Nieuws

23/02/2018

Afgelastingen
De volgende wedstrijden van dit weekend worden uitgesteld:
Standard A – La Gantoise,
Standard U13 – Verlaine en
Aywaille – Standard U12.

22/02/2018

Opnieuw een moeilijk weekend vaoor Standard
In de Super League ontvangt Standard vrijdag om 19.30 u La Gantoise waartegen zij dit seizoen nog maar één punt op negen konden behalen.
In de 1ste Klasse moet de B-ploeg zaterdag om 15.00 u naar Woluwe. De Brusselaars staan derde maar werden in de heenmatch met 2-1 geklopt.
In de 2de Klasse B, ontvangen de Rouches zaterdag om 16.30 u, Chastre. In de eerste ronde eindigde de ontmoeting op een 1-1 gelijkspel.
De U16 zijn beter gerangschikt dan Trooz, dat zij zaterdag om 14.00 u ontvangen, zelfs al eindigde de heenmatch op een 5-5 gelijkspel.
De U14 speelden eveneens 1-1 gelijk tegen hun eerstvolgende tegenstrever Sprimont, dat zij zondag om 11.15 u ontvangen.
Zaterdagmorgen ontvangen de U13 Verlaine om 10.30 u en de U12 spelen om 9.30 u op verplaatsing tegen Aywaille.

Beker van België U13 en U16
Woensdagavond was de ontmoeting tussen de allerjongsten zeer spannend maar het waren uiteindelijk de U13 die zich kwalificeerden met een 1-2 score tegen de U12. verslag Hun tegenstander voor de kwartfinale wordt Sinaai.
De volgende concurrent voor de U14 is ondertussen ook gekend nl. Vlug Vooruit.

21/02/2018

De U16 schakelen de titelhouder uit
Voor de achtste finale van de Beker van België U16 verplaatste de U16 ploeg van Standard zich dinsdagavond naar de titelhouder Genk Ladies, die zij met 1-3 versloegen en vervoegen zodoende de U14 naar de kwartfinale. verslag
Nu woensdagavond om 19.30 u is het de beurt aan de U12 en de U13 kernen om onderling uit te maken wie Standard zal vertegenwoordigen in de kwartfinale van de Beker van België U13.

19/02/2018

Goede resultaten en Beker U16
Dit weekend hebben de verschillende ploegen van Standard goede wedstrijden gespeeld.
In de Super League heeft de 0-7 overwinning tegen Heist er voor gezorgd dat de Luikenaars de vierde plaats konden terugnemen, maar zij hebben slechts drie punten voorsprong op OHL en er blijven nog twaalf punten te verdienen. verslag
Bij de U16 maakte het 1-1 gelijkspel tegen Faimes dat de ploeg naar de derde plaats op het podium kon stijgen. verslag
De U14 moesten zich met 3-5 gewonnen geven tegen Templiers-Nandrin na een match waarin zij zich nochtans goed verdedigd hebben. verslag
De U13 van hun kant, hebben Racour met 19-0 vermorzeld verslag en de U12 speelden 2-2 gelijk tegen Visé. verslag fotogalerij
En nu dinsdag om 19.00 u is er de Beker van België U16 die begint voor onze U16 met een verplaatsing naar Genk Ladies in de achtste finale.

17/02/2018

Begin van de laatste ronde en terugkeer van de jeugd
In de Super League begint dit weekend de laatste ronde met een verplaatsing nu zaterdag om 15.00 u naar de laatste KSK Heist, voor een Standard dat de vierde plaats maar heeft teruggenomen, omdat het zaterdag niet speelde tegen Genk (deze wedstrijd werd verschoven naar 10 maart om 19.30 u).
In de 1ste Klasse werd de uitgestelde wedstrijd tegen Tienen opnieuw uitgesteld.
Alle wedstrijden van de jeugd worden thuis gespeeld.
De U16 ontvangen zaterdag om 14.00 u Faimes, een serieuze concurrent voor het podium.
De U14 verwelkomen zondag om 11.15 u de tweede uit de rangschikking
Templiers-Nandrin.
De U13 en de U12 daarentegen geven zaterdag om 10.30 u respectievelijk Racour en Visé BMFA partij.

13/02/2018

Afgelastingen, gelijkspel en kwalificatie
Zoals voorzien werden verschillende wedstrijden dit weekend, door de sneeuw, af gelast.
In de Super League, werd ter plaatse door de scheidsrechter beslist de wedstrijd tegen Genk uit te stellen.
In de 1ste Klasse, werd de dag voordien beslist de wedstrijd tegen Wuustwezel af te gelasten.
In de 2de Klasse, met als tegenstander Anderlecht B, tekenden de Luikenaars hun tweede opeenvolgende blanco gelijkspel aan en behouden zodoende hun achtste plaats.
In de Beker van België voor U16 daarentegen, hebben de U14 van Standard, de ploeg van RWDM gedomineerd en wonnen uiteindelijk met 1-3. Hun tegenstrever voor de kwartfinale is, tot nu, nog niet gekend.

09/02/2018

Belangrijke wedstrijden voor de rangschikking
Dit weekend moeten alle Standard ploegen opletten voor hun klassement.
In de Super League moeten de Luikenaars, die terugvielen naar de vijfde plaats, nu vrijdag om 20 u tegen Genk minstens een punt halen, want op hetzelfde ogenblik gaat OHL op verplaatsing naar Anderlecht.
In de 1ste Klasse ontvangen de Rouches zaterdag om 16.30 u hun directe achtervolger Wuustwezel en kunnen dus een beslissende voorsprong nemen.
In de 2de Klasse B, wacht Standard een nieuwe klassieker met een verplaatsing zaterdag om 15.00 u naar Anderlecht. Ook hier, gezien het grote aantal dalers, zijn alle behaalde punten belangrijk.
Bij de jeugd is het risico op uitstel (algemeen of plaatselijk) groot, maar voorlopig zijn de volgende matchen voorzien.
De U16 moeten zaterdag om 13.30 u spelen op Faimes en kunnen misschien de tweede trede op het podium heroveren.
De U14 beginnen zondag om 11.30 u hun parcour in de Beker van België, met een verplaatsing naar RWDM.

06/02/2018

Nipt verlies en gelijke spelen
Verleden vrijdag, in de clásico, heeft Standard zich goed verdedigd tegen de Anderlechtse leider maar kwam in de tiende minuut op achterstand en heeft niet meer kunnen terugkomen ook al hadden zij hiertoe meermaals de gelegenheid. Deze nipte nederlaag komt OHL goed uit, want zij nemen de vierde plaats over door het aantal overwinningen.
In de 1ste Klasse kwam Standard, dat een tijd met 3-1 geleid werd door La Gantoise B, nog terug tot 3-3 en blijft zodoende twaalfde op twee punten van de negende plaats. verslag
In 2de Klasse B, had de ontmoeting tegen Sterrebeek in het voordeel van Standard kunnen uitdraaien, maar het was op een blanco score dat beide ploegen afscheid namen. Hierdoor kan Standard zich op de achtste plaats handhaven. fotogalerij
Bij de jeugd werden alle wedstrijden uitgesteld of afgelast.

02/02/2018

Derde Clásico in de Super League
Nadat zij dinsdag nog met 2-0 door OHL verslagen werden, ontvangt Standard nu vrijdag om 19.30 u een Anderlechtploeg die dit jaar de Super League domineert en reeds 10 punten voorsprong heeft op Genk en La Gantoise.
In 1ste Klasse heeft Standard reeds drie weken niet meer gespeeld en moet nu punten zien te pakken op verplaatsing zaterdag om 15.00 u naar La Gantoise B, dat zelf dicht bij het podium staat.
In de 2de Klasse B is de positie van Standard nog niet comfortabel en ontvangen zij zaterdag om 16.30 u Sterrebeek dat dicht bij de derde plaats staat.
Voor de U16 is de verplaatsing van nu zaterdag om 14.00 u naar Beaufays de gelegenheid om terug op het podium te klimmen in de plaats van deze laatste.
De U14 moeten zondag om 9.45 u naar Sart-Lez-Spa, de rode lantaarn van het kampioenschap.
Wat betreft de allerjongsten, die gaan, in afwachting van de hervatting van de competitie, dit week-end Grâce-Hollogne ontmoeten in een vriendschappelijke wedstrijd.

30/01/2018

Standard in de halve finale
Zaterdag heeft Standard zich zonder al te veel problemen, met een 0-3 score, kunnen kwalificeren op Club Brugge en zal het in de halve finale op 14 april, opnemen tegen OHL. In de andere halve finale staat Genk tegenover La Gantoise, dat Anderlecht uitschakelde.
Maar 't is nu dinsdag om 20 u dat de Super League herneemt met voor de Luikenaars een verplaatsing naar OHL dat juist achter hen staat in de rangschikking.
Bij de jongeren hebben de U16, die een tijd achter stonden, toch de bovenhand gehaald op Marchin en uiteindelijk met 7-2 gewonnen. Desondanks blijven zij op de vierde plaats. fotogalerij
De U14 daarentegen, hebben opnieuw 0-0 gelijk gespeeld tegen FC Seraing en dalen zodoende naar de achtste plaats.

27/01/2018

Terugkeer van de A-ploeg in de Beker
Voor de eerste officiële wedstrijd in het nieuwe jaar komt de A-ploeg zaterdag om 15 u in actie voor de kwartfinale van de Beker van België met een verplaatsing naar Club Brugge, dat uitkomt in 2de Klasse A. Hopelijk kan Standard profiteren van de gunstige trekking die zij genoten.
Vermits dit weekend voorbehouden is aan de Beker, hebben de B en C-ploegen geen wedstrijd op het programma. Voor de jeugd daarentegen gaan de kampioenschappen verder.
De U16 moeten de misstap van verleden week tegen Tilff goed maken en ontvangen zaterdag om 13.30 u Marchin Sport.
De U14 van hun kant, ontvangen zondag om 11.15 u FC Seraing.

23/01/2018

Slechts twee resultaten dit weekend
Zaterdag waren de velden van de academie onbespeelbaar door de sneeuw. De ontmoeting in de 1ste Klasse tegen Tienen werd dan ook uitgesteld.
De Luikse derby in 2de Klasse eindigde op een verpletterende overwinning voor Standard 0-7, waardoor zij naar de achtste plaats stijgen.
Terwijl te Tilff, de U16 niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel waardoor zij terugvallen naar de voet van het podium.
De ontmoeting tegen Mönchengladbach, werd, eveneens ingevolge de sneeuw, vervangen door een klein tornooi, acht tegen acht, in zaal.

20/01/2018

Korte verplaatsingen dit weekend
In 1ste Klasse, op het nippertje met 1-0 verloren tegenover een stevige verdediging van Melsele, komt Standard in een absolute puntennood. Nu zaterdag om 16.30 u, ontvangt het Tienen, de laatst gerangschikte met nul punten. De positie van de Luikenaars is ongemakkelijk maar kan snel verbeteren in geval van een overwinning.
In de 2de Klasse B, hebben de Rouches verleden week, wel de kansen gehad maar het resultaat viel niet mee tegen Mechelen dat uiteindelijk met 1-2 won. fotogalerij Nu zaterdag om 17 u, staat de derby FC Liége – Standard op het programma. Bij de aanvang van het seizoen, eindigde de ontmoeting op een puntendeling en vandaag scheiden slechts drie punten beide clubs. De uitslag van deze wedstrijd is dus heel onvoorspelbaar.
De U16, die hun podiumplaats moeten bevestigen, hervatten het kampioenschap met een week vertraging en een verplaatsing naar Tilff nu zaterdag om 13.30 u.
De U14, na een 1-1 gelijkspel, dat zij tegen Saive nooit hadden mogen toestaan, gaan zondag niet op verplaatsing naar Eupen, wegens een door het provinciaal bestuur afgekondigde afgelasting.
Wie er richting Duitsland gaan, zijn de meisjes van de A-ploeg die nu zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen Mönchengladbach.

