Nieuws

02/09/2015

Goed begin voor de meisjes
De kampioenschappen zijn goed begonnen voor de ploegen van de vrouwenafdeling.
Op verplaatsing bij Genk won de A-ploeg hun eerste wedstrijd van de Super League met 0-4. verslag
Thuis behaalde de B-ploeg de grootste score van het weekend door met 9-2 te winnen van OHL B. verslag
Tegelijkertijd behaalde de C-ploeg tegen Bokrijk, waartegen ze vorige week wonnen in de beker, een nieuwe overwinning met dubbel zoveel doelpunten, 6-0. verslag
Ook onze Kadetten hadden bij hun mini-stage in Reims een goede sfeer met twee mooie overwinning voor onze jeugd.

28/08/2015

Begin van de nationale kampioenschappen
Nu zaterdag start het seizoen 2015-2016 voor alle nationale kampioenschappen, van de Super League tot de derde klasse.
Voor de A-ploeg start de gloednieuwe Super League met een bezoek bij Genk (het vroegere DV Zonhoven). De wedstrijd is om 15uur.
De B en de C-ploeg spelen allebei hun eerste wedstrijd op de academie om 16.30uur en ze spelen respectievelijk tegen OHL B en Bokrijk.
Tot slot kunnen de Kadetten van hun laatste vrije weekend genieten met een ministage in Reims (Frankrijk).

25/08/2015

België 1-1 Duitsland
De vier wedstrijden waarbij de meisjes van Standard uitkwamen tegen een Duitse tegenstander dit weekend,
 • werd er één verloren met 1-3 door onze A-ploeg tegen SGS Essen verslag fotogalerij
 • won de B-ploeg met 7-0 tegen Duisburg B verslag en
 • de twee andere wedstrijden, die allebei tegen Alemannia Aachen waren, eindigden op een gelijkspel. 2-2 voor de U14 verslag en 0-0 voor de U13. verslag
Daarbij werd de wedstrijd van de U16 ook nog geannuleerd door Bad Neuenahr.
En verder in de tweede ronde van de Beker van België, kwalificeerde de C-ploeg zich zonder moeite voor de volgende ronde na 3-0 winst tegen Bokrijk Sport. verslag fotogalerij
Op 10 oktober ontvangen ze nu Tongeren A (1ste klasse) terwijl ook de B-ploeg inspringt in de volgende ronde, zij komen uit tegen Genk B (tweede klasse).

21/08/2015

Een weekend met een sterk Duitse toets
Een week voor het begin van de Super League en de daarbij horende eerste verplaatsing naar Genk, ontvangt onze A-ploeg zaterdag om 16uur het Duitse Essen, een club uit de Bundesliga.
Voor de C-ploeg is de wedstrijd op hetzelfde uur en ook op de academie, maar zij spelen voor de tweede ronde in de Beker van België tegen de bezoekers van Bokrijk Sport.
Na deze ontmoetingen betreden de U16 en de U14 de velden om respectievelijk de Duitsers van Bad Neuenahr en Alemannia Aachen partij te geven.
Zondag ontvangt de B-ploeg om 14 uur de tweede ploeg van Duisburg voor hun laatste oefenwedstrijd. Terwijl zullen de jongsten naar Duitsland reizen om op hun beurt Alemannia Aaachen te bekampen.

20/08/2015

UEFA Women's Champions League
Na automatische kwalificatie voor de 16de finale, kreeg Standard de Liège een grote tegenstander voorgeschoteld op de trekking donderdagmiddag, de tegenstander is het Duitse 1.FFC Franfurt, de huidige titelverdediger.
De trekking gaf ook Twente een zware dobber nadat ze de voorrondes overleefden, zij kregen Duits kampioen Bayern München als tegenstander.
Ter herinnering: de thuiswedstrijd zal gespeeld worden op woensdag 7 of donderdag 8 oktober. De wedstrijd in Duitsland is op 14 of 15 oktober.
De volledige trekking vindt u hier (opgelet, de data zijn nog niet definitief).

17/08/2015

De senioren hebben uitgehaald
Veel wedstrijden en resultaten dit weekend.
In de Beker van België won de C-ploeg met 4-2 tegen Aywaille en zal dus aanstaande zaterdag spelen in de tweede ronde tegen Bokrijk. verslag fotogalerij
In Thionville versloeg de eerste pleog FC Metz-Algrange met 1-2. verslag fotogalerij
In Libramont won de B-ploeg met 2-0 tegen Stade de Reims. verslag
In Duitsland wonnen de Kadetten met 0-4 tegen een oudere ploeg van Alemannia Aachen.
Ook tegen oudere meisjes (U17) van Borussia Mönchengladbach, hebben de U14 thuis alles gegeven en ze speelden erg goed, ook al was de eindscore 0-3 in het voordeel van de Duitsers.
Op Herderen-Millen tenslotte verloor groep A van de U13 met 6-3 en de B groep kreeg een 10-1 om de oren. verslag

14/08/2015

Eerste officiële wedstrijd van het seizoen
Deze zaterdag om 16 uur begint de Beker van België voor de C-ploeg met een trip naar Aywaille. Hoewel ze niet veel voorbereiding wedstrijden in de benen hebben, is het 1-1 gelijkspel op woensdag tegen Eendracht Louwel, een club uit tweede klasse, zeer bemoedigend. verslag fotogalerij
Ondertussen reizen de speelsters van de A-ploeg naar het noorden van Frankrijk voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Metz-Algrange uit de Ligue 2.
De Kadetten zullen naar Duitsland reizen om hun collega's van Alemannia Aachen partij te geven.
Zondag is het de beurt aan de jongsten om het terrein te betreden. In de ochtend gaan de twee groepen van U13 naar Herderen-Millen tegen wie zij ook in de Zomercup hebben gespeeld.
In de namiddag zullen de U14 het Duitse Borussia Mönchengladbach ontvangen.
De B-ploeg dat op dinsdagavond ASE Chastre versloeg met 7-0 verslag fotogalerij, verplaatst zich naar Libramont voor een oefenwedstrijd tegen het Franse Stade de Reims.

13/08/2015

Veel resultaten
Dit weekend namen de teams van de vrouwenafdeling deel aan diverse wedstrijden en toernooien.
Het begon vrijdagavond met de vriendschappelijke wedstrijd tussen de A-ploeg van Standard en het Duitse 1. FC Köln, een levendige wedstrijd die eindigde op een 0-0 gelijkspel. verslag fotogalerij
De jeugd was zaterdag aanwezig bij de Zomercup in Landen, de U13A deden het erg goed met twee overwinningen, 4-1 tegen VC Bekkevoort en 2-0 tegen FC Hederen-Millen, terwijl de nieuwelingen van de U13B in hun wedstrijd tegen de RDK Gravelo een 1-2 nederlaag opliepen en tegen FC Landen B een 1-1 gelijkspel behaalden.
Zondag was het de beurt aan de U16 en U14 om deel te nemen in de Zomercup. De resultaten van U14 waren zeer goed met een eerste 4-1 overwinning tegen WS Wommerson en een tweede 3-0 tegen Heide Linter, de twee 0-0 wedstrijden van de Kadetten waren minder flamboyant.
Tot slot, in de Luc Nilis Cup in Zonhoven, speelde een gemengd team van de B- en C-ploeg, ze werden twee keer 0-1 verslagen door respectievelijk Massenhoven en Ladies Genk.

06/08/2015

Algemene terugkeer naar de velden
Na de gemakkelijke overwinning tegen Charlton ontvangt de A-ploeg nu een ploeg uit de Bundesliga, 1.FC Köln, voor een oefenwedstrijd die zeker moeilijker gaat worden.
Ook zijn sinds maandag alle trainingen hervat voor iedereen, zowel voor de meer ervaren als voor de allerjongsten, en velen spelen dit weekend.
Zaterdag zullen twee groepen van U13 deelnemen aan de Zomercup van Landen.
Zondag is het de beurt aan de U16 en de U14 om deel te nemen aan de Zomercup, tegelijkertijd nemen speelsters van B- en C-ploeg deel aan de Luc Nilis Cup in Zonhoven.
Alle info over de wedstrijden (uren, tegenstanders, adressen, …) vindt u in de agenda.

26/07/2015

Dubbele 3-0 op zaterdag
Het was tijdens een bij momenten door regen verzopen wedstrijd dat de A-ploeg een 0-3 overwinning behaalde op VC Moldavo. verslag fotogalerij
Voor de B-ploeg werd de eerste wedstrijd van het seizoen, een verplaatsing naar Borussia Mönchengladbach, verloren met 3-0. verslag

22/07/2015

Begin van de oefenwedstrijden
Het voorbije weekend behaalde onze A-ploeg de derde plaats op de Women’s Soccer Cup in Hongarije, nadat ze hun eerste wedstrijd verloren met 2-1 tegen de organiserende club, Ferencvárosi Torna Club, wonnen ze de tweede wedstrijd met 3-0 tegen Astra Hungary Football Club en ze wonnen de barragewedstrijd met 4-0 tegen AFC ASA 2013 Tirgu Mures.
Nu zaterdag om 16uur maken onze meisjes de verplaatsing naar VC Moldavo voor hun eerste oefenwedstrijd op Belgische bodem.
De B-ploeg heeft ook hun eerste oefenwedstrijd op het programma, zij nemen het om 13uur in Duitsland op tegen Borussia Mönchengladbach.

16/07/2015

Kalender Super League
De vakantie is voorbij voor de A-ploeg die, na de herneming van de trainingen maandag, donderdag naar Boedapest (Hongarije) vertrekt voor een internationaal tornooi. In afwachting van hun terugkeer, kan u al reeds uw agenda aanvullen met de kalender van de Super League – een 100% Belgisch kampioenschap ter vervanging van de BeNe League – ook de kalenders van 1ste klasse, 3de klasse B en van de Regionale U14.
En wat de beker van België betreft ontvangt de C-ploeg in de eerste ronde op 15 augustus Aywaille, terwijl de B-ploeg pas vanaf de derde ronde in actie komt op 10 oktober.

27/06/2015

Business Meeting 2015
Donderdagavond presenteerde Standard en zijn nieuwe voorzitter M. Bruno Venanzi, de nieuwe Kappa uitrusting voor het seizoen 2015-2016 aan hun zakenpartners en belanghebbenden. Léa Detail, Margot Bylois, Loane Di Napoli, Lisa Lichtfus en Maud Coutereels waren aanwezig om hun nieuwe tenues te tonen met daarop het logo van Mithra op de voorkant, BASE op de mouwen en VOO op de rug. fotogalerij

26/06/2015

UEFA Women's Champions League
Gisteren was er de trekking van de voorronde groepen van de Women's Champions League. Dit seizoen zijn er 24 ploegen automatisch geplaatst Liste des participants voor de 1/16de finale. Standard hoort daarbij en zal zodoende als nummer zeventien in pot B van de trekking voor de volgende ronde terechtkomen. Aangezien er dan nog maar 8 ploegen nodig zijn zullen er uit de voorrondes enkel de groepswinnaars komen. Het zou normaal geen probleem mogen zijn voor FC Twente dat, als gastclub, thuis speelt tegen de Israëliërs van Tel-Aviv (waartegen Standard vorig jaar in de voorronde won), de Hongaren van Ferencvárosi en de Luxemburgers van Jeunesse Jonglënster (de twee laatste nemen voor de eerste keer deel).

