Nieuws

05/02/2016

Beker van België kwartfinale
Na een moeilijke voorbereiding moeten de Luikenaars klaar zijn om zaterdag Lierse te ontvangen in de kwartfinale van de Beker van België, een 1-1 gelijkspel zoals in de laatste twee wedstrijden kan nu niet. Als ze de halve finale bereiken dan wacht een tegenstander van een iets lager niveau: de winnaar tussen Heist en Massenhoven.
In afwachting van het hernemen van de beker of het kampioenschap op het einde van de maand spelen de jongsten hun vriendschappelijke wedstrijden. De U12 en U13 gaan zaterdag naar Ans Montegnée en de U14 zondag naar Beauraing.

30/01/2016

Inhaalwedstrijd en vriendschappelijke wedstrijden
Door de afgelasting twee weken geleden omwille van de sneeuw wordt er nu zaterdag de inhaalwedstrijd gespeeld, de C-ploeg van Standard ontvangt Charleroi.
Een week voor de kwartfinale tegen Lierse gaat de A-ploeg naar Essen (Ardelhütte 166B) in Duitsland voor hun laatste oefenwedstrijd.
De jeugd keren ook terug naar de velden dit weekend. De U12 en de U13 zijn zaterdag in Grâce-Hollogne terwijl, zondag, de U14 naar Ans gaan en de Kadetten ontvangen Bunde (Nederland).

26/01/2016

Twee gelijkspelen tegen een overwinning
Zaterdag begon de dag met een statu quo aan de kop van eerste klasse, zowel Standard als Gent wonnen met 4-0.
In derde klasse kwam de C-ploeg terug met een scoreloos gelijkspel van het verre Union St-Ghislain Tertre Hautrage. verslag
De A-ploeg bezocht Borussia Mönchengladbach voor hun eerste oefenwedstrijd van 2016, ook zij kwamen terug met een 1-1 gelijkspel, Sanne Schoenmakers maakte de gelijkmaker in de tweede helft. Een goed resultaat gezien de vele onbeschikbaar speelsters.

15/01/2016

Sneeuw en afgelastingen
Het ontging de Luikenaars niet deze morgen... de sneeuw is er terug! En aangezien de weersverwachtingen geen beterschap geven voor morgen zal de wedstrijd Standard - Charlerloi in 3de klasse en de vriendschappelijke wedstrijd Fortuna '54 - Standard zijn alvast afgelast.
Alleen de wedstrijd in 1ste klasse tegen Anderlecht zal eventueel nog doorgaan momenteel.

De A-ploeg bereidt zich voor in Nederland
Om de zeer lange pauze van de Super League op te vullen zijn er een aantal vriendschappelijke wedstrijden gepland voor de A-ploeg en de eerste van hen zal zaterdag om 11 uur in Nederland gespeeld worden (Jos Klijnenlaan 685, Geleen) tegen Fortuna '54 .
In 1ste klasse woedt de strijd is nog steeds hevig tussen Standard en AA Gent, terwijl Buffalos de derde, Zulte Waregem, partij geven zullen de Rouches naar Anderlecht gaan voor een barre confrontatie. Hou er rekening mee dat de wedstrijd zal doorgaan in Tubize, ook al geeft de kalender verwarring.
Ten slotte is het de ploeg van 3de klasse dat de eerste thuiswedstrijd zal spelen in 2016. Voor deze vijftiende speeldag van het kampioenschap ontvangen de Luikenaars Fémina Sporting Charleroi. En om dicht bij het podium te blijven, moeten ze winnen.

14/01/2016

Herneming met half succes voor Standard
Goed begin van de terugronde voor de B-ploeg in 1ste klasse, ze kwamen terug van OHL B met een mooie 1-6 overwinning en ze blijven comfortabel op de leidersplaats ook al is dat nog altijd zij aan zij met Gent. verslag
De C-ploeg daarentegen mistte efficiëntie tegen een sterk verdedigend Bokrijk. Daarbij nog een efficiëntie van 100% voor Bokrijk en de wedstrijd eindigde uiteindelijk met 2-0, zodoende komt Standard op twee punten van het podium in 3de B. verslag

09/01/2016

Gedeeltelijke herneming van de kampioenschappen
Voor de B- en de C-ploeg was de onderbreking van korte duur. Dit weekend hernemen ze in respectievelijk eerste en derde klasse allebei met een verplaatsing.
De B-ploeg begint 2016 met een bezoek bij rode lantaarn OHL B terwijl ze zelf de eerste plaats delen met Gent B.
De C-ploeg, die sinds de laatste wedstrijd de derde plaats delen met Chastre, gaan naar Bokrijk dat door de Luikenaars met 6-0 werd verslagen op de openings-speeldag.
Wat de A-ploeg betreft: voordat ze begin februari beginnen met de beker tegen Lierse hebben ze nog drie vriendschappelijke wedstrijden gepland de volgende weken:
 • 16 januari om 11u in Nederland tegen Fortuna '54 (adres vindt u in de agenda)
 • 23 januari om 14u in Duitsland tegen Mönchengladbach en
 • 30 januari om 14u in Essen.

31/12/2015

Gelukkig Nieuwjaar 2016

24/12/2015

Prettige kerstdagen
De ploeg van Standard de Liège section féminine (speelsters, staf en vrijwilligers)
wensen u allen prettige kerstdagen.

22/12/2015

Geen cadeaus voor Bunde
In deze feestperiode gaven de meisjes van Standard geen cadeaus aan de speelsters van Bunde. Het begon met een 0-9 overwinning van de U14 en het ging verder met een nog grotere 0-13 overwinning voor de Kadetten, doelpunten van Loriana Gerard (3), Marine Nihart (3), Sharon Bergrath (2), Lore Op de Beeck (2), Frone Ramaekers (2) en Alessia Cutillas-Carpe. De dag werd afgesloten met door de C-ploeg die de Nederlanders met 0-6 versloegen met doelpunten van Pauline Taquet (3), Jodie Alardot, Jasmine Verbruggen en Maud Vanderheijden.

19/12/2015

Laatste wedstrijden van 2015
Na Sinterklaas fotogalerij en het eindejaar souper van de jeugd fotogalerij is er een laatste mogelijkheid om de meisjes van Standard aan het werk te zien voor de feesten. Daarvoor moet je naar Bunde (ten noorden van Maastricht) voor drie vriendschappelijke wedstrijden tussen de meisjes van Bunde en onze ploegen (de C-ploeg, Kadetten en U14).

De podiums verschoven
Op de laatste speeldag van het kampioenschap voor de winterstop bleef enkel het podium van de U14 onveranderd.
In de Super League versloegen de Rouches met een 5-0 forfaitscore Eva’s Tienen en hernemen de tweede plaats met 2 punten achterstand op Anderlecht dat Lierse versloeg met 3-0. verslag fotogalerij
In eerste klasse kwam Standard terug met een doelpuntloos gelijkspel uit Massenhoven, maar ze namen toch de eerste plaats ten nadele van Gent dat met 2-1 verloor van Lierse. verslag
In de derde klasse B waren de Luikenaar minder efficiënt dan Sterrebeek en verloren uiteindelijk met 1-4. Chastre won ook en zo zakte Standard terug naar 3 met een verschil va drie doelpunten ten opzichte van Chastre. verslag
De Kadetten waren zeer dicht bij de leidersplaats maar de gelijkmaker in de laatste seconden van FC Seraing en de overwinning van DC Cointe sloeg hen terug naar de derde plaats. verslag
De U14 namen opnieuw 3 punten op imposante wijze, 2-6 op Oudler, ze behouden hun leidersplaats voor Kelmis dat 2-5 won op Andrimont. verslag

10/12/2015

Laatste wedstrijd voor de winterstop
In het laatste weekend, voor de één maand lange winterstop, spelen alleen de allerjongsten niet.
In de Super League komt Tienen terug op bezoek, één week nadat ze werden uitgeschakeld. Dit keer moet Standard weer winnen om zo te kunnen profiteren van puntenverlies van Lierse en/of Anderlecht die elkaar ook vrijdagavond treffen.
In eerste klasse eindigt de eerste ronde zaterdag met een verplaatsing naar Massenhoven. En, aangezien er weinig kans bestaat dat Gent punten verliest tegen Lierse (13de), zal Standard waarschijnlijk de feesten ingaan met een tweede plaats.
In derde klasse B eindigt te heenronde ook en hier kunnen de Luikenaars nog herfstkampioen worden al ze winnen van Sterrebeek omdat Zonhoven dat Bye is geen punten kan winnen. Maar ook al heeft Standard het thuisvoordeel, Sterrebeek heeft de beste aanval van de reeks.
Voor de Kadetten is de terugronde al bezig en Standard, dat FC Seraing (5de) ontvangt, mag hopen op een misstap van Tilleur (1ste) tegen DC Cointe (3de) om hun eerste plaats te hernemen ondanks een match minder.
De U14 tenslotte gaan zondag naar Oudler om hun leidersplaats vast te houden met twee wedstrijden vertraging.

09/12/2015

Risicovolle kwartfinale
Voorbije zaterdag kwalificeerde Standard zich zonder al te veel moeite voor de kwartfinales van de Beker van België tegen Eva’s Tienen met een 4-1 score. Maar de volgende ronde zal het moeilijker worden met Lierse, een tegenstander waartegen ze dit seizoen 2 gelijkspelen behaalden in de competitie. verslag fotogalerij
De wedstrijd van de U14 tegen Minerois werd uitgesteld zodoende kwamen enkel nog de Kadetten in actie om de kleuren van Standard te verdedigen, het werd een 4-2 overwinning tegen Herstal. verslag

04/12/2015

De Beker van België gaat verder
Na de kwalificatie van de mannen vorige woensdag zijn het nu de vrouwen die de achtste finales van de Beker van België afwerken op zaterdag.
En hoewel het verhaal stopte voor de B- en de C-ploeg in de vorige ronde begint de A-ploeg eraan met de komst va, Tienen om 15uur.
Bij de vorige ontmoeting tussen beide ploegen in het kampioenschap behaalde Standard een 1-4 overwinning. Momenteel staat Tienen met 8 punten op de voorlaatste plaats in de Super League en moet alles op de beker zetten.
Er zijn slechts twee andere wedstrijden dit weekend.
Zaterdagochtend ontvangen de Kadetten de rode lantaarn, Herstal B waartegen ze een 2-2 puntendeling behaalden in de heenwedstrijd.
En zondagochtend gaan de U14 naar Minerois waartegen ze een kleine overwinning behaalden in de eerste ronde (1-0 via penalty).