12/01/2018

Gelukkig Nieuwjaar 2018 !
De eindejaarfeesten zijn nog niet zo lang achter de rug en toch zijn de trainingen reeds meer dan een week hernomen en ook de kampioenschappen van 1ste en 2de Klasse, U16 en U14 worden dit weekend hernomen.
In de 1ste Klasse begint Standard het jaar met een bezoek, nu zaterdag om 16.30 u, aan hun directe achtervolger Svelta Melsele en dus de mogelijkheid een sprongetjes te maken in de rangschikking.
In de 2de Klasse B, na een sprekende 12-0 overwinning tegen Grâce-Hollogne fotogalerij, een ploeg uit eerste provinciale, ontvangen de Luikenaars zaterdag om 16.30 u Mechelen, die nog steeds aanspraak maken op de derde plaats in de rangschikking.
Voor de eerste speeldag van 2018 zijn de U16 bye en ontvangen in de plaats Grâce-Hollogne voor een vriendschappelijke wedstrijd zaterdag om 10.30 u.
Vorige week hebben de U14 hun karakter kunnen tonen in een oefenwedstrijd tegen U16, waarin zij na een 2-0 achterstand, toch nog eindigden op een 2-2 gelijkspel. Zondag om 11.15 u moeten zij, voor het kampioenschap naar Saive, een directe concurrent.

23/12/2017

Geen Kerstgeschenk voor Standard
Vrijdagavond, tegen La Gantoise, openden de Luiksen de score langs Lola Wajnblum, maar gaven eens te meer te veel geschenken aan hun tegenstreefsters waardoor zij uiteindelijk met 3-1 verslagen werden.
Wat betreft de Beker van België, met de 5-0 overwinning van Genk, zijn al de wedstrijden van de kwartfinale gekend.

22/12/2017

Laatste match van 2017
Terwijl de andere competities reeds in volle winterstop zitten, moet de Super League deze vrijdag nog verlengingen spelen, met voor Standard een laatste verplaatsing naar La Gantoise om 20.30 u. Een half uur vroeger ontvangt Anderlecht, dat reeds zeven punten voorsprong heeft op de Buffalo's, nochtans tweede in de stand, Heist. Genk Ladies, ontvangt OHL pas op 19 januari 2018.

15/12/2017

De winterstop nadert
Met de nieuwe algemene afgelasting van dit weekend, zijn alle jeugdploegen vanaf nu reeds in volle winterstop. Voor de groten, blijven er nog één wedstrijd voor de B en de C-ploegen en twee voor de A-ploeg.
In de Super League, na hun 1-1 gelijkspel tegen Genk, moet Standard nu zaterdag om 15.00 u de drie punten pakken bij de laatst gerangschikte Heist.
In de 1ste Klasse, kunnen de Luikenaars, die drie plaatsen namen dank zij hun 2-0 overwinning tegen Massenhoven, nog klimmen in de rangschikking na hun verplaatsing, nu zaterdag om 16.00 u naar Merkem dat hen met slechts één punt voorafgaat.
In de 2de Klasse B, hebben de Rouches zich verleden week met 3-0 gewonnen moeten geven op en tegen OH Leuven, maar zaterdag om 10.30 u (opgelet voor het uur !) kunnen zij punten terugnemen wanneer zij Tongeren B ontvangen, de voorlaatste in de rangschikking.
In verband met de vriendschappelijke wedstrijden : verleden zaterdag, zijn de U13
1-7 gaan winnen re Wanze Bas-Oha met vijf doelpunten van Luka Maillard en twee van Marie Benoit, terwijl de jongens hun enig doelpunt scoorden bij de 0-4 stand. Zaterdag om 11.30 u gaan de U12 op bezoek bij Wanze Bas-Oha.

08/12/2017

Terugkeer van de Super League en nieuwe afgelastingen
Vermits de meteorologen dit weekend sneeuw voorspellen voor onze provincie, is er een nieuwe afgelasting uitgevaardigd voor de jeugd. Maar geen enkel probleem voor de groten.
De meisjes van de Super League zijn er nu vrijdagavond weer om 19.30 u, op de grasmat van de academie Robert Louis-Dreyfus, om Genk Ladies te ontvangen, de enigen die in staat zijn, zij het voor enkele uren, do kop van het klassement over te nemen van Anderlecht.
In de 1ste Klasse, ne hun gelijkspel tegen Saint-Ghislain, toen leider in de rangschikking, ontvangt Standard zaterdag om 16.30 u Massenhoven dat slechts twee punten voorsprong heeft, ondanks de vier plaatsen verschil in de rangschikking.
In de 2de Klasse B, hebben de Luikernaars zaterdag om 15.00 u, een zware match in het vooruitzicht met de verplaatsing naar OHL B, tweede op twee punten van Genk B waar zij volgende week op bezoek moeten.

04/12/2017

Een weekend van gelijkspelen
In navolging van de heren in de Pro League, behaalden de dames, zaterdag eveneens een gelijkspel.
Tegen Saint-Ghislain, leider in de 1ste Klasse, opende Standard de stand maar de wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel, waardoor beide ploegen één plaats dalen in de rangschikking.
In de 2de Klasse B, met Sibret als tegenstander, waren de Luikenaars wel superieur in de wedstrijd, maar daarom niet in de score die uiteindelijk op 0-0 bleef hangen maar hier geen gevolgen in de rangschikking.
Zaterdag waren eveneens twee vriendschappelijke wedstrijden voorzien voor de U12 en de U13, tegen Grâce-Hollogne.
De U12 behaalden uiteindelijk een schitterende 16-0 overwinning met vijf doelpunten van Lola Vanluyten, twee van Manon Lamarque, Célia La Cola en Emma Lognoul en één van Léa Sohet, Chloé Snaps, Emilie Bernard, Clémence Bartholomé en Lieke Opdekamp.
Voor de U13 was de ontmoeting spannender en eindigde op een 4-3 overwinning dank zij twee doelpunten van Luka Maillard en die van Nadège Francois en van Florine Carlier.

01/12/2017

Eerste sneeuw en eerste uitgestelde wedstrijden
Naast de onderbreking in de Super League en de winterstop die reeds begonnen is voor de U12 en U13, heeft de eerste sneeuwval een algemene afgelasting voor de jeugdreeksen in de provincie Luik tot gevolg. Er blijven dus dit weekend slechts twee wedstrijden over.
Zaterdag om 15.00 u, gaat de B-ploeg naar Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage die, naast Kontich, naar de eerste plaatst dingen in de rangschikking.
En om 16.30 u ontvangt de C-ploeg Sibret dat, zoals Standard, in het midden van het klassement staat in 2de Klasse B.

28/11/2017

3 overwinningen en 3 nederlagen
In de 1ste Klasse heeft de B-ploeg Eendracht Aalst, in de tweede helft, een afstraffing bezorgd door met 4-0 te winnen en tevens drie plaatsen op te schuiven in het klassement.
In de 2de Klasse B ontbrak het de C-ploeg aan meeval in hun match tegen Moldavo en hun scheidsrechter en verloren uiteindelijk met 3-1. verslag
Voor de U16 was Tilff een gemakkelijk hapje want zij wonnen er met 8-0. Zodoende behouden zij hun tweede plaats in de rangschikking.
De ontmoeting tussen de U14 en FC Eupen was een festival van lobs wat resulteerde in een 2-4 nederlaag, waardoor Standard een plaats zakt in het klassement. verslag
Bij de allerjongsten hebben de U13 een schitterende match tegen Wasseiges gespeeld met een 9-4 overwinning tegen Wasseiges. fotogalerij
De U12 moesten zich uiteindelijk met 3-5 gewonnen geven tegen FC Herstal.

24/11/2017

Een academisch weekend
Dit weekend, in tegenstelling tot verleden week, gaan bijna alle wedstrijden door op de Robert Louis-Dreyfus academie.
Door een nieuwe onderbreking van twee weken in de kalender van de Super League heeft de A-ploeg, volgende vrijdag, geen wedstrijd.
Het programma voor zaterdag daarentegen is goed gevuld.
Om 10.30 u ontvangen de U12 Herstal en de U13 Wasseiges.
Om 13.30 u verwelkomen de U16 Tilff die de helft minder punten tellen.
En om 16.30 u ontvangt de B-ploeg, die dringend punten nodig hebben, Eendracht Aalst dat volledig binnen hun bereik valt.
De enige ontmoeting op verplaatsing is voor de C-ploeg, om 19.00 u op en tegen Moldavo.
Zondag tenslotte, ontvangen de U14, die mede door de veelvuldige forfaits van FC Seraing, nu op de zesde plaats staan, Eupen om 11.15 u.

20/11/2017

Nederlaag of overwinning, niets verandert in het klassement
In de Super League haalde de ondervinding van de Anderlechtenaars het van de jeugd van de Luikenaars die zich uiteindelijk met 4-0 moesten gewonnen geven te Tubize en blijven zodoende op de vierde plaats. verslag
De inhaaldag in 1ste en 2de Klasse heeft de stand in de rangschikking niet gewijzigd voor Standard.
Ondanks het 1-0 verlies tegen Wuustwezel blijft de B-ploeg vóór deze laatste gerangschikt, dank zij een iets beter doelpuntensaldo. verslag
De C-ploeg, die geen inhaalwedstrijd had, speelde een vriendschappelijke wedstrijd tegen de A-ploeg uit de 1ste Klasse van Tongeren die de wedstrijd met 3-2 won. Fleur Verstappen maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd en Laura Salden het laatste. Het was tevens de eerste match van Ella Mertens na een revalidatie van een jaar.
De U16 zijn met een 1-4 overwinning teruggekeerd van hun verplaatsing naar Fraiture Sport en behouden hun tweede plaats. verslag
Eveneens winnaars met 2-3 te Herstal, blijven ook U14 tiende in de rangschikking. verslag
De vriendschappelijke ontmoeting van de U13 te Oppagne was gelijk opgaand maar eindigde op een 3-4 overwinning voor Standard dank zij twee goals van Nadège François in de eerste helft en in de tweede van Sharmel Libotte en van Léna Reniers.
Tenslotte, tegen Entente Blegnytoise, verloren de U12 met 4-1. verslag

16/11/2017

Iedereen op varplaatsing
Dit weekend speelt geen enkele ploeg thuis.
In de Super League wacht Standard een match onder hoogspanning met de verplaatsing, vrijdag om 20.00 u, naar Anderlecht dat zich momenteel de eerste plaats heeft toegeëigend, met de beste aanval en de beste verdediging.
Zaterdag begint de dag met de verplaatsing van de U16 om 9.30 u naar de laatst gerangschikte Fraiture Sport.
Om 10.30 u staat er een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tongeren A op het programma van de C-ploeg.
Om 12.15 u ontmoeten de U12 Entente Blegnytoise.
En om 14.30 u speelt de B-ploeg zijn uitgestelde wedstrijd van de vierde speeldag te Wuustwezel, de voorlaatste met, in geval van een overwinning, een zevende plaats in het vooruitzicht.
Zondag moeten de U14 om 11.15 u op verplaatsing naar Herstal, die reeds acht van hun tien matchen verloren. De U14 verloren uiteindelijk hun match tegen Sart Tilman met forfait, ingevolge een laattijdige datumwijziging die niet door de voetbalbond aanvaard werd.
En om 12.30 u is er, wegens het algemeen forfait van Amay, voor de U13 een vriendschappelijke wedstrijd voorzien tegen Oppagne.
Ter herinnering, de adressen en uurroosters van alle ontmoetingen vindt u terug in onze Google Agenda.