09/06/2015

UEFA Women's Champions League
België stond vorig jaar 17de op de Europese ranglijst, daardoor moesten de meisjes van Standard de voorronde spelen. Dit jaar is België van plaats gewisseld met Nederland en is het 14de gerangschikt, dit geeft directe toegang tot de 1/16 finale dit seizoen voor Standard. De wordt gespeeld op 7 of 8 oktober in Sclessin en de terugwedstrijd op 14 of 15 oktober ergens in Europa. Maar waar dat zal de loting op 20 augustus uitwijzen.

07/06/2015

De U14 stijgen een reeks
De U14 beëindigden hun seizoen dit weekend door deel te nemen aan het Football for Friendship toernooi in Berlijn, waar ze partij gaven aan het Russische FC Zenit (0-5) en het Sloveense NK Maribor (1-4, goal Stéphanie Pirotte) en waar ze ook aanwezig waren bij de 3-1 winst van FC Barcelona tegen Juventus in de finale van de Champions League.
Het volgende seizoen zal de U14 een reeks hoger spelen in Regionale Superieurs A en de lijst van hun tegenstanders is al bekend. Het zijn Franchimont, Seraing United, Andrimont, La Calamine, Oudler, Waimes en Minerois.

04/06/2015

Standard blijft prijzen pakken
In aanvulling op het door onze club gewonnen BeNe League kampioenschap, vielen ook verschillende speelsters in de prijzen. Tessa Wullaert die al de trofee van topschutter en van beste speelster van de BeNe League won, ontving vorige vrijdagavond in Oostende ook de eerste Sparkle van het vrouwenvoetbal – het equivalent van de Gouden Schoen – en ze was niet de enige Luikse speelster die vrijdag in de prijzen viel, Julie Biesmans werd uitgeroepen tot Beste Vrouwelijke Belofte van het seizoen.
Op vrijdagavond was er ook het avonddiner ter aanleiding van het seizoen einde voor de U16, U14 en U13. fotogalerij
Bovendien werd op zaterdag ook het kampioenschap van de C-ploeg beëindigd met de terugwedstrijd van de barrages, die spijtig genoeg verloren werd met 1-3. verslag fotogalerij

29/05/2015

Laatste weedstrijd van het seizoen
Standard - KV Mechelen Nu zaterdag om 16u zal op academie Robert Louis-Dreyfus de laatste officiële wedstrijd van het seizoen 2014-2015 worden gespeeld voor de vrouwenafdeling van Standard de Liège. De C-ploeg neemt het op tegen KV Mechelen in de terugwedstrijd van de barrages tot tweede klasse. De Luikenaars zijn licht in het voordeel na de 0-1 overwinning in Mechelen vorige zaterdag.

25/05/2015

Één voet in tweede klasse
Met hun 0-1 overwinning in het kader van de barragewedstrijden, dankzij een doelpunt van Jodie Alardot, staat de C-ploeg met één voet in tweede klasse. Nu moeten ze zaterdag dit resultaat bevestigen op de academie tijdens de terugwedstrijd, waar de Luikenaars minstens een gelijkspel moeten halen. verslag fotogalerij

19/05/2015

Finale en finaleronde
Vorige zondag, in de finale van de Champions League U16, hebben de Kadetten zich goed geweerd maar uiteindelijk verloren ze met 1-2 van Club Brugge. verslag fotogalerij
Voor de C-ploeg begint nu zaterdag de finaleronde van de derde nationale met een verplaatsing naar Mechelen. Vervolgens is er op zaterdag 30 mei de terugwedstrijd op de academie Robert Louis-Dreyfus, deze zullen bepalen welke van de twee clubs een plaats zal kunnen hebben in de tweede klasse volgend seizoen. Duid deze datum dus al in het zwart aan op uw agenda zodat je niet vergeet om onze jonge ploeg aan te moedigen in hun laatste wedstrijden van het seizoen.

16/05/2015

Finale Champions League U16
Vorige donderdag tijdens de vriendschappelijke wedstrijden tussen de jeugdploegen van Standard en Waremme kwamen de u14 met de beste uitslag terug. Nadat ze op achterstand kwamen, werd het toch 1-1 dankzij een schot van Myrthe Merken en ze konden die stand vasthouden. fotogalerij
De U13 kwamen op 0-2 voorsprong na het eerste kwart dankzij twee doelpunten van Laura Paquot maar de stand werd terug gebracht tot 2-2 nog voor de rust. Tenslotte werd het nog een 7-2 verlies op een veld dat heel modderig was geworden. fotogalerij
Voor de U16 was de score nog erger, ze openden de score met een strafschop van Samantha Harzé, maar de jongens kwamen snel langszij en stonden zelfs al 5-1 voor bij de rust. In de tweede helft konden de meisjes het spel op een gelijk niveau brengen en ze kregen zelfs nog kansen, maar uiteindelijk slikten ze nog 4 bijkomende doelpunten. fotogalerij
Maar de belangrijkste wedstrijd van het weekend is de finale van de Champions League U16 waar onze Kadetten partij geven aan die van Club Brugge nu zondag om 18.30u in Sint-Niklaas.

13/05/2015

Dubbele prijs in de BeNe League
Bovenop de titel van kampioen van de BeNe League, behaalde Tessa Wullaert vorige vrijdag ook de titel van topscorer in de competitie door haar 18de doelpunt tegen de netten te plaatsen in de wedstrijd tegen Eindhoven.
In eerste klasse werd de verplaatsing op Kontich, met een nog jonger team dan gewoonlijk, verslagen met 2-1. verslag fotogalerij
In derde klasse B eindigde de C-ploeg hun eerste seizoen in de nationale reeksen als welverdiende vice-kampioen, ook al werd er 5-1verloren van Chastre. Nu mogen ze een testwedstrijd spelen tegen KV Mechelen, de tweede in derde klasse A om mogelijk te kunnen stijgen naar tweede klasse. verslag
De U13 sluiten hun seizoen af met een 2-3 overwinning op Engis met een doelpunt van Charlot Vrancken en twee van Léa Detail. verslag

10/05/2015

BeNe League kampioenen
Na twee jaar op het nippertje nog op de tweede plaats te eindigen, wonnen de Luikenaars dit jaar de titel door het winnen van hun laatste drie wedstrijden met 2-0.
Terwijl de eerste helft eindigde met teleurstelling na de vele gemiste kansen, begon de tweede helft met een blitsstart dankzij een doelpunt van Sara Yüceil in de eerste minuut en een tweede van Tessa Wullaert, topscorer van het seizoen, in de 65e minuut. verslag fotogalerij

07/05/2015

Einde van de kampioenschappen dit weekend
Voor hun laatste BeNe League-wedstrijd ontvangt Standard PSV/FC Eindhoven met als doel om de eerste keer algemeen kampioen te worden. En een uitzonderlijke wedstrijd vraagt om een uitzonderlijke locatie. De wedstrijd zal plaatsvinden in de hel van Sclessin waar we verwachten dat de supporters talrijk aanwezig zullen zijn om de bekende supportersliederen van de Rouches te brengen.
In eerste klasse is het bilan al sowieso positief voor de B-ploeg. Vorig seizoen werd er lang geflirt met de degradatieplaatsen. Dit seizoen konden ze een tijdje zelfs nog aanspraak maken op de titel en het zal op de derde plaats zijn dat ze hun mooie seizoen zullen beëindigen. Voor hun laatste verplaatsing begeven de Rouches zich naar Kontich, een club die onderaan in de rangschikking staat en waartegen slechts een 2-2 werd behaald in de heenwedstrijd.
In derde klasse B staat de C-ploeg op de tweede plaats achter Sibret. Dit is deels te verklaren door de gebeurtenissen in hun eerste wedstrijd van het kampioenschap tegen Charleroi, een ploeg die vervolgens algemeen forfait gaf met alle daartoe behorende gevolgen. Voor deze laatste speeldag gaan de jonge Luikenaars dus naar Chastre met nog weinig hoop op de erste plaats.
De laatste wedstrijd op het programma dit weekend is voor de U13, die in maart niet naar Engis konden en dus nu zaterdagmiddag hun seizoen daar afsluiten.

04/05/2015

Standard - Eindhoven Vrijdag 8 mei om 19u30 ontvangen onze meisjes PSV Eindhoven voor de apotheose van de BeNe League op de slotspeeldag.
Om onze meisjes een maximale steun te garanderen, zal de match plaatsvinden in de Hel van Sclessin!
Ter herinnering: onze meisjes staan op dit moment op kop van de rangschikking met 2 punten voorsprong op FC Twente.
De ontmoeting tegen PSV Eindhoven zou er dus voor kunnen zorgen dat onze vrouwen de BeNe League winnen, 2 maanden nadat ze ook al de Belgische titel hebben binnengehaald.
De tickets zullen te koop zijn voor 5€ op de dienst ticketing van het stadion vanaf dinsdag 5 mei tijdens de gebruikelijke openingsuren.
De toegang is gratis voor Standardabonnees en -18 jarigen (maar het is wel noodzakelijk om een toegangsticket te komen halen op de dienst ticketing van het stadion tussen 5 mei en de aftrap van de match).
Stadion open om 18u30.
Onze meisjes rekenen op jullie!

01/05/2015

Datumwijziging
De wedstrijd tegen Soiron van de U14 zal niet zondag, maar zaterdag om 13u30 plaatsvinden in Wegnez.
Voor de wedstrijd van de Kadetten tegen Tilff, lijkt het erop dat de datumwijziging niet tijdig is goedgekeurd. Na de mooie wedstrijd van deze morgen waar ze wonnen met 1-0 tegen Anderlecht verslag fotogalerij en zich zo kwalificeerden voor finale en omdat ze zondag deelnemen aan een tornooi in Tienen, besliste Standard om forfait te geven voor zaterdag.

30/04/2015

Goed begin van de week, maar verraderlijke wedstrijden in het vooruitzicht
De week begon goed voor de ploegen van de vrouwenafdeling met een 0-2 overwinning in de BeNe League op Club Brugge voor de A-ploeg verslag en een 0-5 overwinning voor de B-ploeg in eerste klasse op Tongeren. verslag
Maar de wedstrijden van dit weekend zijn een risico op ontzettend veel spanning. In de BeNe League heb je de klassieker met de verplaatsing naar Anderlecht op het programma en ook al heeft Standard dubbel zoveel punten als hun tegenstander (momenteel 29 punten voorsprong), de wedstrijden tussen beide Belgische topclubs geeft vaak onverwachte resultaten, ook al migen de Luikenaars geen puntten laten liggen om de eerste plaats vast te kunnen houden.
In het voorprogramma van die wedstrijd spelen de Kadetten op vrijdagmorgen op de Académie ook tegen Anderlecht voor de terugwedstrijd van de halve finale van de Champions League U16. De heenwedstrijd werd beslist op een 0-0 gelijkspel, de Luikenaars zijn dus verplicht om te scoren willen ze naar de finale. Ter herinnering, vorig jaar troffen beide teams elkaar in de finale en de Luikenaars trokken aan het langste eind door in de slotminuten te scoren. En wat betreft de wedstrijd van zaterdagmorgen tegen Tilff in het kampioenschap van de U16, deze zal verplaatst worden naar woensdagavond, maar daarover is nog geen bevestiging.
Zaterdagnamiddag ontvangt de B-ploeg in eerste klasse op het terrein van de BeNe League hun directe achtervolger, Zulte Waregem. Gelukkig zijn er, dankzij de overwinning van vorige woensdag, 7 punten voorsprong tussen beide ploegen met nog twee speeldagen te gaan. Zulte Waregem kan Standard dus niet meer inhalen.
Tot slot op zondagmorgen, vieren de U14 hun titel met een laatste verplaatsing naar Soiron, die hen voor deze gelegenheid ontvangen in Wegnez.