30/11/2015

5 kampioenschappen en 5 keer een podiumplaats voor Standard
Omwille van het gelijkspel van vorige week staat de A-ploeg op de derde plaats in de Super League.
In eerste klasse blijft Standard op de tweede plaats dankzij hun 5-0 overwinning tegen Merkem op één punt van Gent dat 4-2 haalde tegen Woluwe. verslag
In derde klasse B steeg Standard naar de derde plaats dankzij een 0-2 overwinning op Tongeren, maar ze ontvangen nog Sterrebeek, tweede met een beter doelsaldo, binnen twee weken. verslag
De wedstrijd van Kadetten was verplaatst naar begin April, onze meisjes moesten zodoende Tilleur laten passeren op de tweede plaats.
Ook de U14 zagen hun wedstrijd uitgesteld, maar zij behouden hun leidersplaats en blijven op drie punten voorsprong van Kelmis.
De allerjongsten speelden al hun laatste wedstrijden van 2015. Ten gevolge van een groot aantal gekwetsten verloren de U13 met 2-6 tegen Fléron verslag terwijl de U12 op het veld ernaast Trooz helemaal domineerden en wonnen met 6-0. verslag

27/11/2015

Minder wedstrijden, want de Red Flames spelen
Geen Super League dit weekend omdat de Belgian Red Flames maandagavond spelen tegen Servië. Maar het is niet alleen de A-ploeg dat niet speelt. Ook de wedstrijden van de Kadetten en de U14 gaan niet door omdat verschillende onder hen zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd spelen met de jonge Red Flames tegen Duitsland.
Al de wedstrijden die doorgaan gaan door op zaterdag.
Het begint vroeg in de ochtend (9u30) op de Academie met de wedstrijden van de U13 tegen Fléron en de U12 tegen Trooz. Het zullen ook de laatste officiële wedstrijden zijn van 2015 voor de allerjongsten. De volgende speeldag in het kampioenschap staat op 27 februari 2016 geprogrammeerd.
In het begin van de namiddag maakt de C-ploeg de verplaatsing naar Tongeren, dat laatste staat in het klassement, met de zekerheid om te stijgen op het podium bij een overwinning, want tegelijkertijd ontvangt Chastre Sterrebeek.
En om de dag af te sluiten ontvangt de B-ploeg, die vorige week hun eerste plaats verloren in Aalst, Merkem (3de). Terwijl de nieuwe leider, Gent B, de vierde (Woluwe) ontvangt. Misschien is het klassement na dit weekend weeral helemaal omgegooid.

23/11/2015

Wisselende resultaten voor Standard
Dit weekend waren er dankzij de algemene afgelasting van de jeugd maar 3 wedstrijden op het programma.
Vrijdagavond behaalde Standard een nieuw 1-1 gelijkspel op verplaatsing bij Lierse. Een score waar geen van beide clubs mee opschieten, want nu springt Anderlecht dankzij een 0-1 overwinning op Genk naar de kop van het klassement in de Super League met 1 punt voorsprong op Lierse en twee op Standard. verslag
In eerste klasse verloor Standard, na het 2-0 verlies tegen Eendracht Aalst, opnieuw de eerste plaats aan Gent dat Anderlecht versloeg met 0-2. verslag
De C-ploeg behaalde gedeeltelijk de doelstellingen en wonnen met 1-0 van Bilzen. Maar deze zuinige overwinning houdt Standard aan de voet van het podium want ze hebben 25 punten net als Sterrebeek (+48) en Chastre (+37) maar zij staan ervoor wegens een beter doelpuntensaldo (+34). Intussen neemt Halveweg Zonhoven de kop van het klassement in derde B na hun 1-3 overwinning tegen USGTH B. verslag

20/11/2015

Algemene afgelasting bij de jeugdploegen
Vanwege het slechte weer gisteren dat heel het weekend zal blijven, heeft het Luikse Provinciaal Comité besloten een algemene afgelasting voor onze jeugdploegen.

19/11/2015

Een nieuwe volgorde aan de top van de Super League?
Nu vrijdagavond wordt de topwedstrijd gespeeld voor de eerste plaats tussen Standard en Liers, dat het thuisvoordeel heeft. Bovendien is het belangrijk voor beide teams dat er een winnaar is, want bij een gelijkspel is de kans bestaande dat Anderlecht de derde hond wordt die met het been gaat lopen na hun wedstrijd tegen Gent.
In eerste klasse is het bij Eendracht Aalst (8e) waar Standard hun eerste plaats gaat verdedigen terwijl Gent (2e) het opneemt tegen Anderlecht (7e).
In de derde klasse B is de leider Chastre bye dit weekend en kan zo misschien de leidersplaats zien ontsnappen. De Luikenaars ontvangen Bilzen (9e) hebben kans om de koppositie te benaderen, des te meer omdat Sterrebeek (3e) Tongeren(5e) ontvangt.
Bij de Kadetten die de eerste plaats in het klassement herwonnen begint de terugronde nu zaterdag met de komst van RFC Seraing(5e) terwijl Tilleur(2e) DC Cointe (3e) ontvangt.
De U14 beginnen ook aan de terugronde. Maar met 6 punten voorsprong op de tweede kan de verplaatsing naar Rapid Oudler misschien in sereniteit afgewerkt worden.
Bij de allerjongsten, die ook beginnen aan de terugronde, is het grootste probleem vooral dat de ziekenboeg overvol ligt. De U13 zullen daarom grote moeite hebben in Verviers om wraak te nemen op degenen die hun grootste nederlaag van het seizoen hebben toegebracht. De doelstelling en de motivatie is hetzelfde voor de U12, die zich naar Ougrée begeven.

18/11/2015

Standard drie keer op één
Na het voorbije voetbalweekend staat de vrouwenafdeling van Standard in drie kampioenschappen op de eerste plaats.
In de Super League zijn de Luikenaars niet eerste na de nieuwe 4-0 overwinning tegen Genk, want de eerste plaats ging ’s anderdaags terug naar Lierse dat ook korte metten maakte met Tienen. verslag fotogalerij
In de eerste klasse staan de Rouches na een 3-0 overwinning tegen Tongeren dan weer wel geïsoleerd aan de kop dankzij het gelijkspel tussen Gent en OHL. verslag
In derde klasse komt Standard terug op het podium. Ze versloegen Jamioulx met 1-6 en komen op gelijke hoogte van Sterrebeek en nog steeds drie punten achter Chastre, dat wel een wedstrijd meer speelde. verslag
De Kadetten maakten 13 doelpunten tegen Ougrée en ze profiteren van het 3-3 gelijkspel van Tilleur tegen Seraing om de eerste plaats te nemen. verslag
Ten slotte blijven de U14 onverslagen met een 3-0 winst tegen Herve. Met het maximum van de punten halverwege het kampioenschap staan ze onbetwist op kop van de competitie met 6 punten voorsprong op het nummer twee Kelmis. verslag
Voor de allerjongsten is er geen kampioenschapskwestie. De U13 sterk verzwakt door geblesseerden verloren met 5-1 op Elsaute verslag, terwijl de U12 met een 3-3 gelijkspel terugkwamen uit Magnée. verslag

13/11/2015

Allen één Standard in Beker van België
Opnieuw uitkomende tegen een eerste klasser kon de C-ploeg ditmaal geen vervolg breien aan het bekeravontuur, ze werden uitgeschakeld na een 4-0 verlies tegen Anderlecht B. verslag
Opnieuw tegen Zulte Waregem moest de B-ploeg voor een tweede keer de duimen leggen, de verdediging was niet zo onklopbaar als anders en ze lieten zich drie keer verrassen. De tweede vertegenwoordig van de Rouches is dus ook uitgeschakeld na een 3-2 score. verslag
Zodoende zal alleen de A-ploeg nog de kleuren van Standard verdedigen in de volgende ronde van de Beker van België.
Maar eerste moeten we ons concentreren op de verschillende kampioenschappen van het komende weekend.
In de Super League ontvangen de Luikenaars de ploeg van Ladies Genk, dat met 0-4 verslagen werd op de eerste speeldag.
In de eerste klasse ontvangt Standard zijn dichtste achtervolger, Tongeren, om de herwonnen leidersplaats te verdedigen.
In derde klasse B gaan de Rouches naar Jamioulx met de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen met Sterrebeek, dat bye is.
De Kadetten krijgen bezoek van de naaste buurman, de Royal Ougrée FC.
De allerjongsten gaan deze zaterdag op bezoek. De U13 gaan naar Étoile Elsautoise en de U12 naar Magnée.

11/11/2015

Geen wapenstilstand voor de Beker van België
Zoals elk jaar is de 11de november voorbehouden voor de Belgische beker waar een laatste ronde wordt gespeeld alvorens de ploegen van de Super League toetreden. Er doen nog twee deelnemers mee uit de 2de klasse en de twee vice-kampioenen van vorig seizoen in de 3de klasse A en B: KV Mechelen en Standard.
Dus, de B-ploeg gaat, bijna een maand nadat ze er verloren voor het kampioenschap, opnieuw naar Zulte Waregem om te proberen een ticket te bemachtigen voor de achtste finales. Terwijl de C-ploeg op verplaatsing gaat naar Anderlecht B. Hoeveel ploegen gaat Standard hebben in de volgende ronde: 1, 2 of 3? Antwoord woensdag omstreeks 18uur.

02/11/2015

4 mooie wedstrijden, maar slechts 2 overwinningen
Onze jeugdploegen gaven mooie prestaties op het veld dit weekend, spijtig genoeg werden ze niet allemaal beloond met een overwinning.
Tilleur B dat onze Kadetten ontving deed er alles aan om geen punten te verliezen (grasveld, enkele speelsters van de A-ploeg), maar onze meisjes hebben goed gevochten voor een 1-1 gelijkspel. verslag
De U14 vervolgen hun foutloos parcours met een vijfde overwinning op rij: 3-0 tegen Waimes. De wedstrijd van volgende week tegen Kelmis kan beslissend zijn voor het vervolg van het kampioenschap. verslag
De U13, die vele gekwetsten hebben, deden er alles aan tegen Aywaille, maar de verdediging van de Aqualiens was zeer stevig en de meisjes verloren ook nog eens Charlot Vrancken bij de rust, ze verloren met 1-3. verslag
Terwijl bij de U12, onze speelsters Chênée volledig domineerden en ze behaalden de grootste overwinning van het seizoen met een 7-1 eindstand. verslag

31/10/2015

Een weekend voor de jeugd
Dit weekend is er maximumleeftijd om het terrein te mogen betreden.
Het begint met drie wedstrijden op zaterdagochtend om 9u30. De U12 ontvangen Chênée en de U13 Aywaille op de academie. Terwijl begeven de Kadetten zich naar Tilleur B om te proberen te eerste plaats te heroveren, want slechts twee puntjes verschil tussen beide ploegen.
En om de maand november ook goed in te zetten ontvangen de U14, die tot nu toe een foutloos parcours aflegden, Waimes zondag om 11u15.