14/11/2017

Geen grote overwinning dit weekend
Zoals voorspeld waren de kampioenschapswedstrijden dit weekend nogal aan de ruwe kant.
In de Super League, ondanks hun overwicht, was het met slechts een 1-0 score dat Standard OHL kon verslaan. verslag
In de 1ste Klasse, was het uiteindelijk Moldavo dat met 3-1 kon winnen en zodoende Standard voorbij steekt in het klassement. verslag
In de 2de Klasse B waren vijf minuten niet bij de les zijn, voldoende om Genk B toe te laten hun onoverwinnelijkheid te behouden door met 0-3 te winnen. verslag
De U16 hebben Cointe meer gedomineerd dan de uiteindelijke 4-1 doet vermoeden en klimmen zodoende naar de derde plaats in de rangschikking. verslag
Bij de jongeren moesten de U13 op Oreye hun eerste puntendeling van het seizoen toestaan met een 3-3 gelijkspel. verslag
En de U12 knopen terug aan met de overwinning door hun 2-4 overwinning te Oupeye. verslag
De U14 hadden zaterdag een vriendschappelijke ontmoeting met hun leeftijdsgenoten van Metz en hebben deze wedstrijd gewonnen met de hoogste score van het weekend nl. 9-0 dank zij drie doelpunten van Marine Rosala en de andere van Zoé Dejardin, Fleur Lesuisse, Léa Detail, Léa Fregesse, Océane (La Calamine) en een own-goal.

10/11/2017

Moeilijk te behalen maar noodzakelijke punten
Dit weekend zal het voor Standard moeilijk zijn om punten te rapen bij hun tegenstrevers, maar kan ze zeker gebruiken.
In de Super League ontvangen de Luikenaars nu vrijdagavond om 19.30 u OHL dat slechts twee punten achterstand heeft in de rangschikking.
Zaterdag om 10.30 u moeten de U12, die woensdag nog met 0-2 verloren van CS Sart Tilman verslag, naar Oupeye en om 12.15 u gaan de U13 naar Oreye.
Om 13.30 u verwelkomen de U16 DC Cointe B en krijgen misschien uitzicht op het podium.
Om 16.30 u in 2de Klasse B ontvangt Standard de nog steeds ongeslagen leider, Genk Ladies B.
En om 19.00 u in de 1ste Klasse gaan de Rouches op verplaatsing naar Moldavo die hen op nauwelijks één puntje op de hielen zitten.
Zondag om 11.15 op CS Sart Tilman, zullen de U14 het ook niet onder de markt hebben tegen de ploeg die momenteel vierde staat in de rangschikking.

06/11/2017

Standard doet een “sur place”
Hoewel niet alle matchen geëindigd zijn op een overwinning, behoudt het merendeel van onze ploegen hun plaats in de rangschikking.
De A-ploeg blijft, ondanks de 0-2 nederlaag tegen La Gantoise, op de vierde plaats staan maar raken wel iets meer verwijderd van het podium. verslag
In de 1ste Klasse, leidt de 1-2 overwinning te Zulte Waregem niet tot plaatswinst voor de Rouches, maar zij blijven wel op slechts zes punten van de eerste. verslag
In de 2de Klasse B, heeft Standard achter de score moeten aanhollen om uiteindelijk een 2-2 puntendeling in de wacht te slepen tegen Eendracht Louwel. Desondanks kon dit behaalde punt niet verhinderen dat de ploeg twee plaatsen zakt in de rangschikking. verslag
De U16, van hun kant, hebben dank zij hun inzet, met 3-5 gewonnen op Flémalle, terwijl zij aan de rust met 3-1 in het krijt stonden. Het is door het doelpuntenverschil dat zij naast het podium blijven, juist achter Beaufays. verslag
De U13 daarentegen, hebben hun ontmoeting tegen Horion volledig gedomineerd met een uiteindelijke score van 13-2. verslag
De match van de U12 werd verplaatst naar nu woensdag 8 november om 19.30 u.
In Aachen tenslotte, speelden de U14 1-1 gelijk tegen Essen, dank zij een goal van Mai-Li Hagelstijn en eveneens 1-1 tegen Alemannia Aachen met doelpunt van Loredana Humartus.

02/11/2017

Na de Beker, het kampioenschap
Woensdagavond heeft de A ploeg van Standard zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Beker van België door Zulte Waregem met 3-0 uit te schakelen na een zwaar bevochten wedstrijd. De Luikenaars moeten dus naar Club Brugge op 27 januari voor de volgende ronde in de Beker. verslag
En vrijdag om 19.30 u hernemen de wedstrijden in de Super League met voor Standard de komst van La Gantoise, derde op drie punten van de Rouches.
Alle andere wedstrijden hebben zaterdag plaats.
Om 10.30 u spelen de jongsten opnieuw thuis tegen Sart Tilmant voor de U12 en tegen Horion voor de U13.
Om 13.30 u gaan de U16 naar Flémalle die momenteel twee plaatsen en twee punten voorsprong tellen op de Luikenaars.
Om 15.00 u moet de B ploeg naar Zulte Waregem, dezelfde ploeg die in de Beker uitgeschakeld werd en momenteel vier punten voorsprong heeft op Standard in
1ste Klasse.
Om 16.30 u ontvangt de C ploeg Eendracht Lowel, een rechtstreekse concurrent van de Rouches, vermits zij hen met 1 punt voorafgaan in het klassement van de 2de Klasse B.
Tenslotte, in een vriendschappelijk tornooi in Aachen, zullen de U14 Essen ontmoeten om 14.45 u en Alemannia Aachen om 15.30 u.

31/10/2017

Beker en kampioenschap in minder dan 72 uur
Na twee weken zonder match, hebben de ploegen uit de Super League, begin november, twee ontmoetingen op het programma.
Woensdag om 15.00 u is het de achtste finale van de Beker van België en treden ook de zes clubs uit de Super League in het strijdperk samen met de acht ploegen die de vorige ronden overleefden. Anderlecht en Club Brugge zijn de twee clubs die geen tegenstrever toegewezen kregen bij de loting en hebben directe toegang tot de kwartfinale. Standard neemt het op tegen de overwinnaar van hun B ploeg, Zulte Waregem A. Ironie van het lot, de enige twee B ploegen die nog in de running zijn, vallen elk op hun eigen A ploeg.
En vrijdag om 19.30 u ontvangen de Luiksen La Gantoise voor een match met de derde plaats in de rangschikking van de Super League als inzet. Ter herinnering, voor het kampioenschap is de inkom gratis voor Standard geabonneerden en voor de min 16 jarigen. Voor de anderen bedraagt de inkom 5 €.

De U16 op drie punten van het podium
Tegen en eerder zwakke ploeg van Harzé, schepten de U16, maandagavond, genoegen in de onverbiddelijke 13-1 overwinning. Teruggekomen op gelijke hoogte van Faimes, staan zij momenteel op slechts drie punten van de tweede plaats. verslag

30/10/2017

Standard wint plaatsen
Terwijl de U16, die hun uitgestelde match tegen de voorlaatste Harzé nu maandagavond om 19 u spelen en zo kunnen terugkomen op Faimes, hebben de andere damesploegen van de Rouches reeds punten gehaald en plaatsen opgeschoven dit weekend.
In de 1ste Klasse heeft Standard slechts één punt kunnen halen tegen Tongeren na een spannende match die eindigde op een scoreloze 0-0, maar klimt desondanks toch twee plaatseen in de rangschikking. verslag
In de 2de Klasse B hebben de Luikenaars de tegenstander Esperanza Pelt op een hoopje gespeeld en komen op de zesde plaats dank zij hun 0-6 overwinning. verslag
De U14 hebben hun match met 3-0 gewonnen tegen Entente Pepine en stijgen zo tijdelijk drie plaatsen. verslag
Inderdaad, want de andere matchen van de reeks worden pas volgende week gespeeld.
En bij de allerjongsten hebben de U13 een nieuwe overtuigende 9-1 zege behaald tegen Geer. verslag
De U12 daarentegen zijn in de tweede periode gekraakt en verloren met 1-6 tegen een sterke ploeg van Liège. verslag

27/10/2017

Bijna allemaal thuiswedstrijden
Dit weekend gaat enkel de C-ploeg op verplaatsing, zaterdag om 14.00 u bij Esperanza Pelt, voorlaatste in de rangschikking. Een goede gelegenheid om nog een paar plaatsen te stijgen.
Voor alle anderen, worden de matchen gespeeld op de académie.
De B-ploeg ontvangt zaterdag om 16.30 u Tongeren B en moet punten pakken om uit de gevarenzone te geraken.
Zaterdag om 10.30 u ontvangen de jongsten, voor de derde week op rij FC Liège voor de U12 en Geer voor de U13.
Zondag tenslotte, om 11.15 u spelen de U14 tegen Entente Pepine, dat met één voor hen staat.

24/10/2017

Op drie punten van de vijfde plaats
Alhoewel de resultaten van het weekend en de rangschikkingen sterk verschillen, is dit waar voor de ploegen B, C en U16.
In de 1ste Klasse zijn de verschillen miniem en alhoewel de 4-1 nederlaag tegen Kontich Standard een paar plaatsen kostte, blijft de vijfde plaats dichtbij. verslag
In de 2de Klasse B, hebben de Luikenaars zaterdag nog drie punten gepakt door met 2-1 te winnen van Veltem en stijgen weer wat in het klassement. verslag fotogalerij
Hetzelfde geldt voor de U16 die met een 2-6 overwinning terugkeerden van hun verplaatsing naar Fraiture FC. verslag
Met 4-1 verlies te Waremme hebben de U14 hun plaats in de rangschikking behouden maar komen nu wel op zes punten van de vijfde plaats. verslag
Geen rangschikking voor de allerjongsten maar wel een nieuwe 6-4 overwinning voor de U13 tegen Grâce-Hollogne verslag fotogalerij en een nipte 0-1 nederlaag voor de U12 tegen Jupille. verslag fotogalerij

20/10/2017

Standard kan plaatsen winnen
Terwijl er door de kwalificatiematchen voor de Wereldbeker 2019 van de Red Flames een nieuwe pauze van twee weken wordt voorzien in de Super League, gaat het kampioenschap voor de anderen gewoon verder.
In de 1ste Klasse, na hun goed resultaat tegen Woluwe, kan Standard op jacht naar nog wat punten bij hun verplaatsing naar Kontich nu zaterdag om 15.00 u.
In de 2de Klasse B, hebben de Luiksen een welkom punt behaald tegen Chastre maar moeten nu zaterdag, thuis tegen Veltem om 16.30 u, hun goede vorm bevestigen en zo hopen de onderste regionen in de rangschikking te verlaten.
Verleden week hebben de U16 de drie punten kunnen meepikken bij de leider. Nu zaterdag om 9.30 u te Poulseur FC, moeten zij hetzelfde doen om ten minste voorbij hun tegenstrever van de dag te komen.
Na verlies tegen de twee koplopers van de reeks, moeten de U14 zaterdag om 11.15 u naar Waremme, dat slechts één punt voorsprong heeft op de Luiksen.
De allerjongsten spelen zaterdag opnieuw thuis om 10.30 u : de U13 ontvangen Grâce-Hollogne en de U12 Jupille.

