Nieuws

26/04/2017

Standard heeft terug zijn lot in eigen handen
Het weekend was goed voor Standard. Nadat wij het nieuws van de 2-0 nederlaag van La Gantoise op Anderlecht vernamen, zijn onze Luikse dames met een 0-4 overwinning van hun verplaatsing naar Genk teruggekomen en moeten nu enkel vrijdag a.s. nog winnen tegen Heist en dan nog tegen Tienen om hun zevende opeenvolgende titel van kampioen van België binnen te halen, ongeacht de resultaten van de andere clubs.
In de 1ste Klasse versloeg Standard zaterdag Tongeren met 1-0, gans op het einde van de wedstrijd met een doelpunt van Gwyneth Vanaenrode.
In 2de Klasse B hebben de Luikse dames een grote 1-7 overwinning behaald te Wezemaal.
In de eerste klassementswedstrijd tegen Sart-Lez-Spa, hebben de U14 lange tijd een gelijkspel kunnen vasthouden maar moesten zich uiteindelijk toch met 1-0 gewonnen geven.
Op het tornooi van Grâce-Hollogne was het parcours van de U11 bijna volmaakt. In de groepsfase wonnen zij 1-0 (Nadège François) tegen de gastclub, daarna 0-0 tegen Cheratte en 2-0 (Nadège François, Florine Carlier) tegen Verlaine om zo eerste te eindigen van hun groep. Vervolgens in de kwartfinale versloegen zij RFC Liège 2-1 (2 × Nadège François). In de halve finale versloegen zij Juprelle 3-0 (2 × Kimberly Scohier, Florine Carlier). Uiteindelijk eindigden zij tweede van het tornooi met een 0-3 nederlaag tegen Engis in de finale.
's Anderendaags hadden de U13 heel stevige tegenstanders. In de groepsfase behaalden zij een scoreloos gelijkspel tegen Fléron, daarna 1-0 (Marine Rosala) gewonnen tegen Hamoir en uiteindelijk 0-2 verloren tegen Verlaine. Hun parcours eindigde tenslotte in de kwartfinale met een 0-2 nederlaag tegen Eurobat.

22/04/2017

Het einde nadert maar de hoop blijft !
De twee confrontaties tegen Anderlecht zijn niet in het voordeel van Standard uitgedraaid. Na de uitschakeling zaterdag in de Beker van België met een droge 1-0 nederlaag verslag, hebben de Rouches niet beter kunnen doen dan een blanco gelijkspel dinsdagavond thuis. verslag Maar, zelfs al zijn de Luiksen momenteel derde, de titel blijft nog steeds mogelijk, indien AA Gent deze vrijdagavond punten laat liggen op Anderlecht en als Standard zijn laatste drie matchen wint, te beginnen met de verplaatsing nu zaterdag om 15.30u op Genk.
In de 1ste Klasse is een plaats op het podium niet echt meer mogelijk, maar de ploeg, die vorig weekend nog finaliste was te Menton, en daar mooie dingen heeft laten zien, zou er zaterdag om 15 u, op bezoek bij Tongeren, goed moeten uitkomen.
In de 2de Klasse B waar Wuustwezel nu reeds kampioen is, zijn er nog meerdere clubs in de running voor de twee resterende plaatsen op het podium en Standard is niet de best geplaatste, ondanks de mooie 1-5 overwinning van verleden zaterdag op Genk. Gelukkig zal de verplaatsing van nu zaterdag om 15 u naar rode lantaarn Wezemaal geen probleem mogen zijn.
Vierde bij het einde van het kampioenschap van de U14 in Hogere Regionale B, gaat Standard zich de volgende twee zondagen meten op Sart-Lez-Spa, voor het groepsklassement van de twee reeksen. Nu zondag is het op Sart om 9.45 u, dat de ontmoeting plaats vindt.
Voor de U11, eindigt het kampioenschap pas volgende week. Verleden week, op woensdag 12/4 hebben zij gewonnen op R Fraiture FC met een score van 1-10 (met doelpunten van Chloé Snaps, Florine Carlier, Célia La Cola, Chloé Lejeune en 6 van Nadège François). Zij spelen zaterdag een tornooi te Grâce-Hollonge (site du Coubeau).
Er is eveneens een tornooi voorzien waaraan de U13 op zondag deelnemen.

13/04/2017

Dubbele clasico en de laatste uitgestelde wedstrijden
Tijdens het lange Paasweekend heb je niet recht op één maar twee ontmoetingen tegen Anderlecht. De eerste die zich afspeelt nu zaterdag om 15 u op Anderlechtse bodem te Tubize, is de halve finale van de Beker van België. De tweede wordt gespeeld op de Academie Robert Louis-Dreyfus dinsdag om 20.30 u in het kader van de 25ste speeldag van de Super League. In beide gevallen ligt de druk hoog voor de Luikenaars want een overwinning is telkens noodzakelijk !
Vermits er zowel in 1ste als in 2de Klasse slechts twee speeldagen resten, is dit weekend de laatste kans om de uitgestelde wedstrijden te spelen. Zaterdag om 12.30 u, moet Standard naar Genk in de 2de Klasse en maandag in de 1ste Klasse om 15 u naar Egem.
Naast dit alles, neemt de B-ploeg van Standard deel aan het internationaal tornooi van Étoile de Menton (Frankrijk) en ontmoeten dan eerst Inter Milaan (Italië), ZNK Koprivnica (Kroatië) en FC Aurillac Arpajon (Frankrijk).

11/04/2017

Weer goede resultaten enkel bij thuiswedstrijden
Dit weekend werd het beste resultaat behaald door de U11, die met 5-1 wonnen tegen FC Seraing. verslag
De U13 die eveneens thuis speelden, behaalden een 2-2 gelijkspel tegen Hamoir B na een match, die spannend bleef tot de laatste seconde. verslag
In 1ste Klasse daarentegen in Kontich, moest de B-ploeg weer de duimen leggen met 1 goal verschil met een 2-1 score. verslag
Tenslotte, bij een vriendschappelijke wedstrijd tegen Houtain, hebben de Kadetten eveneens verloren met 2-1, met een doelpunt van Marthe Van Olmen voor de Rouches.

07/04/2017

Lichter programma gedurende het Paasverlof
Terwijl de A en C ploegen mogen rusten, speelt de B-ploeg haar uitgestelde wedstrijd van de 15 de speeldag in 1ste Klasse, nu zaterdag om 15 u te Kontich en kan hierdoor misschien iets klimmen in het klassement.
De jeugd speelt eveneens op zaterdag. De U11 zetten het kampioenschap verder met de ontvangst van FC Seraing om 14 u.
De U13 daarentegen eindigen het hunne met de ontvangst om 9u30 van Hamoir B.
Vermits de Kadetten hun kampioenschap reeds afsloten, gaan zij op verplaatsing voor een vriendschappelijk wedstrijd om 14 u te Houtain.

03/04/2017

2 thuisoverwinningen, geen enkele op verplaatsing
Dit weekend was alleen gunstig voor de Standardmaisjes die op de academie speelden.
Inderdaad, de Kadetten die voor hun laatste kampioenschapwedstrijd, Chênée ontvingen, hebben een 3-0 overwinning behaald en eindigen het seizoen op de tweede trede van het podium ! verslag
De C-ploeg die Anderlecht C ontving in 2de Klasse B heeft haar wedstrijd ook gewonnen met 4-0 cijfers. verslag
Op het niveau van de verplaatsingen daarentegen, hebben de U13 zich het best uit de slag getrokken met een 3-3 puntendeling op Melen-Micheroux. verslag
Voor de B-ploeg is de verplaatsing naar Anderlecht B uitgedraaid op een 1-0 nederlaag waardoor zij een plaats verliezen in het voordeel van Merken. verslag
De U14, door hun 5-1 nederlaag op Bas-Oha, eindigen hun seizoen op de vierde plaats, ongeacht of de ontmoeting tegen US Liège al dan niet nog gespeeld wordt.
Om te eindigen met de jeugd, de U11 hebben zich met 7-4 moeten gewonnen geven te Juprelle. verslag
Maar het evenement van het weekend was vooral de 3-2 nederlaag in de Super League van Standard op Oud-Heverlee Leuven, na een wedstrijd geleid door een scheidsrechter, waarvan de beslissingen het verloop van de match sterk beïnvloed hebben. Anderlecht, dat profiteert van een nieuw forfait van Tienen en komt zo alleen op de eerste plaats.

31/03/2017

3 aanspraakmakers op 1 titel
Momenteel zijn er in de Super League drie clubs met 45 punten (Standard, Gent en Anderlecht) en er blijven nog vijf dagen om hen te scheiden.
Ondertussen speelt La Gantoise dit weekend niet terwijl de Luikenaars zich nu vrijdag om 19.30 u naar Oud-Heverlee Leuven (5de) begeven, terwijl de Brusselaars Tienen (7de) niet ontvangen nogmaals forfait. De match minder van de Rouches moet hen toelaten de kop van het klassement te behouden.
In de 1ste Klasse had Standard verleden week nog een uitgestelde match meer te pakken en gaat nu zaterdag om 15 u, op verplaatsing naar de voorlaatste Anderlecht B.
In de 2de Klasse B, ontmoeten de Rouches, die verleden week weer wat kleur kregen, eveneens Anderlecht maar dan thuis zaterdag om 16.30 u.
Voor de Kadetten zit het seizoen er reeds op met de ontvangst van Chênée voor hun allerlaatste match.
Eveneens laatste speeldag voor de U14 die zich zondag om 9.45 u verplaatsen naar de leider Wanze/Bas-Oha. Wat betreft de uitgestelde wedstrijd tegen US Liège is er nog geen nieuwe datum vastgelegd.
Voor de allerjongsten, zijn het twee verplaatsingen naar Melen-Micheroux voor de U13 en naar Juprelle voor de U11, zaterdag om 11 u.

27/03/2017

De posities komen weer dichter bij elkaar in de Super League!
Door de 1-2 nederlaag van Standard in de laatste seconden tegen La Gantoise, zijn er nu drie ploegen met 45 punten op kop van de Super League (Anderlecht meegeteld), maar Standard behoudt de eerste plaats omdat zij een match minder gespeeld hebben. verslag
In 1ste Klasse, verliest de B ploeg een plaats vermits zij dit weekend niet speelden en staan nu vijfde door de overwinning van Woluwe.
In 2de Klasse B, na een reeks opeenvolgende nederlagen, heeft Standard zich met een 6-0 overwinning, goed herpakt tegen Wolfsdonk. verslag
De Kadetten verliezen nog een plaats door hun 0-1 nederlaag tegen Trooz en staan nu derde. verslag
Na hun 1-1 puntendeling met Fexhe-Slins, kunnen de U14 dit seizoen niet meer hopen op een podiumplaats, zelfs al hebben zij een mooi parcours doorlopen. verslag
Wat betreft de U11, zij hebben de ontmoeting met Ellas Liège afgesloten met een 3-6 nederlaag. verslag

24/03/2017

Verandering van tijd
De wedstrijd van U14 te Fexhe-Slins zal niet op zondag buitengewoon zijn maar op zaterdag om 15u.

23/03/2017

Laatste ronde in de Super League
Een maand na hun match tegen Heist is Standard terug in de Super League om de vierde en tevens laatste ronde in de Super League aan te vatten met vrijdag om 19.30 u meteen tegen één van hun grootste rivalen dit seizoen, KAA Gent. Ondertussen heeft de 1-2 op LOSC zege en het gelijkspel 2-2 tegen CSKA Moskou de Luiksen toegelaten zich optimaal voor te bereiden op deze kapitale ontmoeting, die wel eens een einde zou kunnen stellen aan de ambities van de Buffalo's, in geval van winst van de Rouches.
In de 1ste Klasse werd de ontmoeting van de B-ploeg op Egem, uitgesteld wegens een te groot aantal speelsters die mee zijn met de Red Flames -17.
In 2de Klasse B kan de C-ploeg een einde stellen aan de huidige reeks nederlagen bij de komst zaterdag van de voorlaatste Wolfsdonk Sport.
Wat betreft de Kadetten, zij kunnen zich op twee speeldagen van het seizoenseinde van een podiumplaats verzekeren maar welke ? In geval van winst zaterdag om 14 u tegen Trooz stijgen zij naar de eerste plaats. In geval van verlies echter, zakken zij naar de derde plaats, in het voordeel van Trooz.
De U14 gaan zondag om 11.15 u op verplaatsing naar Fexhe-Slins hun voorganger in het klassement. En op drie matchen van het einde is een overwinning absoluut nodig om de hoop op een derde plaatst levendig te houden.
De laatste ontmoeting van dit weekend is voor de U11 die zaterdag om 14 u Ellas Luik ontvangen.