27/10/2015

5/6 voor Standard
Dit weekend verliep goed voor bijna alle ploegen van onze vrouwenafdeling.
In 1ste klasse kwam de B-ploeg terug van hun verplaatsing naar St-Ghislain met een 1-4 overwinning en staan nu op de tweede plaats. verslag
In 3de klasse vocht de C-ploeg bij Halveweg Zonhoven en bekwam zo een 3-4 winst, momenteel staan ze op de derde laats met Sterrebeek. verslag
De Kadetten kwamen tegen een ongeorganiseerd Pierreuse te staan wat een een doelpuntenfestival als gevolg had, 23-0 en op twee punten van de eerste plaats. verslag
De U14 die zich ontdeden van Templiers-Nandrin met een 2-4 winstscore zijn nu alleen leider in het kampioenschap. verslag
En bij de allerjongsten, terwijl de U12 hun eerste overwinning pakte tegen Beaufays B verslag, waren de U13 kansloos tegen een zéér sterk georganiseerd Lixhe, ze verloren 12-1. verslag

22/10/2015

Nieuwe onderbreking van de Super League
Terwijl de Super League opnieuw twee weken stilligt omwille van de kwalificatiewedstrijd voor Euro 2017 van de Belgian Red Flames, gaan de andere kampioenschappen gewoon door voor de meisjes van Standard de Liège.
In eerste klasse moet de B-ploeg veel basisspeelsters missen wegens blessures of schorsingen voor de verplaatsing naar St-Ghislain, het kan dus wel eens een gevaarlijke ontmoeting worden.
In derde B moeten de Rouches naar één van de leiders, Halveweg Zonhoven waar ze het beter zullen moeten den dan in Chastre.
De Kadetten zijn de enige die thuis spelen, zij ontvangen Pierreuse.
De U14 kunnen alleen op kop komen als ze zondag winnen van Templiers-Nandrin.
Tot slot bij de allerjongsten gaan de U13 naar Lixhe terwijl de U12 tegen Beaufays B spelen.

20/10/2015

Standard opnieuw voor Anderlecht
Het heeft niet lang geduurd alvorens de Rouches terug voorbij de Mauves gingen na hun onverdiende nederlaag van vorige week. Door de 0-2 winst op Gent verslag en het nul-nul gelijkspel van Anderlecht tegen Heist komt Standard terug op gelijke hoogte van de Brusselaars en op 1 punt van de huidige leider: Lierse. Nu neemt de nationale ploeg weer opnieuw twee weken in beslag en dus geen Super League. De volgende wedstrijd is gepland op vrijdag 6 november op de Academie tegen Oud-Heverlee Leuven.
In eerste klasse verliest Standard de eerste plaats na het 0-1 verlies tegen Moldavo, maar ze blijven met hun derde plaats wel op het podium. verslag
In derde klasse behaalde Standard een 2-2 gelijkspel tegen Aywaille en komt op de vijfde plaats in het klassement. verslag
De Kadetten eindigden in Herstal ook met een 2-2 gelijkspel en zakken naar de derde plaats. verslag
De U14 blijven hun mooie parcours verder zetten bij de hoogste reeks van de regionalen met een moeizame, maar verdiende 1-0 overwinning tegen Minerois. verslag
Bij de allerjongsten verpletterden de U13 in de tweede helft Blegny en bekwamen zo een eindscore van 8-2 verslag, terwijl de U12 de wedstrijd beëindigden tegen Vaux met een 1-1 gelijkspel. verslag

17/10/2015

Laatste wedstrijd alvorens twee nieuwe weken van pauze
Na acht dagen en drie moeilijke wedstrijden sluit de A-ploeg van Standard twee superdrukke weken af met een verplaatsing naar Gent, dat samen met de Luikenaars de derde plaats bezet.

16/10/2015

1. FFC Frankfurt 6-0 Standard de Liège
Zware, maar logische nederlaag voor Standard tegen een Frankfurt dat veel sneller en preciezer speelde. De laatste doelpunten zijn er gekomen door het feit dat Standard alle krachten had verspeeld in een poging een aanval op te zetten op het einde van de wedstrijd. verslag fotogalerij

14/10/2015

Frankfurt – Standard : D-1
Vandaag maakte de meisjes van Standard kennis met het veld van het Stadion am Brentanobad. En ook al zijn ze geen favoriet voor de wedstrijd van morgen, ze zijn vast van plan om hun kans te gaan en alles te geven zodat het Belgische ploegje iets kan tonen in de mooie schijnwerpers van de Women's Champions League tegen een professionele ploeg die ook nog eens titelverdediger is. Al bij al is in voetbal alles mogelijk en er zijn al vijf reekshoofden uitgeschakeld op woensdag. fotogalerij

08/10/2015

Belgische topmatch tussen twee Europese topmatchen
Tussen de twee wedstrijden voor de Women’s Champions League tegen Frankfurt heeft Standard niet veel tijd om op adem te komen. Nu zaterdag ontvangen ze immers hun historische rivalen en huidige tweede in stand op 1 punt van hen, Sporting Anderlecht. Laat ons hopen dat de zware inspanningen van de Luikenaars vorige woensdag hen niet zuur zullen opbreken komend weekend.
Voor de B- en de C-ploeg staat de derde ronde van de Beker van België op het programma. De B-ploeg die de competitie intreden is er de verplaatsing naar Genk B, een ploeg uit de tweede klasse, vroeg in de namiddag. Terwijl de C-ploeg net voor de Super League wedstrijd het bezoek krijgen van Tongeren A, een ploeg uit de eerste klasse.
Bij de jeugd ontvangen de Kadetten DC Cointe B en gaan de U14 naar Andrimont, de U13 naar Fléron en de U12 naar Trooz.

Standard 0-2 Frankfurt
Tegen Frankfurt deden de Luikenaars meer dan alleen maar verdedigen, ze creëerden ook zelf kansen. Maar enkel de Duitsers konden scoren. In de 10de minuut op een penalty en in de 88ste minuut op corner. verslag fotogalerij
Het spektakel was er wel een beetje vanavond, maar ook al is kwalificatie op papier nog mogelijk volgende week zal het in Frankfurt niet gemakkelijk zijn om het behalen.

07/10/2015

Women's Champions League
Deze avond wordt de heenwedstrijd van de zestiende finales van de UEFA Women’s Champions League afgetrapt op het veld van Sclessin. De meisjes van Standard nemen het op tegen Europees kampioen 1.FFC Frankfurt. Tegen een goed gevormde Duitse ploeg die ook gewoon is om belangrijke wedstrijden te spelen moet Standard rekenen op het enthousiasme van de jonge speelsters en de ervaring van de ervaren speelsters.
Maar de Luikenaars hebben ook de steun nodig van de vurige supporters die het stadion kunnen omtoveren in een Luikse heksenketel voor hun tegenstanders. fotogalerij

06/10/2015

UWCL D-1
Op één dag van de grote ontmoeting in de Champions League tegen Frankfurt is de balans van het weekend niet slecht voor de A-ploeg van Standard, met een gereduceerde ploeg tgv de wedstrijd van de nationale U17 ploeg, was het een simpele 6-1 zege tegen KSK Heist. verslag fotogalerij
In de eerste klasse haalde coach Lunardi kadet Elena Arnoldy erbij om zijn ploeg te vervolledigen en ze wonnen met 0-3 in Zulte Waregem. verslag
In derde klasse B werd de C-ploeg niet beïnvloed door de stoelendans, maar ze gingen compleet de mist in bij hun wedstrijd en ze verloren 6-0 in Chastre. verslag
De Kadetten, die terugkeerden naar Seraing om dit keer de B-ploeg te treffen, begonnen goed aan het kampioenschap met een 1-5 overwinning. verslag
Na promotie naar de hoogste regionale reeks beëindigden de U14 hun wedstrijd tegen Rapid Oudler met een 4-0 overwinning. verslag
Voor de allerjongsten waren de uitslagen niet in het voordeel van de Luikenaars, maar ook uit de nederlaag kunnen we leren. Samengevat verloren de U13 met een moeilijke 0-8 tegen Verviers verslag en de U12 mistten de kansen tegen Ougrée en ze verloren met 1-5. verslag

01/10/2015

Terug Super League
Na een internationale pauze keert de A-ploeg terug naar de grasvelden voor twee goed gevulde weken. Het begint vrijdag avond met een wedstrijd op de académie tegen de nieuwkomer van de Super League, SK Heist. Verder is er woensdagavond … op Sclessin … DE wedstrijd waar de supporters op gewacht hebben. De confrontatie in de 16de finale van de UEFA Women’s Champions League tussen Standard en huidig titelhouder FFC Frankfurt.
Ter herinnering: de tickets voor deze wedstrijd zijn reeds verkrijgbaar aan de billetterie van het stadion aan de prijs van 5€ of gratis voor abonnees en min 16-jarigen. Opgelet, ook al is het gratis, een ticket is vereist.
In de eerste klasse maakt de B-ploeg, na hun nederlaag tegen Gent, zaterdag de verplaatsing naar Zulte Waregem dat zich momenteel in het midden van het klassement bevindt.
In derde klasse B bracht het weekend bye geen grote schade toe voor de C-ploeg die nu een strategische voorsprong kunnen nemen op Chastre als ze er kunnen winnen dit weekend.
Voor de jongeren begint het reguliere kampioenschap.
Voor de Kadetten begint de reeks G met een nieuwe verplaatsing naar FC Seraing om er te strijden tegen hun B-ploeg deze keer.
De u14, die een reeks zijn gestegen en nu uitkomen bij de hoogste regionale reeks, ontvangen zondag in de late voormiddag de Duitstaligen van Rapid Oudler.
En de allerjongsten krijgen Ougrée en Jeunesse Verviétoise op bezoek.

28/09/2015

Een zwart weekend voor de meisjes van Standard
Vorige week had Standard alle wedstrijden gewonnen. Deze week is het het tegenovergestelde.
In eerste klasse werd er, na de uitsluiting van de keepster, met 0-3 verloren van Gent B, maar dankzij het meest gemaakte doelpunten tijdens de eerste drie wedstrijden blijft de B-ploeg toch op de eerste plaats in het klassement. verslag
In de Provinciale Beker verloren de Kadetten met 4-2 in Seraing, dat al 35 doelpunten heeft gescoord in de competitie. verslag
De U14 verloren ook met 2-0 in Blegny die de beste verdediging van de Cup hebben. verslag
Ten slotte deden de jongsten het al niet beter in de “Brassage”-reeksen en ze behaalden 2 nederlagen: 1-4 verlies tegen Sart Tilman voor de U13 verslag en 1-3 verlies tegen Vaux voorde U12. verslag
Maar degenen die de beste zaak doet in het klassement is de ploeg die niet speelde. Dankzij de 3-2 nederlaag van Chastre in Tongeren blijft de C-ploeg op kop van het klassement.

24/09/2015

Einde van de “Brassages”
Nu zaterdag is er het einde van de “Brassages” reeksen voor onze allerjongsten. En voor hu laatste wedstrijden voor het begin van het reguliere kampioenschap ontvangen de U12 Vaux terwijl de U13 Sart Tilman op bezoek krijgen.
Voor de groteren komt er na dit weekend ook een lange pauze in de Provinciale Beker. Voor hun laatste wedstrijd, alvorens ze de Beker hernemen in februari, gaan de U14 zaterdag naar Blegny en de Kadetten zondag naar FC Seraing.
In de nationale kampioenschappen moet enkel de B-ploeg aan de bak. Zij ontvangen zaterdagnamiddag Gent B.

