Philtjens, Julie Biesmans et Tessa Wullaert.
Voor dit laatste weekend van de voorbereiding voordat de kampioenschappen terug beginnen staat het programma voor de ploegen van de vrouwenafdeling goed vol.
De A-ploeg treft Oud-Heverlee Leuven B in Jodoigne nu zaterdag om 18:30.
De Miniemen en de Kadetten zullen deelnemen aan een toernooi in Koersel nu zondag (voor elk team is de eerste wedstrijd om 10 uur en de tweede om 14 uur).
Ook nu zondag om 13:00, neemt de B1C-selectie het op in en tegen Chastre, een ploeg dat speelt in de 3de klasse.
Voor adressen, afspraken in de agenda.