22/03/2017

Puntendelingen en mooie inhaalbewegingen
Van de zes matchen van zaterdag waren er vier puntendelingen en twee mooie inhaalbewegingen.
Bij de vriendschappelijkewedstrijd tegen CSKA Moskou, had Standard het moeilijk tegenover het in één tijd en zeer snel en geëngageerd spelen van de Russen. Maar, nadat ze 0-2 achterkwamen, konden de Luiksen terugkomen tot 2-2 in drie minuten tijd, dank zij twee doelpunten van Sanne Schoenmakers. verslag
De mooiste inhaalbeweging echter komt op het credit van de U13 die, nadat zij 2-0 achterkwamen tegen Bas-Oha, er in slaagden op 2-3 te komen om uiteindelijk nog een gelijkspel te moeten toestaan op een paar minuten van het einde. verslag
Na een 1-0 achterstand op Beaufays, zouden de Kadetten eveneens nog een gelijkspel afdwingen, maar komen hierdoor op twee punten van Ougrée die met 8-3 wonnen tegen Seraing Athlétique. verslag
In de 1ste Klasse heeft de B-ploeg een mooie blanco score gerealiseerd tegen de leider AA Gent dat volgende week reeds de titel zou kunnen vieren. De Luiksen, die nog steeds enkele matchen achterstand hebben, staan momenteel vierde op slechts één punt van de tweede en zij zijn de enigen die mathematisch nog de eerste plaats van de Buffalos kunnen afsnoepen. verslag
Voor de U11 geen puntendeling of mooie inhaalbeweging maar wel een heel mooie overwinning en een record aantal doelpunten met een derby Liège - Standard die eindigde op een 7-10 score ! verslag
Wat betreft de C-ploeg: de score was reeds 4-0 in het voordeel van Mechelen toen de wedstrijd werd stilgelegd na een woordenwisseling tussen twee speelsters. verslag

17/03/2017

Standard tegen Moskou!
Zonder match verleden dinsdag, door het forfait van Tienen, heeft Standard ook nu zaterdag geen match in de Super League, door het algemeen forfait van Lierse. Maar hier heeft de Luikse staf genoeg tijd gekregen om een vriendschappelijke wedstrijd te regelen op Lommel om 16 u tegen niemand minder dan CSKA Moskou.
In 1ste Klasse heeft Standard verleden week, slechts 1 punt verloren omdat ze zelf niet speelden. Maar nu zaterdag om 16.30 u is het tegen de ongenaakbare leider, AA Gent dat Standard zijn derde plaats moet verdedigen.
Met een mindere vorm de laatste tijd, moet de C-ploeg zaterdag om 16.30 u op verplaatsing naar de tweede in 2de Klasse B, nl. KV Mechelen.
Bij de regionale Kadetten, die ex æquo op de eerste plaats staan met Ougrée, moet er met een zo groot mogelijk verschil gewonnen worden bij de voorlaatste, Beaufays, als zij Ougrée met het verschil in doelpunten willen voorbijsteken.
De jonge Rouches spelen zaterdag om 9.30 u op RFC Luik voor de U11 en om 12.30 u op Wanze Bas-Oha voor de U13.
Tenslotte een uitstel met langere datum, vermits de wedstrijd van de U14 tegen US Luik niet zondag maar pas eind april zal gespeeld worden.

13/03/2017

Het goede weer levert Standard weinig op.
Op verplaatsing naar Lierse voor de kwartfinale van de Beker van België U16, kreeg Standard veel kansen om de score te openen, maar het was uiteindelijk met een 1-0 score dat ze uitgeschakeld werden. verslag
In 2de Klasse B moest ook de C-ploeg zich gewonnen geven met een 0-1 score thuis tegen Eendracht Louwel. verslag
Het lot was de A-ploeg beter gezind, want zij wonnen de vriendschappelijke wedstrijd tegen LOSC met 1-2 dank zij twee kopbaldoelpunten van Sanne Schoenmakers.

09/03/2017

Tweede in de 1ste Klasse en vriendschappelijk op Lille OSC.
Verleden dinsdagavond heeft Standard de tweede plaats veroverd in de 1ste Klasse door White Star Woluwe met 3-1 te verslagen, na een zeer spannende match. verslag Maar het zou even goed kunnen dat ze dit weekend van het podium verdreven worden door Woluwe en St-Ghislain die beiden spelen terwijl de Luikse dames bye zijn.
In afwachting dat de Super League dinsdagavond herneemt, gaat de A-ploeg nu zaterdag om 14 u naar LOSC (stadion Pierre Mauroy) voor een vriendschappelijke match tegen de ploeg van Maud Coutereels, hun vroegere kapitein.
Een verre verplaatsing ook voor de Kadetten, die hun kwartfinale van de Beker van België nu zaterdag om 14.30 u afwerken tegen Lierse.
Maar zaterdag zijn er ook drie ontmoetingen op de Académie Robert Louis-Dreyfus. Om 9.30 u ontvangen de U13 RFC Liège B. Om 14 u zijn het de U11 die Ans Montegnée verwelkomen en om 16.30 u zal de C-ploeg proberen om de zevende plaats achter zich te laten bij hun match tegen Eendracht Louwel.
Tenslotte op zondag om 10 u begeven de U14 zich naar Bas-Oha, de leider in het klassement.

06/03/2017

3 overwinningen tegen 2 nederlagen dit weekend
In 1ste Klasse staat Standard nog slechts op 1 punt van het podium dank zij hun 3-0 overwinning tegen Eendracht Aalst verslag en kan zelfs dinsdag de tweede plaats pakken, vermits de Luikenaars dan om 20 u Woluwe, ontvangen momenteel tweede met twee punten voorsprong.
In 2de Klasse B, zakt de B-ploeg een plaats, ten voordele van OHL B door hun 2-0 nederlaag tegen Sibret. verslag
Terug in competitie, hebben de Kadetten Ougrée verslagen met 0-4 en komen hierdoor terug op gelijke hoogte met deze laatsten maar door het mindere doelpuntenverschil (33 doelpunten achter) blijven zij tweede. verslag
Ook de U14 hebben 4-0 gewonnen tegen Flémalle maar blijven vierde op 3 punten van het podium. verslag
De U13 ten slotte zijn met 4-2 gaan verliezen op Templiers-Nandrin. verslag

03/03/2017

Totaal tegenovergestelde resultaten bij de jeugd
Woensdagavond, wanneer de U11 DC Cointe volledig overklasten met een 9-0 overwinning verslag, was het voor de U13 andersom want zij werden weggespeeld door Visé en moesten zich gewonnen geven met een 0-8 stand. verslag
De avond voordien hadden de U14 ook Templiers-Nandrin gedomineerd en met een ruime 3-0 gewonnen. verslag
En dit week-end gaat het voetballen weer verder behalve in de Super League, vermits de nationale ploeg deelneemt aan een tornooi op Cyprus.
In de 1ste Klasse ontvangt Standard zaterdag om 16.30 u Eendracht Aalst, die hen verleden week voorbijstaken in het klassement en kunnen dus ingeval van winst, de vijfde plaats weer innemen.
In 2de Klasse B kunnen de Luikenaars nog wat klimmen in de rangschikking bij hun verplaatsing nu zaterdag 15.00 u naar Sibret die slechts één punt voorsprong hebben op de Rouches.
En eindelijk bij hun terugkeer in competitie, wacht er zaterdag om 9.30 u voor de Kadetten een topmatch vermits de eerste, Ougrée, de tweede, Standard ontvangt en dat slechts 3 punten de beide clubs scheiden.
Zaterdag eveneens, moeten de U13 naar Templiers-Nandrin voor hun derde match in zes dagen.
En om het weekend af te sluiten ontvangen de U14 zoals gewoonlijk om 11.15 u de voorlaatste uit de rangschikking, Union Flémalle, waartegen zij hun twee vorige matchen wonnen.

27/02/2017

De jeugd haalt haar achterstel in
Deze week worden er drie uitgestelde matchen 's avonds gespeeld.
Dinsdag om 18 u 30 ontvangen de U14 Templiers-Nandrin en op woensdag om 19 u verwelkomen de U13 Visé en de U11 DC Cointe.

1 op 2 in de Beker en 2 op 3 in het kampioenschap
Dit weekend in het kampioenschap, zijn de matchen van Standard geëindigd op twee overwinningen en een puntendeling en in de Beker van België daarentegen heeft slechts één van de twee ploegen zich gekwalificeerd.
Inderdaad, voor de ploeg, die vooral gevormd werd door de U11 was de Beker kort en wreed. Zulte Waregem maakte inderdaad maar in de laatste seconden 2-2 gelijk en de Luikse meisjes werden uiteindelijk in de strafschoppen met 4-3 uitgeschakeld. verslag De groep met de U13, bracht het, met een 3-1 overwinning tegen La Gantoise, tot de halve finale, waar ze Lierse ontvangen. verslag
In de Super League bracht Standard zichzelf in moeilijkheden en won met slechts 1-2 tegen Heist dat zeker een punt had kunnen pakken. La Gantoise dat de punten deelde tegen Genk, staat nu op 6 punten van de Rouches. verslag
In de 1ste Klasse hebben enkel Aalst en Tongeren hun wedstrijd gewonnen. De B-ploeg heeft een 1-1 gelijkspel behaald tegen Merkem en verliest een plaats in het klassement ten voordele van Aalst. verslag
In 2de Klasse B, alhoewel geëindigd in het voordeel van Standard, was het met een kleine 1-0 overwinning dat de ontmoeting Tongeren eindigde. Voldoende om de 6de plaats in het kampioenschap in te nemen. verslag

24/02/2017

Kampioenschappen overhoop gehaald door de Beker van België bij de jeugd
Dit weekend begint de Beker van België U13 voor onze allerjongsten en vermits Standard twee ploegen in lijn brengt zullen er meerdere U11 speelsters eveneens van de partij zijn. Zaterdag om 12 u 30 gaat de eerste groep naar Zulte Waregem en zondag om 12 u 30 ontvangt de tweede groep La Gantoise. De kampioenschapsmatchen thuis tegen Visé voor de U13 en tegen DC Cointe voor de U11 zijn, hierdoor verschoven naar woensdag 19 u.
In de Super League staat Standard momenteel op een meer comfortabele plaats, maar het kampioenschap is verre van gedaan en elk gewonnen punt is welkom. De verplaatsing van nu zaterdag 15 u naar KSK Heist, momenteel voorlaatste, is een goede gelegenheid om de 3 punten binnen te halen.
In 1ste Klasse, verplaatst Standard zich nu zaterdag om 15 u naar Merkem die hen maar met 1 punt voorafgaat in het algemeen klassement. De vierde plaats is dus bereikbaar.
En in de 2de Klasse B, ontvangen de Luikenaars Tongeren B, dat zich in de gevarenzone bevindt en kunnen ook zij hun klassement verbeteren.

20/02/2017

Een weekend zonder nederlaag
Met vijf overwinningen en een gelijkspel hadden de meisjes van Standard een goed weekend.
In de Super League was het zelfs uitstekend, want niet alleen wonnen de Luiksen met
4-1 tegen Genk maar ook Anderlecht ging winnen met 0-1 op AA Gent, dat nu dus op de derde plaats komt op vier punten van Standard. verslag fotogalerij
In 1ste Klasse, was het de inhaalwedstrijd van de vierde speeldag tegen Zulte Waregem die werd gespeeld en eindigde op een 1-1 gelijkspel, waardoor Standard de vijfde plaats in de rangschikking inneemt. verslag
De C-ploeg blijft zevende in 2de Klasse B na een overtuigende 7-0 overwinning tegen Halveweg Zonhoven. verslag
De Kadetten hebben dit weekend niet gespeeld maar de andere ploegen uit hun reeks wel. Ougrée, de volgende tegenstander van Standard, heeft zodoende de eerste plaats weer ingenomen met drie punten voorsprong op onze meisjes.
De U14 zijn met een 0-2 overwinning teruggekeerd van Hannuit en behouden hun vijfde plaats. verslag
De jongsten, ten slotte, hebben eveneens gewonnen op verplaatsing, 0-2 in Visé voor de U13 verslag en 4-5 bij DC Cointe voor de U11. verslag

17/02/2017

Eindelijke terugkeer van de jongeren
Terwijl hun laatste officiële matchen reeds dateren van 26 november, hernemen de U11 en de U13 eindelijk dit weekend hun kampioenschap met een verplaatsing om 11 u naar DC Cointe voor de U11 en om 13 u op Visé voor de U13.
De groten van hun kant, moet, in de Super League, Standard zijn eerste plaats verdedigen met deze vrijdagavond een thuismatch om 19.39 u tegen Genk (4de), terwijl AA Gent, Anderlecht ontvangt. En als Genk te ver verwijderd is om nog op het podium te geraken, kunnen de posities van de eerste drie, op het einde van de avond helemaal gewijzigd zijn.
Zowel in de Kl.1 als Kl.2 worden er zaterdag om 16.30 u, uitgestelde matchen gespeeld met de komst van Zulte Waregem, dat een einde maakte aan de reeks overwinningen van de B-ploeg, en de komst van Zonhoven voor de C-ploeg.
Om het week-end te eindigen gaan de U14, zondag om 9.45 u, naar Hannuit, dat slecht twee punten voorsprong heeft.