21/09/2015

Volledige winst voor de meisjes van Standard
Dit weekend wonnen alle ploegen van de section féminine die speelden.
In eerste klasse speelde Standard een uitmuntende wedstrijd op Lierse en ze wonnen er met een 0-5 score. verslag
In derde klasse B wonnen de Rouches hun uitwedstrijd met een grote score: 2-8. verslag
In de Provinciale Beker drukten de Kadetten door op Templiers-Nandrin en behaalden een 5-0 winst. verslag
En de U14 domineerden Warsage volledig, ook al is dat niet echt zichtbaar aan de score die “slechts” 4-0 was. verslag
Bij de allerjongsten gaven de U12 een beetje hoop aan Magnée in de eerste 25 minuten om ze vervolgens met 1-7 af te drogen. verslag
De U13 maakte dan weer compleet gehakt van Poulseur en verkregen de grootste score van het weekend… 1-15! verslag

17/09/2015

Geen Super League dit weekend
De Red Flames bereiden zich voor op hun eerste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2017, daardoor is er geen Super League voor twee weken. Maar de andere kampioenschappen gaan gewoon door.
In eerste klasse maakt Standard de verplaatsing naar Lierse, een moeilijke tegenstander die in het klassement gerangschikt staat als tweede B-ploeg.
In derde klasse zullen na deze speeldag geen drie clubs meer zijn met het maximum van de punten, aangezien Standard, de eerste, naar Aarlen gaat, de derde, deze twee zijn nu nog samen met Chastre de enige ploegen met 9/9.
Bij de jeugd gaat de Provinciale beker verder met de komst van Templiers-Nandrin voor de Kadetten op zaterdag en die van Warsage op zondag voor de U14.
Uiteindelijk halfweg de “brassage”-series gaan de U12 naar Magnée vroeg in de ochtend en beginnen de U13 in Poulseur in de vroege namiddag.

12/09/2015

De A-ploeg gaat terug een keer naar Tienen
Met Anderlecht en Gent die enkele punten voorsprong hebben dankzij het gelijkspel met Lierse, gaat Standard zaterdag naar Tienen, vier jaar na hun laatste bezoek daar in competitieverband. De Luikenaars zullen het misschien wel niet zo goed doen als de 0-9 van toen, met vijf doelpunten van het Nederlandse duo Vanity Lewerissa en Lieke Martens.
In eerste klasse ontvangt de B-ploeg één van de andere 5 ploegen die zes punten hebben, White Star Woluwe. Na deze speeldag zal er dus al zeker een club minder mee in de kopgroep staan.
In derde klasse ontvangt Standard, dat een mooi seizoen begin maakte, de B-ploeg van de Union St-Ghislain Tertre Hautrage.
In de Provinciale Beker ontvangen de U14 nu zaterdag Hannut en gaan de Kadetten zondag middag naar Tilleur.
Voor de allerjongsten staat er een bezoek naar Tilleur voor de U13 en naar Grivegnée voor de U12 op het programma van “brassage” serie.

10/09/2015

Info over de Women's Champions League
Enkele dagen nadat ze deelnamen aan de opendeurdag van de club fotogalerij kennen de speelsters van onze A-ploeg de juiste data en uren van de twee wedstrijden tegen 1. FFC Frankfurt in het kader van de Champions League.
De heenwedstrijd zal plaatsvinden op woensdag 7 oktober om 19u in Sclessin waarbij de terugwedstrijd zal plaatshebben in Frankfurt op donderdag 15 oktober om 16u30.
De inkomkaarten voor de wedstrijd in Luik zijn te koop aan de billetterie van het stadion vanaf 25 september aan de prijs van 5€ en ze zijn gratis voor abonnementen en -16 jarigen. Iedereen dient wel in het bezit te zijn van een inkomkaart.

07/09/2015

Een klein misstap
Alle wedstrijden van het weekend liepen goed af voor Standard behalve voor de Kadetten die in de beker tegen snelle en betere kadetten uitkwamen, ze verloren zwaar met 1-9. Elena Arnoldy scoorde het enige Luikse doelpunt. verslag fotogalerij
Voor de B-ploeg eindigde de confrontatie met Anderlecht B in een mooie 3-0 overwinning waardoor ze op kop blijven van eerste klasse. verslag fotogalerij
In derde klasse blijft de C-ploeg ook op kop dankzij een 1-5 overwinning op Charleroi. verslag
In de Provinciale beker wonnen de U14 hun eerste wedstrijd met 1-3 tegen Sang et Marine. verslag
En de U13 behaalden in hun twee wedstrijden de winst: 2-10 tegen Xhoris verslag en 0-2 bij Chênée. verslag

06/09/2015

Tweede wedstrijd en eerste gelijkspel
In een wedstrijd die net zo goed in het voordeel van Standard als Lierse had kunnen uitvallen, behaalden beide teams uiteindelijk een 1-1 gelijkspel dat al bij de rust op het bord stond met een doelpunt van Julie Biesmans in de 7de minuut en eentje van Lierse in minuut 41. verslag fotogalerij

03/09/2015

Eerste weekend voor al onze speelsters
Na de nationale kampioenschappen vorige week, beginnen dit weekend de regionale kampioenschappen.
De tweede wedstrijd in de Super League is een topper waarbij Standard titelconcurrent Lierse ontvangt op vrijdag.
De rest speelt allemaal op zaterdagnamiddag.
In de eerste klasse staat een mooie affiche op het programma waarbij de Rouches de Mauves van Anderlecht ontvangen.
In derde klasse gaat de C-ploeg naar Jambes om er Charleroi partij te geven.
Voor de eerste speeldag in de Provinciale Beker ontvangen de Kadetten Fexhe-Slins terwijl de Miniemen een mythische derby gaan herbeleven op RFC Liège.
Terwijl , bij de U13, de jongsten naar Chênée gaan en de anderen naar Xhoris.

02/09/2015

Goed begin voor de meisjes
De kampioenschappen zijn goed begonnen voor de ploegen van de vrouwenafdeling.
Op verplaatsing bij Genk won de A-ploeg hun eerste wedstrijd van de Super League met 0-4. verslag fotogalerij
Thuis behaalde de B-ploeg de grootste score van het weekend door met 9-2 te winnen van OHL B. verslag fotogalerij
Tegelijkertijd behaalde de C-ploeg tegen Bokrijk, waartegen ze vorige week wonnen in de beker, een nieuwe overwinning met dubbel zoveel doelpunten, 6-0. verslag
Ook onze Kadetten hadden bij hun mini-stage in Reims een goede sfeer met twee mooie overwinning voor onze jeugd.

28/08/2015

Begin van de nationale kampioenschappen
Nu zaterdag start het seizoen 2015-2016 voor alle nationale kampioenschappen, van de Super League tot de derde klasse.
Voor de A-ploeg start de gloednieuwe Super League met een bezoek bij Genk (het vroegere DV Zonhoven). De wedstrijd is om 15uur.
De B en de C-ploeg spelen allebei hun eerste wedstrijd op de academie om 16.30uur en ze spelen respectievelijk tegen OHL B en Bokrijk.
Tot slot kunnen de Kadetten van hun laatste vrije weekend genieten met een ministage in Reims (Frankrijk).

25/08/2015

België 1-1 Duitsland
De vier wedstrijden waarbij de meisjes van Standard uitkwamen tegen een Duitse tegenstander dit weekend,
 • werd er één verloren met 1-3 door onze A-ploeg tegen SGS Essen verslag fotogalerij
 • won de B-ploeg met 7-0 tegen Duisburg B verslag en
 • de twee andere wedstrijden, die allebei tegen Alemannia Aachen waren, eindigden op een gelijkspel. 2-2 voor de U14 verslag en 0-0 voor de U13. verslag
Daarbij werd de wedstrijd van de U16 ook nog geannuleerd door Bad Neuenahr.
En verder in de tweede ronde van de Beker van België, kwalificeerde de C-ploeg zich zonder moeite voor de volgende ronde na 3-0 winst tegen Bokrijk Sport. verslag fotogalerij
Op 10 oktober ontvangen ze nu Tongeren A (1ste klasse) terwijl ook de B-ploeg inspringt in de volgende ronde, zij komen uit tegen Genk B (tweede klasse).

21/08/2015

Een weekend met een sterk Duitse toets
Een week voor het begin van de Super League en de daarbij horende eerste verplaatsing naar Genk, ontvangt onze A-ploeg zaterdag om 16uur het Duitse Essen, een club uit de Bundesliga.
Voor de C-ploeg is de wedstrijd op hetzelfde uur en ook op de academie, maar zij spelen voor de tweede ronde in de Beker van België tegen de bezoekers van Bokrijk Sport.
Na deze ontmoetingen betreden de U16 en de U14 de velden om respectievelijk de Duitsers van Bad Neuenahr en Alemannia Aachen partij te geven.
Zondag ontvangt de B-ploeg om 14 uur de tweede ploeg van Duisburg voor hun laatste oefenwedstrijd. Terwijl zullen de jongsten naar Duitsland reizen om op hun beurt Alemannia Aaachen te bekampen.

20/08/2015

UEFA Women's Champions League
Na automatische kwalificatie voor de 16de finale, kreeg Standard de Liège een grote tegenstander voorgeschoteld op de trekking donderdagmiddag, de tegenstander is het Duitse 1.FFC Franfurt, de huidige titelverdediger.
De trekking gaf ook Twente een zware dobber nadat ze de voorrondes overleefden, zij kregen Duits kampioen Bayern München als tegenstander.
Ter herinnering: de thuiswedstrijd zal gespeeld worden op woensdag 7 of donderdag 8 oktober. De wedstrijd in Duitsland is op 14 of 15 oktober.
De volledige trekking vindt u hier (opgelet, de data zijn nog niet definitief).

17/08/2015

De senioren hebben uitgehaald
Veel wedstrijden en resultaten dit weekend.
In de Beker van België won de C-ploeg met 4-2 tegen Aywaille en zal dus aanstaande zaterdag spelen in de tweede ronde tegen Bokrijk. verslag fotogalerij
In Thionville versloeg de eerste pleog FC Metz-Algrange met 1-2. verslag fotogalerij
In Libramont won de B-ploeg met 2-0 tegen Stade de Reims. verslag
In Duitsland wonnen de Kadetten met 0-4 tegen een oudere ploeg van Alemannia Aachen.
Ook tegen oudere meisjes (U17) van Borussia Mönchengladbach, hebben de U14 thuis alles gegeven en ze speelden erg goed, ook al was de eindscore 0-3 in het voordeel van de Duitsers.
Op Herderen-Millen tenslotte verloor groep A van de U13 met 6-3 en de B groep kreeg een 10-1 om de oren. verslag

14/08/2015

Eerste officiële wedstrijd van het seizoen
Deze zaterdag om 16 uur begint de Beker van België voor de C-ploeg met een trip naar Aywaille. Hoewel ze niet veel voorbereiding wedstrijden in de benen hebben, is het 1-1 gelijkspel op woensdag tegen Eendracht Louwel, een club uit tweede klasse, zeer bemoedigend. verslag fotogalerij
Ondertussen reizen de speelsters van de A-ploeg naar het noorden van Frankrijk voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Metz-Algrange uit de Ligue 2.
De Kadetten zullen naar Duitsland reizen om hun collega's van Alemannia Aachen partij te geven.
Zondag is het de beurt aan de jongsten om het terrein te betreden. In de ochtend gaan de twee groepen van U13 naar Herderen-Millen tegen wie zij ook in de Zomercup hebben gespeeld.
In de namiddag zullen de U14 het Duitse Borussia Mönchengladbach ontvangen.
De B-ploeg dat op dinsdagavond ASE Chastre versloeg met 7-0 verslag fotogalerij, verplaatst zich naar Libramont voor een oefenwedstrijd tegen het Franse Stade de Reims.