18/10/2017

Standard krijgt terug kleur
In de Super League heeft Standard 5-2 gewonnen tegen Heist maar kon niet echt overtuigen. verslag fotogalerij
In de 1ste Klasse, moesten de Luikenaars een tijd achtervolgen om uiteindelijk door te zetten en met 2-1 te winnen van Woluwe.
In de 2de Klasse B keerde Standard met een 1-1 puntendeling terug van hun verplaatsing naar Chastre. verslag
De mooiste terugkeer was voor de U16, die 0-2 achterkwamen tegen Ougrée, eerste gerangschikt, om uiteindelijk met 3-2 te winnen.@4U16@
Tegen Blegny, eveneens eerste in hun reeks, moesten de U14 zich met 0-2 gewonnen geven. verslag
De U13 hebben tegen RFC Luik hun eerste en tevens zwaarste nederlaag van het seizoen geleden nl. 11-1. verslag
De U12, in de minderheid gedurende de tweede periode, werden met 3-0 verslagen op Sprimont.

13/10/2017

Begin van de tweede ronde in de Super League
Tijdens de eerste ronde was Standard de enige ploeg die punten pakte op Anderlecht, maar zij verloren er ook zes met nipte verliezen met 0-1 en staan momenteel vierde. Door het omkeren van de wedstrijdvolgorde, ontvangen de Luikenaars, bij het begin van de tweede ronde, nu vrijdag om 19.30 u opnieuw KSK Heist, dat laatste staat met reeds 30 doelpunten tegen. Leider Anderlecht daartegen moet op verplaatsing naar Genk, de tweede gerangschikte.
In de 1ste Klasse, is de situatie voor Standard niet beter, vooral met de komst naar de academie om 16.30 u van Woluwe, tweede in de stand en een moeilijk te betwisten tegenstrever.
Dit geldt evenzeer voor de 2de Klasse B, waar de Rouches zaterdag om 17.00 u naar Chastre moeten, dat drie punten voorsprong telt.
Voor de U16 zal de komst van Ongrée zaterdag om 14.00 u, zeker en vast moeilijk worden, want die hebben tot nog toe een foutloos parcours afgelegd, met een gemiddelde van zes doelpunten per wedstrijd.
Voor de twee andere wedstrijden van zaterdag moeten de U13 naar FC Liège om 9.30 u en de U12 naar Sprimont om 11.00 u.
Tenslotte, nadat zij verleden woensdagavond met 4-0 verloren van FC Seraing verslag, ontvangen de U14 zondag om 11.15 u de leider uit hun reeks, Entente Blegnytoise.

09/10/2017

Triestig week-end voor Standard.
Met zes nederlagen, waarvan drie met de kleinste score, was het geen feest voor de Rouches dit week-end.
In de Super League is de verplaatsing naar Genk uitgedraaid op een 1-0 nederlaag, ondanks het feit dat de meeste kansen voor de Luikenaars waren. verslag
In de Beker van België heeft de B-ploeg zich laten uitschakelen door Zulte Waregem A eveneens met een 0-1.
Daarnaast ontmoetten de C-ploeg van Standard en de B-ploeg van Zulte Waregem elkaar in een vriendschappelijke wedstrijd, die eindigde op een 3-4 score nadat Standard een tijdje met 2-0 leidde dank zij doelpunten van Jodie Alardot en Charlotte Catinus en een own goal in het voordeel van de Rouches.
In La Calamine werden de U14 eveneens met 1-0 geklopt. verslag Zij spelen hun uitgestelde match op en tegen RFC Seraing, derde gerangschikt, nu woensdagavond om 19.15 u.
Te Seraing Athlétique, hebben de U16, zoals de anderen, verloren met een 3-0 score. verslag
Tegen de buren van Ougrée, leidden de U12 twee maal, maar moesten zich uiteindelijk toch met 2-4 gewonnen geven. verslag
De U13 tenslotte, zijn de enigen die wonnen en dan nog met een hoge 9-0 score en zetten zodoende hun parcours zonder fouten verder ! verslag

06/10/2017

Einde van de eerste ronde
Dit weekend is het reeds het einde van de eerste ronde in de Super League die, zoals verleden jaar, vier rondes telt. In dit kader is de laatste tegenstander van Standard, KRC Genk Ladies waar zij vrijdag om 20.00 u naartoe moeten met, in geval van een overwinning, een tweede plaats in het vooruitzicht.
Zaterdag om 16.00 u, is het de vijfde ronde van de Beker van België die de B-ploeg wacht met de komst van Zulte Waregem A, momenteel tweede in de 1ste Klasse.
Reeds uitgeschakeld voor de Beker, ontvangt de C-ploeg, op hetzelfde uur, Zulte Waregem B voor een vriendschappelijke wedstrijd.
's Morgens om 10.30 u, ontvangen de jongeren Ougrée voor de U12 en Jehay voor de U13.
En om 14.00 u, moeten de U16 op bezoek bij Seraing Athlétique, die hetzelfde aantal punten hebben als de Luikenaars maar met twee matchen meer gespeeld.
Zondag moeten de U14 vroeg opstaan om te trachten, tegen La Calamine om 9.45 u, terug met de overwinning aan te knopen.

03/10/2017

Standard dit weekend niet verloren
Dit weekend begon sterk met een 2-2 puntendeling vrijdagavond bij de clásico Standard – Anderlecht waarbij de Rouches 2-0 leidden bij de rust, maar moesten, tijdens de tweede helft, nog twee doelpunten slikken op corner. verslag fotogalerij
Zaterdag, in 2de Klasse B hadden wij dezelfde affiche, maar hier was het Standard dat met 6-3 zijn duel tegen Anderlecht won.
Vroeger op de dag hebben de jongsten ook hun wedstrijd gewonnen met een score van 6-2 voor de U13 tegen Faimes verslag en met 2-3 voor de U12 tegen Fléron. verslag
Zondag eindigde de ontmoeting U14 – Minerois op een logisch 1-1 gelijkspel.@2017-10-01u14@
De match van de U16 tegen Harzé werd uitgesteld naar woensdag 18 oktober om 19 u.

27/09/2017

Een clásico op Sclessin
Dit weekend zijn er niet minder dan drie ontmoetingen tussen Standard en Anderlecht. De heren begeven zich zondag natuurlijk naar de Mauven, maar eerst zijn het de dames die vrijdag om 19.30 u de A-ploeg van Anderlecht ontvangen in de Super League en zaterdag om 16.30 u is het de B-ploeg die Anderlecht mag ontvangen in de 2de Klasse B.
Opgelet echter : bij speciale ontmoetingen past een uitzonderlijke plaats. De Super League match van nu vrijdag zal gespeeld worden op Sclessin in het Stadion Maurice Dufrasne. De supporters kunnen parkeren op de parking E in de rue de la Centrale tegenover de hoofdingang en de inkom blijft gratis voor de abonnees van Standard Luik.
De andere matchen van het weekend staan volgende ploegen tegenover elkaar :
Fléron tegen de U12 zaterdag om 9.30 u.
de U13 te Faimes op zaterdag om 10.30 u.
de U16 te Harzé op zaterdag om 14.00 u.
de U14 te Minerois op zondag om 11.15 u.
De match van de B-ploeg te Wuustwezel werd verzet naar 18 november.

Alle wedstrijden met kleine verschillen
Dit weekend eindigden alle wedstrijden met heel kleine verschillen, nl. één of geen doelpunt verschil. In de Super League is Standard er niet in geslaagd de verdediging van Oud-Heverlee Leuven te doorbreken en moest zich uiteindelijk met een 1-0 score gewonnen geven.
De U16 hebben zich heel goed geweerd te Trooz maar na meerdere kanswisselingen was het met een 5-5 gelijkspel dat beide ploegen afscheid namen. verslag
De U12 hebben eveneens een bewogen match gekend, die uiteindelijk eindigde op een 3-3 puntendeling. verslag
De U14 keerden eveneens met een 1-1 gelijkspel terug van hun verplaatsing naar Sprimont.
Enkel de U13 zijn met een 3-4 overwinning terug gekeerd van de stevige ploeg van Verlaine. verslag

21/09/2017

Allen op verplaatsing, behalve de allerjongsten
Na de recordoverwinning 12-0 van de Red Flames tegen Moldavië, hervat de Super League dit weekend met een verplaatsing vrijdagavond om 19.30 u naar Oud-Heverlee Leuven, dat nog steeds puntenloos is maar ook weinig doelpunten tegen krijgt.
Voor zaterdag staan er drie matchen op het programma.
Om 10.30 u ontvangen de U12 Aywaille.
Om 12.30 u moeten de U13 naar RCS Verlaine.
En om 14.00 u moeten de U16 naar Trooz, een verplaatsing die nog nooit makkelijk is geweest.
Zondag om 9.45 moeten de U14, die goed begonnen zijn bij de provincialen, op verplaatsing naar Sprimont Comblain Sport dat juist achter hen staat in het klassement.
De B en C ploegen hebben rust dit weekend.

20/09/2017

3-1, de score van het weekend
De drie matchen van het weekend eindigden op dezelfde score, 3-1. Maar spijtig genoeg was dit slechts in het voordeel van Standard voor de U14 tegen Saive.
In de 1ste Klasse tegen La Gantoise B, zijn het de Buffalo's die de drie doelpunten aantekenden.
En in Sterrebeek, in de 2de Klasse, is het eveneens de tegenstrever die de 3-1 overwinning in de wacht sleepte.
De U13 daarentegen hebben hun vriendschappelijke wedstrijd tegen Waver gewonnen met 0-2, met doelpunten van Luka Maillard (29′) en Lola Vanluyten (36′).

16/09/2017

Een licht programma dit weekend
Met slechts drie kampioenschapswedstrijden en één vriendschappelijke wedstrijd is de agenda dit weekend minder druk.
Wegens de wedstrijd België – Moldavië van volgende dinsdag is de Super League uitgesteld.
In 1ste Klasse ontvangt de B-ploeg, zaterdag om 16.30 u, zijn gelijke in de stand, La Gantoise.
In de 2de Klasse moet Standard, dat nog maar één punt en één doelpunt gescoord heeft, zaterdag om 17.00 u naar Sterrebeek dat 6 punten heeft met 14 gescoorde doelpunten.
De U14 ontvangen eveneens voor het kampioenschap, SC Saive om 11.15 u.
De U13 tenslotte, spelen een vriendschappelijke wedstrijd te Wavre op zaterdag om 17.30 u.