28/04/2015

Het kampioenschap gaat verder
Na het verlies tegen Twente heeft Standard geen enkel keus meer … er moet gewonnen worden. En wel te beginnen nu dinsdag op verplaatsing bij Club Brugge, die vorige week Ajax nog versloegen.
De B-ploeg heeft nog een inhaalwedstrijd te spelen nu woensdagavond op Tongeren en misschien kunnen ze daar hun derde plaats veilig stellen in de eerste klasse.

Geen enkel thuisdoelpunt
Na het 0-2 verlies vrijdagavond van de A-ploeg tegen Twente, slaagden ook de Kadetten en de U13 er niet in om te scoren zaterdagmorgen.
Tegen Trooz vochten de Kadetten goed. Ze stonden 0-3 achter tijdens de rust en slaagden erin die score zo te houden tot het einde. verslag fotogalerij
Bij de U13 was het omgekeerd. Bij de rust stond het nog 0-0 maar op het einde van de wedstrijd tegen Tilleur stonden de bordjes op 0-2. verslag fotogalerij
Voor de B-ploeg verliep de verplaatsing naar Woluwe beter dankzij een driepunter van Iris Dessers werd de eindscore op 0-3 vastgelegd. verslag
Tot slot op zondag werden de U14 kampioen van hun reeks dankzij een 0-6 overwinning op Olne en het verlies van Minerois. verslag

25/04/2015

Verplicht om foutloos te eindigen
Ten gevolge van hun 0-2 verlies tegen Twente in een wedstrijd waar de Luikenaars bezweken onder de stress, moet Standard nu 9/9 halen in de volgende ontmoetingen tegen Club Brugge, Anderlecht en Eindhoven. Twente deed een goede zaak en komt op slechts twee punten van Standard en ze hebben nog maar één punt nodig voor de Nederlandse titel. verslag fotogalerij

23/04/2015

Oproep aan de supporters!
Na de topmatchen in de eerste klasse en de Champions League U16, die allebei op een puntendeling eindigden – 1-1 gelijk voor de B-ploeg tegen leider Tienen verslag fotogalerij en 0-0 voor de U16 tegen Anderlecht verslag –, ontvangt Standard nu vrijdagavond Twente in de BeNe League, dubbele titelhouder, voor een ontmoeting op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal in de lage landen. Voor deze gelegenheid rekent de club op de massale aanwezigheid van de supporters om een maximale steun en ambiance te geven langs het terrein van de académie Robert Louis-Dreyfus en zodoende der mee voor te zorgen dat de Luikenaars het beste van zichzelf geven.
In eerste klasse gaat de B-ploeg, voor hun vierde wedstrijd in elf dagen en na een mooi 1-1 gelijkspel tegen de leider, op bezoek bij rode lantaarn White Star Woluwe om hun podiumplaats veilig te stellen.
De Kadetten krijgen met de komst van Trooz nu zaterdag een stevige boterham voorgeschoteld. Zij staan tweede in de rangschikking met twee wedstrijden minder gespeeld.
Voor hun voorlaatste kampioenschapswedstrijd moeten de U13 de zware nederlaag tegen DC Cointe te boven zien te komen met een thuiswedstrijd tegen Tilleur.
Tot slot op zondag kunnen de U14 hun mooie parcours verderzetten met een verplaatsing naar de laatste in de stand, Olne, waartegen ze in de heenmatch met 11-1 wonnen.

22/04/2015

Topmatch op woensdag
In de eerste klasse ontvangt Standard nu woensdag de leider in een uitgestelde wedstrijd van de 16de speeldag. De wedstrijd moest normaal gespeeld worden eind januari tegen Eva’s Tienen, de eerste in de stand waarin en Luikenaars derde staan en nu al hun derde wedstrijd spelen in 8 dagen.
Voor de Kadetten staat er een verplaatsing naar Anderlecht op het programma in het kader van de heenwedstrijd van de halve finales in de Champions League U16 die eindelijk gespeeld wordt. De terugwedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 1 mei.

20/04/2015

Zeer uiteenlopende resultaten voor onze ploegen
In de BeNe League kwam Standard terug met een mooie 0-3 overwinning op Zwolle, hun laatste verplaatsing naar Nederland, dankzij doelpunten van Aline Zeler, Tessa Wullaert en Maud Coutereels. verslag fotogalerij De Luikenaars moeten zich nu voorbereiden op een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoeneinde met de komst van Twente op vrijdagavond, dat tweede staat op 5 punten, dit zal bepalen hoeveel punten er nog moeten gewonnen worden om uiteindelijk de titel, die al twee jaar ontglipte, aan Standard te bezorgen.
In eerste klasse stond de B-ploeg dicht bij de drie punten, maar een afgekeurd doelpunt en een gestopte penalty zorgden ervoor dat Heist een goede zaak deed en met een puntje naar huis keerde. verslag fotogalerij
In derde klasse B kwam de C-ploeg terug van hun lange verplaatsing naar St-Ghislain met een 1-2 overwinning dankzij doelpunten van Pauline Taquet en Jeniffer Waeckens. verslag
De Kadetten verloren met 2-0 op het moeilijk bespeelbare veld van Tilff. verslag
Terwijl de U13 hun grootste nederlaag leden van het seizoen, het werd 8-1 op DC Cointe. verslag
Uiteindelijk behaalde de U14 op zondag in hun thuiswedstrijd een grote 9-0 overwinning tegen Soiron. verslag fotogalerij

16/04/2015

Einde van de vakantie voor voetbalsters
De kleine paasonderbreking is voorbij en alle ploegen beginnen aan de laatste rechte lijn van de kampioenschappen.
In de BeNe League begint Standard aan de reeks van vijf wedstrijden met een verplaatsing naar Zwolle, de voorlaatste in de stand, voordat ze volgende week vrijdag Twente ontvangen, de grootste concurrent voor de titel.
In eerste klasse begon woensdag de herneming al met een 1-7 overwinning op Eeendracht Aalst verslag, maar er resten nog zes wedstrijden, te beginnen met Heist, vijfde in de stand, nu zaterdag.
In derde klasse B heeft de C-ploeg nog slechts twee verplaatsingen te spelen. De eerste brengt onze meisjes naar de ander kant van Wallonië waar ze de B-ploeg van USGTH partij geven, een ploeg uit het midden van het klassement.
Bij de jeugd resten de Kadetten, nadat ze woensdag eerste op voorsprong stonden en uiteindelijk toch met 3-4 de duimen moesten leggen verslag fotogalerij, nog drie wedstrijden waarvan twee tegen de voorlaatste, Tilff, en één tegen de tweede, Trooz. En nu zaterdag wacht er dus een verplaatsing naar Tilff.
De U13 beginnen hun laatste drie wedstrijden met een verplaatsing naar DC Cointe.
En om af te sluiten beginnen de U14, die nog steeds aan de leiding staan in hun klassement, hun laatste reeks van drie wedstrijden met het ontvangen van Soiron, de vierde, voor een “Friendship Game” georganiseerd in het kader van het internationale evenement “Football for Friendship”.

14/04/2015

Twee uitgestelde wedstrijden nu woensdagavond
In een uitgestelde wedstrijd van de 17de speeldag ontvangen de Kadetten hun buren uit Ougrée die slechts drie punten voorsprong hebben in het algemeen klassement.
Verder is er de B-ploeg die twee wedstrijden uitgesteld zag door de afwezigheid van vele internationals, ze beginnen een sprint in de laatste rechte lijn nu woensdag op verplaatsing bij Eendracht Aalst. Het is nu zelfs zo dat de Luikenaars, tussen hun reguliere zaterdagwedstrijden door, volgende woensdag leider Tienen treffen en de woensdag daarna Tongeren, zodoende spelen ze 6 van hun 7 laatste wedstrijden in een tijdspanne van 17 dagen.

12/04/2015

Nieuwe overwinning voor de U14
Op het terrein dat verre van een biljartlaken is, hebben onze jongeren gewonnen bij de voorlaatste, Herve, met een 0-4 score, een lager resultaat dan in de heenwedstrijd. verslag

10/04/2015

Slechts één wedstrijd dit weekend
In het tweede weekend van de paasvakantie is zoals de traditie het wil voorbehouden aan het interclubtoernooi, er zijn dus geen wedstrijden voor het kampioenschap geprogrammeerd. Niettemin spelen de U14, met twee weken vertraging, op verplaatsing bij Herve. Een wedstrijd die, als ze hetzelfde loopt als de heenwedstrijd, niet al te moeilijk lijkt voor de Luikenaars.

06/04/2015

Tornooi van Fragnée
Nu zondag nam de derde klasse- ploeg deel aan een internationaal tornooi dat werd georganiseerd door de club Fragnée en ze behaalden daar een 12-0 winst tegen Fragnée, 6-0 tegen Fortuna Bonn (Duitsland) en 3-0 in de finale tegen Liexlip United (Ierland). fotogalerij

Speelster van het seizoen 2013-2014
Vorige week ontving Tessa Wullaert haar onderscheiding voor de titel van BeNe League Bottega Player 2013 – 2014 uit handen van Ingrid Vanherle en van Valérie Bejaoui, vertegenwoordigster van Bottega?
Deze prijs behaalde ze op basis van stemmen van de trainers van de tegenstanders die na elke wedstrijd werden uitgebracht. Hier zijn foto’s van de persconferentie fotogalerij en de uitreiking BeNe League Bottega Player 2013-2014.pdf.

31/03/2015

Terugwedstrijd halve finales voor de U13
Woensdagavond spelen de U13 in de halve finale van de Champions League in Gent. Na het 4-4 gelijkspel thuis zijn de Luikenaars bijna gedwongen om te winnen om zich te kwalificeren, maar het is verre van onmogelijk om te winnen.

26/03/2015

Geconcentreerd blijven in de BeNe League
Met zijn 0-3 overwinning bij Club Brugge is Twente nu slechts op twee punten van Standard gekomen. Standard dat vrijdagavond Gent ontvangt, het enige team dat tot nu toe won van de Luikenaars in de BeNe League. Twente speelt niet, het podium blijft dan ook hetzelfde ongeacht de resultaten van Ajax en Standard. Maar een overwinning is welkom om kalm naar de volgende Standard – Twente te kunnen toeleven. Daarnaast zal de wedstrijd gevolgd worden door de toekenning van de trofee: BeNe League speelster van het Jaar 2013-2014 aan Tessa Wullaert.
In eerste klasse zijn vier van onze meisjes van de partij in Sochi (Rusland) voor de laatste kwalificatiewedstrijd voor EURO 2015, daardoor is de wedstrijd tegen Eendracht Aalst dit weekend is uitgesteld.
Derde klasse C-ploeg heeft een gemakkelijke verplaatsing naar St-Remy zaterdag en het is onwaarschijnlijk dat Sibret punten laat liggen in St-Truiden het zal een spannende strijd blijven voor de eerste plaats tot begin mei.
Voor de Kadetten wacht de steeds moeilijke wedstrijd met het bezoek van Grace-Hollogne. In de heenwedstrijd kwamen ze eerst 0-1 op voorsprong om de wedstrijd te uiteindelijk te verliezen met 2-1. Een overwinning is mogelijk, maar het zal vechten zijn tot het laatste fluitsignaal.
Net daarna ontvangen de U13, die met twee gelijke spelen staan, de ploeg van Union Flémalle.
De wedstrijd van U14 in Herve werd verplaatst naar 12 april.