13/08/2015

Veel resultaten
Dit weekend namen de teams van de vrouwenafdeling deel aan diverse wedstrijden en toernooien.
Het begon vrijdagavond met de vriendschappelijke wedstrijd tussen de A-ploeg van Standard en het Duitse 1. FC Köln, een levendige wedstrijd die eindigde op een 0-0 gelijkspel. verslag fotogalerij
De jeugd was zaterdag aanwezig bij de Zomercup in Landen, de U13A deden het erg goed met twee overwinningen, 4-1 tegen VC Bekkevoort en 2-0 tegen FC Hederen-Millen, terwijl de nieuwelingen van de U13B in hun wedstrijd tegen de RDK Gravelo een 1-2 nederlaag opliepen en tegen FC Landen B een 1-1 gelijkspel behaalden.
Zondag was het de beurt aan de U16 en U14 om deel te nemen in de Zomercup. De resultaten van U14 waren zeer goed met een eerste 4-1 overwinning tegen WS Wommerson en een tweede 3-0 tegen Heide Linter, de twee 0-0 wedstrijden van de Kadetten waren minder flamboyant.
Tot slot, in de Luc Nilis Cup in Zonhoven, speelde een gemengd team van de B- en C-ploeg, ze werden twee keer 0-1 verslagen door respectievelijk Massenhoven en Ladies Genk.

06/08/2015

Algemene terugkeer naar de velden
Na de gemakkelijke overwinning tegen Charlton ontvangt de A-ploeg nu een ploeg uit de Bundesliga, 1.FC Köln, voor een oefenwedstrijd die zeker moeilijker gaat worden.
Ook zijn sinds maandag alle trainingen hervat voor iedereen, zowel voor de meer ervaren als voor de allerjongsten, en velen spelen dit weekend.
Zaterdag zullen twee groepen van U13 deelnemen aan de Zomercup van Landen.
Zondag is het de beurt aan de U16 en de U14 om deel te nemen aan de Zomercup, tegelijkertijd nemen speelsters van B- en C-ploeg deel aan de Luc Nilis Cup in Zonhoven.
Alle info over de wedstrijden (uren, tegenstanders, adressen, …) vindt u in de agenda.

26/07/2015

Dubbele 3-0 op zaterdag
Het was tijdens een bij momenten door regen verzopen wedstrijd dat de A-ploeg een 0-3 overwinning behaalde op VC Moldavo. verslag fotogalerij
Voor de B-ploeg werd de eerste wedstrijd van het seizoen, een verplaatsing naar Borussia Mönchengladbach, verloren met 3-0. verslag

22/07/2015

Begin van de oefenwedstrijden
Het voorbije weekend behaalde onze A-ploeg de derde plaats op de Women’s Soccer Cup in Hongarije, nadat ze hun eerste wedstrijd verloren met 2-1 tegen de organiserende club, Ferencvárosi Torna Club, wonnen ze de tweede wedstrijd met 3-0 tegen Astra Hungary Football Club en ze wonnen de barragewedstrijd met 4-0 tegen AFC ASA 2013 Tirgu Mures.
Nu zaterdag om 16uur maken onze meisjes de verplaatsing naar VC Moldavo voor hun eerste oefenwedstrijd op Belgische bodem.
De B-ploeg heeft ook hun eerste oefenwedstrijd op het programma, zij nemen het om 13uur in Duitsland op tegen Borussia Mönchengladbach.

16/07/2015

Kalender Super League
De vakantie is voorbij voor de A-ploeg die, na de herneming van de trainingen maandag, donderdag naar Boedapest (Hongarije) vertrekt voor een internationaal tornooi. In afwachting van hun terugkeer, kan u al reeds uw agenda aanvullen met de kalender van de Super League – een 100% Belgisch kampioenschap ter vervanging van de BeNe League – ook de kalenders van 1ste klasse, 3de klasse B en van de Regionale U14.
En wat de beker van België betreft ontvangt de C-ploeg in de eerste ronde op 15 augustus Aywaille, terwijl de B-ploeg pas vanaf de derde ronde in actie komt op 10 oktober.

27/06/2015

Business Meeting 2015
Donderdagavond presenteerde Standard en zijn nieuwe voorzitter M. Bruno Venanzi, de nieuwe Kappa uitrusting voor het seizoen 2015-2016 aan hun zakenpartners en belanghebbenden. Léa Detail, Margot Bylois, Loane Di Napoli, Lisa Lichtfus en Maud Coutereels waren aanwezig om hun nieuwe tenues te tonen met daarop het logo van Mithra op de voorkant, BASE op de mouwen en VOO op de rug. fotogalerij

26/06/2015

UEFA Women's Champions League
Gisteren was er de trekking van de voorronde groepen van de Women's Champions League. Dit seizoen zijn er 24 ploegen automatisch geplaatst Liste des participants voor de 1/16de finale. Standard hoort daarbij en zal zodoende als nummer zeventien in pot B van de trekking voor de volgende ronde terechtkomen. Aangezien er dan nog maar 8 ploegen nodig zijn zullen er uit de voorrondes enkel de groepswinnaars komen. Het zou normaal geen probleem mogen zijn voor FC Twente dat, als gastclub, thuis speelt tegen de Israëliërs van Tel-Aviv (waartegen Standard vorig jaar in de voorronde won), de Hongaren van Ferencvárosi en de Luxemburgers van Jeunesse Jonglënster (de twee laatste nemen voor de eerste keer deel).

09/06/2015

UEFA Women's Champions League
België stond vorig jaar 17de op de Europese ranglijst, daardoor moesten de meisjes van Standard de voorronde spelen. Dit jaar is België van plaats gewisseld met Nederland en is het 14de gerangschikt, dit geeft directe toegang tot de 1/16 finale dit seizoen voor Standard. De wordt gespeeld op 7 of 8 oktober in Sclessin en de terugwedstrijd op 14 of 15 oktober ergens in Europa. Maar waar dat zal de loting op 20 augustus uitwijzen.

07/06/2015

De U14 stijgen een reeks
De U14 beëindigden hun seizoen dit weekend door deel te nemen aan het Football for Friendship toernooi in Berlijn, waar ze partij gaven aan het Russische FC Zenit (0-5) en het Sloveense NK Maribor (1-4, goal Stéphanie Pirotte) en waar ze ook aanwezig waren bij de 3-1 winst van FC Barcelona tegen Juventus in de finale van de Champions League.
Het volgende seizoen zal de U14 een reeks hoger spelen in Regionale Superieurs A en de lijst van hun tegenstanders is al bekend. Het zijn Franchimont, Seraing United, Andrimont, La Calamine, Oudler, Waimes en Minerois.

04/06/2015

Standard blijft prijzen pakken
In aanvulling op het door onze club gewonnen BeNe League kampioenschap, vielen ook verschillende speelsters in de prijzen. Tessa Wullaert die al de trofee van topschutter en van beste speelster van de BeNe League won, ontving vorige vrijdagavond in Oostende ook de eerste Sparkle van het vrouwenvoetbal – het equivalent van de Gouden Schoen – en ze was niet de enige Luikse speelster die vrijdag in de prijzen viel, Julie Biesmans werd uitgeroepen tot Beste Vrouwelijke Belofte van het seizoen.
Op vrijdagavond was er ook het avonddiner ter aanleiding van het seizoen einde voor de U16, U14 en U13. fotogalerij
Bovendien werd op zaterdag ook het kampioenschap van de C-ploeg beëindigd met de terugwedstrijd van de barrages, die spijtig genoeg verloren werd met 1-3. verslag fotogalerij

29/05/2015

Laatste weedstrijd van het seizoen
Standard - KV Mechelen Nu zaterdag om 16u zal op academie Robert Louis-Dreyfus de laatste officiële wedstrijd van het seizoen 2014-2015 worden gespeeld voor de vrouwenafdeling van Standard de Liège. De C-ploeg neemt het op tegen KV Mechelen in de terugwedstrijd van de barrages tot tweede klasse. De Luikenaars zijn licht in het voordeel na de 0-1 overwinning in Mechelen vorige zaterdag.

25/05/2015

Één voet in tweede klasse
Met hun 0-1 overwinning in het kader van de barragewedstrijden, dankzij een doelpunt van Jodie Alardot, staat de C-ploeg met één voet in tweede klasse. Nu moeten ze zaterdag dit resultaat bevestigen op de academie tijdens de terugwedstrijd, waar de Luikenaars minstens een gelijkspel moeten halen. verslag fotogalerij

19/05/2015

Finale en finaleronde
Vorige zondag, in de finale van de Champions League U16, hebben de Kadetten zich goed geweerd maar uiteindelijk verloren ze met 1-2 van Club Brugge. verslag fotogalerij
Voor de C-ploeg begint nu zaterdag de finaleronde van de derde nationale met een verplaatsing naar Mechelen. Vervolgens is er op zaterdag 30 mei de terugwedstrijd op de academie Robert Louis-Dreyfus, deze zullen bepalen welke van de twee clubs een plaats zal kunnen hebben in de tweede klasse volgend seizoen. Duid deze datum dus al in het zwart aan op uw agenda zodat je niet vergeet om onze jonge ploeg aan te moedigen in hun laatste wedstrijden van het seizoen.

16/05/2015

Finale Champions League U16
Vorige donderdag tijdens de vriendschappelijke wedstrijden tussen de jeugdploegen van Standard en Waremme kwamen de u14 met de beste uitslag terug. Nadat ze op achterstand kwamen, werd het toch 1-1 dankzij een schot van Myrthe Merken en ze konden die stand vasthouden. fotogalerij
De U13 kwamen op 0-2 voorsprong na het eerste kwart dankzij twee doelpunten van Laura Paquot maar de stand werd terug gebracht tot 2-2 nog voor de rust. Tenslotte werd het nog een 7-2 verlies op een veld dat heel modderig was geworden. fotogalerij
Voor de U16 was de score nog erger, ze openden de score met een strafschop van Samantha Harzé, maar de jongens kwamen snel langszij en stonden zelfs al 5-1 voor bij de rust. In de tweede helft konden de meisjes het spel op een gelijk niveau brengen en ze kregen zelfs nog kansen, maar uiteindelijk slikten ze nog 4 bijkomende doelpunten. fotogalerij
Maar de belangrijkste wedstrijd van het weekend is de finale van de Champions League U16 waar onze Kadetten partij geven aan die van Club Brugge nu zondag om 18.30u in Sint-Niklaas.