12/09/2017

Geen enkele nederlaag dit weekend!
In de Super League kende de ontmoeting op La Gantoise, een wisselend verloop. Gent opende als eerste de score. Daarna nam Standard de overhand en de partij eindigde uiteindelijk met de gelijkmaker van Gent, 2-2. Anderlecht, winnaar met 0-12 op Heist, neemt dus de leiding in het klassement met 6 punten voor Standard, gevolgd door Gent, die beide 4 punten hebben. verslag
In de Beker van België, is het met een 3-0 overwinning op Sterrebeek dat de B-ploeg zich voor de volgende ronde kwalificeert, waarin zij Zulte Waregem A zullen ontvangen. verslag
Te Marchin hebben de U16 de match in handen kunnen nemen en keerden met een 1-2 overwinning terug. verslag
De U13 deden hetzelfde te Stockay-Warfusée met een hogere eindscore, 1-11. verslag
De U12 hebben ook hun match gewonnen te Saive met een mooie 0-6 score. verslag

08/09/2017

Kampioenschap op verplaatsing en Bekermatch thuis.
Voor de eerste verplaatsing in de Super League moet Standard vrijdag om 20.00 u naar één van de sterkste tegenstanders van verleden seizoen, AA Gent dat, zoals de Rouches en de Mauven 3 punten heeft.
Voor de andere seniorafdelingen wordt het kampioenschap opgeschort ten voordele van de Beker van België, waar de B-ploeg zaterdag om 16.00 u, de eerstvolgende tegenstander van de C-ploeg in het kampioenschap ontvangt … Sterrebeek.
Ook voor de jeugd zijn het, nu zaterdag, de eerste verplaatsingen van dit seizoen.
De U16 begeven zich naar Marchin om 14.00 u.
De U13 gaan naar Stockay-Warfusée om 10.30 u.
En de U12 ontmoeten SC Saive om 12.30 u.

05/09/2017

Standard neemt de kop
Voor haar eerste ontmoeting in de Super League, heeft Standard verleden vrijdagavond een eerste overtuigende en gemakkelijke 6-0 overwinning behaald tegen KSK Heist. verslag
In de 1ste Klasse, heeft de B-ploeg de drie punten behaald door Eva's Tienen te kloppen met 0-4. verslag
In de 2de Klasse B is de Luikse derby Standard – Liège geëindigd op en logisch 1-1 gelijkspel. verslag
De Kadetten zijn slecht aan hun seizoen begonnen met een 0-3 nederlaag tegen Beaufays. verslag
De U14 hebben Sart-Lez-Spa letterlijk verbrijzeld met een 10-1 score. verslag
De U13 hebben 3-0 gewonnen tegen Wanze/Bas-Oha. verslag
De U12 hebben een grotere overwinning behaald tegen Stade Waremmien, 9-0. verslag

01/09/2017

Terug naar de competitie
De voorbereidingswedstrijden en de Champions League zijn achter de rug en nu zijn het de kampioenschappen die voor iedereen starten.
Dinsdag uitgeschakeld voor de UEFA Women's Champions League door de 3-0 nederlaag tegen Ajax, toen zij gedurende 80 minuten met 10 tegen 11 kwamen te staan verslag, ontvangt Standard vrijdag om 19.30 u, voor de eerste speeldag in de Super League, KSK Heist.
In de 1ste Klasse, is het reeds de tweede speeldag voor de B-ploeg die op verplaatsing moet naar DVC Eva's Tienen, zaterdag om 15.00 u.
In de 2de Klasse, speelt de C-ploeg van Standard haar eerste thuismatch tegen RFC Liège. Een eerste derby die de academie zal bezielen nu zaterdag om 16.30 u.
Voor de jeugd begint het kampioenschap eveneens dit weekend.
Voor de Kadetten staat de eerste thuismatch, tegen Beaufays B, op het programma om 14.00 u.
De jongsten, U13 en U12 ontvangen om 10.30 u respectievelijk Wanze/Bas-Oha en Stade Waremme.
En zondag om 11.15 ontvangen de U14 voor hun eerste match op provinciaal niveau Sart-Lez-Spa.

28/08/2017

De kwalificatie voor de Champions League wordt deze namiddag gespeeld
Na de mooie en ruime overwinning van vrijdag, met 8-0 tegen Rīgas FS, heeft Standard de koppositie ingenomen voor Ajax dat met 1-2 won van Pärnu JK verslag fotogalerij. De wedstrijd van deze namiddag om 17 u, waarin Standard het opneemt tegen Ajax Amsterdam, zal dus beslissend zijn. Een overwinning of gelijkspel staan borg voor deelname aan de 16de finale. In geval van verlies, moeten de Luikenaars tot één van de twee beste tweedes behoren van de tien groepen.

27/08/2017

Een matig weekend
Verleden vrijdag, in de UEFA Women's Champions League, is alles goed verlopen voor Standard met een 8-0 overwinning tegen Rīgas, waardoor het op de eerste plaats van de groep komt. verslag fotogalerij
Zaterdag in de competitie waren de uitslagen minder goed. In 1ste Klasse, leidde de B-ploeg 2-0 bij de rust, maar zij werden bijgehaald en verloren uiteindelijk met 2-3 van Svelta Melsele verslag. In 2de Klasse B, keek de C-ploeg bij de rust reeds tegen een 4-0 achterstand op maar ze verdedigden zich beter in de tweede helft maar moesten zich uiteindelijk met 6-0 gewonnen geven. verslag
Zondag tegen Alemania Aachen, wandelden de U13 naar een 0-16 overwinning tegen de kleine Duitse spruiten (doelpunten van Luka Maillard × 4, Nadège François × 4, Florine Carlier × 2, Sharmel Limbotte × 2, Lena Renier, Eva Degotte, Marie Tachelet en Sarah Mejdoubi). Voor de U14 daarentegen, verliep de ontmoeting evenwichtiger en eindigde op een 0-2 overwinning dank zij doelpunten van Léa Detail en van Marine Rosala.

25/08/2017

Champions League en kampioenschap
Nu vrijdag om 11 u (Belgische tijd) speelt Standard zijn tweede match van de UEFA Women's Champions League tegen het klein duimpje van de groep, Rīgas FS.
Zaterdag is het dan de beurt aan de 1ste en 2de Klasse die de kompetitie beginnen met voor de B-ploeg een thuismatch tegen KVK Svelta Melsele om 16.30 u en voor de C-ploeg op verplaatsing naar Yellow-Red KV Mechelen om 16.45 u.
Zondag zijn het de laatste voorbereidingsmatchen die onze jeugd wachten op Alemania Aachen om 13 u voor de U13 en om 15 u voor de U14.

23/08/2017

Eerste overwinning in de Champions League
Standard heeft dinsdagavond met 2-0 gewonnen van en te Pärnu dank zij doelpunten van Karlijn Knapen (56') en Noémie Gelders (69') verslag fotogalerij en neemt voorlopig de tweede plaatst in het klassement in met evenveel punten als Ajax Amsterdam, dat met 6-0 won van Rīgas.
De volgende ontmoeting heeft volgende vrijdag plaats met Rīgas als tegenstander voor Standard om 11 u (Belgische tijd) en Pärnu tegen Ajax om 17 u.

22/08/2017

Standard – Pärnu
Vandaag om 19 u begint het kwalificatietornooi voor de 16de finale van de UEFA Women's Champions League voor onze A-ploeg, die het voor haar eerste match moet opnemen tegen de gastploeg Pärnu JK. fotogalerij

De Beker is al gedaan voor C-ploeg
Verleden zaterdag moest de C-ploeg van Standard op verplaatsing naar St-Ghislain voor hun eerste wedstrijd van de Beker van België. Maar terwijl de Luikse kansen zeer talrijk waren gedurende de ganse wedstrijd, is het uiteindelijk Union St-Ghislain Tertre-Hautrage B dat zich kwalificeert met een 1-0 score die er kwam op een vrijschop in de 80ste minuut verslag. In de volgende ronde, die op 9 september plaats vindt, zal Standard nog steeds vertegenwoordigd zijn, ditmaal door de B-ploeg die Sterrebeek ontvangt.
En dan waren er de verschillende vriendschappelijke wedstrijden van het weekend.
In Grâce-Hollogne moesten de U14 zich met 4-0 gewonnen geven, terwijl de U12, op zeker ogenblik met een 3-1 achterstand, uiteindelijk met 4-9 wonnen met doelpunten van Léa Sohet (2x), Clémence Bartholomé, Lucie Lardinois, Emma Lognoul, Célia La Cola (2x), Lola Vanluyten en Chadia Aich.
Thuis wonnen de Kadetten met 2-0 tegen Chastre B (doelpunten van Charlot Vrancken en Julie Noé). De B-ploeg heeft, ondanks goed verweer, met 0-1 verloren van de eerste ploeg van Alemania Aachen. De U13 hebben hun match tegen Huvo Jeuk met 6-4 gewonnen met doelpunten van Sharmel Limbotte, Nadège François (2x) en Luka Maillard (3x).

18/08/2017

Een Belgische Beker en veel vriendenmatchen
Dit weekend is er voor elk wat wils, behalve voor de A-ploeg die de valiezen gereedmaakt voor Estland.
De enige officiële ontmoeting, deze van de derde ronde voor de Beker van België, is voor de C-ploeg die op verplaatsing moet naar Union St-Ghislain Tertre-Hautrage zaterdag om 16 u.
Voor alle andere ploegen zijn er vriendschappelijke wedstrijden geprogrammeerd: zaterdag thuis tegen Alemania Aachen om 17 u voor B-ploeg en om 18 u voor de Kadetten. Eveneens zaterdag maar op verplaatsing naar Grâce-Hollogne om 11 u voor de U12 en om 13 u voor de U14. Zondag tenslotte spelen de U13 om 10.30 u op de academie tegen Huvo Jeuk.

17/08/2017

Een laatste overwinning voor Estland
Met een 3-1 achterstand na een half uur tegen Achilles'29, kon Standard voor het uur terugkeren om uiteindelijk met 3-6 te eindigen bij het einde van de wedstrijd verslag fotogalerij. De voorbereiding eindigde dus goed voor de A-ploeg die zich nu vooral moet concentreren op de kwalificatie voor de UEFA Women's Champions League die volgende dinsdag begint.
Woensdagavond, daarentegen heeft een gemengde B + C ploeg (met twee kadetten) 0-2 verloren van de A-ploeg van Tongeren, die meerdere Super League speelsters overgenomen heeft van Eva's Tienen. verslag fotogalerij

15/08/2017

Overwinningen van Standard en einde van de voorbereiding
Dit weekend heeft Standard alles gewonnen.
Tegen s'Herenhelderen hebben de U12 zonder pardon, met 1-14 gewonnen (goals van Kimberly Scohier × 8, Chloé Snaps × 4, Emma Lognoul en Lola Vanluyten), terwijl de
U13 een normalere 2-7 overwinning behaalden tegen dezelfde club (goals van Nadège Francois × 3, Florinne Carlier × 2, Marie Benoit en Luka Maillard).
Tegenover de B-ploeg van Tongeren DV behaalde onze C-ploeg een 0-2 overwinning dank zij een own goal van Tongeren en een doelpunt van Pauline Taquet.
De A-ploeg tenslotte, op verplaatsing naar Virton voor een ontmoeting met Stade de Reims, die met 2-1 gewonnen werd, met doelpunten van Lisa Petry en Gwyneth Vanaenrode verslag. De voorbereiding, die nu dinsdag om 16 u eindigt op het veld van Achilles'29 (Nederland), verloopt dus goed.
Korter bij ons, ontvangt de B-ploeg nu woensdag om 19.30 u, de A-ploeg van Tongeren voor een nieuwe vriendschappelijke ontmoeting.