12/02/2017

Overwinningen en uitstellingen
Dit weekend werd gekenmerkt door twee overwinningen van Standard maar ook door drie uitgestelde wedstrijden. Inderdaad, de B, C en U14 ploegen zagen hun wedstrijden uitgesteld naar latere data.
De verplaatsing van de A-ploeg naar Anderlecht heeft alle verwachtingen ingelost ! De wedstrijd werd betwist met wisselende kansen en vijf doelpunten wat resulteerde in een 2-3 eindscore waardoor Standard zich alleen op kop vestigt van de Super League, met één punt voorsprong op AA Gent dat met 0-3 won van OHL. verslag
Op Seraing Athlétique hebben ook de Kadetten voor spektakel gezorgd met een 3-7 overwinning, waardoor zij terug op gelijke hoogte komen van Ougrée, dat zelf niet speelde deze zaterdag. verslag

09/02/2017

Gouden schoen en de Clasico
Gisterenavond heeft de vroegere Luikse speelster, Tessa Wullaert, de eerste Gouden Schoen voor dames gewonnen. Onze Aline Zeler werd knap derde!
En morgenavond, reeds voor de derde keer dit seizoen, in de Super League, ontmoet Standard Anderlecht. Bij de eerste twee confrontaties waren het de bezoekers die wonnen en nu is het in Tubize (Tubeke) dat de match plaats vindt.
De ontmoeting in 1ste Klasse tegen Woluwe werd uitgesteld, zodat er zaterdag geen matchen zijn op de Academie maar twee verplaatsingen. De C-ploeg gaat om 12.30 u op verplaatsing naar Genk dat op twee punten juist achter Standard staat, in de 2de Klasse B en de Kadetten gaan op bezoek bij Seraing Athlétique om 14.00 u voor een duel dat de Luikse meisjes reeds twee maal dit seizoen wonnen.
Enkel de U14 spelen thuis zondag om 11.15 u tegen Templiers-Nandrin, dat eveneens op twee punten van Standard staat.

06/02/2017

Terug naar de eerste plaats
Na de 3-0 overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven, behaald in de laatste 20 minuten, neemt Standard in de Super League de eerste plaats weer in naast Anderlecht dat een match meer heeft en één punt voor op AA Gent. verslag
In 1ste Klasse is aan de zegereeks een einde gekomen met de verplaatsing naar Zulte Waregem die uitdraaide op een 2-1 nederlaag. verslag
In 2de Klasse B klimmen de Luikenaars naar de zesde plaats dank zij een nipte 1-0 overwinning tegen OHL. verslag
Bij hun hervatting hebben de Kadetten hun tegenstrever Trooz met 7-0 volledig gedomineerd. verslag
De U14 daarentegen zijn minder goed herbegonnen, gezien zij niet verder kwamen dan een blanco gelijkspel tegen Sart Tilman. verslag

03/02/2017

Geen uitgestelde wedstrijden meer
Na een tamelijk ondergesneeuwde januarimaand komt het voetbal weer tot zijn recht, zelfs bij de jeugd. Het programma van dit week-end is dus weer meer geladen dan dat de voorbije weken het geval was.
Nu vrijdagavond om 19.30 u ontvangt Standard Oud-Heverlee Leuven, vijfde in de Super League, en kan reeds, dank zij zijn 1-2 zege van dinsdag tegen La Gantoise verslag, deze laatste voorbij steken naar de eerste plaats in het klassement.
Zaterdag om 15.00 u ontmoeten de Luikse dames voor de eerste keer dit seizoen Zulte Waregem waar zij gaan trachten een negende overwinning te behalen en zo hun reeks van 7 opeenvolgende overwinningen verder te zetten in de 1ste Klasse.
Om 16.30 u in de 2de Klasse B, is het weer Oud-Heverlee Leuven dat de Rouches ontvangen maar hier zijn het de Brabanders die als favoriet starten vermits zij tweede gerangschikt staan.
Voor hun eerste match van 2017 ontvangen de Kadetten de laatste Fraiture, zaterdag om 14 u en de U14 gaan om 11.15 u op verplaatsing naar CS Sart Tilmant, de voorlaatste in de rangschikking.

30/01/2017

Halve finale Beker van België en Super League.
Zaterdag heeft Standard zich gekwalificeerd in de Beker van België tijdens een zeer spannende match tegen Club Brugge en zal dus op 15 april aantreden tegen Anderlecht voor de halve finale. De andere halve finale stelt Zulte Waregem tegenover AA Gent. verslag fotogalerij
Het is nu terug aan de Super League om zijn rechten weer te verdedigen met nu dinsdag een cruciale verplaatsing naar AA Gent om 20.30 u. Een des te crucialere ontmoeting ten gevolge van de door Standard verloren en door AA Gent gewonnen punten voor de groene tafel waardoor Gent nu op de eerste plaats staat met vijf punten voorsprong op de Luikenaars maar ook met een match meer gespeeld.
In 1ste Klasse klimmen de Rouches naar de vijfde plaats dank zij hun 2-3 overwinning op Massenhoven. verslag

28/01/2017

Last minute afgelasting !
De ontmoeting van de C-ploeg tegen Zonhoven gaat vandaag zaterdag niet door, maar op een latere, nog niet bepaalde datum.

27/01/2017

Beker van België.
Zeven weken na hun laatste kampioenschapswedstrijd, keert de A-ploeg van Standard terug op het veld voor de kwartfinales van de Beker van België. De trekking was voor de Luikse dames gunstig vermits zij nu zaterdag de laatste vertegenwoordiger uit de 2de Klasse A, tevens leider van deze afdeling, nl. Club Brugge ontvangen. Opgelet want in verband met de bespeelbaarheid van het veld, heeft de ontmoeting plaats op het synthetisch veld om 18.30 u.
Dat wil dus zeggen, direct na de inhaalwedstrijd van de C-ploeg, die om 16.30 u met twee weken vertraging, het Limburgse Halveweg Zonhoven ontvangen. Het klassement in 2de Klasse B kan dit weekend wel wat veranderen, want er staan niet minder dan vier uitgestelde matchen op het programma.
De laatste ontmoeting van deze zaterdag, die reeds vier maand geleden had moeten gespeeld worden, stelt, zoals verleden week trouwens, de B-ploeg van Standard tegenover Massenhoven maar deze keer bij de Antwerpenaren. Een match waarna de Rouches wel naar een vijfde plaats in het klassement zouden kunnen klimmen.

22/01/2017

Twee overwinningen voor Standard.
In de 1ste Klasse, zelfs wanneer de cijfers Standard als favoriet aangaven, moesten we wachten tot de tweede helft om de Luikse dames uiteindelijk op voorsprong te zien komen en uiteindelijk met 2-0 te winnen tegen Massenhoven. verslag fotogalerij
In de 2de Klasse B was het eerder Sterrebeek dat favoriet was, maar Standard, dat in haar voorgaande matchen een tijd op voorsprong stond tegen de eerste twee van het klassement, heeft hier de overwinning aan haar zijde kunnen houden en eindigde de match met een 0-3 score! verslag

20/01/2017

Terugkeer van de groten.
Die weekend zouden wij de terugkeer in competitie moeten zien van de B en C ploegen terwijl wij voor de anderen, nog minstens tot volgende week zullen moeten wachten.
In de 1ste Klasse, werd verleden week, alleen de match van Standard uitgesteld. De Luikse dames blijven dus steken in het midden van het klassement met nu reeds drie matchen minder gespeeld. Morgen, zaterdag om 17.30 u (opgelet voor het uur) krijgen ze Massenhoven op bezoek, dat momenteel op de laatste plaats staat met, wel te verstaan, twee matchen minder gespeeld dan hun drie voorgangers.
In 2de Klasse B zijn er weinigen die geen match achterstand hebben. En, voor de hervatting, wacht hen een moeilijke verplaatsing naar Sterrebeek dat Standard opwacht nu zaterdag om 17 u.
Voor de Kadetten werd de ontmoeting uitgesteld en, voor de U14, werd reeds voorzien dat hun match gespeeld wordt op 26 maart.

14/01/2017

Afgelastingen bevestigd
Het is nu zeker, alle ontmoetingen van de meisjes van Standard van dit weekend zijn verschoven naar een latere datum. De hervatting van de competitie zal dus pas voor volgende week zijn … waarschijnlijk.

13/01/2017

Einde van de winterstop
De feesten zijn goed en wel voorbij en toch, vermits er hevige sneeuwval wordt verwacht, zullen niet alle kampioenschapswedstrijden hervat worden.
In de 1ste Klasse, waar het jaar 2016 eindigde met een mooie heropstanding, begint 2017 met een verplaatsing om 14.30 u naar Kontich, derde in de rangschikking, maar waartegen Standard in de heenronde een gemakkelijke zege behaalde.
In de 2de Klasse B begint het jaar met de komst van Halveweg Zonhoven en misschien wel een achtste overwinning. Het is mogelijk dat de wedstrijd zal uitgesteld worden.
Voor de Kadetten en de U14 werd een algemene afgelasting al afgekondigd.

23/12/2016

Beste Wensen !
De vrouwenafdeling van Standard Luik wenst u Prettige Feesten en een sportief jaar 2017 vol welslagen !

Prettige Feesten en Gelukkig Nieuwjaar 2017

22/12/2016

Een warme Kerst
Op de vijftiende dag van de Super League heeft zowel AA Gent als Anderlecht allebei hun match gewonnen (0-6 en 0-1) en komen dichterbij. Onderaan het klassement daarentegen hebben Heist en OHL gelijk gespeeld 1-1.
In de 1ste Klasse is de B-ploeg goed begonnen aan de tweede ronde met een 5-0 zege tegen St-Ghislain. Het is tevens de vijfde opeenvolgende zege die de Rouches behalen ! verslag
In de 2de Klasse B blijft het noodlot de C-ploeg achtervolgen, want op bezoek bij de tweede van het klassement Maria-ter-Heide, heeft ze zich goed verdedigd maar werd niet volgens haar inspanningen beloond, met een 2-1 nederlaag. verslag
Vriendschappelijk hebben de U13 Lambermont met zware 2-9 cijfers verslagen met doelpunten van Kyara Coenen (3), Nadège Francois (2), Luka Maillard (2), Enora Matté et Marie Benoit.
De U14 keerden terug van Bunde (Nederland) met een 0-5 overwinning, met doelpunten van Welma Fon (2), Maude Lecoq (2) en Margot Bylois en de Kadetten met een 0-3 overwinning. De doelpunten waren van Lisa Verhoeven (2) en van Jytte Dubois.

16/12/2016

Laatste matchen van 2016
Dit weekend vinden de laatste kampioenschapswedstrijden plaats vóór de winterstop van drie weken voor de lagere afdelingen en van zes weken voor de Super League.
Een winterstop die voor Standard, in de Super League, reeds begonnen is terwijl de andere clubs de derde ronde aanvangen.
In 1ste Klasse, heeft de B-ploeg de laatste weken, een mooie remonte gemaakt en begint de tweede ronde met de ontvangst om 16.30 u van Saint-Ghislain Tertre Hautrage, een ploeg die ze goed kennen.
In 2de Klasse B hebben de Luikse dames de laatste tijd puike prestaties neergezet en kunnen misschien tegen Maria-ter-Heide de 0-6 die zij helemaal in het begin van het kampioenschap opliepen, rechtzetten.
Voor de anderen zijn er, op dit einde van het jaar, vriendschappelijke wedstrijden voorzien.
Verleden zaterdag hebben de U11 de inter-provincialen van Halle Zoersel ontvangen en moesten zich met 3-6 gewonnen geven met doelpunten van Célia La Cola, Chloé Lejeune en Kimberly Scohier voor de Rouches. De U13 daarentegen verloren met 5-1 tegen Ans Montegnée. Het Luikse doelpunt was van Marine Rosala.
Nu zaterdag spelen de U13 nog te Lambermont, om 11.30 u deze keer.
En zondag te Bunde (dicht bij Maastricht), zijn het de U14 en de Kadetten die respectievelijk om 13.00 en 14.15 spelen.