13/05/2015

Dubbele prijs in de BeNe League
Bovenop de titel van kampioen van de BeNe League, behaalde Tessa Wullaert vorige vrijdag ook de titel van topscorer in de competitie door haar 18de doelpunt tegen de netten te plaatsen in de wedstrijd tegen Eindhoven.
In eerste klasse werd de verplaatsing op Kontich, met een nog jonger team dan gewoonlijk, verslagen met 2-1. verslag fotogalerij
In derde klasse B eindigde de C-ploeg hun eerste seizoen in de nationale reeksen als welverdiende vice-kampioen, ook al werd er 5-1verloren van Chastre. Nu mogen ze een testwedstrijd spelen tegen KV Mechelen, de tweede in derde klasse A om mogelijk te kunnen stijgen naar tweede klasse. verslag
De U13 sluiten hun seizoen af met een 2-3 overwinning op Engis met een doelpunt van Charlot Vrancken en twee van Léa Detail.

10/05/2015

BeNe League kampioenen
Na twee jaar op het nippertje nog op de tweede plaats te eindigen, wonnen de Luikenaars dit jaar de titel door het winnen van hun laatste drie wedstrijden met 2-0.
Terwijl de eerste helft eindigde met teleurstelling na de vele gemiste kansen, begon de tweede helft met een blitsstart dankzij een doelpunt van Sara Yüceil in de eerste minuut en een tweede van Tessa Wullaert, topscorer van het seizoen, in de 65e minuut. verslag fotogalerij

07/05/2015

Einde van de kampioenschappen dit weekend
Voor hun laatste BeNe League-wedstrijd ontvangt Standard PSV/FC Eindhoven met als doel om de eerste keer algemeen kampioen te worden. En een uitzonderlijke wedstrijd vraagt om een uitzonderlijke locatie. De wedstrijd zal plaatsvinden in de hel van Sclessin waar we verwachten dat de supporters talrijk aanwezig zullen zijn om de bekende supportersliederen van de Rouches te brengen.
In eerste klasse is het bilan al sowieso positief voor de B-ploeg. Vorig seizoen werd er lang geflirt met de degradatieplaatsen. Dit seizoen konden ze een tijdje zelfs nog aanspraak maken op de titel en het zal op de derde plaats zijn dat ze hun mooie seizoen zullen beëindigen. Voor hun laatste verplaatsing begeven de Rouches zich naar Kontich, een club die onderaan in de rangschikking staat en waartegen slechts een 2-2 werd behaald in de heenwedstrijd.
In derde klasse B staat de C-ploeg op de tweede plaats achter Sibret. Dit is deels te verklaren door de gebeurtenissen in hun eerste wedstrijd van het kampioenschap tegen Charleroi, een ploeg die vervolgens algemeen forfait gaf met alle daartoe behorende gevolgen. Voor deze laatste speeldag gaan de jonge Luikenaars dus naar Chastre met nog weinig hoop op de erste plaats.
De laatste wedstrijd op het programma dit weekend is voor de U13, die in maart niet naar Engis konden en dus nu zaterdagmiddag hun seizoen daar afsluiten.

04/05/2015

Standard - Eindhoven Vrijdag 8 mei om 19u30 ontvangen onze meisjes PSV Eindhoven voor de apotheose van de BeNe League op de slotspeeldag.
Om onze meisjes een maximale steun te garanderen, zal de match plaatsvinden in de Hel van Sclessin!
Ter herinnering: onze meisjes staan op dit moment op kop van de rangschikking met 2 punten voorsprong op FC Twente.
De ontmoeting tegen PSV Eindhoven zou er dus voor kunnen zorgen dat onze vrouwen de BeNe League winnen, 2 maanden nadat ze ook al de Belgische titel hebben binnengehaald.
De tickets zullen te koop zijn voor 5€ op de dienst ticketing van het stadion vanaf dinsdag 5 mei tijdens de gebruikelijke openingsuren.
De toegang is gratis voor Standardabonnees en -18 jarigen (maar het is wel noodzakelijk om een toegangsticket te komen halen op de dienst ticketing van het stadion tussen 5 mei en de aftrap van de match).
Stadion open om 18u30.
Onze meisjes rekenen op jullie!

01/05/2015

Datumwijziging
De wedstrijd tegen Soiron van de U14 zal niet zondag, maar zaterdag om 13u30 plaatsvinden in Wegnez.
Voor de wedstrijd van de Kadetten tegen Tilff, lijkt het erop dat de datumwijziging niet tijdig is goedgekeurd. Na de mooie wedstrijd van deze morgen waar ze wonnen met 1-0 tegen Anderlecht verslag fotogalerij en zich zo kwalificeerden voor finale en omdat ze zondag deelnemen aan een tornooi in Tienen, besliste Standard om forfait te geven voor zaterdag.

30/04/2015

Goed begin van de week, maar verraderlijke wedstrijden in het vooruitzicht
De week begon goed voor de ploegen van de vrouwenafdeling met een 0-2 overwinning in de BeNe League op Club Brugge voor de A-ploeg verslag en een 0-5 overwinning voor de B-ploeg in eerste klasse op Tongeren. verslag
Maar de wedstrijden van dit weekend zijn een risico op ontzettend veel spanning. In de BeNe League heb je de klassieker met de verplaatsing naar Anderlecht op het programma en ook al heeft Standard dubbel zoveel punten als hun tegenstander (momenteel 29 punten voorsprong), de wedstrijden tussen beide Belgische topclubs geeft vaak onverwachte resultaten, ook al migen de Luikenaars geen puntten laten liggen om de eerste plaats vast te kunnen houden.
In het voorprogramma van die wedstrijd spelen de Kadetten op vrijdagmorgen op de Académie ook tegen Anderlecht voor de terugwedstrijd van de halve finale van de Champions League U16. De heenwedstrijd werd beslist op een 0-0 gelijkspel, de Luikenaars zijn dus verplicht om te scoren willen ze naar de finale. Ter herinnering, vorig jaar troffen beide teams elkaar in de finale en de Luikenaars trokken aan het langste eind door in de slotminuten te scoren. En wat betreft de wedstrijd van zaterdagmorgen tegen Tilff in het kampioenschap van de U16, deze zal verplaatst worden naar woensdagavond, maar daarover is nog geen bevestiging.
Zaterdagnamiddag ontvangt de B-ploeg in eerste klasse op het terrein van de BeNe League hun directe achtervolger, Zulte Waregem. Gelukkig zijn er, dankzij de overwinning van vorige woensdag, 7 punten voorsprong tussen beide ploegen met nog twee speeldagen te gaan. Zulte Waregem kan Standard dus niet meer inhalen.
Tot slot op zondagmorgen, vieren de U14 hun titel met een laatste verplaatsing naar Soiron, die hen voor deze gelegenheid ontvangen in Wegnez.

28/04/2015

Het kampioenschap gaat verder
Na het verlies tegen Twente heeft Standard geen enkel keus meer … er moet gewonnen worden. En wel te beginnen nu dinsdag op verplaatsing bij Club Brugge, die vorige week Ajax nog versloegen.
De B-ploeg heeft nog een inhaalwedstrijd te spelen nu woensdagavond op Tongeren en misschien kunnen ze daar hun derde plaats veilig stellen in de eerste klasse.

Geen enkel thuisdoelpunt
Na het 0-2 verlies vrijdagavond van de A-ploeg tegen Twente, slaagden ook de Kadetten en de U13 er niet in om te scoren zaterdagmorgen.
Tegen Trooz vochten de Kadetten goed. Ze stonden 0-3 achter tijdens de rust en slaagden erin die score zo te houden tot het einde. verslag fotogalerij
Bij de U13 was het omgekeerd. Bij de rust stond het nog 0-0 maar op het einde van de wedstrijd tegen Tilleur stonden de bordjes op 0-2. verslag fotogalerij
Voor de B-ploeg verliep de verplaatsing naar Woluwe beter dankzij een driepunter van Iris Dessers werd de eindscore op 0-3 vastgelegd. verslag
Tot slot op zondag werden de U14 kampioen van hun reeks dankzij een 0-6 overwinning op Olne en het verlies van Minerois. verslag

25/04/2015

Verplicht om foutloos te eindigen
Ten gevolge van hun 0-2 verlies tegen Twente in een wedstrijd waar de Luikenaars bezweken onder de stress, moet Standard nu 9/9 halen in de volgende ontmoetingen tegen Club Brugge, Anderlecht en Eindhoven. Twente deed een goede zaak en komt op slechts twee punten van Standard en ze hebben nog maar één punt nodig voor de Nederlandse titel. verslag fotogalerij

23/04/2015

Oproep aan de supporters!
Na de topmatchen in de eerste klasse en de Champions League U16, die allebei op een puntendeling eindigden – 1-1 gelijk voor de B-ploeg tegen leider Tienen verslag fotogalerij en 0-0 voor de U16 tegen Anderlecht verslag –, ontvangt Standard nu vrijdagavond Twente in de BeNe League, dubbele titelhouder, voor een ontmoeting op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal in de lage landen. Voor deze gelegenheid rekent de club op de massale aanwezigheid van de supporters om een maximale steun en ambiance te geven langs het terrein van de académie Robert Louis-Dreyfus en zodoende der mee voor te zorgen dat de Luikenaars het beste van zichzelf geven.
In eerste klasse gaat de B-ploeg, voor hun vierde wedstrijd in elf dagen en na een mooi 1-1 gelijkspel tegen de leider, op bezoek bij rode lantaarn White Star Woluwe om hun podiumplaats veilig te stellen.
De Kadetten krijgen met de komst van Trooz nu zaterdag een stevige boterham voorgeschoteld. Zij staan tweede in de rangschikking met twee wedstrijden minder gespeeld.
Voor hun voorlaatste kampioenschapswedstrijd moeten de U13 de zware nederlaag tegen DC Cointe te boven zien te komen met een thuiswedstrijd tegen Tilleur.
Tot slot op zondag kunnen de U14 hun mooie parcours verderzetten met een verplaatsing naar de laatste in de stand, Olne, waartegen ze in de heenmatch met 11-1 wonnen.

22/04/2015

Topmatch op woensdag
In de eerste klasse ontvangt Standard nu woensdag de leider in een uitgestelde wedstrijd van de 16de speeldag. De wedstrijd moest normaal gespeeld worden eind januari tegen Eva’s Tienen, de eerste in de stand waarin en Luikenaars derde staan en nu al hun derde wedstrijd spelen in 8 dagen.
Voor de Kadetten staat er een verplaatsing naar Anderlecht op het programma in het kader van de heenwedstrijd van de halve finales in de Champions League U16 die eindelijk gespeeld wordt. De terugwedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 1 mei.