11/08/2017

Tongeren voor de jongeren, Virton voor de groten
Vermits de U11 gegroeid zijn, gaan zij dit seizoen over naar de U12 en daarom spelen zij nu zaterdag hun eerste vriendenmatch op Tongeren om 11 u. Hun grote zussen van de U13 ploeg reizen ook mee, vermits zij eveneens, op hetzelfde uur en op dezelfde plaats spelen tegen Tongeren.
Later op de middag, om 15u45 en op hetzelfde adres, is het de beurt aan de C-ploeg, na hun zege met 1-6 tegen het Nederlandse Schaesberg verslag fotogalerij, om Tongeren partij te geven.
Zondag, zet de A-ploeg haar voorbereiding, na een 0-2 zege tegen Sibret verslag, verder met een verplaatsing naar Virton om zich te meten met de Françaises van Stade de Reims om 17 u.

08/08/2017

Een nipte nederlaag te Keulen
Nadat 1. FC Köln na de eerste helft leidde met 2-1, toonde Standard zich veel dominanter in de tweede helft, maar de score veranderde niet meer. verslag fotogalerij Voor de volgende voorbereidingswedstijd nu woensdag om 19.30 u, gaat Standard naar Wallonia Club Sibret, terug naar de bron dus voor Romane Woltèche.
Te Chastre, was het lot gunstiger voor de C-ploeg die, voor hun eerste match van het seizoen, terugkeerde met een 3-2 overwinning dank zij doelpunten van Marine Nihart, Elena Arnoldy en van Jade (een Canadese van Calgary die momenteel meetraint met Standard). Voor de volgende vriendschappelijke wedstrijd, vóór de Beker van België, begeven de meisjes van de C-kern zich nu dinsdag om 20 u naar Schaesberg in Nederland.

04/08/2017

De voorbereiding gaat verder
Volgende zaterdag gaat de A-ploeg weer op verplaatsing naar Duitsland om er 1. FC Köln om 15 u te ontmoeten terwijl de C-ploeg haar voorbereiding begint met een verplaatsing naar Chastre om 16 u.

02/08/2017

De nieuwe A-ploeg
Vanaf heden kunt u de nieuwe gezichten van de A-ploeg ontdekken voor het seizoen 2017-2018 tezamen met het programma van de kwalificatieronde van de UEFA Women's Champions League waarbij Standard eerst de gastclub Pärnu zal ontmoeten om daarna het tornooi te eindigen met de topmatch tegen Ajax Amsterdam.

Tweede te Amstenrade
Verleden zaterdag heeft de B-ploeg de tweede plaats behaald op het tornooi van Amstenrade. Nadat zij zich met 0-1 gewonnen moesten geven tegen de Amerikanen van Ohio Northern, behaalden de Luiksen een 0-0 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach en wonnen daarna 4-0 tegen Amstenrade (doelpunten van Marine Nihart, Valérie Schuilen en 2 van Marie Bougard) om opnieuw met 0-0 te eindigen tegen FSC Mönchengladbach.

28/07/2017

Een weekend in Amstenrade
Terwijl de A-ploeg haar ploeggeest aanscherpt op stage in Houffalize, vat de B-ploeg haar seizoen dit weekend aan door deelname aan het internationale toernooi van Amstenrade in de Nederlands Limburg. Alle details terug te vinden in de agenda.

23/07/2017

Eerste overwinning van Standard
Zaterdag, op een veel breder veld dan in Duitsland en tegen een technisch sterkere PEC Zwolle ploeg, heeft Standard niet echt gedomineerd maar bleef goed georganiseerd, heel stevig in verdediging en toonde zich heel efficiënt in de aanval.
In de 52ste minuut, kon Lola Wajnblum zich voor de eerste keer afzonderen voor doel en de score openen. Twee minuten later werd Noémie Golders goed aangespeeld door Lola Wajnblum en verdubbelde de score voor de Luikse dames. verslag fotogalerij
De voorbereiding werd dus goed aangevat en wordt volgende week verder gezet met een week durende stage in Houffalize.

21/07/2017

Een gelijkspel in Duitsland
Bij hun eerste vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen, behaalde de A-ploeg woensdagavond een 1-1 gelijkspel tegen de Duitsen van Sportfreunde Uevekoven, na een stevige wedstrijd. Het was Lola Wajnblum die de score opende in de 20ste minuut, maar Uevekoven maakte gelijk op een meevallende center inde 67ste minuut. verslag fotogalerij
De voorbereiding gaat verder nu zaterdag met een ontmoeting tegen PEC Zwolle die gespeeld wordt om 14.30 u te Rosmalen.

07/07/2017

Huldiging door de stad Luik van zijn sportlaureaten
Maandagavond, huldigde de stad Luik en de VZW “Liège Sport” zijn sportlaureaten van het seizoen 2016-2017. In dit kader werd de vrouwenafdeling van Standard Luik, vertegenwoordigd door Fery Ferraguzzi, als eerste gehuldigd voor het behalen van de titel in het Kampioen van België met zijn A-ploeg en voor de Beker van België, behaald door de U13. fotogalerij

30/06/2017

Business Meeting 2017
Bij de Business Meeting van gisteren donderdag, waren ook vier van onze speelsters aanwezig om hun nieuwe uitrustingen voor te stellen : Manon Lamarque, Lucie Lardinois, Lola Wajnblum en Marie Bougard.
Bekijk de foto's hier. fotogalerij

27/06/2017

Zomerprogramma
De trekking van de groepsindeling van de gekwalificeerden voor de UEFA Women's Champions League heeft verleden vrijdag plaats gevonden. Het programma van de A-ploeg voor aanvang van het kampioenschap is bijna volledig gekend :
13 juli : hervatting van de trainingen
19 juli : om 19.30 u vriendenwedstrijd te Uevekoven (Duitsland)
22 juli : om 14.30 u vriendenwedstrijd te PEC Zwolle (Nederland)
27 tot 29 juli : stage te Houffalize.
5 augustus : om 15.00 u vriendenwedstrijd te 1. FC Köln (Duitsland)
9 augustus : om 19.00 u vriendenwedstrijd te Wallonia Club Sibret
15 augustus : om 16.00 u vriendenwedstrijd te Achilles 29 (Nederland)
22 tot 29 augustus : UEFA Women's Champions League kwalifikatiewedstrijd te Pärnu JK (Estland)
 met ook Ajax Amsterdam (Nederland) en Rigas FS (Letland).
Aan dit programma waar 20 dames zouden moeten aan deelnemen, waarvan 12 reeds verleden seizoen deel uitmaakten van de A-kern (Madison Waegenaire, Lisa Lichtfus, Valentine Hannecart, Maurane Marinucci, Magali Dinon, Yuna Appermont, Zoë Van Eynde, Elien Nelissen, Ellen Charlier, Charlotte Cranshoff, Lisa Petry en JasmineVerbruggen), 3 overkomen van de B-kern (Karlijn Knapen, Gwyneth Vanaenrode en Carolina Wolters), 4 die overkomen van Anderlecht (Anaëlle Wiard, Noémie Gelders, Lola Wajnblum en Justine Blave) en een laatste overgekomen van Wallonia Club Sibret, Romane Woltèche.
Langs trainerszijde verandert er niets, het zijn nog steeds Hamide Lamara, Erdem Ucar en Vito Lancelotti die de speelsters zullen aanzetten het beste van zichzelf te geven.

14/06/2017

Vier Anderlechtspeelsters tekenen voor Standard
Het is officieel sinds maandagavond, Justine Blave en Lola Wainblum keren volgend seizoen terug naar Standard en zij worden vergezeld van Anaëlle Wiard en Noémie Gelders.
Deze aanwinsten vangen het vertrek van Sarah Wijnants en Aline Zeler naar Anderlecht op en de carrièrestop van Sanne Schoenmakers en Imke Courtois.

31/05/2017

Twee nieuwe overwinningen voor Standard !
Zaterdag, hebben de jonge Luiksen alles binnengehaald, zowel in Frankrijk als in Nederland.
In Eindhoven hebben de U11 geen enkel doelpunt toegestaan en het toernooi gewonnen met mooie resultaten : 5-0 tegen DSS Haarlem, 6-0 tegen GVAV Rapiditas, 2-0 tegen Lermeervogels, 4-0 tegen SV Drensteinfurt en 0-0 tegen DSVP in de schiftingen, 7-0 in de halve finale tegen SO Soest en uiteindelijk 5-0 in de finale tegen SV Dios. Daarenboven hebben zij, buiten toernooi, 5-0 gewonnen tegen SSVg Haan. En het is misschien nog niet gedaan voor de U11 die volgende vrijdag in de late namiddag, nog deelnemen aan het toernooi Régis Genaux in Flémalle.
Meer naar het zuiden toe, in Cabriès, hebben de U13 een heel mooi toernooi afgewerkt, zonder één enkel doelpunt te slikken. In de reeksen versloegen zij Martigues 2-0, Marseille 3-0, Vaucluse 12-0, Pays d'Aix 9-0 en Karlsruhe 5-0. In de finale waar zij Martigues terug ontmoetten, wonnen de Rouches het toernooi met forfaitcijfers, 5-0.
Zondag, waren het de U14 die naar Einhoven gingen. Gekwalificeerd voor de halve finale, na een mooie schiftingsronde met een 2-0 overwinning tegen KRC Genk Ladies en 3-0 tegen SV Die Haghe en twee blanco scores tegen Borussia Mönchengladbach en UVVA, verloren de Luikse meisjes 0-1 tegen K Lierse SK. In de wedstrijd voor de 3de plaats tegen Borussia Mönchengladbach, speelden zij weer 0-0 gelijk om uiteindelijk 4de te eindigen na de strafschoppen.
De grootsten bleven in België vermits hun toernooi zich afspeelde in het Fallon Stadion van Woluwe-Saint-Lambert. Nadat zij eerst wonnen met 5-0 tegen Cercleladies Brugge, verloren de Kadetten met 2-3 tegen de gastclub Woluwe en eindigden het tornooi op de 2de plaats na een 8-0 overwinning tegen Schaerbeek.
Op de 23 wedstrijden van dit weekend, hebben de jonge Rouches maar 4 doelpunten binnen gekregen, maar scoorden zij zelf niet minder dan 90 keer !

22/05/2017

Een nieuwe titel voor Standard
Zaterdag na een wedstrijd, gedomineerd door de Rouches, heeft Standard voor de tweede keer de Beker van België U13 behaald, door Zulte Waregem met 2-0 te kloppen, met doelpunten van Enora Matté en Lisa Lemmens. verslag
Dikke proficiat aan de meisjes en de volledige staff voor hun heel mooi seizoen !

19/05/2017

Laatste Bekerwedstrijd
Zaterdag proberen de U13 van Standard om 17 u de finale van de Beker van België te winnen tegen Zulte Waregem te Sint Niklaas.
Buiten deze laatste competitiewedstrijd hebben de meisjes van Standard enkel nog tornooien en vriendschappelijke wedstrijden op het programma.