25/03/2015

Wisselend succes voor onze jeugdploegen
Zaterdagmorgen verloren onze Kadetten, die duidelijk niet in vorm waren, met 6-0 bij de competitieleider Flémalle. verslag
De wedstrijd van de U13 werd verplaatst omdat de ploeg van Engis niet volledig was.
Voor de U14 eindigde de thuiswedstrijd tegen Heusy dan weer in een mooie 8-0 overwinning voor Standard. verslag fotogalerij
In de eerste klasse neemt Tienen, ondanks het gelijkspel tegen OHL, hun eerste plaats terug in van Zonhoven na twee uitgestelde wedstrijden.

Een belangrijke overwinning voor Standard
Dankzij een doelpunt van Maud Coutereels net voor de rust en een tweede van Tessa Wullaert na een kwartier in de tweede helft, bracht Standard dit jaar weeral de drie punten mee terug uit Amsterdam. verslag fotogalerij Ajax dat met een wedstrijd meer nu al zes punten achterstand heeft op de Luikenaars en ook nog eens Twente ziet voorbijgaan naar de tweede plaats in het klassement. Met nog zes speeldagen te gaan tot het einde van de BeNe League is Standard op koers, maar we moeten onder andere nog Twente ontvangen en op bezoek bij Anderlecht.

19/03/2015

Terugkeer van de BeNe League
Voor zes ploegen hernam de BeNe League vorige dinsdag met de inhaalwedstrijden van de 16de speeldag waarbij Twente op vijf punten van Standard kwam. Voor de Luikenaars is het vrijdag een ernstige herneming met een hachelijke verplaatsing naar de tweede in de stand, Ajax dat slechts op drie punten staat en het gevaar heeft om een plaatsje te zakken in de stand bij verlies op deze speeldag.
In eerste klasse is er dit weekend gereserveerd voor inhaalwedstrijden en kan Tienen ervan profiteren om de eerste plaats te hernemen van Zonhoven. De B-ploeg heeft geen wedstrijd geprogrammeerd dit weekend, net zoals de C-ploeg
Voor de Kadetten wacht er zaterdagmorgen, na de twee mooie overwinningen in de beker en het kampioenschap, een verplaatsing naar de leider, Flémalle.
De U13 die net twee gelijke spelen achter de rug hebben – 4-4 woensdagavond in de heenwedstrijd van de beker verslag fotogalerij en 1-1 zaterdag in de competitie tegen Engis – maken nu zaterdag de verplaatsing naar datzelfde Engis om hopelij nu wel de wedstrijd in hun voordeel te kunnen beslissen.
Nu ze leider zijn in hun klassement na de 3-0 overwinning tegen Minerois, moeten de U14 die plaats nu zondag verdedigen en de drie punten nemen in de thuiswedstrijd tegen Heusy.

13/03/2015

7 wedstrijden in een lang weekend
Met drie vertegenwoordigsters in het nationale team van Nederland (Renate Verhoeven, Kim Mourmans en Vanity Lewerissa) en acht in het nationale team van België (Julie Biesmans, Imke Courtois, Maud Coutereels, Cécile De Gernier, Davina Philtjens, Tessa Wullaert, Sara Yüceil en Aline Zeler) was er een hele ploeg van Standard die een week in Cyprus verbleef voor een internationaal tornooi waar België twaalfde eindigde en Nederland achtste. Nu zaterdag mogen ze weer aan de bak in eigen land voor de halve finale van de Belgische beker maken ze de verplaatsing naar Lierse. In geval van een overwinning nemen ze het in de finale op tegen de winnaar tussen Club Brugge en Eva’s Tienen, de enige overgebleven eersteklasser.
In die eerste klasse ontvangt Standard (3de) DVL Zonhoven (2de) voor de topper die de top drie dichter bij elkaar kan brengen, de wedstrijd van Tienen is logischerwijs uitgesteld.
In derde klasse zorgde het algemene forfait van Antheit ervoor dat Standard tijdelijk de koppositie nam in het klassement. Die plaats moeten ze nu zaterdag op de academie verdedigen tegen Aarlen, waar de heenwedstrijd zeer krap gewonnen werd met 0-1.
Bij de jeugdploegen maken de Kadetten de verplaatsing naar Seraing Athlétique, waar ze in de vorige ontmoeting met ruime cijfers van wonnen
De U13 ontvangen na hun zeer nipte wedstrijd tegen Ougrée nu op zaterdagmorgen Engis.
En zondagmorgen ontvangen de U14 Minerois B, de huidige nummer 1 in het klassement met 2 punten voorsprong op Standard, en ze proberen de eerste plaats te bemachtigen.
Verder rest er nog een wedstrijd op maandag avond in het kader van de Champions League U16 gaan de Kadetten van Standard naar Lierse om te proberen om een ticket te bemachtigen voor de halve finales.

08/03/2015

Drie mooie wedstrijden, maar slechts twee overwinningen
Vorige zaterdagmorgen hebben de Kadetten zich goed verdedigt tegen Chênée, maar ze moesten wel de duimen leggen met 0-2, allebei geïncasseerd in de laatste minuten van een helft. verslag fotogalerij
Juist daarna beleefden de U13 bange momenten tegen Ougrée. Twee maal kwamen ze op achterstand maar kwamen terug aan de bovenhand. De wedstrijd had op een gelijkspel kunnen uitdraaien als er niet gescoord werd in het einde van de wedstrijd, zo werd het een 6-5 overwinning. verslag fotogalerij
De U14 hadden minder problemen met hun tegenstander, ze wonnen 0-3 van Saive B op zondag en ze zijn nu klaar om hun eerste plaats terug te nemen van Minerois, die ze volgende week ontvangen. verslag

01/03/2015

Standard is gevaarlijk voor hartpatiënten
Op verplaatsing bij Anderlecht heeft de B-ploeg gedaan zoals de mannen de dag voordien: ze maakten de 0-1 in de 88ste minuut via een goal van Mélanie Mignon. verslag
De C-ploeg deed de spanning nog meer stijgen, het was pas in toegevoegde tijd dat Jodie Alardot de defensieve muur van Bokrijk kon breken. verslag
Op gebied van podiumplaatsen in eerste klasse en derde klasse B verandert er niks, zelfs niet als Tienen hun match tegen Heist speelt volgende week.

28/02/2015

Kampioen 2015
Het is gebeurd, de meisjes van Standard de Liège zijn Belgisch kampioen. Tegen Twente kon Lierse tot de 62ste minuut de 0-0 houden om uiteindelijk toch te verliezen met 0-3. Anderlecht was nog dichter bij een score loos gelijkspel, maar na een uitsluiting in de 93steminuut moesten ze een minuut later nog een doelpunt incasseren. Op zeven speeldagen voor het einde kan Standard niet meer bijgehaald worden door een andere Belgische club.
Felicitaties aan jullie allemaal, meisjes, voor de vijfde opeenvolgende titel.

27/02/2015

Opnieuw uitgesteld
De grote herneming van de U13 in het kampioenschap zal weer niet voor dit weekend zijn, want vandaag besliste het Luikse provinciaal comité om al de wedstrijden van de jeugdploegen uit te stellen. Deze uitstelling heeft dus ook gevolgen voor de Kadetten en de U14, die trouwens de voorbije twee weken wel zonder problemen hebben kunnen spelen.

Wanneer de jongste hernemen, zijn de allergrootsten bye
Dit weekend is er geen wedstrijd voor Standard in de BeNe League, de kans is zeer groot dat de Rouches Ajax tot op drie punten en Twente, dat nog steeds twee inhaalwedstrijden heeft, op acht punten zien terugkomen. Langs de andere kant kunnen de Luikenaars mathematisch zeker zijn van het Belgisch kampioenschap nu vrijdag als Lierse verliest van Twente en Anderlecht niet wint van PSV/FC Eindhoven.
Zaterdagmorgen maken de U13, na een winterstop van drie maanden, hun grote her optreden op het synthetische gras van Ougrée om 10u. De kadetten, die de vorige kleien nederlaag willen wegspoelen, ontvangen Tilff op hetzelfde uur.
In de namiddag om 15u, terwijl de C-ploeg de verplaatsing maakt naar Bokrijk om hun tweede plaats in derde klasse te verdedigen, wacht er ons een heuse Classico met de B-ploeg die de altijd lastige verplaatsing maken naar Anderlecht.
Zondag is het tijd voor de U14 die op bezoek gaan om 11u30 bij Soiron. De U14 zijn in de ranking ingehaald door Minerois B nadat die wonnen van Heusy in een inhaalwedstrijd dinsdag.

25/02/2015

Een overweldigende overwinning voor de Rouches
Tijdens de achttiende speeldag van de BeNe League die gespeeld werd op dinsdagavond hebben alle ploegen die een podiumplaats bezetten fors gewonnen. Maar de overwinning va Standard was wel veruit de allergrootste. De Luikenaars maakten brandhout van OHL met een 0-10 score dankzij driepunters van Vanity Lewerissa en Tessa Wullaert aangevuld met goals van Julie Biesmans, Sara Yüceil, Maud Coutereels en Imke Courtois. Daarenboven komt de vijfde opeenvolgende titel als Belgisch kampioen voor Standard in het vizier dankzij het verlies van Lierse kan die misschien zelfs vrijdag al behaald worden zonder zelf te spelen. verslag fotogalerij

24/02/2015

Vier mooie overwinningen en de BeNe League gaat verder
Dit weekend won Standard bijna al hun wedstrijden.
In de BeNe League versloeg Standard Telstar met 3-0, drie doelpunten van Tessa Wullaert. Ajax won ook zijn wedstrijd en de wedstrijd van Twente werd uitgesteld. Maar het kampioenschap zet zich reeds dinsdag verder met een verplaatsing naar Oud-Heverlee Leuven. verslag
In eerste klasse slaagden de Luikenaars erin om Lierse te verslaan en ze keerden terug met een 1-2 overwinning. De B-ploeg blijft derde op zes punten van Eva’s Tienen en één punt van Zonhoven. verslag fotogalerij
In de derde klasse B had de C-ploeg slechts een helft nodig om afstand te nemen van een onvolledig Sint-Truiden en won met 4-1. De Rouches staan nu alleen tweede op twee punten van Sibret. verslag fotogalerij
De U14 waren heer en meester over Herve en beëindigden de wedstrijd met een monsterscore van 10-0. Zo blijven ze op een punt voorsprong van Minerois die een wedstrijd minder gespeeld hebben. verslag fotogalerij
Voor de Kadetten was het minder goed. Hoewel ze 0-1 voorstonden op Grâce-Hollogne, verloren ze uiteindelijk met 2-1 in een gelijk opgaande wedstrijd. verslag

19/02/2015

Nog een week vooraleer de U13 terugkeren
Vijf wedstrijden staan er geprogrammeerd voor de vrouwenafdeling dit weekend.
Vrijdagavond ontvangt de A-ploeg Telstar, vijfde in het klassement en al op ruime afstand voor de titel, maar de andere 2 titelkandidaten Twente en Ajax spelen op hetzelfde ogenblik tegen lager geklasseerde ploegen. Let er wel op dat zowel de mannen van Standard al de Liège Basket dezelfde avond spelen. De toegangsweg en het vinden van parking zullen moeizaam verlopen.
In eerste klasse gaat Standard, na hun overwinning tegen OHL, op bezoek bij Lierse deze week, ook een club die een BeNe League-ploeg heeft en ook hier staan ze vlak achter de Luikenaars gerangschikt.
In derde klasse heeft de overwinning van Sibret tegen Chastre vorige week ervoor gezorgd dat de podiumplaatsen steviger staan. Standard staat slecht op 2 punten van de eerste plaats en ontvangt zaterdag Sint-Truiden B, waar ze in de heenwedstrijd 0-1 wonnen.
De kadetten mogen hopen op een nieuw plaatsje winst in het klassement als ze met een overwinning terugkomen van hun verplaatsing naar Grâce-Hollogne, dat slechts 1 puntje voorsprong heeft.
Tenslotte ontvangen de U14, momenteel leider in hun reeks, Herve terwijl hun grootste concurrent Minerois B de voorlaatste ontvangt, Soiron.