20/04/2015

Zeer uiteenlopende resultaten voor onze ploegen
In de BeNe League kwam Standard terug met een mooie 0-3 overwinning op Zwolle, hun laatste verplaatsing naar Nederland, dankzij doelpunten van Aline Zeler, Tessa Wullaert en Maud Coutereels. verslag fotogalerij De Luikenaars moeten zich nu voorbereiden op een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoeneinde met de komst van Twente op vrijdagavond, dat tweede staat op 5 punten, dit zal bepalen hoeveel punten er nog moeten gewonnen worden om uiteindelijk de titel, die al twee jaar ontglipte, aan Standard te bezorgen.
In eerste klasse stond de B-ploeg dicht bij de drie punten, maar een afgekeurd doelpunt en een gestopte penalty zorgden ervoor dat Heist een goede zaak deed en met een puntje naar huis keerde. verslag fotogalerij
In derde klasse B kwam de C-ploeg terug van hun lange verplaatsing naar St-Ghislain met een 1-2 overwinning dankzij doelpunten van Pauline Taquet en Jeniffer Waeckens. verslag
De Kadetten verloren met 2-0 op het moeilijk bespeelbare veld van Tilff. verslag
Terwijl de U13 hun grootste nederlaag leden van het seizoen, het werd 8-1 op DC Cointe. verslag
Uiteindelijk behaalde de U14 op zondag in hun thuiswedstrijd een grote 9-0 overwinning tegen Soiron. verslag fotogalerij

16/04/2015

Einde van de vakantie voor voetbalsters
De kleine paasonderbreking is voorbij en alle ploegen beginnen aan de laatste rechte lijn van de kampioenschappen.
In de BeNe League begint Standard aan de reeks van vijf wedstrijden met een verplaatsing naar Zwolle, de voorlaatste in de stand, voordat ze volgende week vrijdag Twente ontvangen, de grootste concurrent voor de titel.
In eerste klasse begon woensdag de herneming al met een 1-7 overwinning op Eeendracht Aalst verslag, maar er resten nog zes wedstrijden, te beginnen met Heist, vijfde in de stand, nu zaterdag.
In derde klasse B heeft de C-ploeg nog slechts twee verplaatsingen te spelen. De eerste brengt onze meisjes naar de ander kant van Wallonië waar ze de B-ploeg van USGTH partij geven, een ploeg uit het midden van het klassement.
Bij de jeugd resten de Kadetten, nadat ze woensdag eerste op voorsprong stonden en uiteindelijk toch met 3-4 de duimen moesten leggen verslag fotogalerij, nog drie wedstrijden waarvan twee tegen de voorlaatste, Tilff, en één tegen de tweede, Trooz. En nu zaterdag wacht er dus een verplaatsing naar Tilff.
De U13 beginnen hun laatste drie wedstrijden met een verplaatsing naar DC Cointe.
En om af te sluiten beginnen de U14, die nog steeds aan de leiding staan in hun klassement, hun laatste reeks van drie wedstrijden met het ontvangen van Soiron, de vierde, voor een “Friendship Game” georganiseerd in het kader van het internationale evenement “Football for Friendship”.

14/04/2015

Twee uitgestelde wedstrijden nu woensdagavond
In een uitgestelde wedstrijd van de 17de speeldag ontvangen de Kadetten hun buren uit Ougrée die slechts drie punten voorsprong hebben in het algemeen klassement.
Verder is er de B-ploeg die twee wedstrijden uitgesteld zag door de afwezigheid van vele internationals, ze beginnen een sprint in de laatste rechte lijn nu woensdag op verplaatsing bij Eendracht Aalst. Het is nu zelfs zo dat de Luikenaars, tussen hun reguliere zaterdagwedstrijden door, volgende woensdag leider Tienen treffen en de woensdag daarna Tongeren, zodoende spelen ze 6 van hun 7 laatste wedstrijden in een tijdspanne van 17 dagen.

12/04/2015

Nieuwe overwinning voor de U14
Op het terrein dat verre van een biljartlaken is, hebben onze jongeren gewonnen bij de voorlaatste, Herve, met een 0-4 score, een lager resultaat dan in de heenwedstrijd. verslag

10/04/2015

Slechts één wedstrijd dit weekend
In het tweede weekend van de paasvakantie is zoals de traditie het wil voorbehouden aan het interclubtoernooi, er zijn dus geen wedstrijden voor het kampioenschap geprogrammeerd. Niettemin spelen de U14, met twee weken vertraging, op verplaatsing bij Herve. Een wedstrijd die, als ze hetzelfde loopt als de heenwedstrijd, niet al te moeilijk lijkt voor de Luikenaars.

06/04/2015

Tornooi van Fragnée
Nu zondag nam de derde klasse- ploeg deel aan een internationaal tornooi dat werd georganiseerd door de club Fragnée en ze behaalden daar een 12-0 winst tegen Fragnée, 6-0 tegen Fortuna Bonn (Duitsland) en 3-0 in de finale tegen Liexlip United (Ierland). fotogalerij

Speelster van het seizoen 2013-2014
Vorige week ontving Tessa Wullaert haar onderscheiding voor de titel van BeNe League Bottega Player 2013 – 2014 uit handen van Ingrid Vanherle en van Valérie Bejaoui, vertegenwoordigster van Bottega?
Deze prijs behaalde ze op basis van stemmen van de trainers van de tegenstanders die na elke wedstrijd werden uitgebracht. Hier zijn foto’s van de persconferentie fotogalerij en de uitreiking BeNe League Bottega Player 2013-2014.pdf.

31/03/2015

Terugwedstrijd halve finales voor de U13
Woensdagavond spelen de U13 in de halve finale van de Champions League in Gent. Na het 4-4 gelijkspel thuis zijn de Luikenaars bijna gedwongen om te winnen om zich te kwalificeren, maar het is verre van onmogelijk om te winnen.

26/03/2015

Geconcentreerd blijven in de BeNe League
Met zijn 0-3 overwinning bij Club Brugge is Twente nu slechts op twee punten van Standard gekomen. Standard dat vrijdagavond Gent ontvangt, het enige team dat tot nu toe won van de Luikenaars in de BeNe League. Twente speelt niet, het podium blijft dan ook hetzelfde ongeacht de resultaten van Ajax en Standard. Maar een overwinning is welkom om kalm naar de volgende Standard – Twente te kunnen toeleven. Daarnaast zal de wedstrijd gevolgd worden door de toekenning van de trofee: BeNe League speelster van het Jaar 2013-2014 aan Tessa Wullaert.
In eerste klasse zijn vier van onze meisjes van de partij in Sochi (Rusland) voor de laatste kwalificatiewedstrijd voor EURO 2015, daardoor is de wedstrijd tegen Eendracht Aalst dit weekend is uitgesteld.
Derde klasse C-ploeg heeft een gemakkelijke verplaatsing naar St-Remy zaterdag en het is onwaarschijnlijk dat Sibret punten laat liggen in St-Truiden het zal een spannende strijd blijven voor de eerste plaats tot begin mei.
Voor de Kadetten wacht de steeds moeilijke wedstrijd met het bezoek van Grace-Hollogne. In de heenwedstrijd kwamen ze eerst 0-1 op voorsprong om de wedstrijd te uiteindelijk te verliezen met 2-1. Een overwinning is mogelijk, maar het zal vechten zijn tot het laatste fluitsignaal.
Net daarna ontvangen de U13, die met twee gelijke spelen staan, de ploeg van Union Flémalle.
De wedstrijd van U14 in Herve werd verplaatst naar 12 april.

25/03/2015

Wisselend succes voor onze jeugdploegen
Zaterdagmorgen verloren onze Kadetten, die duidelijk niet in vorm waren, met 6-0 bij de competitieleider Flémalle. verslag
De wedstrijd van de U13 werd verplaatst omdat de ploeg van Engis niet volledig was.
Voor de U14 eindigde de thuiswedstrijd tegen Heusy dan weer in een mooie 8-0 overwinning voor Standard. verslag fotogalerij
In de eerste klasse neemt Tienen, ondanks het gelijkspel tegen OHL, hun eerste plaats terug in van Zonhoven na twee uitgestelde wedstrijden.

Een belangrijke overwinning voor Standard
Dankzij een doelpunt van Maud Coutereels net voor de rust en een tweede van Tessa Wullaert na een kwartier in de tweede helft, bracht Standard dit jaar weeral de drie punten mee terug uit Amsterdam. verslag fotogalerij Ajax dat met een wedstrijd meer nu al zes punten achterstand heeft op de Luikenaars en ook nog eens Twente ziet voorbijgaan naar de tweede plaats in het klassement. Met nog zes speeldagen te gaan tot het einde van de BeNe League is Standard op koers, maar we moeten onder andere nog Twente ontvangen en op bezoek bij Anderlecht.

19/03/2015

Terugkeer van de BeNe League
Voor zes ploegen hernam de BeNe League vorige dinsdag met de inhaalwedstrijden van de 16de speeldag waarbij Twente op vijf punten van Standard kwam. Voor de Luikenaars is het vrijdag een ernstige herneming met een hachelijke verplaatsing naar de tweede in de stand, Ajax dat slechts op drie punten staat en het gevaar heeft om een plaatsje te zakken in de stand bij verlies op deze speeldag.
In eerste klasse is er dit weekend gereserveerd voor inhaalwedstrijden en kan Tienen ervan profiteren om de eerste plaats te hernemen van Zonhoven. De B-ploeg heeft geen wedstrijd geprogrammeerd dit weekend, net zoals de C-ploeg
Voor de Kadetten wacht er zaterdagmorgen, na de twee mooie overwinningen in de beker en het kampioenschap, een verplaatsing naar de leider, Flémalle.
De U13 die net twee gelijke spelen achter de rug hebben – 4-4 woensdagavond in de heenwedstrijd van de beker verslag fotogalerij en 1-1 zaterdag in de competitie tegen Engis – maken nu zaterdag de verplaatsing naar datzelfde Engis om hopelij nu wel de wedstrijd in hun voordeel te kunnen beslissen.
Nu ze leider zijn in hun klassement na de 3-0 overwinning tegen Minerois, moeten de U14 die plaats nu zondag verdedigen en de drie punten nemen in de thuiswedstrijd tegen Heusy.

13/03/2015

7 wedstrijden in een lang weekend
Met drie vertegenwoordigsters in het nationale team van Nederland (Renate Verhoeven, Kim Mourmans en Vanity Lewerissa) en acht in het nationale team van België (Julie Biesmans, Imke Courtois, Maud Coutereels, Cécile De Gernier, Davina Philtjens, Tessa Wullaert, Sara Yüceil en Aline Zeler) was er een hele ploeg van Standard die een week in Cyprus verbleef voor een internationaal tornooi waar België twaalfde eindigde en Nederland achtste. Nu zaterdag mogen ze weer aan de bak in eigen land voor de halve finale van de Belgische beker maken ze de verplaatsing naar Lierse. In geval van een overwinning nemen ze het in de finale op tegen de winnaar tussen Club Brugge en Eva’s Tienen, de enige overgebleven eersteklasser.
In die eerste klasse ontvangt Standard (3de) DVL Zonhoven (2de) voor de topper die de top drie dichter bij elkaar kan brengen, de wedstrijd van Tienen is logischerwijs uitgesteld.
In derde klasse zorgde het algemene forfait van Antheit ervoor dat Standard tijdelijk de koppositie nam in het klassement. Die plaats moeten ze nu zaterdag op de academie verdedigen tegen Aarlen, waar de heenwedstrijd zeer krap gewonnen werd met 0-1.
Bij de jeugdploegen maken de Kadetten de verplaatsing naar Seraing Athlétique, waar ze in de vorige ontmoeting met ruime cijfers van wonnen
De U13 ontvangen na hun zeer nipte wedstrijd tegen Ougrée nu op zaterdagmorgen Engis.
En zondagmorgen ontvangen de U14 Minerois B, de huidige nummer 1 in het klassement met 2 punten voorsprong op Standard, en ze proberen de eerste plaats te bemachtigen.
Verder rest er nog een wedstrijd op maandag avond in het kader van de Champions League U16 gaan de Kadetten van Standard naar Lierse om te proberen om een ticket te bemachtigen voor de halve finales.