12/12/2016

Standard in het midden
In dit middenseizoens weekend, staat ook Standard 3 keer van de 5 in het midden van het klassement.
In de Super League met een overtuigende 0-7 zege tegen Eva's Tienen, de laatsten, is Standard herfstkampioen en moet nog twee maal spelen tegen elke ploeg. verslag
In 1ste Klasse zetten de Luikse meisjes, die met 3-0 wonnen tegen Moldavo, hun mooie reeks overwinningen (vier opeenvolgende reeds) verder en komen nu op de 7 de plaats. verslag Meer nog, rekening houdend met de twee achterstallige wedstrijden, blijft het podium nog mogelijk.
De C-ploeg, die op verplaatsing ging naar de leider in 2de Klasse B, moest zich met 4-1 gewonnen geven op Wuustwezel. verslag
De Kadetten, die bye waren, moesten de eerste plaats afstaan aan Ougrée, dat een veel beter doelpunten verschil heeft (+62 tegen +25).
De U14 tenslotte, verloren 1-3 tegen Hannuit, een ontmoeting waarin zij gedurende lange tijd domineerden en zakken naar de 5 de plaats. verslag

09/12/2016

Half seizoens weekend
Dit weekend eindigt voor iedereen de eerste helft van het kampioenschap.
In de Super League is dat nu vrijdagavond om 19.30 u met een verplaatsing naar Tienen, dat Standard de eerste helft afsluit. Momenteel is het resultaat goed maar zal dat volstaan om in alle omstandigheden de kop van het klassement te behouden ?
In 1ste Klasse, hadden het doorstoten van meerdere speelsters naar de A-kern en twee uitgestelde wedstrijden wegens internationale matchen, een mindere start tot gevolg. Momenteel achtste dank zij drie opeenvolgende zeges, ontvangen de Luikse dames zaterdag om 16.30 u Moldavo die op slechts drie punten volgen.
Voor de C-ploeg is de stijging naar 2de Klasse B eerder goed verlopen, terwijl zij nu zaterdag om 14.30 u op verplaatsing moeten naar de leider Wuustwezel.
De Kadetten van hun kant gaan de eerste helft van het seizoen afsluiten zonder zich te kunnen verdedigen, vermits zij bye zijn. Trooz en Ougrée hebben bijgevolg de weg vrij om hen voorbij te steken.
De U14 komen op 2/3 van het kampioenschap, na hun ontmoeting van nu zondag om 11.15 u tegen Hannuit, die momenteel op gelijke hoogte staan van de Rouches.

06/12/2016

Goede resultaten voor de senioren
Vrijdag eindigde de dag op een status quo op kop van de Super League. Na de overwinningen met 4-1 van Standard verslag fotogalerij en 0-5 van Anderlecht, bleef de hoop lang bestaan dat Genk, dat toen 1-0 in het krijt stond, er opnieuw zou in slagen om weer terug te komen tot 1-1 tegen Gent maar het treffen eindigde in de 92ste minuut op een tweede treffer van de Buffalos (2-0). Volgend weekend eindigt de eerste helft van het kampioenschap met, voor Standard een verplaatsing naar Tienen die plaats heeft, vrijdag 9 dec. om 19.30.
In 1ste Klasse, krijgt Standard weer wat kleur door hun 3-0 overwinning op Tongeren. Zij staan nu op de 8ste plaats met nog 2 matchen minder gespeeld. verslag
In 2de Klasse B, hebben de Luikse meisjes eveneens met 3-0 gewonnen van Rapide Wezemaal en staan nu op een zeer mooie vijfde plaats. verslag
Door een 3-2 nederlaag op Trooz verslag, blijven de Kadetten momenteel nog op de eerste plaats in het klassement, maar Trooz moet in december nog één match spelen en Ougrée nog twee, terwijl voor onze meisjes de winterstop reeds ingegaan is.
Bij de U14, hebben de Rouches, zoals in de eerste ronde, een 1-1 puntendeling behaald tegen Fexhe-Slins/Fragnée. verslag

02/12/2016

De winterstop nadert met rasse schreden
Nu vrijdag om 19.30 u ontvangt Standard, KSK Heist voor zijn laatste thuismatch voor de winterstop. De volgende thuismatch heeft pas plaats op 3 februari 2017. Tussen deze twee matchen is er nog een verplaatsing naar Tienen op zondag 11 december en een andere naar AA Gent op dinsdag 31 januari.
In 1ste Klasse, zijn er nog drie matchen te spelen in december, beginnend met een verplaatsing naar Tongeren nu zaterdag om 16.00 u.
Nog eenzelfde aantal matchen blijven er te spelen in 2de Klasse B maar hier ontvangt de C-ploeg zaterdag om 16.30 u de rode lantaarn uit de rangschikking, Rapide Wezemaal.
Laatste ontmoeting vóór half januari voor de Kadetten die zaterdag om 13.30 u op verplaatsing moeten naar een sterke concurrent FC Trooz.
Voor de U14, zijn er nog twee thuismatchen voorzien in december, met nu zondag om 11.15 u de komst van Fexhe-Slins die juist voor hen staan in de rangschikking.
Voor de allerjongsten (U13 en U11), is de winterstop reeds begonnen en zal pas half februari eindigen.

29/11/2016

8 goals tegen Anderlecht
Het zijn de Rouches die voordeel gehaald hebben uit de twee ontmoetingen die hen tegenover de Mauven plaatsten.
In 1ste Klasse, was het een spannende match maar, met een 2-1 overwinning behaalt Standard drie punten, waardoor zij een plaats opschuiven in het klassement. verslag
In de 2de Klasse, was de overwinning groter en gemakkelijker (1-6) voor de Luikse dames, die hierdoor Mechelen in het klassement voorbijsteken. verslag
Maar de hoogste score van het week-end werd behaald door de Kadetten die Beaufays versloegen met 7-0. verslag
De jongeren daarentegen hebben het er minder goed vanaf gebracht. Geconfronteerd met zeer (te) hard spel van de leider van hun reeks, US Luik, moesten de U14 zich met het kleinste verschil, 1-0, gewonnen geven. verslag
Tegen Wanze/Bas-Oha, werden de U13, uiteindelijk met 0-3 verslagen verslag en, hoewel zij de score openden, moesten de U11 zich met 1-7 gewonnen geven tegen RFC Luik. verslag fotogalerij

25/11/2016

Dubbele dosis Standard – Anderlecht
Terwijl er dit weekend geen matchen zijn in de Super League, speelt Standard zowel in de 1ste als in de 2de Klasse nu zaterdag tegen Anderlecht.
In 1ste Klasse is het Standard dat Anderlecht ontvangt om 16.30 u en zij hebben de punten even goed nodig als de Mauven, die rode lantaarn zijn.
In 2de Klasse, is het op het bijveld van het Koning Boudewijn stadion dat de wedstrijd om 15.00 u plaats vindt tegen de Luikse dames, die reeds 11 punten voorsprong hebben op hun tegenstrever.
De Kadetten, die verleden week weer met de overwinning aansloten, ontvangen de voorlaatste, Beaufays B om 13.30 u.
Voor de U11 is de afspraak op hetzelfde uur en op dezelfde plaats en zij verwelkomen FC Luik, terwijl in de voormiddag om 9.30 u, de U13 Bas-Oha ontvangen.
Zondag om 9.30 u tenslotte, moeten de U14 naar de nog steeds ongeslagen kampioen, US Luik.

21/11/2016

Standard wint punten !
Na een slecht weekend, hebben de meisjes van Standard tegenstoom kunnen geven !
In de Super League, zijn de Rouches met een 1-3 overwinning teruggekeerd van hun verplaatsing naar Genk verslag en winnen zodoende twee punten op AA Gent en Anderlecht, die hun match afsloten op een 1-1 gelijkspel.
In 1ste Klasse, sluit de B-ploeg weer aan met de overwinning en verplettert Egem met 9-2, zelfs wanneer de scheidsrechter maar 8 goals noteerde voor Standard. verslag fotogalerij
Op verplaatsing bij Wolfsdonk Sport, keerde de C-ploeg met een 1-4 overwinning naar huis, waardoor ze haar plaats in de eerste helft van het klassement verstevigt. verslag
De Kadetten hebben terug aangeknoopt met de overwinning door met 3-0 te winnen tegen Seraing Athlétique en staan opnieuw alleen op het hoogste schavotje in de rangschikking. verslag fotogalerij
De U14 hebben 1-3 gewonnen op Templiers-Nandrin en staan nu klaar aan de voet van het podium. verslag
Bij de allerjongsten, is er nog geen sprake van een klassement, maar desondanks toch een 1-2 overwinning van de U13 op Hamoir verslag en een 7-7 gelijkspel van de U11 op FC Seraing. verslag

18/11/2016

Weer moeilijke punten om te behalen
Vandaag vrijdag om 20.00 u moet Standard in de Super League op verplaatsing naar een taaie en momenteel vierde in de rangschikking, Genk Ladies. Een half uur vroeger begint de ontmoeting Anderlecht – AA Gent die de aandacht trekt van de supporters.
In 1ste Klasse hebben de Luikse dames, met de komst om 16.30 u van Egem, een uitgelezen kans om eindelijk punten te pakken en zo uit de rode zone te geraken.
In 2de Klasse B, moet een constantere prestatie er voor zorgen dat Standard zonder problemen met de punten terugkeert van hun verplaatsing naar Wolfsdonk Sport om 14.30 u.
De Kadetten, die met het doelpuntenverschil door Ougrée voorbij werden gestoken, moeten terug met de overwinning aanknopen, nu zaterdag om 16.30 u als ze Seraing Athlétique ontvangen.
Zondag om 11.45 u kunnen de U14 korter bij het podium geraken bij hun verplaatsing naar Templiers-Nandrin, hoewel deze verplaatsing dikwijls. Zeer moeilijk is gebleken.
Ook de jongsten gaan op verplaatsing zaterdagmorgen om 9.30 u naar FC Seraing voor de U11 en om 11.00 u naar Hamoir voor de U13.

14/11/2016

Smerig weekend voor Standard
Van de zes wedstrijden gespeeld door de dames van Standard – de ontmoeting van de U13 tegen RFC Luik werd geannuleerd wegens ontbrekende identiteitskaarten van de zijde van de “rood - marineblauwen” – eindigden allemaal op een nederlaag, waarvan drie met slechts één doelpunt verschil.
In de Super League, loste de “clásico” bijna alle verwachtingen in. Het was een wedstrijd met inzet, mooie doelpunten, spanning en veel volk maar het was Anderlecht dat met de overwinning ging lopen met een score van 2-3. verslag fotogalerij
In 1ste Klasse, een nieuwe korte nederlaag (1-0) voor de Luikse dames op hun verplaatsing naar AA Gent. verslag
In 2de Klasse, kon het goede begin niet bevestigd worden, door een nieuwe 1-4 nederlaag tegen KV Mechelen. verslag
Na een feilloze eerste ronde, wachtten de Kadetten een tweede opeenvolgende nederlaag op Chênée met een eindscore van 4-1. verslag
Tegen Wanze/Bas-Oha moesten ook de U14 het onderspit delven met een 0-4 score. verslag
De U11 tenslotte hebben zich goed geweerd en tekenden de meeste doelpunten aan, zelfs al werden ze uiteindelijk met 4-3 geklopt door Ans Montegnée. verslag

09/11/2016

Standard – Anderlecht gratis voor de jeugd en de geabonneerden
Na snel en goed hun overwinning van verleden vrijdag tegen Oud-Heverlee Leuven met 0-4 te hebben binnengehaald verslag, ontvangt Standard nu vrijdag om 19.30 u voor de eerste maal dit seizoen, zijn oudste rivaal, Anderlecht, voor de steeds verwachte en immer spannende clasico !
Kom zo talrijk mogelijk om de Rouches te steunen, temeer omdat de inkomprijs slechts 5 € bedraagt of zelfs gratis is voor de jeugd beneden de 16 jaar en voor de geabonneerden van Standard Luik.
In 1ste Klasse, heeft Standard een moeilijke verplaatsing naar La Gantoise B die nu zaterdag plaatsvindt om 14.30 u, nu ze de punten hoog nodig hebben.
In 2de Klasse B, ondanks het 2-2 gelijkspel tegen Louwel verslag, is de situatie iets comfortabeler, zelfs al ontvangen ze deze week zaterdag om 16.30 u opnieuw een directe concurrent, KV Mechelen.
De Kadetten, die hun eerste nederlaag leden tegen Ougrée met 0-3 verslag, moeten nu zaterdag om 13.30 u naar Chênée waartegen ze in de eerste ronde een zeer spannende wedstrijd speelden.
De U14 komen dichter bij het podium nadat ze de drie punten wegkaapten in Flémalle met 0-2 verslag, maar zij ontvangen zondag om 11.15 u Wanze, waar zij een maand geleden nog een 5-1 nederlaag opliepen.
De U13 hebben stoom kunnen aflaten tegen Templiers-Nandrin door met 1-0 te winnen verslag en moeten nu proberen hetzelfde te doen zaterdag om 9.30 u op RFC Liège. Een mooie derby in het verschiet !
De U11 tenslotte moeten zaterdag om 11.00 u naar Ans Montegnée die hun spel vooral baseerden op het niet bestaan van de buitenspelregel.