15/05/2017

Beker van België Dames
Na het slechtst mogelijke scenario te hebben meegemaakt in het kampioenschap, dat op de laatste dag verloren werd ten voordele van Standard, terwijl zij zelf bye waren, hebben de Anderlechtse speelsters zaterdag nipt de Beker van België gemist door de finale met 1-3 te verliezen van AA Gent.

07/05/2017

Kampioen van België en U13 naar finale Beker van België
Het weekend was uitstekend voor Standard.
De A-ploeg, vaandeldrager van de vrouwenafdeling, heeft vrijdagavond zijn 20ste landstitel van clubkampioenen van België, tevens de 7de opeenvolgende, door de jonge Tiense speelsters te verpulveren met 0-17, mede dank zij de 6 doelpunten van Aline Zeler en een hat-trick van Sanne Schoenmakers, nochtans gekwetst en pas in de 82ste minuut ingekomen. verslag fotogalerij
Na gelijke stand met Anderlecht op het einde van het seizoen, steken de Rouches evenwel de Mauven voorbij, dank zij hun aantal overwinningen, gemaakte doelpunten en het doelpuntenverschil.
En voor Sanne Schoenmakers, die een einde maakt aan haar voetbalcarrière ten voordele van haar dokterscarrière, komt daarbij dat zij aan haar 6de persoonlijke titel, de trofee van beste doelschutster van de Super League mag toevoegen met 27 gemaakte doelpunten dit seizoen.
Het parcours van de U13 in de Beker van België zet zich op zeer goede wijze verder met een plaats in de finale door Lierse met 3-1 uit te schakelen. verslag In deze finale, die gespeeld wordt op 20 mei te Sint-Niklaas, zal Standard het opnemen tegen Zulte Waregem, dat met 2-1 won van Sinaai na verlengingen.

04/05/2017

Standard op 90 minuten van een 20ste titel van Kampioen van België !
Tot slot van de Super League, moet Standard vrijdag om 20.30 u gaan winnen bij de laatste Eva's Tienen, om de eerste plaats over te nemen van Anderlecht, dat bye is en zodoende reeds al zijn wedstrijden afgewerkt heeft.
Voor de Rouches was het seizoen zeer bewogen, met het vertrek van een tiental titularissen, het puntenverlies van de eerste twee matchen voor de groene tafel en het slechte begin van de vierde ronde, wat telkens de titel die, ondanks alles, nog steeds binnen bereik lag voor de Luikse dames, in het gedrang bracht.
Bij de jeugd, zijn enkel de U13 nog in de running voor de Beker van België en spelen de halve finale tegen Lierse nu zaterdag om 14 u in Kalmthout (ten noorden van Antwerpen en dus een verre verplaatsing).

03/05/2017

Op één overwinning van de titel !
Tegen Heist, de voorlaatste in de Super League, heeft Standard niet echt uitgeblonken maar heeft toch een 2-1 overwinning behaald, waardoor ze in de running blijven voor de titel waarvan de beslissing nu vrijdagavond valt, bij het bezoek aan Eva's Tienen, de laatste in de stand. verslag fotogalerij
In de 1ste Klasse eindigt Standard het seizoen op de vierde plaats ondanks hun 2-1 verlies op Moldavo dit weekend. Een goed resultaat voor een ploeg die grondig verjongd werd dit jaar. verslag
In de 2de Klasse B eindigt het seizoen eveneens met een 2-4 nederlaag tegen de kampioen Wuustwezel, maar blijft op de zesde plaats in het klassement. verslag fotogalerij
In hun klassementswedstrijd tegen Sart-Lez-Spa moesten de U14, zoals verleden week, het onderspit delven met 0-1. verslag
De U11 ten slotte, hebben hun kampioenschap zaterdag afgesloten met een 0-3 overwinning op Ellas Luik. verslag

28/04/2017

Laatste … thuiswedstrijd !
Nu vrijdagavond om 20.30 u is het de laatste thuiswedstrijd voor Standard in de Super League, voor hun allerlaatste verplaatsing naar DVC Eva's Tienen. In afwachting is het de ploeg van KSK Heist, voorlaatste, die de Luikse dames verwelkomen in de academie in een ontmoeting die zij serieus moeten aanpakken want enkel een overwinning is aanvaardbaar in de rush naar de titel.
In alle andere afdelingen zijn het, zonder meer, de laatste wedstrijden die dit weekend gespeeld worden.
Het kampioenschap in de 1ste Klasse eindigt voor de Rouches met een verplaatsing zaterdag om 15 u naar VC Moldavo, waarbij beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen hebben.
De C-ploeg eindigt haar eerste seizoen in 2de Klasse B zaterdag om 15 u thuis tegen de onbetwistbare leider, Wuustwezel.
Nog steeds op zaterdag, maar dan om 9.30 u, eindigen de U11 hun seizoen met een verplaatsing naar Ellas Liège.
Zondag tenslotte om 11.15 u op de academie, moeten de U14 met twee doelpunten verschil winnen tegen Sart-Lez-Spa, na hun 1-0 nederlaag van verleden week, toen op verplaatsing bij hen.

26/04/2017

Standard heeft terug zijn lot in eigen handen
Het weekend was goed voor Standard. Nadat wij het nieuws van de 2-0 nederlaag van La Gantoise op Anderlecht vernamen, zijn onze Luikse dames met een 0-4 overwinning van hun verplaatsing naar Genk teruggekomen verslag en moeten nu enkel vrijdag a.s. nog winnen tegen Heist en dan nog tegen Tienen om hun zevende opeenvolgende titel van kampioen van België binnen te halen, ongeacht de resultaten van de andere clubs.
In de 1ste Klasse versloeg Standard zaterdag Tongeren met 1-0, gans op het einde van de wedstrijd met een doelpunt van Gwyneth Vanaenrode. verslag fotogalerij
In 2de Klasse B hebben de Luikse dames een grote 1-7 overwinning behaald te Wezemaal. verslag
In de eerste klassementswedstrijd tegen Sart-Lez-Spa, hebben de U14 lange tijd een gelijkspel kunnen vasthouden maar moesten zich uiteindelijk toch met 1-0 gewonnen geven. verslag
Op het tornooi van Grâce-Hollogne was het parcours van de U11 bijna volmaakt. In de groepsfase wonnen zij 1-0 (Nadège François) tegen de gastclub, daarna 0-0 tegen Cheratte en 2-0 (Nadège François, Florine Carlier) tegen Verlaine om zo eerste te eindigen van hun groep. Vervolgens in de kwartfinale versloegen zij RFC Liège 2-1 (2 × Nadège François). In de halve finale versloegen zij Juprelle 3-0 (2 × Kimberly Scohier, Florine Carlier). Uiteindelijk eindigden zij tweede van het tornooi met een 0-3 nederlaag tegen Engis in de finale.
's Anderendaags hadden de U13 heel stevige tegenstanders. In de groepsfase behaalden zij een scoreloos gelijkspel tegen Fléron, daarna 1-0 (Marine Rosala) gewonnen tegen Hamoir en uiteindelijk 0-2 verloren tegen Verlaine. Hun parcours eindigde tenslotte in de kwartfinale met een 0-2 nederlaag tegen Eurobat.

22/04/2017

Het einde nadert maar de hoop blijft !
De twee confrontaties tegen Anderlecht zijn niet in het voordeel van Standard uitgedraaid. Na de uitschakeling zaterdag in de Beker van België met een droge 1-0 nederlaag verslag, hebben de Rouches niet beter kunnen doen dan een blanco gelijkspel dinsdagavond thuis. verslag fotogalerij Maar, zelfs al zijn de Luiksen momenteel derde, de titel blijft nog steeds mogelijk, indien AA Gent deze vrijdagavond punten laat liggen op Anderlecht en als Standard zijn laatste drie matchen wint, te beginnen met de verplaatsing nu zaterdag om 15.30u op Genk.
In de 1ste Klasse is een plaats op het podium niet echt meer mogelijk, maar de ploeg, die vorig weekend nog finaliste was te Menton verslag fotogalerij, en daar mooie dingen heeft laten zien, zou er zaterdag om 15 u, op bezoek bij Tongeren, goed moeten uitkomen.
In de 2de Klasse B waar Wuustwezel nu reeds kampioen is, zijn er nog meerdere clubs in de running voor de twee resterende plaatsen op het podium en Standard is niet de best geplaatste, ondanks de mooie 1-5 overwinning van verleden zaterdag op Genk. verslag Gelukkig zal de verplaatsing van nu zaterdag om 15 u naar rode lantaarn Wezemaal geen probleem mogen zijn.
Vierde bij het einde van het kampioenschap van de U14 in Hogere Regionale B, gaat Standard zich de volgende twee zondagen meten op Sart-Lez-Spa, voor het groepsklassement van de twee reeksen. Nu zondag is het op Sart om 9.45 u, dat de ontmoeting plaats vindt.
Voor de U11, eindigt het kampioenschap pas volgende week. Verleden week, op woensdag 12/4 hebben zij gewonnen op R Fraiture FC met een score van 1-10 (met doelpunten van Chloé Snaps, Florine Carlier, Célia La Cola, Chloé Lejeune en 6 van Nadège François). Zij spelen zaterdag een tornooi te Grâce-Hollonge (site du Coubeau).
Er is eveneens een tornooi voorzien waaraan de U13 op zondag deelnemen.

13/04/2017

Dubbele clasico en de laatste uitgestelde wedstrijden
Tijdens het lange Paasweekend heb je niet recht op één maar twee ontmoetingen tegen Anderlecht. De eerste die zich afspeelt nu zaterdag om 15 u op Anderlechtse bodem te Tubize, is de halve finale van de Beker van België. De tweede wordt gespeeld op de Academie Robert Louis-Dreyfus dinsdag om 20.30 u in het kader van de 25ste speeldag van de Super League. In beide gevallen ligt de druk hoog voor de Luikenaars want een overwinning is telkens noodzakelijk !
Vermits er zowel in 1ste als in 2de Klasse slechts twee speeldagen resten, is dit weekend de laatste kans om de uitgestelde wedstrijden te spelen. Zaterdag om 12.30 u, moet Standard naar Genk in de 2de Klasse en maandag in de 1ste Klasse om 15 u naar Egem.
Naast dit alles, neemt de B-ploeg van Standard deel aan het internationaal tornooi van Étoile de Menton (Frankrijk) en ontmoeten dan eerst Inter Milaan (Italië), ZNK Koprivnica (Kroatië) en FC Aurillac Arpajon (Frankrijk).

11/04/2017

Weer goede resultaten enkel bij thuiswedstrijden
Dit weekend werd het beste resultaat behaald door de U11, die met 5-1 wonnen tegen FC Seraing. verslag
De U13 die eveneens thuis speelden, behaalden een 2-2 gelijkspel tegen Hamoir B na een match, die spannend bleef tot de laatste seconde. verslag
In 1ste Klasse daarentegen in Kontich, moest de B-ploeg weer de duimen leggen met 1 goal verschil met een 2-1 score. verslag
Tenslotte, bij een vriendschappelijke wedstrijd tegen Houtain, hebben de Kadetten eveneens verloren met 2-1, met een doelpunt van Marthe Van Olmen voor de Rouches.