16/02/2015

Succesvol Standard
Dit weekend won de vrouwenafdeling van Standard Luik al hun wedstrijden.
In een vriendschappelijke wedstrijd tegen het nationale team van Thailand won de A-ploeg met 3-1, Sanne Schoenmakers maakte alle drie de doelpunten. verslag fotogalerij
In eerste klasse was de wedstrijd tegen OHL B stroever, maar de B-ploeg kon toch een 1-0 overwinning uit de brand slepen dankzij een doelpunt van de jonge Zoë Van Eynde. verslag fotogalerij
In derde klasse B maakte Sara Di Matteo de beide doelpunten in de overwinning tegen Biesen waarbij de C-ploeg heel de wedstrijd de bovenhand had. verslag fotogalerij
Ook de kadetten wonnen met twee doelpunten tegen nul, hier nam Marine Nihart de rol van dubbele doelpuntenmaker voor haar rekening op verplaatsing bij Chênée. verslag
De U14 versloegen Saive B met een veel grotere score 8-1. En hier werden de doelpunten verdeelt onder meerdere meisjes. Alessia Cutillas-Carpe scoorde er twee, Loane Di Napoli nam de eerste, Valérie Schuilen de derde en Manon Benavente Lopez de resterende twee. verslag fotogalerij

12/02/2015

Een wedstrijd met een exotisch tintje op de academie
Geen BeNe League voor de A-ploeg dit weekend, maar een vriendschappelijke prestigieuze wedstrijd. Nu zaterdag om 15uur wordt de nationale ploeg van Thailand partij gegeven. We wijzen erop dat het voor iedereen gratis inkom is.
Voor de andere ploegen is er wel competitievoetbal. In eerste klasse ontvangt Standard, na hun overwinning van vorige week op Massenhoven, de tweede ploeg van OHL, voorlaatste in het klassement.
In derde klasse komt Biesen naar de académie Robert-Louis Dreyfus. Een mooie gelegenheid voor Standard om dichter bij het leidersduo te komen want zij vechten een onderling duel uit zaterdag.
Voor de kadetten herneemt de competitie met een verplaatsing naar Chênée, de huidige tweede in de stand.
Verder zijn er nog de U14 die, na hun mooie overwinning op Beaufays, nu Saive ontvangen op zondagmorgen.

09/02/2015

Meteen een over winning voor de jeugd in 2015
Dit weekend was er de eerste match van het jaar voor één van de jeugdploegen en ze wonnen hem.
Op verplaatsing naar Beaufays B behaalde onze U14 een overwinning met de score van 0-2. verslag
bij de groten keerde de eerste klasse- ploeg ook terug met een mooie 0-2 overwinning uit Massenhoven. verslag
En in de derde klasse moesten we tevreden nemen met een 1-1 puntendeling op het veld van FC Halvenweg Zonhoven. verslag

06/02/2015

Nog steeds geen afgelasting bekend voor de jeugd
Dit weekend, wanneer de BeNe League een pauze neemt van drie weken, kunnen de jongeren hun kampioenschappen hernemen als er geen roet in het eten wordt gegooid door onverwachte sneeuw.
Zaterdagochtend ontvangen de kadetten Ougrée B en net daarna zijn de U13 gastheer voor Vaux. In de namiddag maakt de B-ploeg de verplaatsing naar Massenhoven, een ploeg uit de middenmoot in eerste klasse waartegen onze speelsters hun goede vertrouwen hopen te herwinnen. En de C-ploeg begeeft zich naar FC Halveweg Zonhoven waar het wel eens een spannende wedstrijd kan worden, het verschil tussen beide ploegen is slechts vijf punten en de heenwedstrijd was heel nipt.
Zoals gewoonlijk sluiten de U14 het weekendprogramma op zondagmorgen, ze gaan op verplaatsing naar Beaufays.

31/01/2015

Afgelaste wedstrijd in eerste klasse
De ontmoeting in eerste klasse van deze namiddag tussen Standard en Eva's Tienen is uitgesteld tot een latere datum.

Overwinning, gelijkspel en afgelasting voor het koplopers trio
Weer een overwinning voor Standard in de BeNe League vrijdagavond met een 0-1 score op ADO Den Haag dankzij een doelpunt van Vanity Lewerissa. verslag Daarboven behaalde Ajax een 1-1 gelijkspel op Anderlecht en bekomt zo 6 punten achterstand op Standard. De speeldag was ernstig verknipt door het uitstel van wedstrijden (de ontmoetingen in het Noorden van Nederland : Telstar, Heerenveen en Twente werden uitgesteld), Twente blijft daardoor momenteel op de derde plaats.

30/01/2015

Nog steeds geen jeugdwedstrijden dit weekend
Als het niet sneeuwt, dan is het de regen die de jeugd ervan weerhoud het kampioenschap te kunnen hervatten. De algemene afgelasting is beslist op vorige donderdag om 18u.
De A-ploeg, dat momenteel vier punten voorsprong heeft op naaste achtervolger Ajax, maakt e verplaatsing naar ADO Den Haag. Weeral zullen de Luikenaars er alles aan moeten doen om de wedstrijd winnend af te sluiten en de voorsprong te behouden zeker met in gedachten dat de thuiswedstrijd maar met een nipte 2-1 werd gewonnen.
In eerste nationale ontvangt Standard leider Tienen, dat uitliep na de 2/9 van de Rouches tijdens de laatste drie speeldagen. De andere affiche tussen ploegen uit de top van het klassement is tussen Zonhoven (2de) en St-Ghislain (4de).

25/01/2015

Eén overwinning en afgelastingen
Een mooie 3-0 overwinning voor Standard tegen Lierse vorige vrijdagavond met twee doelpunten van Tessa Wullaert in de eerste helft en ééntje van Vanity Lewerissa net na de rust. Mede dankzij de overwinning van Twente op Ajax nemen de Rouches nu een beetje meer afstand van de beide achtervolgers. verslag fotogalerij
En het zal de enige wedstrijd van het weekend blijven, want, na de jeugd, werden ook de wedstrijden uit eerste en derde nationale van 24-25 januari uitgesteld omwille van de sneeuw.

15/01/2015

Grote terugkeer naar de competities
Na de gemakkelijke kwartfinale en een gesloten wedstrijd vorige week, is het terug tijd voor alle teams voor de kampioenschappen.
In de BeNe League begint de terugronde voor Standard, dat net voor de winterstop de pauze pakte, met een lange reis naar Heerenveen, die, ook al staan ze slecht geplaatst, op de laatste speeldag Anderlecht in bedwang kon houden.
In eerste klasse begint de terugronde met de komst van Union St-Ghislain die, na de eliminatie door onze A-ploeg in de beker, zeker hun waarden willen laten zien in het kampioenschap.
In derde klasse begeeft Standard zich naar leider, Sibret met de mogelijkheid om hen voorbij te steken in de rangschikking bij winst. Dan is het nog uitkijken wat Chastre doet.
Voor de jeugdploegen is de terugkeer naar de velden minstens een week uitgesteld omwille van de algemene afgelasting door het provinciale comité.

11/01/2015

Op weg naar de halve finale
Met een grote 0-7 overwinning op Union St-Ghislain Tertre Hautrage behaalde Standard het ticket voor de halve finale, die gespeeld zal worden zaterdag 14maart op Lierse, dat 3-2 won van Zonhoven. De andere halve finale zal gespeeld worden tussen Club Brugge en Tienen, de enige overgebleven club uit eerste nationale at zich plaatste door Anderlecht uit te schakelen. verslag fotogalerij
Voor de B-ploeg liep het iets minder, nadat ze een hele wedstrijd tegen een defensieve muur van Heist moeten opboksen, keerde de Luikenaars terug met een 0-0 gelijkspel en blijven ze zo op 3punten achterstand van leider Tienen. verslag

09/01/2015

Twee ploegen maken hun terugkeer
Dit weekend luidt het einde van de winterstop in voor onze twee eerste ploegen die allebei zaterdag aan de bak moeten.
Allereerst is er de kwartfinale van de Beker van België waar de A-ploeg om 15u partij geeft aan Union St-Ghislain Tertre Hautrage.
Maar er is ook de inhaalwedstrijd om 15u in Heist van onze B-ploeg die terug op een puntje van leider Eva’s Tienen kunnen komen.

31/12/2014

Gelukkig Nieuwjaar
De vrouwenafdeling van Standard Luik wenst iedereen een gelukkig en gezond 2015. Laat het u veel plezier en succes brengen.

24/12/2014

Prettige Kerst
De speelsters, de staf en de vrijwilligers van vrouwenafdeling van Standard de Liège wensen u een prettig kerstfeest.

22/12/2014

De B-ploeg redt het gelijkspel
Onder bedwang gehouden door Kontich, kreeg de B-ploeg toch een gelijkmaker dankzij een fout van de bezoekende keepster. Met vier punten achterstand op Tienen kan Standard nu de koppositie niet meer nemen in de eerste klasse tijdens hun inhaalwedstrijd van 10 januari op Heist. verslag fotogalerij

21/12/2014

Standard is herfstkampioen
Dankzij een 1-5 overwinning op PSV/FC Eindhoven, met doelpunten van Sara Yüceil, Tessa Wullaert, Maud Coutereels en twee van Vanity Lewerissa, is Standard herfstkampioen geworden in de BeNe League. Ze hebben nu 1 punt meer dan Ajax en 5 meer dan Twente, dat met 1-2 verloor van ADO Den Haag terwijl het nog 1-0 stond op vijf minuten van het einde. verslag fotogalerij

18/12/2014

Laatste wedstrijden voor de feesten
Hoewel de winterstop al is ingegaan voor de jeugdploegen en de C-ploeg, wordt in de BeNe League en in de eerste klasse de laatste wedstrijd van de heenronde gespeeld.
Voor hun laatste wedstrijd van 2014 maakt de A-ploeg de verplaatsing naar PSV/FC Eindhoven in de late namiddag (17u). In de rand van deze ontmoeting kan Standard de eerste plaats hernemen met één punt voorsprong op Ajax, dat dit weekend Bye is.
In eerste klasse kan de B-ploeg het warm maken voor Tienen door hun thuismatch te winnen tegen Kontich in de hoop om hen voorbij te steken op 10 januari wanneer de inhaalwedstrijd Heist - Standard wordt gespeeld.