04/11/2016

Twee ploegen op rust
Dit weekend zal Standard geen punten halen in 1ste Klasse vermits ze normaal tegen Lierse zouden spelen, die echter algemeen forfait gegeven hebben. De U11, in hun reeks met 7, hebben eveneens geen match nu zaterdag.
De Super League gaat wel verder met een verplaatsing naar Oud- Heverlee Leuven vandaag vrijdag om 19.30 u. Een match die absoluut gewonnen moet worden om volop te kunnen profiteren van het feit dat AA Gent bye is !
In 2de Klasse B, kwam, na 5 matchen zonder nederlaag verleden week een einde, na de komst van Sibret. Dit weekend moet de B-ploeg beter doen om 14.30 u op Eendracht Louwel dat enkel punten haalde tegen ploegen uit de onderste regionen van het klassement.
Bij de jeugd, ontvangen de Kadetten nu zaterdag om 13.30 u Ougrée, waar zij een maand geleden, heel wat tijd nodig hadden om de bovenhand te halen.
De verplaatsing van zondag om 11.15 u van de U14 naar Union Flémalle, de laatste, zou een stuk makkelijker moeten zijn.
Tenslotte, krijgen de U13 de gelegenheid de 6-0 nederlaag, die ze incasseerden op Templiers-Nandrin, recht te zetten met de komst van deze laatste zaterdag om 9.30 u.

02/11/2016

Een gemakkelijke kwartfinale?
Gisteren dinsdag, heeft Standard een ruime 6-0 zege behaald in zijn achtste finale van de Beker van België tegen KSK Heist verslag en ontvangt zo in de kwartfinale de laatste vertegenwoordiger uit 2de Klasse, Club Brugge.
De andere gekwalificeerden zijn Egem (1ste Kl.) dat uitkomt tegen AA Gent (SL), Famkes Merkem (1ste Kl.) tegen Zulte Waregem (1ste Kl.) en Genk Ladies (SL) tegen Anderlecht (SL).

31/10/2016

Gelijkspel of 2-0
2-0, is de eindscore van de 3 seniorploegen, enkel in het voordeel van de A-ploeg, terwijl de jongeren twee gelijkspelen lieten optekenen: 3-3 voor de U13 op Wanze/Bas-Oha verslag en 7-7 voor de U11 op RFC Luik. verslag
In de 1ste en 2de Klasse moesten de Luikse dames zich met een score van 0-2 gewonnen geven, op Eendracht Aalst voor de B-ploeg verslag en tegen Sibret voor de C-ploeg. verslag
Enkel in de Super League heeft Standard zaterdag, 2-0 gewonnen maar dan wel tegen de leider uit het klassement AA Gent, dus een heel belangrijke zege. verslag fotogalerij
Deze zege is ook zeer goed voor het vertrouwen voor de achtste finale van de Beker van België van nu dinsdag 1 november om 15.00 u op KSK Heist. Een Beker waarbij de trekking gunstig was voor de lagere afdelingen. Inderdaad slechts een ploeg uit die afdelingen nl. Massenhoven ontmoet een ploeg uit de Super League, Genk, en een andere, Egem, is rechtstreeks gekwalifieerd wegens het forfait van Lierse. Twee andere ontmoetingen stellen dus direct clubs uit de Super League tegenover elkaar nl. AA Gent – OHL en Eva's Tienen – RSC Anderlecht.

28/10/2016

Alles op zaterdag
In dit weekend waarin het uur verandert, zal er voor de U14 geen stress aan te pas komen om hun wekker in te stellen, vermits ze zondagmorgen niet spelen.
Alle ontmoetingen vinden plaats op zaterdag, zelfs deze van de A-ploeg, die AA Gent ontvangt om 15.00 u en genoodzaakt is te winnen tegenover de beste aanval van het kampioenschap willen ze de eerste plaats terugnemen in het klassement.
In eerste Klasse, moet Standard terug naar Eendracht Aalst om 15.00 u, twee weken nadat ze er uitgeschakeld werden in de Beker van België … maar deze keer wel met lijnrechters.
De tweede thuismatch dit weekend is deze van de C-ploeg die om 16.30 u Sibret ontvangt, een ploeg die Standard op de hielen zit in het klassement.
Maar de eerste twee matchen zijn voor de jongsten met verplaatsingen om 9.30 u op FC Luik voor de U11 en om 12.15 u op Wanze/Bas-Oha voor de U13.

26/10/2016

Doeltjeskermis voor U11
Verleden week nog met 6-2 verslagen door Juprelle, hebben de U11 zaterdag de rollen volledig omgekeerd en hebben met 10-0 geleid, omdat Lucie Lardinois gedurende 50 minuten de nul kon houden achteraan. De eindscore was 11-3. verslag
De U13 hebben opnieuw gewonnen tegen Melen-Micheroux, deze keer met een score van 4-2. verslag
Tegen Sart Tilman B, de laatste, zijn de U14 zondag niet verder geraakt dan een blanco score. verslag
De Kadetten ontmoetten de vrouwenploeg van eerste provinciale Fraiture in een vriendschappelijke wedstrijd die zij met 0-6 wonnen dank zij doelpunten van Jytte Dubois, Marte Van Olmen, Julie Noé, Loane Di Napoli en twee van Valérie Schuilen.
Bij de senioren, behoudt de C-ploeg haar vierde plaats in het klassement van D2 B dank zij hun 1-3 overwinning op Tongeren B. verslag
De B-ploeg daarentegen die Femkes Merkem tegenover zich hadden blijven in de onderste regionen van het klassement van D1 na een nieuwe 1-2 nederlaag. verslag

21/10/2016

Nog steeds geen Super League
Ook dit weekend nog zijn er geen matchen in de Super League, deze keer wegens twee vriendschappelijke wedstrijden van de Red Flames tegen Rusland. En vermits hierdoor vele speelsters afwezig zijn, is er ook geen vriendschappelijke wedstrijd voorzien.
Maar het zal zeker geen weekend zonder voetbal worden, vermits de zes andere ploegen van onze club wel spelen.
In 1ste Klasse telt Standard nog steeds maar één overwinning en ontvangt zaterdag om 16.30 u Famkes Merkem, een ploeg die zeker binnen hun bereik ligt.
In 2de Klasse B moeten de Luikse dames, die het seizoen goed begonnen zijn, nu zaterdag om 13.00 u op verplaatsing naar de voorlaatste Tongeren B.
De Kadetten, die de eerste ronde afwerkten met het maximum aantal punten, zij er zeker van nu zaterdag nog 3 punten te pakken, omdat Fraiture met hun jongensploeg forfait gegeven heeft. De Kadetten, maken toch de verplaatsing naar Fraiture om partij te geven aan hun provinciale damesploeg in een vriendschappelijke wedstrijd.
De U14, nadat ze verleden week 0-4 gewonnen hebben op Sart Tilman, ontvangen hen nu zondag om 11.15 u voor het begin van de tweede ronde.
Verleden week wonnen de U13 voor de eerste keer op Melen-Micheroux. Nu zaterdag om 9.30 u ontvangen ze hen opnieuw voor mogelijk een tweede overwinning.
Zaterdag om 13.30 u ontvangen de U11 eveneens hun tegenstrevers van verleden weekend nl. CS Juprelle.

18/10/2016

Einde Beker voor de B-ploeg
Standard speelde dit weekend niet in de Super League maar de andere clubs wel. AA Gent dat Tienen klopte met 6-0 neemt de leiding in het klassement terug over en Anderlecht daarentegen staat, na een 1-1 gelijkspel op Genk, nu op 5 punten van Standard Luik. Om het gat in de kalender op te vullen, heeft Standard thuis Sibret partij gegeven met een 6-0 overwinning en doelpunten van Laura Gorniak (3), Davinia Vanmechelen, Valentine Hannecart en Yuna Appermont.
Dit weekend, in de Beker van België, werd de B-ploeg zeker niet bevoordeeld door de scheidsrechter en werd er door Eendracht Aalst met 5-2 uitgespeeld. verslag
Bij haar inhaalmatch heeft de C-ploeg daarentegen bij OH Leuven B de punten gedeeld met 2-2 en klimmen zo naar de vierde plaats. verslag
De Kadetten, zonder een grote match te spelen, eindigen de eerste ronde foutloos met een 4-0 zege tegen Fraiture. verslag
De U14 winnen eveneens met 0-4 tegen Sart Tilman B en nestelen zich in het midden van het klassement. verslag
De U13 langs hun kant, behaalden hun eerste overwinning in een officiële match door op Melen-Micheroux een 3-5 zege te behalen. verslag
En de U11 moesten zich met 6-2 gewonnen geven op Juprelle, dat kon profiteren van het grote aantal verdedigende fouten. verslag

14/10/2016

Wedstrijden in elk genre dit week-end.
Van vriendenwedstrijden over Bekermatchen naar inhaalwedstrijden en kampioenschapsmatchen, er is dus voor elk wat wils dit weekend !
Nu de tweede ronde van de Super League begint, is Standard bye en om de leegte op te vullen, ontvangt het deze avond om 20.00 u, Wallonia Club Sibret, dat zoals de C-ploeg uitkomt in Afdeling 2 B. En vermits AA Gent rode lantaarn Eva's Tienen ontvangt, is de kans groot dat de Luiksen hun eerste plaats verliezen.
Voor de B-ploeg is er de vierde ronde in de Beker van België, die nu zaterdag om 15.00 u doorgaat op verplaatsing bij Eendracht Aalst, ook een club uit de eerste Divisie.
De C-ploeg profiteert van de onderbreking van de competitie door de Belgische Beker, om haar inhaalwedstrijd tegen OHL B te spelen om 15.00 u. En na de mooie prestaties van de voorbije weken, mogen de Rouches hopen om naar de tweede plaats op te klimmen.
De Kadetten zouden zonder fout op de eerste plaats moeten blijven, daar zij zaterdag om 14.00 u Fraiture ontvangen die momenteel op de laatste plaats staan.
De U14 eindigen eveneens hun eerste ronde, maar zij staan in het midden van de rangschikking. Maar daar zou verbetering kunnen in komen want zondag om 11.15 u moeten zij op verplaatsing naar de laatste CS Sart Tilman B.
De jongsten ten slotte staat een verplaatsing te wachten zaterdag om 11.00 u. De U13 gaan naar Melen-Micheroux en de U11 naar Juprelle.

12/10/2016

46 doelpunten in één weekend
Met een gemiddelde van meer dan 6 goals per match, was het een actievol weekend voor Standard, zelfs als was het niet steeds in haar voordeel.
In de Super League versloeg Standard Tienen met 5-1, dank zij 5 doelpunten van Sanne Schoenmakers en de score had nog hoger kunnen oplopen indien een aantal kansen niet verpruts werden. verslag fotogalerij
In 1ste Klasse, na een stop van twee weken, had Standard de mogelijkheid om tegen Woluwe te winnen, maar te veel vrijgevigheid in de verdediging leidde tot een 5-4 nederlaag. verslag
In 2de Klasse B, werd de zege van Standard opgebouwd in drie minuten met 2 doelpunten van Anne Krickel en een eindscore van 2-1. verslag
De Kadetten hebben eveneens gewonnen met 2-1, waarbij de drie doelpunten vielen binnen de laatste vijf minuten van de eerste helft. verslag
In Bas-Oha kwamen de U14 niet verder dan 5-1 in een snelle en boeiende wedstrijd. verslag
Thuis, waren de U13 niet opgewassen tegen sommige spelers van RFC Liège en verloren 1-7. verslag
De U11, die Ans Montegnée ontvingen, konden één helft standhouden maar moesten zich uiteindelijk met 4-7 gewonnen geven. verslag

08/10/2016

Einde van de eerste ronde
Nu zaterdag om 15.00 u beeindigt Standard de eerste ronde van de Super League, die dit jaar 4 rondes telt, met de ontvangst van Eva's Tienen, de laatst gerangschikte.
Met de terugkeer van de jonge internationals, hervatten de B en C-ploegen hun kampioenschap met een verplaatsing naar Woluwe om 15 u voor de B's die er Cécile De Gernier en Audrey Demoustier zullen weerzien, en de komst om 16.30 u van Genk B voor de C-ploeg.
Eerder op de dag nl. om 9.30 u ontvangen de U13 FC Luik B en om 14.00 u ontvangen de U11 Ans-Montegnée en ontvangen de Kadetten Chênée.
Voor de U14 staat er zondag een verplaatsing om 9.45 u naar Bas-Oha op het programma.