08/03/2015

Drie mooie wedstrijden, maar slechts twee overwinningen
Vorige zaterdagmorgen hebben de Kadetten zich goed verdedigt tegen Chênée, maar ze moesten wel de duimen leggen met 0-2, allebei geïncasseerd in de laatste minuten van een helft. verslag fotogalerij
Juist daarna beleefden de U13 bange momenten tegen Ougrée. Twee maal kwamen ze op achterstand maar kwamen terug aan de bovenhand. De wedstrijd had op een gelijkspel kunnen uitdraaien als er niet gescoord werd in het einde van de wedstrijd, zo werd het een 6-5 overwinning. verslag fotogalerij
De U14 hadden minder problemen met hun tegenstander, ze wonnen 0-3 van Saive B op zondag en ze zijn nu klaar om hun eerste plaats terug te nemen van Minerois, die ze volgende week ontvangen. verslag

01/03/2015

Standard is gevaarlijk voor hartpatiënten
Op verplaatsing bij Anderlecht heeft de B-ploeg gedaan zoals de mannen de dag voordien: ze maakten de 0-1 in de 88ste minuut via een goal van Mélanie Mignon. verslag
De C-ploeg deed de spanning nog meer stijgen, het was pas in toegevoegde tijd dat Jodie Alardot de defensieve muur van Bokrijk kon breken. verslag
Op gebied van podiumplaatsen in eerste klasse en derde klasse B verandert er niks, zelfs niet als Tienen hun match tegen Heist speelt volgende week.

28/02/2015

Kampioen 2015
Het is gebeurd, de meisjes van Standard de Liège zijn Belgisch kampioen. Tegen Twente kon Lierse tot de 62ste minuut de 0-0 houden om uiteindelijk toch te verliezen met 0-3. Anderlecht was nog dichter bij een score loos gelijkspel, maar na een uitsluiting in de 93steminuut moesten ze een minuut later nog een doelpunt incasseren. Op zeven speeldagen voor het einde kan Standard niet meer bijgehaald worden door een andere Belgische club.
Felicitaties aan jullie allemaal, meisjes, voor de vijfde opeenvolgende titel.

27/02/2015

Opnieuw uitgesteld
De grote herneming van de U13 in het kampioenschap zal weer niet voor dit weekend zijn, want vandaag besliste het Luikse provinciaal comité om al de wedstrijden van de jeugdploegen uit te stellen. Deze uitstelling heeft dus ook gevolgen voor de Kadetten en de U14, die trouwens de voorbije twee weken wel zonder problemen hebben kunnen spelen.

Wanneer de jongste hernemen, zijn de allergrootsten bye
Dit weekend is er geen wedstrijd voor Standard in de BeNe League, de kans is zeer groot dat de Rouches Ajax tot op drie punten en Twente, dat nog steeds twee inhaalwedstrijden heeft, op acht punten zien terugkomen. Langs de andere kant kunnen de Luikenaars mathematisch zeker zijn van het Belgisch kampioenschap nu vrijdag als Lierse verliest van Twente en Anderlecht niet wint van PSV/FC Eindhoven.
Zaterdagmorgen maken de U13, na een winterstop van drie maanden, hun grote her optreden op het synthetische gras van Ougrée om 10u. De kadetten, die de vorige kleien nederlaag willen wegspoelen, ontvangen Tilff op hetzelfde uur.
In de namiddag om 15u, terwijl de C-ploeg de verplaatsing maakt naar Bokrijk om hun tweede plaats in derde klasse te verdedigen, wacht er ons een heuse Classico met de B-ploeg die de altijd lastige verplaatsing maken naar Anderlecht.
Zondag is het tijd voor de U14 die op bezoek gaan om 11u30 bij Soiron. De U14 zijn in de ranking ingehaald door Minerois B nadat die wonnen van Heusy in een inhaalwedstrijd dinsdag.

25/02/2015

Een overweldigende overwinning voor de Rouches
Tijdens de achttiende speeldag van de BeNe League die gespeeld werd op dinsdagavond hebben alle ploegen die een podiumplaats bezetten fors gewonnen. Maar de overwinning va Standard was wel veruit de allergrootste. De Luikenaars maakten brandhout van OHL met een 0-10 score dankzij driepunters van Vanity Lewerissa en Tessa Wullaert aangevuld met goals van Julie Biesmans, Sara Yüceil, Maud Coutereels en Imke Courtois. Daarenboven komt de vijfde opeenvolgende titel als Belgisch kampioen voor Standard in het vizier dankzij het verlies van Lierse kan die misschien zelfs vrijdag al behaald worden zonder zelf te spelen. verslag fotogalerij

24/02/2015

Vier mooie overwinningen en de BeNe League gaat verder
Dit weekend won Standard bijna al hun wedstrijden.
In de BeNe League versloeg Standard Telstar met 3-0, drie doelpunten van Tessa Wullaert. Ajax won ook zijn wedstrijd en de wedstrijd van Twente werd uitgesteld. Maar het kampioenschap zet zich reeds dinsdag verder met een verplaatsing naar Oud-Heverlee Leuven. verslag
In eerste klasse slaagden de Luikenaars erin om Lierse te verslaan en ze keerden terug met een 1-2 overwinning. De B-ploeg blijft derde op zes punten van Eva’s Tienen en één punt van Zonhoven. verslag fotogalerij
In de derde klasse B had de C-ploeg slechts een helft nodig om afstand te nemen van een onvolledig Sint-Truiden en won met 4-1. De Rouches staan nu alleen tweede op twee punten van Sibret. verslag fotogalerij
De U14 waren heer en meester over Herve en beëindigden de wedstrijd met een monsterscore van 10-0. Zo blijven ze op een punt voorsprong van Minerois die een wedstrijd minder gespeeld hebben. verslag fotogalerij
Voor de Kadetten was het minder goed. Hoewel ze 0-1 voorstonden op Grâce-Hollogne, verloren ze uiteindelijk met 2-1 in een gelijk opgaande wedstrijd. verslag

19/02/2015

Nog een week vooraleer de U13 terugkeren
Vijf wedstrijden staan er geprogrammeerd voor de vrouwenafdeling dit weekend.
Vrijdagavond ontvangt de A-ploeg Telstar, vijfde in het klassement en al op ruime afstand voor de titel, maar de andere 2 titelkandidaten Twente en Ajax spelen op hetzelfde ogenblik tegen lager geklasseerde ploegen. Let er wel op dat zowel de mannen van Standard al de Liège Basket dezelfde avond spelen. De toegangsweg en het vinden van parking zullen moeizaam verlopen.
In eerste klasse gaat Standard, na hun overwinning tegen OHL, op bezoek bij Lierse deze week, ook een club die een BeNe League-ploeg heeft en ook hier staan ze vlak achter de Luikenaars gerangschikt.
In derde klasse heeft de overwinning van Sibret tegen Chastre vorige week ervoor gezorgd dat de podiumplaatsen steviger staan. Standard staat slecht op 2 punten van de eerste plaats en ontvangt zaterdag Sint-Truiden B, waar ze in de heenwedstrijd 0-1 wonnen.
De kadetten mogen hopen op een nieuw plaatsje winst in het klassement als ze met een overwinning terugkomen van hun verplaatsing naar Grâce-Hollogne, dat slechts 1 puntje voorsprong heeft.
Tenslotte ontvangen de U14, momenteel leider in hun reeks, Herve terwijl hun grootste concurrent Minerois B de voorlaatste ontvangt, Soiron.

16/02/2015

Succesvol Standard
Dit weekend won de vrouwenafdeling van Standard Luik al hun wedstrijden.
In een vriendschappelijke wedstrijd tegen het nationale team van Thailand won de A-ploeg met 3-1, Sanne Schoenmakers maakte alle drie de doelpunten. verslag fotogalerij
In eerste klasse was de wedstrijd tegen OHL B stroever, maar de B-ploeg kon toch een 1-0 overwinning uit de brand slepen dankzij een doelpunt van de jonge Zoë Van Eynde. verslag fotogalerij
In derde klasse B maakte Sara Di Matteo de beide doelpunten in de overwinning tegen Biesen waarbij de C-ploeg heel de wedstrijd de bovenhand had. verslag fotogalerij
Ook de kadetten wonnen met twee doelpunten tegen nul, hier nam Marine Nihart de rol van dubbele doelpuntenmaker voor haar rekening op verplaatsing bij Chênée. verslag
De U14 versloegen Saive B met een veel grotere score 8-1. En hier werden de doelpunten verdeelt onder meerdere meisjes. Alessia Cutillas-Carpe scoorde er twee, Loane Di Napoli nam de eerste, Valérie Schuilen de derde en Manon Benavente Lopez de resterende twee. verslag fotogalerij

12/02/2015

Een wedstrijd met een exotisch tintje op de academie
Geen BeNe League voor de A-ploeg dit weekend, maar een vriendschappelijke prestigieuze wedstrijd. Nu zaterdag om 15uur wordt de nationale ploeg van Thailand partij gegeven. We wijzen erop dat het voor iedereen gratis inkom is.
Voor de andere ploegen is er wel competitievoetbal. In eerste klasse ontvangt Standard, na hun overwinning van vorige week op Massenhoven, de tweede ploeg van OHL, voorlaatste in het klassement.
In derde klasse komt Biesen naar de académie Robert-Louis Dreyfus. Een mooie gelegenheid voor Standard om dichter bij het leidersduo te komen want zij vechten een onderling duel uit zaterdag.
Voor de kadetten herneemt de competitie met een verplaatsing naar Chênée, de huidige tweede in de stand.
Verder zijn er nog de U14 die, na hun mooie overwinning op Beaufays, nu Saive ontvangen op zondagmorgen.

09/02/2015

Meteen een over winning voor de jeugd in 2015
Dit weekend was er de eerste match van het jaar voor één van de jeugdploegen en ze wonnen hem.
Op verplaatsing naar Beaufays B behaalde onze U14 een overwinning met de score van 0-2. verslag
bij de groten keerde de eerste klasse- ploeg ook terug met een mooie 0-2 overwinning uit Massenhoven. verslag
En in de derde klasse moesten we tevreden nemen met een 1-1 puntendeling op het veld van FC Halvenweg Zonhoven. verslag