16/12/2014

Drie mooie overwinningen voor Standard
De meisjes hebben al hun wedstrijden gewonnen dit weekend.
Het begon vrijdagavond met een mooie 3-1 overwinning in de BeNe League tegen Anderlecht, in een wedstrijd die grotendeels gedomineerd werd door de Rouches. verslag fotogalerij
Zaterdag volgde de B-ploeg in eerste klasse het voorbeeld van hun grote zusters op voortreffelijke wijze met een 1-2 overwinning op verplaatsing bij Zulte Waregem. verslag
Langs de kant van de C-ploeg, in derde klasse, was er geen enkel probleem om Charleroi, dat maar met acht was, opzij te zetten. De wedstrijd eindigde op een monsterscore van 22-0. verslag fotogalerij

11/12/2014

Classico dit weekend
Nu vrijdag om 19u30 op de academie rekenen de meisjes van Standard op jou en je steun tijdens de Classico Standard – Anderlecht die geprogrammeerd staat op ede twaalfde speeldag van de BeNe League. Hoe de stand voor de twee ploegen ook is in het klassement, de wedstrijden tussen de Rouches en de Mauves zijn altijd op het scherp van de snee en iedereen geeft zich 200% voor deze mythische affiche. De laatste twee jaar kwamen de twee teams elkaar acht keer tegen, dit leidde tot vijf overwinningen van Standard en twee voor Anderlecht met nooit meer dan twee doelpunten tegen per ploeg. We herinneren er ook aan dat de inkom, zoals steeds, gratis is voor abonnees van Standard de Liège. Dus allen daarheen.
In de eerste klasse staat een verplaatsing naar Zulte Waregem gepland voor Standard. Het kan wel eens een spannend duel worden, want Zulte staat, met ook een wedstrijd achter, op een zucht van het podium.
In derde klasse beginnen de terugwedstrijden met de komst van Sporting Charleroi naar Luik. Bij de eerste wedstrijd van het kampioenschap was het een spannende strijd, daarbij moesten de Luikenaars op het nippertje de zege laten aan de Carolo’s. Nu zaterdag zal het na drie maanden competitie, zeker niet meer hetzelfde zijn.
De Kadetten maken de verplaatsing naar Chênée voor een wedstrijd die wel eens zo moeilijk zou kunnen zijn als de vorigen en de uitkomst is onvoorspelbaar.
Zoals gewoonlijk sluiten de U14 het voetbalweekend af op zondagmorgen met een thuismatch tegen Saive B dat een gelijkaardig begin van het kampioenschap kende zoals Standard.

08/12/2014

De C-ploeg zorgde voor het beste resultaat dit weekend
Dankzij een 5-2 winst tegen Chastre, de leider in derde klasse, plaatst de C-ploeg zich op drie punten van het nieuwe leidersduo Sibret en Chastre. Voor een eerste jaar in de nationale reeksen is dat een mooi resultaat. verslag fotogalerij
Ondanks dat Woluwe na de eerste periode met 1-2 voorstond aan de rust, verzekerde de B-ploeg toch hun tweede plaats in de eerste klasse in de tweede helft door uiteindelijk te winnen met 4-2 en ze behouden zo de kans om op 10 januari de leidersplaats te nemen in het klassement. verslag fotogalerij
In de BeNe League had de A-ploeg een lange tijd een comfortabele positie tegen Club Brugge, maar toch werd het nog spannend met een overwinning van 2-1 en behielden zo een mooie positie om richting de winterstop te gaan. verslag fotogalerij
In de dikke mist verloren de Kadetten met 2-6 tegen de grote spelers van Union Flémalle die vooral hun snelheid uitspeelden om het verschil te maken. verslag fotogalerij
Op zondag konden de U14 de defensie van Heusy niet breken en kwamen ze terug uit de omgeving van Verviers met een scoreloze puntendeling. verslag

04/12/2014

De laatste rechte lijn voor Kerstmis
Na een zoveelste lange onderbreking herneemt de BeNe League voor drie weken alvorens de winterstop in te gaan. Nu vrijdag ontvangt Standard Club Brugge voor de elfde speeldag. Vorige zaterdag was Brugge al op de academie om zich te kwalificeren voor Beker van België ten koste van onze B-ploeg. Voor de competitie hopen we dat de uitslag anders zal zijn.
In eerste klasse ontvangt de B-ploeg, die een mooi seizoen begin achter de rug heeft, White Star Woluwe dat met slechts 8 punten zeer dicht bij de gevarenzone staat.
In derde klasse is Standard ook gastheer, maar voor Chastre, de competitieleider. Het zal dus geen makkelijke opdracht worden voor de meisjes van Tony Iafrate.
Bij de jeugd spelen de Kadetten ook thuis tegen Union Flémalle. In de voorronde wonnen ze daartegen de thuiswedstrijd, maar verloren de verplaatsing. En met veel onbeschikbare speelsters is de uitslag onvoorspelbaar.
De U14 zijn de enigen die op verplaatsing spelen dit weekend. De verplaatsing gaat naar Heusy, een club uit de regio Verviers, op zondagmorgen.

01/12/2014

Variërende resultaten voor de jeugd dit weekend
Zaterdag verloren de kadetten met 3-2 bij Trooz door een doelpunt dat viel buiten de reguliere speeltijd. verslag
De U13 wonnen dan weer wel hun wedstrijd met 0-1 dankzij een flater van de keeper van Tilleur, die voor de rest een bijna perfecte wedstrijd speelde. verslag
Zondag hadden de U14 geen enkele moeite met Olne en ze beëindigden de wedstrijd dan ook met een grote 11-1 overwinning. verslag fotogalerij

30/11/2014

B-ploegen uit de Beker van België
In de achtste finales tegen Gent moest de A-ploeg een hele wedstrijd beuken tegen een defensieve muur. Het was dan ook pas in de tweede helft dat de Luikenaars het verschil op het bord konden zetten via Aline Zeler op een vrije trap van Cécile De Gernier en een voorzet van Tessa Wullaert die door Vanity Lewerissa op de slof werd genomen voor de 2-0. verslag fotogalerij
Op het naastgelegen veld was de score omgedraaid in de wedstrijd van de B-ploeg tegen Club Brugge. Beide doelpunten vielen in het laatste kwart van de eerste helft nadat twee Rouches reeds geblesseerd het veld moesten verlaten. In de tweede helft, spelende tegen een BeNe League-ploeg, konden de Luikenaars gelijke tred houden en zelfs enkele kansen afdwingen om de kloof te verkleinen, maar de Brugse defensie hield stand. verslag fotogalerij
Uiteindelijk plaatsten alle BeNe League-ploegen, met uitzondering van Gent, zich voor de volgende ronde en werden alle B-ploegen uitgeschakeld. Er gaan ook nog drie ploegen uit de eerste klasse door naar de volgende ronde: Eva’s Tienen, St-Ghislain Tertre-Hautrage en DVL Zonhoven.

27/11/2014

De U13 hebben zich gekwalificeerd, nu A- en de B-ploeg nog
Woensdagavond kwalificeerde de U13 zich, dankzij een overduidelijke 6-0 overwinning tegen Sint-Truiden, voor de halve finales van de Champions League U13 die zullen plaatsvinden op 18 maart 2015. verslag fotogalerij
Nu zaterdag is het de beurt aan de A- en de B-ploeg om trachten de kwalificatie te behalen voor de volgende ronde van de Beker van België. Dit zal respectievelijk moeten gebeuren tegen de BeNe League-teams van Gent en Club Brugge. Een beker waar enkel OHL er niet in slaagde om zijn B-ploeg te kwalificeren, de laatste vijf plaatsen zijn allemaal weg naar eerste klasse teams.
Bij de jongeren zullen de Kadetten zaterdag een bezoek brengen aan Trooz en zullen de U13 Tilleur bezoeken voor hun laatste officiële wedstrijd van 2014. En op ontvangen de U14 Olne.

24/11/2014

Opnieuw de volle pot voor onze meisjes
Zoals voorspelt veranderde er niets in de kop van het klassement in derde klasse, de vijf eersten pakten allemaal drie punten. Voor Standard was dit via een 0-5 overwinning op Antheit. verslag
In de eerste klasse was het spijtig dat Standard niet speelde, want ze hadden de leiding kunnen nemen na nieuw puntenverlies van Tienen op Kontich.
Bij de jeugd hebben de Kadetten nogmaals brandhout gemaakt van Seraing Athlétique B met een 10-1 score. verslag
De U14 kwamen op achterstand tegen Minerois B, maar ze konden hun spel verbeteren en het tij keren, uiteindelijk wonnen ze met 1-3. verslag
Tenslotte blijven de U13 op hun elan verder gaan met een moeilijke 4-2 overwinning tegen Grâce-Hollogne. verslag fotogalerij Nu moeten ze zich concentreren op de terugwedstrijd van hun Champions League tegen Sint-Truiden, waarbij ze hun 0-1 voorsprong uit de heenwedstrijd dienen te verdedigen. Deze ontmoeting vindt plaats nu woensdag 26 november om 19u op de Academie Robert Louis-Dreyfus.

21/11/2014

Enkel derde klasse en jeugd
Met een nieuwe pauze van twee weken in de BeNe League en een uitgestelde wedstrijd in eerste klasse is het weekendprogramma een stuk lichter dan gewoonlijk.
Zelfs zonder te spelen behoudt de B-ploeg de tweede plaats dankzij de 1-3 overwinning van woensdag op Oud-Heverlee Leuven. verslag
In derde klasse kan de kloof tussen de linker en de rechterkolom vergroten. De ploegen in de top van klassement spelen bijna allemaal tegen een ploeg in de staart van het klassement. Voor Standard staat er een verplaatsing naar de voorlaatste, Antheit, op het programma.
En voor de tweede speeldag van de kampioenschappen ontvangen de Kadetten Seraing Athlétique B, waarvan ze 11-1 wonnen in de voorrondes. Direct daarna is het de beurt aan de U13, de enige die hun eerste wedstrijd wonnen, om US Grâce-Hollogne te ontvangen. En op zondag in de late namiddag maken de U14 de verplaatsing naar Minerois B.

18/11/2014

Inhaalwedstrijd van de B-ploeg
Nu woensdag speelt onze B-ploeg de inhaalwedstrijd in eerste klasse tegen OHL. De wedstrijd is om 20 uur in Kessel-Lo en kan er misschien voor zorgen dat Standard tot op slechts één punt komt van leider Tienen.

17/11/2014

Gemengde resultaten dit weekend.
De week eindigde vrij goed met de 0-1 overwinning van de U13 bij St-Truiden in de eerste ronde van de beker verslag en de mooie puntendeling in de BeNe League van de A-ploeg op het veld van Twente. verslag fotogalerij
Zaterdag zaten de U13 nog in de goede flow en keerde terug met een 0-4 overwinning vanuit Vaux-sous-Chèvremont. verslag
Tegenovergesteld was het begin van de nieuwe competitie moeilijker voor de Kadetten. Zij konden geen overhand nemen op Ougrée B en keerden terug met een 6-4 nederlaag. verslag
De B-ploeg neemt de tweede plaats in eerste klasse dankzij 4-0 winst tegen Eendracht Aalst. verslag fotogalerij
Ook de C-ploeg behoudt de derde plaats in derde klasse dankzij een 6-0 overwinning. verslag fotogalerij
En op zondag tenslotte leden de U14 een kleine nederlaag, tegen de kampioen van de andere voorronde, het werd 1-2 tegen Beaufays B. verslag

15/11/2014

Standard verliest de eerste plaats
Door het gelijkspel in en tegen Twente geeft Standard de eerste plaats af aan Ajax, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Enkele minuten zag het er heel goed uit, net nadat Sara Yüceil Standard op voorsprong bracht, viel aan de andere kant van Nederland de gelijkmaker van PSV Eindhoven op Ajax. Maar zowel Twente als Ajax kwamen terug en scoorden. Zo nam Ajax – hopelijk tijdelijk – de kop van de rangschikking. verslag fotogalerij
Bij de miniemen verliep de eerste wedstrijd in de Beker goed af, ze behaalden op verplaatsing bij St-Truiden een 0-1 overwinning dankzij een doelpunt van Léa Detail. verslag

14/11/2014

Druk weekend
Op dinsdag plaatste de B-ploeg zich gemakkelijk voor de 1/8 finales van Beker van België door met 5-1 verslag fotogalerij te winnen van Egem, terwijl de C-ploeg machteloos verloren met 8-1 tegen een versterkt B-elftal ven Gent. verslag
Vrijdagavond wordt er een van de topwedstrijden van het seizoen gespeeld met de verplaatsing van Standard naar Twente. De Luikenaars hebben slechts twee punten voorsprong op hun tegenstanders en mogen niet verliezen als ze op kop willen blijven.
Zaterdag begint er voor de jeugdploegen een nieuw kampioenschap. Om 13 uur gaan de kadetten naar Seraing om hun B-ploeg partij te geven, terwijl de U13 afreizen naar Vaux-sous-Chèvremont. Om 16:30 ontvangt Standard in eerste klasse Eendracht Aalst dat vlak achter de Luikenaars staat in het klassement, en in derde klasse B komt St-Ghislain naar de Academie (een goede gelegenheid voor onze meisjes om te herstellen van de nederlaag in de beker).
Tot slot ontvangen de U14 op zondag om 9.30 uur Beaufays B voor hun eerste wedstrijd van het tweede deel van het kampioenschap.