04/10/2016

Standard alleen eerste !
Met hum 4-0 zege op Heist en het 1-1 gelijkspel van AA Gent op Genk, neemt Standard alleen de leiding in de Super League. verslag
In Afdeling 1, met 2 matchen minder gespeeld, zakt de B-ploeg naar de tweede helft van het klassement.
In Afdeling 2 daarentegen staat de C-ploeg, die dit weekend niet speelde, momenteel op een zesde plaats.
De Kadetten, nog steeds ongeslagen, nemen zoals de A's de leiding in hun reeks met het maximum van de punten, zijnde 12/12. verslag
De U14, een beetje verontrust bij het begin van de tweede helft, wonnen uiteindelijk met 3-1 tegen Union Flémalle. verslag
De U13 daarentegen, de laatsten die dit weekend een officiële match hadden, moesten zich, met heel veel pech, met 6-0 gewonnen geven tegen Templiers-Nandrin. verslag

29/09/2016

Iedereen eruit behalve U14
Na een moeilijk verworven 3-2 overwinning tegen Genk verslag fotogalerij in de Super League, moet Standard nu vrijdag om 20 u op verplaatsing naar Heist, terwijl het nu de beurt is aan La Gantoise, co-leader met de Luiksen, om de confrontatie met Genk aan te gaan. Standard zou dus op het einde van de avond alleen leider kunnen worden.
Verleden week heeft de C-ploeg een mooie maar moeilijke 1-0 overwinning behaald tegen Sterrebeek. verslag Deze week is hun wedstrijd tegen OHL B, zoals trouwens ook de wedstrijd van de B-ploeg tegen Zulte Waregem, naar een latere datum verschoven.
Zaterdag blijven er enkel de uitmatchen van de jeugd over.
De Kadetten, na een 1-0 winst tegen Trooz verslag, zullen de handen vol hebben met hun verplaatsing om 9.30u tegen Ougrée B, de nieuwe leider in hun reeks.
En het is tegen Templiers-Nandrin B dat de U13 moeten spelen, eveneens om 9.30 u.
De U11, die voor de eerste maal wonnen en dan nog wel met 9-5 verslag, hebben dit weekend geen wedstrijd op het programma.
Zondag om 11.15 u ontvangen de U14 Union Flémalle als laatste, na een mooie 1-1 tegen Fexhe-Slins, die hierdoor naar de 2de plaats zakte. verslag

23/09/2016

Terug naar de kampioenschappen
Na de kwalificatie van de Red Flames voor Euro 2017, zijn onze internationale speelsters terug voor een avondje Super League dat de kop van het klassement overhoop dreigt te gooien, vermits de eerste vier, die allen 7 punten hebben, elkaar ontmoeten. Zo speelt Standard vrijdag om 19.30 u thuis tegen Genk Ladies en om 20.30 u ontvangt AA Gent Anderlecht.
Met vier speelsters geselecteerd voor de Red Flames U17, is de B-ploeg wedstrijd in Massenhoven uitgesteld.
Voor de C-ploeg zal de match zwaard zijn, vermits ze om 16.30 u de kampioen van de weggevallen D3B ontvangen, waartegen ze geen enkel punt konden pakken, nl. Sterrebeek.
Zaterdag nog om 14 u ontvangen de Kadetten Trooz, die ook zes punten hebben zoals zij en de U11 ontvangen Ellas Luik.
En zondag om 11.15 u moeten de U14 naar Fexhe-Slins, de huidige leider in het kampioenschap.
Wat de U13 betreft: zij hebben dit weekend rust.

19/09/2016

Nog slechts één Standard in de Beker, maar mooie wedstrijden gespeeld
Nu de Red Flames zich gekwalificeerd hebben voor Euro 2017, hebben bij ons, de clubs van 1ste en 2de klasse gepoogd hun ticket te winnen voor de volgende ronde van de Beker van België.
Met als tegenstander een club uit Afd.2, heeft de B-ploeg van Standard zich gemakkelijk gekwalificeerd door Wuustwezel met 8-3 van de kaart te vegen. verslag
Voor de C-ploeg, die Zulte Waregem ontving, de huidige leider in 1ste Klasse, was het een schitterende wedstrijd zelfs al eindigde deze op een nipte 0-1 nederlaag. verslag
Enkel de B-ploeg zal dus Standard vertegenwoordigen op 15 oktober in de vierde ronde van de Beker, die nog slechts 3 clubs uit 2de Klasse telt en 12 uit 1ste Klasse (een laatste wedstrijd moet nog gespeeld worden).
Bij de jeugd hebben de Kadetten eens temeer de maat genomen van hun tegenstander en Beaufays B met 2-8 verslagen, maar door een foutieve notering van de scheidsrechter, werd de officiële score 3-7. verslag
De U14 hebben goed weerstand geboden aan de sterke ploeg van US Liège maar hebben zich uiteindelijk met 0-2 gewonnen moeten geven. verslag
In Grâce-Hollogne daarentegen hebben de allerjongsten met groot verschil gewonnen in twee vriendschappelijke wedstrijden. De U13 hebben met 2-10 gewonnen met goals van Luka Maillard (3), Marie Benoit (2), Zoé Oversteyns (2), Nette Peeters, Marine Rosala en Enora Matté.
En de U11 hebben ongeveer hetzelfde gedaan door met 1-9 te winnen, met hier doelpunten van Nadège François (3), Florinne Carlier (2), Emilie Muller, Chloé Lejeune, Kimberly Scohier et Clémence Bartholomé.

15/09/2016

Beker weekend
Wegens de matchen van de Red Flames in Serbia (deze donderdagavond) en tegen Engeland (dinsdag om 19.00 u op OHL), is er dit weekend geen Super League.
En voor onze andere seniorploegen zijn er evenmin kampioenschapmatchen, maar wel de derde ronde in de Beker van België.
In dit kader ontvangt de B-ploeg Wuustwezel (Afd. 2B) en de C-ploeg Zulte Waregem (Afd. 1) om 15.00 u. Door het kruisen van de afdelingen heeft de B-ploeg uiteraard meer kans dan de C-ploeg, om de volgende ronde te bereiken ! Opgelet, de ontmoeting van de B-ploeg zou op een later uur kunnen aanvangen.
Het kampioenschap gaat wel verder voor de Kadetten met een verplaatsing naar Beaufays en de U14 ontvangen US Liège op zondag om 11.15 u.
De U13 en U11 hebben elk een vriendschappelijke ontmoeting op Grâce-Hollogne om 11.00 u.

09/09/2016

Eerste clasico van het seizoen
Standard en Anderlecht, die beide uitkomen in de drie nationale kampioenschappen, zullen, als grote rivalen, elkaar minstens acht maal ontmoeten tijdens dit seizoen.
De eerste ontmoeting tussen beide ploegen vindt nu vrijdag plaats om 19.30 u op Anderlecht in de Super League. Met het vooruitzicht, in geval van een Luikse overwinning, op een mogelijke eerste plaats op het einde van een, zonder twijfel, zeer spannende wedstrijd.
Op zaterdag wordt de enige thuismatch gespeeld door de B-ploeg, die na een moeilijk begin verleden zaterdag tegen St-Ghislain, Kontich ontvangt om 16.30 u.
De C-ploeg, die heel slecht beloond werd voor de geleverde inspanningen tegen Maria-ter-Heide, speelt dit weekend op verplaatsing tegen Halveweg Zonhoven om 15.00 u.
De jeugd speelt eveneens op verplaatsing om 11.00 u op DC Cointe voor de U11 en om 13.00 u op Vise voor de U13.
En op zondagmorgen om 9.45 u, gaan de U14 naar Hannuit, na een moeilijke overwinning verleden week tegen Templiers-Nandrin.

07/09/2016

Eerste overwinning in de Super League
Deze dinsdagavond heeft Standard een 2-0 zege afgedwongen van OHL dankzij twee kopbaldoelpunten van Sanne Schoenmakers (35' en 90'). verslag fotogalerij
De Luikse dames komen zo op gelijke hoogte van AA Gent, die niet speelden, en blijven op drie punten van Anderlecht (winnaar 0-4 van Tienen) waar zij volgende vrijdagavond om 19.30 u naar toe moeten.
Tenslotte, in de laatste ontmoeting van de avond hebben de meisjes van Genk een 0-2 overwinning behaald op Heist.
In het algemeen klassement, bezetten de Rouches momenteel de derde plaats met evenveel punten als Gent en Genk.

05/09/2016

Scores zijn niet steeds verdiend
Voor de eerste match in de Super League, speelde Standard op verplaatsing bij AA Gent waar ze niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel. Standard blijft in het midden van het klassement op 3 punten van de nieuwe leider Anderlecht, die ze volgende vrijdagavond ontmoeten. Vooraf spelen de Luikse dames hun eerste thuismatch morgen dinsdagavond om 20.30 tegen Oud Heverlee Leuven. verslag
In St-Ghislain, is de B ploeg aan hun kampioenschap begonnen met een 2-0 nederlaag. verslag
De C ploeg heeft een zware 6-0 nederlaag geleden tegen Maria-ter-Heide ondanks het feit dat zij meestal het spel maakten. verslag
De Kadetten daarentegen behaalden het omgekeerde resultaat tegen Seraing Athletique B 0-6 winst, maar nemen hiermee niet de leiding in het klassement, vermits Ougree 10 doelpunten scoorde en Trooz 18. verslag
De match van de U14 tegen Templiers-Nandrin verliep spannender, maar eindigde uiteindelijk op een 1-0 zege voor de Luikenaars. verslag
De U11, die de eerste helft vergaten te voetballen, hebben zich goed herpakt maar konden hun achterstand niet meer wegwerken en eindigden op een score van 5-9. verslag
De match van de U13 in Soumagne werd geannuleerd.

01/09/2016

Sportieve hervatting
Begin september betekent voor vele van onze speelsters niet alleen het begin van het nieuwe schooljaar, maar ook het hervatten van het nieuwe voetbalkampioenschap !
De A-ploeg, pas terug van Kroatie, waar ze een tweede, niet kwalificerende, plaats behaalden, hervat de Super League met de match van de maand en een verplaatsing naar de nieuwe leider AA Gent vrijdag om 20.30 u.
Ook de B-ploeg wacht een verre verplaatsing voor hun eerste match, zaterdag om 15 u op Union St-Ghislain Tertre Hautrage, waarvan ze begin augustus nog met 2-1 wonnen in een vriendschappelijke ontmoeting.
Na hun kwalificatie in de Beker van Belgie ontvangt de C-ploeg, zaterdag om 16.30 u, om hun seizoen in 2de Klasse B te beginnen, Maria-ter-Heide de vice-kampioen van de vroegere 3de Klasse A !
Bij de jeugd, zaterdag gaan de kadetten naar Seraing Athletique B om 14.00 u. De U11 ontvangen op hetzelfde uur FC Seraing. De U13 gaan om 9.30 u naar Soumagne, zij het hier voor een vriendschappelijke wedstrijd. Tenslotte ontvangen de U14 Templiers-Nandrin op zondag om 11.15 u.

29/08/2016

Een puntendeling om de Champions League af te sluiten
Voor hun laatste match van de UEFA Women's Champions League, waarbij de kwalificatie van Minsk reeds vast stond, heeft Standard een mooie wedstrijd tegen Osijek gespeeld, die eindigde op een 1-1 puntendeling. Laura Gorniak stelde in de 32ste minuut gelijk en zonder de uitstekende prestatie van de doelvrouw van de tegenstrever lag een overwinning zelfs binnen handbereik.
De balans was alleszins positief voor de jonge Luikse ploeg, die groeide tijdens deze week en enkel wat ambitie miste gedurende de eerste 45 minuten van het tornooi, uitgerekend tegen Minsk ! verslag fotogalerij
Wat betreft de Super League, werd de eerste speeldag afgewerkt, waarbij AA Gent de leiding van het klassement pakte met een 4-1 zege tegen Eva's Tienen. Heist, de nieuwkomer, bezet de tweede plaats na een 2-1 zege tegen OHL, terwijl Anderlecht en Genk slechts 1 punt pakten na hun blanco gelijkspel.
De ontmoeting van Standard, vrijdag tegen AA Gent zal dus zeker een spannende wedstrijd worden !

28/08/2016

Gemakkelijke kwalificatie in de Beker van België
De C-ploeg maakte korte metten met Bellevaux-Ligneuville zaterdagnamiddag. Met al een voorsprong van 8-0 bij de rust, liep de score nog hoog op in de tweede helft tot een eindstand van 18-0. Hiervoor waren slecht 6 doelschutters verantwoordelijk: Pauline Taquet (6), Anne Krickel (4), Marie Bougard (4), Myrthe Merkem (2), Fleur Verstappen en Elena Arnoldy. Sharon Bergrath scoorde niet, maar gaf wel 4 assists. verslag fotogalerij
In de volgende ronde op 17 september zullen twee ploegen aantreden van Standard: de B-ploeg ontvangt Wuustwezel (2de klasse B) voor hun eerste bekerwedstrijd terwijl de C-ploeg de vice-kampioen van eerste klasse van vorig seizoen ontvangt, Zulte Waregem.
Bij de vriendschappelijke wedstrijden.
In Jodoigne won de B-ploeg met grote cijfers: 0-16 dankzij doelpunten van Valérie Schuilen (7), Karlijn Knapen (4), Mathilde Bernard, Chloé Halbach, Caro Gielen, Gwyneth Vanaerode en Sloane Georges.
Veel jonger, maar toch even dominant waren de U13 die MCS Liège 0-10 om de oren gaven met doelpunten van Léa Fregesse (2), Luka Maillard (2), Zoé Oversteyns (2), Marine Rosala, Tiffany Mean, Marie Benoit en Mai-Li Hagelstijn.
De wedstrijd van de U11 was een kleiner verschil, op KSC Tongeren wonnen ze met 7-9.

26/08/2016

Begin van de Beker van België
Hoewel de eerste wedstrijden al op 13 augustus werden gespeeld begint nu zaterdag de bekercompetitie pas echt voor Standard met een eerste officiële wedstrijd van de C-ploeg die om 16u Bellevaux-Ligneville ontvangen. Daartegen is het pas op 17 september, bij de volgende ronde dat de B-ploeg mee in de dans springt. En de A-ploeg komt pas in actie in de achtste finales.
En één week voor de herneming van de kampioenschappen staan er enkele oefenwedstrijden op het programma. Om 10 u in de ochtend gaan de U11 naar KSC Tongeren, om 13u spelen de U13 tegen MCS Liège en om 16u gaat de B-ploeg naar Jodoigne.
De laatste wedstrijd dit weekend wordt gespeeld in Kroatië en is tegen Osijek om 17u, het is de laatste wedstrijd in het kwalificatietoernooi van de UEFA Women's Champions League waar Minsk reeds de hoofdprijs pakte.

Ouder, sterker
Gisterenavond in Zepperen-Brustem hebben de 4 jeugdploegen van Standard zich goed geweerd ondanks het leeftijdsverschil met de tegenstander. Voor de allerkleinsten waren er overwinningen. 3-5 bij de U11 en 0-3 bij de U13 (goals van Léa Detail, Enora Matté en Mai-Li Hagelstijn). De U14 behaalden een 2-2 gelijkspel, maar de kadetten, die het opnamen tegen tegenstanders die veel groter waren, verloren met 7-2 (goals van Maxine Franco en Loriana Gerard).

25/08/2016

Minsk in de zestiende finales
Met hun twee overwinningen tegen Standard en Osijek zijn de Wit-Russen van ZFK Minsk zeker van kwalificatie voor de zestiende finale van de UEFA Women's Champions League zo hebben de resultaten van zondag geen belang meer.
De wedstrijd tegen Osijek zal dusdanig de laatste oefenwedstrijd worden voor aanvang van het kampioenschap dat nu zaterdag begint voor de andere Belgische ploegen.

Dragon opnieuw vernedert
Na het zware verlies tegen Osijek kregen de Macedoniërs van ŽFK Dragon 2014 opnieuw een pak slaag, 11-0 dit keer tegen Standard met 5 doelpunten van Sanne Schoenmakers, twee van Davinia Vanmechelen, Zoë Van Eynde, Sarah Wijnants en Julie Biesmans scoorden telkens één maal en er was nog een owngoal van de doelvrouw van de tegenstanders. verslag fotogalerij
Nu is het hopen op winst van de Kroaten tegen Minsk zodat de Luikenaars hun lot in eigen handen hebben in de laatste wedstrijd.

Standard speelt tegen Dragon vandaag
Ter gelegenheid van de tweede kwalificatiewedstrijd voor de UEFA Women's Champions League speelt Standard vandaag om 17u tegen de Macedoniërs van ŽFK Dragon 2014. Gen van beide ploegen haalde punten tot nu toe en Dragon mocht 14 tegendoelpunten incasseren in hun eerste wedstrijd.
Maar niet enkel de A-ploeg speelt op deze donderdag, de vier jeugdploegen spelen allen in Zepperen-Brustem waar alle wedstrijden om 18u zullen gespeeld worden.

23/08/2016

Slecht begin voor Standard
Na de 1-3 nederlaag tegen Minsk in de eerste wedstrijd (het doelpunt werd in de 88ste minuut gemaakt door Laura Gorniak), is de hoop op kwalificatie sterk gedaald voor Standard. verslag fotogalerij
De Luikenaars moeten nu hun twee volgende wedstrijden winnen om eerste te zijn, maar dan mogen ook de Wit-Russen geen enkele wedstrijd meer winnen.
Het is duidelijk dat dit mini toernooi geen enkele ruimte geeft voor fouten en dat is moeilijk voor een ploeg met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar.
De volgende wedstrijd is donderdag om 17u tegen Dragon Macedonië dat verloor met 14-1 tegen Osijek.

22/08/2016

De week begint goed
De speelsters zijn goed aangekomen deze namiddag in Kroatië, voor wie het artikel in La Meuse niet kon lezen vandaag is hier het artikel dat aan onze meisjes is gewijd.La Meuse

De Champions League is van start gegaan
Vandaag vertrekken de Luikenaars naar Kroatië en de voorronde van de UEFA Women's Champions League. Drie wedstrijden staan op het programma: dinsdag 23 tegen Minsk, donderdag 25 tegen Dragon 2014 en zondag 28 tegen Osijek, alles om 17u Belgische tijd. En om zich te kwalificeren moeten ze best alles winnen, want enkel de eerste van elke groep gaan door naar de 1/16de finales.

21/08/2016

De tegenstander eindelijk gekend
Al meer dan een maand wist de C-ploeg dat ze de Beker van België beginnen op zaterdag 27 augustus, maar slechts sinds gisteren weten ze wie als tegenstander mogen ontvangen.
Het wordt Bellevaux-Ligneuville, een club uit de regio van Malmedy die in Provinciale reeks speelt. Als deze eerste speeldag zonder kleerscheuren wordt afgewerkt zal de volgende ronde, op 17 september, sowieso moeilijker worden met de komst van Zulte-Waregem, die uitkomen in eerste klasse.

Regen van doelpunten bij de jeugd
Dit weekend stonden er verschillende vriendschappelijke wedstrijden op het programma voor onze ploegen.
Zaterdag begon het al felbevochten. De U11 stonden bijna altijd achter in Thier-à-Liège en beëindigden met een nipte 6-7 overwinning met drie doelpunten van Nadège François, twee van Florinne Carlier en twee van Sarah Mejdoubi. fotogalerij
Net daarna was het de beurt aan de kadetten om JS Thier-à-Liège partij te geven en ze wonnen met een zeer grote 0-9 score met doelpunten van Alessia Cutillas-Carpe (2), Julie Noé (2), Maxine Franco (2), Marte Van Olmen, Valérie Schuilen en Loriana Gerard. fotogalerij
Later die dag in Jodoigne imponeerde de U13 met 0-7 (doelpunten van Marine Rosala, Marie Benoit, Luka Maillard, Nette Peeters + 3 van Enora Matté), terwijl, in Tienen, de B-ploeg met 3-0 verloor.
Ten slotte op zondag in Aachen behaalde de U14 een mooie 1-2 overwinning dankzij doelpunten van Sarah Arabia en Maude Lecoq.

20/08/2016

Matchen en resultaten
De voorbije week waren er buiten het internationaal toernooi van Woippy ook veel andere wedstrijden die vaak goed werden beëindigt door Standard.
In Chastre won de C-ploeg met 0-2 dankzij doelpunten van Fleur Verstappen en Lyne Matagne gemaakt in de eerste helft.
Op Ans-Montegnée wonnen de u11 met 3-8 en de u13 met 0-6. De doelpunten van de U13 waren van Lise Botte, Luka Maillard, Tiffany Mean, Enora Matté en tweemaal Zoé Oversteyns.
Terwijl ze Eendracht Termien ontvingen behaalden de U14 ook hun winst met 3-1.
Dit weekend heeft de A-ploeg, die hun bagage al aan het pakken is voor Kroatië, geen wedstrijd.
Maar de B-ploeg zal het om 16u opnemen tegen Tienen B.
De U11 geven Thier-à-Liège partij op zaterdag om 10.30, gevolgd door de Kadetten op de middag.
De U13 mogen een beetje verder van huis, zij brengen een klein bezoekje aan Jodoigne om 14u en tenslotte.
Spelen de U14 in Duitsland tegen Alemannia Aachen op zondag om 17.15u
Zoals gewoonlijk vindt u alle adressen van de speelvelden terug in de agenda.

10/08/2016

Goed begin voor de jeugd
Gisterenavond hebben de U13 hun eerste wedstrijd gewonnen met 6-1 ook al speelden ze tegen meisjes van om en bij de 14 jaar. Met doelpunten van Luka Maillard, Nette Peeters, Enora Matté en 3 van Tiffany Mean. Westerlo kon pas op het einde de eer redden. fotogalerij
De Kadetten, die het opnamen tegen het damesteam van Westerlo, was de wedstrijd spannender. Bij de eerste helft kwamen ze 0-1 achter, maar met een doelpunt van Marte Van Olmen kwamen de Luikenaars terug in de wedstrijd en vervolgens namen ze de leiding met een doelpunt van Valerie Schuilen. Kort na rust maakte Westerlo gelijk, maar Valerie Schuilen maakte de 3-2 twintig minuten later, wat uiteindelijk de overwinning gaf aan Standard. fotogalerij

09/08/2016

Eerste wedstrijden voor de jeugd
Nu dinsdagavond om 19u ontvangen de Kadetten en de U13 hun equivalenten van Westerlo op de académie Robert Louis-Dreyfus voor hun eerste vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen.

De B- en C-ploeg wonnen ook
Tegen Union St-Ghislain Tertre Hautrage kwam de B-ploeg eerst op achterstand. Maar in de tweede helft maakte Lisa Petry gelijk en zorgde Sloane Georges voor de 2-1 overwinning van de Rouches. fotogalerij
Bij de C-ploeg zorgde Pauline Taquet voor de voorsprong voor Standard in de eerste helft. De Luikenaars konden vervolgens de 1-0 vasthouden tot het einde van de wedstrijd. fotogalerij

Een eerste plaats voor Standard in Aachen
Bij het minitornooi in Eschweiler begonnen de Luikenaars hun dag met een 0-0 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach dat promoveerde naar de Bundesliga om daarna een ruime 7-0 overwinning te behalen tegen Alemannia Aachen dankzij 4 doelpunten van Julie Biesmans en 3 van Sarah Wijnants. fotogalerij
Omdat Mönchengladbach niet verder kwam dan een 3-0 winst tegen Aachen behaalde Standard de eerste plaats op het tornooi.

06/08/2016

De voorbereiding gaat verder
Na Jena is het nu zaterdag in Eschweiler, bij Aachen, dat de A-ploeg nu zaterdag partij zal geven aan Borussia Mönchengladbach om 15.15 en Alemannia Aachen om 16.30.
Dichter bij ons nog geven onze B-ploeg en C-ploeg de A- en B-ploeg van Union St-Ghislain Tertre Hautrage partij om 17u.

27/07/2016

UWCL kwalificatieronde
Hier het stadion "Gradski vrt" van Osijek waar onze meisjes hun drie kwalificatiewedstrijden afwerken voor de UEFA Women's Champions League
Op 23/08 om 17:00 tegen ZFK Minsk (Wit-Rusland)
Op 25/08 om 17:00 tegen ŽFK Dragon 2014 (RD Macedonië)
Op 28/08 om 17:00 tegen ŽNK Osijek (Kroatië)

Een mooie eerste wedstrijd
Op stage in Jena, die van vrijdag tot donderdag liep, verloren de meisjes van Standard met 2-0 van de profploeg USV Jena, zesde in de Frauen-Bundesliga vorig seizoen, geen slecht resultaat waar ze zich goed geweerd hebben na slechts twee weken trainen.

Opendeurdag en stage in Jena
Donderdag, op de nationale feestdag en de opendeurdag bij Standard, waren alle ploegen aanwezig voor het defilé op het hoofdveld voor een talrijk opgekomen publiek. fotogalerij
Daarna zijn de meisjes van de A-ploeg vertrokken op stage in Jena (Duitsland), waar ze zaterdagmiddag hun eerste vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen spelen.

20/07/2016

Terugkeer B- en C-ploeg
Maandagavond begonnen de meisjes van B- en C-ploeg aan de herneming van de trainingen. fotogalerij
U kan ook alle speelsters van onze vrouwenafdeling nu donderdag ontmoeten tijdens de opendeurdag van Standard.