08/11/2014

Status quo bij de top van de BeNe League
De drie clubs die bovenaan staan in de Belgisch – Nederlandse competitie hebben alle drie gewonnen met een verschil van drie doelpunten. Voor Standard was het een 4-1 overwinning die behaald werd tegen PEC Zwolle met twee doelpunten van Vanity Lewerissa (elke helft eentje), één van Tessa Wullaert en één van Maud Coutereels. Deze overwinning zorgt er bovendien voor dat de Luikenaars drie punten uitlopen op de andere Belgische clubs die allemaal verloren of , in geval van Anderlecht, niet speelde. verslag fotogalerij

06/11/2014

Twee BeNe League wedstrijden tussen twee pauzes
Drie weken na het verlies tegen Gent herneemt de competitie voor Standard tegen de club die laatste staat van alle Nederlanders in het klassement. Dit keer winnen de Luikenaars best om 1) afstand te nemen van Anderlecht, dat dit weekend vrij is 2) om Ajax en Twente niet te laten passeren, volgende week vrijdag is het immers Twente – Standard.
Voor de B-ploeg staat er, na de moeilijke bekerkwalificatie op het veld van Merkem, een andere moeilijke wedstrijd te wachten in de eerste klasse met een verplaatsing naar DV Zonhoven, de huidige tweede in het klassement met 3 punten voorsprong op Standard.
In derde klasse ontvangt de C-ploeg, dat intussen een reeks van zes overwinningen behaalde in alle competities samen genomen, de ploeg van St-Remy die niet meer gewonnen hebben sinds 4 oktober.
Wat betreft de jeugdploegen dit weekend staan er weer vriendschappelijke wedstrijden in hun zondagsprogramma. In de ochtend bezoeken de Kadetten Fernelmont en 's middags spelen zowel de U13 als de U14 in Melreux-Hotton.

03/11/2014

Op het nippertje gekwalificeerd in de Beker van België
Vorige zaterdag kwam het voor de B-ploeg tot strafschoppen om zich te plaatsen ten koste van Merkem voor de Beker van België. Na een 3-3 in de reguliere speeltijd haalde Standard het met 4-5 op strafschoppen dankzij een redding van Madison Waegenaire. verslag Voor de volgende ronde, die doorgaat op dinsdag 11 november, ontvangen ze nu Egem, dat in de middenmoot van de rangschikking staat in tweede klasse en Kontich uitschakelde, een andere club uit eerste klasse.
Bij de vriendschappelijke wedstrijden haalde zondag de U14 een 2-2 puntendeling op het veld van SK Tongeren. verslag
In Jodoigne was het wel degelijk de C-ploeg, en niet de Kadetten zoals eerst gezegd, die een mooie 1-7 overwinning behaalden. verslag
Tot slot wonnen de U13 met 0-4 op Habo Borgloon in de namiddag. verslag

30/10/2014

Beker van België en vriendschappelijke wedstrijden
Geen kampioenschap wedstrijden dit weekend, maar toch staan er vier wedstrijden gepland.
Zaterdag begint de B-ploeg aan hun wedstrijd in Merkem in het kader van de Beker van België. De huidige en ongeslagen leider van tweede klasse Merkem zal wel eens een moeilijke tegenstander kunnen zijn voor Standard dat op hun beurt net een reeks van drie thuisoverwinningen behaalde in eerste klasse. In geval van kwalificatie ontvangen de Luikenaars tien dagen later DVK Egem, ook uit tweede klasse, maar een stuk lager gerangschikt.
Zondag zal onze jeugd, nu ze hun voorrondes hebben afgerond, zich bezighouden met vriendschappelijke wedstrijden. Voor de U14 staat een bezoek aan SK Tongeren om 10 uur op het programma. Vier uur later en in de buurt van Tongeren treffen de U13 de ploeg van Habo Borgloon. Op dat ogenblik maken de Kadetten de verplaatsing naar Jodoigne om 11:15.

Stem voor Cécile De Gernier!
De BeNe League heeft een poll geopend om het mooiste doelpunt van de tweede periode te kiezen. Één van de vier genomineerde doelpunten is het doelpunt van Cécile De Gernier dat ervoor zorgde dat Standard won van Ajax.
Indien u, met recht en reden, ook vindt dat die van Cécile De Gernier de mooiste is, begeef u dan naar deze pagina om voor haar te stemmen.
Stemmen kan tot 5 november, 20 uur.

27/10/2014

Enkel de modder kan Standard tegenhouden
Voorbije weekend wonnen de meisjes van Standard bijna al hun wedstrijden.
In eerste klasse namen de Luikenaars afstand met het kleinste verschil tegen Anderlecht, dankzij een doelpunt van Lotte Van Den Steen, en nemen zodoende de vierde plaats in het klassement.
In derde klasse won Standard ook met het kleinste verschil tegen Arlon dankzij een vroeg doelpunt van Valentine Duprez.
De U13 wonnen zonder problemen met 7-0 van Vaux B in hun laatste wedstrijd van de voorrondes.
En hetzelfde gold voor de U14, die na een 10-0 zege tegen Olne B, hun voorronde afsluiten met het maximum van de punten.
Het enige verlies kwam er van de Kadetten, die in een modderpoel na een fysieke slag het onderspit met 4-2 moesten delven tegen Union Flémalle.

24/10/2014

Einde van de voorrondes
Terwijl de A-ploeg nogmaals een weekje rust heeft lopen de voorrondes voor onze jeugd op zijn einde.
En daar zijn de U14 al zeker van hun eerste plaats, bovendien ontvangen ze de ploeg waartegen ze met het grootste verschil tot nu toe tegen wonnen, Olne B.
De Kadetten moeten ze winnen tegen Union Flémalle om de twee punten voorsprong op Templiers-Nandrin te behouden, dat een grote kans maakt op een winnend resultaat Chatqueue Seraing, dat derde staat.
Bij de U13 is de vraag of ze zich kunnen herpakken na hun eerste verlies, ze ontvangen Vaux B waartegen ze de netten konden schoon houden in hun eerste ontmoeting.
In de nationale kampioenschappen, na hun 4-1 overwinningen van vorige week, krijgt de B-ploeg de grote rivaal op bezoek, Anderlecht B dat al 4 verliezen had in 6 wedstrijden, en de C-ploeg gaat naar Arlon, dat vlak achter hen staat (3 punten) in het klassement.

20/10/2014

4 overwinningen - 1 teleurstelling
Na het teleurstellende verlies vrijdagavond van de A-ploeg op KAA Gent, hebben de andere vrouwenteams goede resultaten behaald.
Zaterdag speelden de B-ploeg verslag en de C-ploeg verslag gelijktijdig tegen respectievelijk Lierse B en Bokrijk. Beide wedstrijden eindigden op een 4-1 overwinning.
Eerder in de ochtend behaalden de Kadetten ook de drie punten met een score van 7-3 tegen Ougrée. verslag fotogalerij
Die wedstrijd werd onmiddellijk gevolgd door de U13 die, ontbreekt aanvallende kracht, er niet in slaagden om te winnen tegen Banneux. Ze verloren 1-2. verslag fotogalerij
Het weekend werd met een andere 4-1 overwinning afgesloten door de U14 op bezoek bij Pontisse. verslag

18/10/2014

Eerste misstap voor de Standard
Terwijl ze een gouden kans hadden om afstand te nemen van Twente miste Standard in de eerste helft helemaal de wedstrijd. Daarbij kwam nog dat de Gentse keepster een perfecte match speelde: ze stopte de penalty Aline Zeler in de 4e minuut en alle andere pogingen op doel van onze aanvalsters. 1-0 verlies, dus de Luikenaars zien Ajax terug op gelijke hoogte komen, terwijl Twente nu slechts twee punten achterstand heeft. verslag fotogalerij

10/10/2014

Mooie weekendopener voor Standard
Vorige donderdag won Standard de openingswedstrijd van de zevende speeldag van de BeNe League met 1-0 van Ajax, dat vooral hoopte om een puntje te kunnen halen. Het enige doelpunt kwam er vanuit een kanonschot vanop 40 meter, afgevuurd door Cécile De Gernier, dat net onder de lat in doel viel in de 68ste minuut. verslag fotogalerij
Met deze overwinning hebbende Luikenaars 3 punten voorsprong op Ajax, het is nu afwachten tot zaterdagavond om het resultaat te kennen van Telstar en Twente, dat woensdag hun wedstrijd verloor met 1-2 tegen PSG in de Women’s Champions League.
Maar het weekend is nog niet voorbij voor Standard. Zaterdag in de vroege namiddag maken de Kadetten de verplaatsing naar Grâce-Hollogne en de U13 nemen het op tegen Sart Tilman. Daarna is het de beurt aan de C-ploeg om, in het kader van de Beker van België, GFA Sinaai partij te geven. Sinaai dat momenteel voorlaatste staat in tweede klasse met slechts één enkel puntje.
Op zondag tenslotte ontvangen de U14, die momenteel nog het maximum van de punten hebben, FC Jupille dat helemaal achteraan staat en nog geen enkel punt behaalde tot nu.

07/10/2014

Topper op donderdag
In vooruitgeschoven wedstrijd van de zevende speeldag in de BeNeLeague, een speeldag die versnipperd is door de wedstrijd België – Andorra op vrijdagavond, ontvangt Standard nu donderdagavond één van de directeconcurrenten voor de titel, Ajax Amsterdam.
Standard heeft de mogelijkheid om een beslissende voorsprong te nemen op zijn tegenstander, die op dit moment mee eerste staat, maar een wedstrijd meer speelde dan de Luikenaars. Het zal een moeilijke wedstrijd worden en het team zal alle steun van zijn fans nodig hebben. De inkom is zoals steeds gratis voor abonnees van Standard.
Daarnaast zal de wedstrijd geleid worden door één van de weinige Belgische internationalescheidsrechters, Virginie Derouaux. Het hele arbitrale trio zal volledig vrouwelijk zijn.