15/07/2016

Eerste training
Donderdag ontmoette de nieuwe trainers van de A-ploeg – Hamide Lamara, Erdem Ucar et Vito Lancellotti – voor de eerste keer de speelsters van Standard tijdens de training die, ondanks de slechte weersomstandigheden van de laatste dagen, plaatsvond in onder een mooie zon. De secondant van Vito Lancellotti, Nicolas Renson, is al enkele jaren gekend bij de club omdat hij zich al enkele jaren bezighoudt met de jonge doelvrouwen. fotogalerij

12/07/2016

Het voetbal gaat door
Het Euro 2016 eindigde in Frankrijk, maar nu donderdag herneemt de A-ploeg zijn trainingen. Spijtig genoeg zullen er vele meisjes de weg niet meer nemen naar de academie Robert Louis-Dreyfus.
Het is zo dat Renate Verhoeven, Mélanie Mignon, Britt Vanhamel, Audrey Demoustier, Julie Grégoire, Cécile De Gernier, Maud Coutereels, Davina Philtjens, Charlotte Tison en Sara Yüceil de club hebben verlaten.
Standard geeft vertrouwen aan de eigen jeugd en aan drie nieuwkomers Laura Gorniak (USGTH), Charlotte Cranshoff (Lierse) en Ellen Charlier (Lierse).
Voor de supporters is de eerste vriendschappelijke wedstrijd op zaterdag 23 juli in Jena te Duitsland.

04/07/2016

Business Meeting en kalender
Vorige donderdag vond de Business Meeting 2016 plaats waar Aline Zeler, Lisa Lichtfus, Enora Matté, Florinne Carlier en Kiara Coenen aan de partners van Standard de nieuwe uitrustingen van de vrouwenafdeling voor seizoen 2016-2017 voorstelden. fotogalerij
Intussen is ook de kalender van de Super League gekend en geplaatst in de agenda van deze website. Dit jaar zullen er 2 complete heen- en terugrondes worden gespeeld. Zonder play-off, en er zullen 7 ploegen deelnemen, de vrouwenploeg van Lierse bestaat immers niet meer.

25/06/2016

UEFA Women's Champions League
Vorige vrijdag was er de trekking voor de kwalificatieronden van de UEFA Women’s Champions League 2016-2017. Met een recordaantal ingeschrevenen (59 ingeschreven clubs), zijn er 23 ploegen die rechtstreeks geplaatst zijn voor de 1/16 finales terwijl de 36 andere, waaronder Standard, zijn ingedeeld in 9 groepen van vier waarbij alleen de eerste zich plaatst.
De trekking leverde op dat Standard zijn tegenstanders ŽNK Osijek (Kroatië), FC Minsk (Wit-Rusland) en ŽFK Dragon 2014 (Macedonië) zijn.
Het tornooi zal doorgaan in Osijek, in het oosten van Kroatië, van 23 tot 28 augustus.
Om de video van de trekking te bekijken waarin ook korte beelden zitten van de wedstrijd van de Luikenaars in Frankfurt, volg deze link.

14/06/2016

Een nieuwe staff voor de A-ploeg
Zoals velen al wel weten zal Benoît Waucomont geen trainer meer zijn van de A-ploeg van de vrouwenafdeling van Standard de Liège volgend seizoen, en zoals sommigen al gelezen hebben in La Meuse zal Hamide Lamara de leiding in handen nemen van 11 juli eerstkomende. Deze fransman, oud profvoetballer van Vallenciennes, RFC Liège en Bertrix, die vorig jaar Malmundaria trainde. Hij zal bijgestaan worden door Erdem Ucar en door Vito Lancelotte die de keepsters zal voorbereiden.

08/06/2016

Sparkle 2016
Vorige zondag werd in Oostende de tweede editie van de Sparkle, de prijs voor beste Belgische voetbalster, georganiseerd. Vorig jaar won Julie Biesmans de trofee van beste belofte en Tessa Wullaert die van beste speelster. Dit jaar ging de prijs van beste belofte (een categorie waarvoor ook onze Davinia Vanmechelen was voor genomineerd) naar Tine De Caigny van Lierse, die van beste doelvrouw ging ook naar Lierse, naar Justien Odeurs terwijl de trofee van beste speelster bij Standard bleef waar Aline Zeler de Sparkle 2016 werd.

23/05/2016

Belgisch kampioen
Vorige vrijdagavond behaalden de vrouwen van Standard de Liège hun 19de Belgische titel, de zesde op rij, na een moeilijke 0-2 overwinning op Anderlecht. verslag fotogalerij video Ondanks ze aan Play-off 1 begonnen met 3 punten achterstand op de eerste, hebben ze een bijna foutloos parcours afgelegd met 5 overwinningen en 1 gelijkspel eindigden ze met zes punten voorsprong op Lierse, dat met 1-0 verloor op Gent, en 10 punten voorsprong op Anderlecht.
Felicitaties aan de speelsters en de staff voor het mooie seizoen dat ze verkregen.
En het is niet de enige titel dit weekend. Zaterdagavond hebben de Kadetten in Waasland-Beveren ook hun seizoen in schoonheid afgewerkt door het behalen van de Belgische beker tegen Club Brugge in een wedstrijd waar ze eerst 0-1 achterstonden, maar gelijkmaakten via een mooi afstandsschot van Morgane Aelen om vervolgens met een kopbaldoelpunt van Fleur Verstappen op voorsprong te komen, zo voorkwamen ze dat er een derde opeenvolgende keer strafschoppen zouden volgen. verslag fotogalerij

20/05/2016

Een laatste wedstrijd voor een titel (of twee)
Nu vrijdag avond eindigt de eerste Super League waar er nog 2 kandidaten zijn voor de titel: Standard als leider met 28 punten en Lierse met slechts drie punten achterstand die onderling gaan strijden tegen elkaar vanop afstand. Het is op Anderlecht dat de Rouches hun laatste wedstrijd moeten spelen, terwijl Lierse naar Gent trekt. De omstandigheden is niet zo gunstig in geval van verlies van de Luikenaars op deze verplaatsing want ze kunnen de titel verliezen stomweg op basis van het doelpuntensaldo.
Maar het weekend kan ook een andere titel opleveren voor Standard bij hun kadettenploeg. Nadat vorige maandag de U13 naast de titel grepen verslag fotogalerij, kunnen de Rouches toch nog een Beker van België binnenhalen met de U16 in de wedstrijd van zaterdagavond om 20u tegen Club Brugge op het terrein van Waasland-Beveren.

15/05/2016

Standard moet punten pakken bij Anderlecht
Vorige vrijdagavond werd de spanning geleidelijk opgebouwd.
Terwijl in Luik de eerste helft voornamelijk gevuld werd met gemiste kansen leidde Lierse al met 3-0.
In de tweede helft kon Standard eindelijk de score openen via Maud Coutereels gevolgd door Cécile De Gernier om uiteindelijk te winnen met 3-1 dankzij een laatste doelpunt van Sanne Schoenmakers. verslag fotogalerij
Maar Lierse gaf Anderlecht hun zwaarste nederlaag van het seizoen en won met 6-1. De Luikenaars hebben dus nog maar 3 doelpunten voorsprong in het doelsaldo en moeten koste wat het kost een nederlaag vermijden volgende week bij de Mauves.

12/05/2016

Een mogelijke titel in de Super League en de Beker van België U13
Het seizoen nadert zijn einde voor de vrouwenafdeling. Voor hun laatste thuiswedstrijd in de Super League van dit seizoen ontvangt Standard vrijdagavond KAA Gent, dat met 3 op 12 in de play-offs enkel nog maar de vierde plaats kan nemen. De Luikenaars zitten in een goede flow. Met drie overwinningen en een gelijkspel in de play-offs namen ze de kop in het klassement met een voorsprong van drie punten op Lierse en vier op Anderlecht. Als ze winnen kan enkel Lierse nog de Rouches inhalen als ze hun laatste twee wedstrijden winnen en meer doelpunten maken dan Standard dat een voorsprong heeft van zes doelpunten in de doelsaldolijst. Ter herinnering, de wedstrijd start om 20u30 en is gratis toegankelijk voor abonnees van Standard en vrouwen. Dus kom massaal onze meisjes aanmoedigen voor het behalen van de zesde opeenvolgende landstitel.
Bij de U13 wordt er maandag om 18u30 de finale van de Beker van België gespeeld tegen Lierse nadat ze Genk en Gent uitschakelden. Een beker die ze twee jaar geleden behaalde tegen WB Sinaai Girls.

08/05/2016

Standard herneemt de kop in de Super League
Na hun mooie 0-3 overwinning op Lierse – doelpunten van Charlotte Tison en Sanne Schoenmakers in de eerste helft en een eigen doelpunt in de tweede helft die door Lierse werd gedomineerd – nam Standard de kop in Play-off 1 met drie punten voorsprong op Lierse en 4 op Anderlecht, dat een gelijkspel behaalde tegen Gent. En zelfs als de titel niet kunnen behalen volgende week thuis tegen Gent, dan kunnen ze nog steeds proberen in hun laatste wedstrijd op Anderlecht. verslag fotogalerij
Op het tornooi in Ciney is het niet allemaal zo goed gegaan voor onze U14 omdat ze er geen enkele wedstrijd konden winnen, misschien omwille van de te lange pauzes tussen de wedstrijden.

05/05/2016

Zeer gevaarlijke verplaatsing in Super League
Ze delen de eerste plaats in de Super League met Lierse en het is bij die ploeg dat Standard op bezoek gaat nu vrijdag voor de terugronde van Play-off 1. Tijdens de vier vorige ontmoetingen zijn er twee geëindigd op een gelijkspel, één is er gewonnen door Lierse en één is er gewonnen door Standard. De uitkomst van de wedstrijd is dus onvoorspelbaar. Tegelijkertijd maakt Anderlecht, dat twee punten achter staat op het leidersduo, de verplaatsing naar Gent, een ploeg die niet meer meedoet voor de titel.
De periode van vriendschappelijke tornooitjes begint nu donderdag namiddag voor de U14 in Ciney waar Bas-Oha om 14 u hun eerste treffen zal zijn gevolgd door Manage om 15u. De andere tegenstanders van de dag zijn afhankelijk van de resultaten.

02/05/2016

De posities herschikken in de Super League
Vorige vrijdag behaalde Standard een 1-1 gelijkspel tegen Anderlecht verslag fotogalerij terwijl Lierse met 3-1 won tegen Gent. Daardoor neemt Lierse voorlopig de eerste plaats met 22 punten, net voor Standard dat evenveel punten heeft maar minder doelpunten. Anderlecht blijft op de derde plaats met 20 punten terwijl Gent, met hun dertien punten, geen kampioen meer kan worden.
In eerste klasse werd in een wedstrijd zonder belang verloren met 0-2 tegen Massenhoven alvorens ze de titel gingen vieren bij Mitch. verslag fotogalerij
In derde klasse B beëindigt de C-ploeg het seizoen op de vierde plaats na 5-1 verlies bij kampioen Sterrebeek en de 1-2 overwinning van Chastre. verslag
Uiteindelijk waren de U14 nog dicht bij een stunt, maar hun 4-3 zege tegen RFC Liège was net niet genoeg om kampioen te worden van beide regionale reeksen. De samengevoegde score was 4-5 in het voordeel van de Rood-Blauwen. verslag

28/04/2016

Een classico en een derby
Dit weekend eindigen drie kampioenschappen.
In eerste klasse heeft de B-ploeg, ondanks het 1-1 gelijkspel op Merkem zaterdag verslag fotogalerij, hun leidersplaats comfortabel gemaakt en ze kunnen nu rustig het seizoen afsluiten met de komst van de vierde, Massenhoven.
In derde klasse B is de tweede in de stand, Halveweg Zonhoven, vrij van spel dit weekend. Sterrebeek is daarmee zeker van de leidersplaats terwijl ze onze C-ploeg ontvangen, die nog moeten vechten om hun podiumplaats veilig te stellen, terwijl Chastre naar Aywaille trekt.
Om eerste te eindigen bij de Regionale superieurs moeten de U14 een handicap van 2 doelpunten rechttrekken tegen RFC Liège dat al een grote kern heeft en dat ook nog spelers kan halen bij de interprovinciale ploeg.
Maar het is vooral een andere topwedstrijd die dit weekend gespeeld gaat worden met de komst van Anderlecht voor de derde speeldag in play-off 1, dat op dit moment nog maar 1 op zes behaalde in deze play-off.
Bij de vriendschappelijke wedstrijden werd zaterdag met 6-1 verloren in Melen-Micheroux, Mai-Li Hagelstijn redde de eer voor de Luikenaars. Zondag, de U14 hebben goed gestreden om een 2-2 gelijkspel tegen Vaux-Borset te bekomen. verslag fotogalerij Verder is de wedstrijd van dinsdagavond geannuleerd wegens de weersomstandigheden van de laatste dagen.