06/10/2014

Volle bak voor onze jeugd
Dit weekend behaalde onze jeugdploegen weer allemaal een overwinning.
Zaterdagmorgen imponeerden de Kadetten, na een slordig matchbegin, met een grote 11-1 winst tegen Seraing Athlétique B. verslag fotogalerij
In de namiddag knokten de U13 voor wat ze waard waren en wonnen de wedstrijd met 1-2 op Chênée. verslag
En in derde klasse behaalde de C-ploeg, met 11 speelsters jonger dan 18 jaar, hun eerste overwinning door vier doelpunten te maken in elke helft op het veld van Biesen. verslag
Zondag maakten de U14 voor het eerst minder dan 7 doelpunten in de competitie, tegen Clavier, maar ze behaalden toch de overwinning met 1-3. verslag

03/10/2014

Één wedstrijd Bye en één uitgesteld dit weekend
In de BeNe League is Standard dit weekend Bye, ze zullen bijna zeker Twente en Ajax terug naast zich krijgen op de koppositie, maar kunnen volgende donderdag alweer afstand nemen van Ajax in het onderlinge duel.
Omdat meerdere speelsters zijn vertrokken met de nationale ploeg, zullen de volgende twee wedstrijden, in eerste nationale tegen OHL B en in beker tegen Merkem, worden uitgesteld.
In derde nationale, gaat de C-ploeg, na twee recente overwinningen, op bezoek bij de met de zwakste verdediging in de reeks momenteel, Biesen, misschien kunnen ze dan ook de drie punten behalen.
De Kadetten zijn de enige die thuis spelen dit weekend, ze ontvangen Seraing Athlétique op zaterdagochtend.
Vervolgens gaan onze allerjongsten zaterdag op bezoek bij Chênée, de ploeg waar onze jonge international Magali Dinon opgroeide.
Zondag tenslotte maken de U14 de verplaatsing naar dichtste achtervolger Clavier, dat slechts twee punten achter staat.

01/10/2014

Standard blijft op koers
Op dinsdagavond behaalden de Luikenaars een vijfde zege in BeNe League, het werd 4-0 tegen Oud- Heverlee Leuven. verslag fotogalerij
De 15/15 maakt van Standard de enige leider van de competitie en nu met 6 punten voorsprong op de tweede Belgische club, Anderlecht, dat met in de laatste minuten met 1-0 verloor bij Club Brugge. De andere twee podiumplaatsen zijn nog steeds bezet door Twente en Ajax, zij hebben slechts drie punten achterstand.

29/09/2014

Volle buit voor de meisjes
Dit weekend heeft de vrouwenafdeling van Standard Luik alles gewonnen.
Na de 0-2 overwinning van vrijdagavond tegen Telstar in de BeNe League. verslag
Volgden de allerjongsten met een moeilijke overwinning (3-2) tegen Trooz op zaterdag. verslag fotogalerij
Toen wonnen de Kadetten gemakkelijk van Tilff met een score van 2-6. verslag
Verder in de late namiddag won Standard in de eerste klasse overtuigend tegen het Antwerpse Massenhoven met 6-0. verslag fotogalerij
Op hetzelfde moment werd er hard en ruw gestreden in derde klasse B tegen Halvenweg Zonhoven, zoals blijkt uit de nipte eindscore, 2-1. verslag fotogalerij
Tot slot speelden de U14 op zondagochtend en ze maakten korte metten met Union Flémalle, de teller stopte bij 7-1. verslag fotogalerij

27/09/2014

Nog steeds op kop
Standard blijft op de koppositie van de BeNe League dankzij een 0-2 overwinning op het veld van Telstar. Een doelpunt van Vanity Lewerissa in het begin van de tweede helft en eentje van Sanne Schoenmakers in het uiterste slot van de wedstrijd. verslag
Met 12/12 zijn de Luikenaars alleen eerste, direct gevolgd door Twente, Den Haag, Ajax en Anderlecht dat ook goed aan het kampioenschap is begon en momenteel de tweede beste Belgische club is.
De volgende wedstrijd is reeds nu dinsdag op de academie Robert Louis-Dreyfus tegen OHL dat, na 4 nederlagen en 14 tegendoelpunten, momenteel de rode lantaarn heeft.

25/09/2014

Terugkeer van de A-ploeg
Met de herneming van de BeNe League zullen alle ploegen van onze club spelen dit weekend.
Onze A-ploeg zal in het TATA Steel Stadion spelen tegen Telstar, op 265km van Sclessin, nu vrijdagavond. Na een mooie 9/9 begin deze maand is het zaak om geen punten te verliezen om op kop van het klassement te kunnen blijven.
De B-ploeg ontvangt Massenhoven dat naar eerste klasse promoveerde en dat drie gelijke spelen behaalde in evenveel wedstrijden.
In derde klasse B ontmoet de C-ploeg, die vorige week hun eerste punten pakte, Halvenweg Zonhoven dat nog geen enkele wedstrijd verloor tot nu toe.
De Kadetten, die de leiding namen de toewijzing van een forfait tegen Templiers-Nandrin, maken de verplaatsing naar Tilff net voor de komst van de toppers.
Na de kadetten vorige weekis het nu de beurt aan de U14, die een 9/9 behaalden, om Union Flémalle te ontvangen zondag.
Ten slotte ontvangen de U13 op zaterdagmorgen de jongeren van FC Trooz om misschien wel hun vierde overwinning binnen te halen.

22/09/2014

5 wedstrijden, slechts 1 nederlaag
Dit weekend was bijna perfect voor de meisjes van Standard de Liège.
Enkel de ploeg uit eerste klasse was niet in staat om de tegenstander te verslaan, het verloor met 2-0 in Tienen. verslag
In derde klasse B, haalde de C-ploeg hun eerste drie punten door te winnen met 0-1 op Sint-Truiden B. verslag
De Kadetten nemen de leiding in het klassement na een mooie 4-0 overwinning tegen Union Flémalle. verslag fotogalerij
De oudste Miniemen blijven ongeslagen na een ruime 1-17 overwinning tegen Olne B. verslag
Tot slot zijn ook de allerjongsten nog steeds ongeslagen na een 0-3 overwinning bij Vaux-sous-Chèvremont. verslag

18/09/2014

Enkel de BeNe League staat nog op stand-by
De kampioenschappen in eerste en derde klasse B hernemen dit weekend met twee verplaatsingen, op Tienen voor de B-ploeg en op St-Truiden voor de C-ploeg.
Bij de jongeren spelen alleen de kadetten een thuismatch tegen Flémalle. De U 13 gaan op bezoek bij Vaux-sous-Chèvremont op zaterdag en de U14 naar Olne op zondag.

15/09/2014

3 mooie wedstrijden met 2 overwinningen voor onze jeugd
Zaterdagochtend stonden onze allerjongsten op een bepaald moment achter tegen Tilff met 0-1, maar ze kwamen terug in de tweede helft van de wedstrijd, dankzij een uitstekende fysieke conditie, en wonnen de wedstrijd alsnog met 2-1. verslag fotogalerij
In de namiddag hadden de Kadetten bijna de hele tijd balbezit, maar ze waren minder efficiënt in de zone der waarheid dan Templiers-Nandrin en daardoor verloren ze nipt met 3-2. verslag
Op zondag, toen de mist eindelijk opgetrokken was, wonnen de oudste miniemen met een groot verschil van Seraing Athlétique B, de score was 7-0. verslag fotogalerij

11/09/2014

Het weekend is voorbehouden aan de jeugd
Er zijn tijdelijk geen nationale competities omwille van de kwalificatiewedstrijden voor de Wereldbeker 2015, zodoende spelen alleen de jeugdploegen dit weekend.
Zaterdag om 11u15 ontvangen de U13 Tilff en om 14u gaan de Kadetten naar Templiers-Nandrin, alwaar onze U13 vorige week een zwaarbevochten 4-5 overwinning behaalde vorig weekend.
Zondag om 10u ontvangt de U14 de B-ploeg van Seraing Athlétique, een tegenstander die meer weerstand zal bieden dan Olne.

09/09/2014

Bijna perfect weekend voor Standard
Dit weekend maakte bijna alle ploegen van de vrouwenafdeling indruk.
Vrijdag zette de A-ploeg reeds de toon met een 2-1 in de BeNe League. verslag fotogalerij
Zaterdag begon met een welverdiende 3-2 overwinning van de Kadetten tegen Seraing Chatqueue. verslag fotogalerij
Net daarna trokken de U13 aan het langste eind met een 4-5 overwinning in Templiers-Nandrin. verslag
Veel later op de middag ontving de B-ploeg Tongeren in eerste klasse en ze maakte indruk met een forfaitscore, 5-0. verslag fotogalerij
Tegelijkertijd bleek de C-ploeg zich nog steeds niet aangepast te hebben aan de derde klasse. Ze leden een zware 1-6 nederlaag tegen Sibret. verslag fotogalerij
Uiteindelijk wonnen de U14 gemakkelijk met 1-7 in Olne op zondagmorgen. verslag

06/09/2014

Alleen
Hoewel het ADO Den Haag was die de score opende na een penalty veroorzaakt door Davina Philtjens op een doorgebroken speelster, slaagde Standard erin om voor de ruist nog gelijk te maken via een goed spelende Vanity Lewerissa. In de tweede helft is het numerieke overwicht van de Nederlanders helemaal niet zichtbaar, het zijn integendeel Luikenaars de wedstrijd domineren. De winning-goal komt er via Maud Coutereels op vrije trap in samenspel met Cécile De Gernier. verslag fotogalerij
Aan de kant van de Belgische clubs wonnen Lierse op Telstar, Anderlecht op Ajax en Club Brugge tegen Gent. In het voorlopige klassement staat Standard nu alleen op kop met 9 punten, gevolgd door Twente, Den Haag, Anderlecht en Ajax die allen ex aequo staan met 6 punten.
De volgende BeNe League wedstrijd is pas binnen 3 weken, op 26 september, op bezoek bij Telstar.

05/09/2014

Eerste weekend voor de hele vrouwenafdeling
Dit weekend hebben alle zes ploegen van de vrouwenafdeling van Standard een wedstrijd in het kampioenschap.
In de BeNe League ontvangt Standard voor hun derde speeldag Den Haag, de derde club die met 6 punten staat samen met Ajax, die Anderlecht ontvangen. Dit is dus de mogelijkheid voor de kopgroep om afstand te nemen van de achtervolgers.
In 1ste klasse krijgt de B-ploeg, na het puntenverlies op bezoek bij St-Ghislain vorige week, nu zaterdag Tongeren op bezoek, een ploeg waar veel oud-speelsters aanwezig zijn.
Tegelijkertijd ontvangt de C-ploeg Sibret voor de tweede speeldag in derde klasse B.
De Kadetten beginnen hun kampioenschap met een thuismatch tegen Seraing Chatqueue. Hou er rekening mee dat de thuiswedstrijden een half uur eerder doorgaan en dus om 09:30 beginnen.
De U13 zijn de enige die deze zaterdag op verplaatsing spelen, meer bepaald op en tegen Templiers-Nandrin.
Ook op verplaatsing, maar dan zondag voormiddag, spelen de U14 hun eerste speeldag van het seizoen tegen Olne.

03/09/2014

Standard wint voor de tweede maal, dit keer op Lierse met 0-2
Dinsdagavond, in de wedstrijd tegen Lierse, verkwist Standard veel kansen alvorens Aline Zeler in de 67e minuut de score opende vanop strafschop. Na een paar keer de 1-1 net te hebben vermeden scoorde Julie Biesmans het tweede doelpunt aan het einde van de blessuretijd. verslag fotogalerij
Deze zwaarbevochten, maar verdiende overwinning houdt de Luikenaars op de eerste plaats van het voorlopige klassement, terwijl werd Twente met 0-1 verslagen door Ajax. Zo is de kopgroep ontstaan met drie leiders, naast Standard is er ook Ajax en ADO Den Haag, dat vrijdag bij ons op bezoek komt.