07/04/2017

Lichter programma gedurende het Paasverlof
Terwijl de A en C ploegen mogen rusten, speelt de B-ploeg haar uitgestelde wedstrijd van de 15 de speeldag in 1ste Klasse, nu zaterdag om 15 u te Kontich en kan hierdoor misschien iets klimmen in het klassement.
De jeugd speelt eveneens op zaterdag. De U11 zetten het kampioenschap verder met de ontvangst van FC Seraing om 14 u.
De U13 daarentegen eindigen het hunne met de ontvangst om 9u30 van Hamoir B.
Vermits de Kadetten hun kampioenschap reeds afsloten, gaan zij op verplaatsing voor een vriendschappelijk wedstrijd om 14 u te Houtain.

03/04/2017

2 thuisoverwinningen, geen enkele op verplaatsing
Dit weekend was alleen gunstig voor de Standardmaisjes die op de academie speelden.
Inderdaad, de Kadetten die voor hun laatste kampioenschapwedstrijd, Chênée ontvingen, hebben een 3-0 overwinning behaald en eindigen het seizoen op de tweede trede van het podium ! verslag fotogalerij
De C-ploeg die Anderlecht C ontving in 2de Klasse B heeft haar wedstrijd ook gewonnen met 4-0 cijfers. verslag
Op het niveau van de verplaatsingen daarentegen, hebben de U13 zich het best uit de slag getrokken met een 3-3 puntendeling op Melen-Micheroux. verslag
Voor de B-ploeg is de verplaatsing naar Anderlecht B uitgedraaid op een 1-0 nederlaag waardoor zij een plaats verliezen in het voordeel van Merken. verslag
De U14, door hun 5-1 nederlaag op Bas-Oha, eindigen hun seizoen op de vierde plaats, ongeacht of de ontmoeting tegen US Liège al dan niet nog gespeeld wordt.
Om te eindigen met de jeugd, de U11 hebben zich met 7-4 moeten gewonnen geven te Juprelle. verslag
Maar het evenement van het weekend was vooral de 3-2 nederlaag in de Super League van Standard op Oud-Heverlee Leuven, na een wedstrijd geleid door een scheidsrechter, waarvan de beslissingen het verloop van de match sterk beïnvloed hebben. verslag Anderlecht, dat profiteert van een nieuw forfait van Tienen en komt zo alleen op de eerste plaats.

31/03/2017

3 aanspraakmakers op 1 titel
Momenteel zijn er in de Super League drie clubs met 45 punten (Standard, Gent en Anderlecht) en er blijven nog vijf dagen om hen te scheiden.
Ondertussen speelt La Gantoise dit weekend niet terwijl de Luikenaars zich nu vrijdag om 19.30 u naar Oud-Heverlee Leuven (5de) begeven, terwijl de Brusselaars Tienen (7de) niet ontvangen nogmaals forfait. De match minder van de Rouches moet hen toelaten de kop van het klassement te behouden.
In de 1ste Klasse had Standard verleden week nog een uitgestelde match meer te pakken en gaat nu zaterdag om 15 u, op verplaatsing naar de voorlaatste Anderlecht B.
In de 2de Klasse B, ontmoeten de Rouches, die verleden week weer wat kleur kregen, eveneens Anderlecht maar dan thuis zaterdag om 16.30 u.
Voor de Kadetten zit het seizoen er reeds op met de ontvangst van Chênée voor hun allerlaatste match.
Eveneens laatste speeldag voor de U14 die zich zondag om 9.45 u verplaatsen naar de leider Wanze/Bas-Oha. Wat betreft de uitgestelde wedstrijd tegen US Liège is er nog geen nieuwe datum vastgelegd.
Voor de allerjongsten, zijn het twee verplaatsingen naar Melen-Micheroux voor de U13 en naar Juprelle voor de U11, zaterdag om 11 u.

27/03/2017

De posities komen weer dichter bij elkaar in de Super League!
Door de 1-2 nederlaag van Standard in de laatste seconden tegen La Gantoise, zijn er nu drie ploegen met 45 punten op kop van de Super League (Anderlecht meegeteld), maar Standard behoudt de eerste plaats omdat zij een match minder gespeeld hebben. verslag fotogalerij
In 1ste Klasse, verliest de B ploeg een plaats vermits zij dit weekend niet speelden en staan nu vijfde door de overwinning van Woluwe.
In 2de Klasse B, na een reeks opeenvolgende nederlagen, heeft Standard zich met een 6-0 overwinning, goed herpakt tegen Wolfsdonk. verslag
De Kadetten verliezen nog een plaats door hun 0-1 nederlaag tegen Trooz en staan nu derde. verslag
Na hun 1-1 puntendeling met Fexhe-Slins, kunnen de U14 dit seizoen niet meer hopen op een podiumplaats, zelfs al hebben zij een mooi parcours doorlopen. verslag
Wat betreft de U11, zij hebben de ontmoeting met Ellas Liège afgesloten met een 3-6 nederlaag. verslag

24/03/2017

Verandering van tijd
De wedstrijd van U14 te Fexhe-Slins zal niet op zondag buitengewoon zijn maar op zaterdag om 15u.

23/03/2017

Laatste ronde in de Super League
Een maand na hun match tegen Heist is Standard terug in de Super League om de vierde en tevens laatste ronde in de Super League aan te vatten met vrijdag om 19.30 u meteen tegen één van hun grootste rivalen dit seizoen, KAA Gent. Ondertussen heeft de 1-2 op LOSC zege en het gelijkspel 2-2 tegen CSKA Moskou de Luiksen toegelaten zich optimaal voor te bereiden op deze kapitale ontmoeting, die wel eens een einde zou kunnen stellen aan de ambities van de Buffalo's, in geval van winst van de Rouches.
In de 1ste Klasse werd de ontmoeting van de B-ploeg op Egem, uitgesteld wegens een te groot aantal speelsters die mee zijn met de Red Flames -17.
In 2de Klasse B kan de C-ploeg een einde stellen aan de huidige reeks nederlagen bij de komst zaterdag van de voorlaatste Wolfsdonk Sport.
Wat betreft de Kadetten, zij kunnen zich op twee speeldagen van het seizoenseinde van een podiumplaats verzekeren maar welke ? In geval van winst zaterdag om 14 u tegen Trooz stijgen zij naar de eerste plaats. In geval van verlies echter, zakken zij naar de derde plaats, in het voordeel van Trooz.
De U14 gaan zondag om 11.15 u op verplaatsing naar Fexhe-Slins hun voorganger in het klassement. En op drie matchen van het einde is een overwinning absoluut nodig om de hoop op een derde plaatst levendig te houden.
De laatste ontmoeting van dit weekend is voor de U11 die zaterdag om 14 u Ellas Luik ontvangen.

22/03/2017

Puntendelingen en mooie inhaalbewegingen
Van de zes matchen van zaterdag waren er vier puntendelingen en twee mooie inhaalbewegingen.
Bij de vriendschappelijkewedstrijd tegen CSKA Moskou, had Standard het moeilijk tegenover het in één tijd en zeer snel en geëngageerd spelen van de Russen. Maar, nadat ze 0-2 achterkwamen, konden de Luiksen terugkomen tot 2-2 in drie minuten tijd, dank zij twee doelpunten van Sanne Schoenmakers. verslag
De mooiste inhaalbeweging echter komt op het credit van de U13 die, nadat zij 2-0 achterkwamen tegen Bas-Oha, er in slaagden op 2-3 te komen om uiteindelijk nog een gelijkspel te moeten toestaan op een paar minuten van het einde. verslag
Na een 1-0 achterstand op Beaufays, zouden de Kadetten eveneens nog een gelijkspel afdwingen, maar komen hierdoor op twee punten van Ougrée die met 8-3 wonnen tegen Seraing Athlétique. verslag
In de 1ste Klasse heeft de B-ploeg een mooie blanco score gerealiseerd tegen de leider AA Gent dat volgende week reeds de titel zou kunnen vieren. De Luiksen, die nog steeds enkele matchen achterstand hebben, staan momenteel vierde op slechts één punt van de tweede en zij zijn de enigen die mathematisch nog de eerste plaats van de Buffalos kunnen afsnoepen. verslag
Voor de U11 geen puntendeling of mooie inhaalbeweging maar wel een heel mooie overwinning en een record aantal doelpunten met een derby Liège - Standard die eindigde op een 7-10 score ! verslag
Wat betreft de C-ploeg: de score was reeds 4-0 in het voordeel van Mechelen toen de wedstrijd werd stilgelegd na een woordenwisseling tussen twee speelsters. verslag

17/03/2017

Standard tegen Moskou!
Zonder match verleden dinsdag, door het forfait van Tienen, heeft Standard ook nu zaterdag geen match in de Super League, door het algemeen forfait van Lierse. Maar hier heeft de Luikse staf genoeg tijd gekregen om een vriendschappelijke wedstrijd te regelen op Lommel om 16 u tegen niemand minder dan CSKA Moskou.
In 1ste Klasse heeft Standard verleden week, slechts 1 punt verloren omdat ze zelf niet speelden. Maar nu zaterdag om 16.30 u is het tegen de ongenaakbare leider, AA Gent dat Standard zijn derde plaats moet verdedigen.
Met een mindere vorm de laatste tijd, moet de C-ploeg zaterdag om 16.30 u op verplaatsing naar de tweede in 2de Klasse B, nl. KV Mechelen.
Bij de regionale Kadetten, die ex æquo op de eerste plaats staan met Ougrée, moet er met een zo groot mogelijk verschil gewonnen worden bij de voorlaatste, Beaufays, als zij Ougrée met het verschil in doelpunten willen voorbijsteken.
De jonge Rouches spelen zaterdag om 9.30 u op RFC Luik voor de U11 en om 12.30 u op Wanze Bas-Oha voor de U13.
Tenslotte een uitstel met langere datum, vermits de wedstrijd van de U14 tegen US Luik niet zondag maar pas eind april zal gespeeld worden.

13/03/2017

Het goede weer levert Standard weinig op.
Op verplaatsing naar Lierse voor de kwartfinale van de Beker van België U16, kreeg Standard veel kansen om de score te openen, maar het was uiteindelijk met een 1-0 score dat ze uitgeschakeld werden. verslag fotogalerij
In 2de Klasse B moest ook de C-ploeg zich gewonnen geven met een 0-1 score thuis tegen Eendracht Louwel. verslag
Het lot was de A-ploeg beter gezind, want zij wonnen de vriendschappelijke wedstrijd tegen LOSC met 1-2 dank zij twee kopbaldoelpunten van Sanne Schoenmakers.

09/03/2017

Tweede in de 1ste Klasse en vriendschappelijk op Lille OSC.
Verleden dinsdagavond heeft Standard de tweede plaats veroverd in de 1ste Klasse door White Star Woluwe met 3-1 te verslagen, na een zeer spannende match. verslag Maar het zou even goed kunnen dat ze dit weekend van het podium verdreven worden door Woluwe en St-Ghislain die beiden spelen terwijl de Luikse dames bye zijn.
In afwachting dat de Super League dinsdagavond herneemt, gaat de A-ploeg nu zaterdag om 14 u naar LOSC (stadion Pierre Mauroy) voor een vriendschappelijke match tegen de ploeg van Maud Coutereels, hun vroegere kapitein.
Een verre verplaatsing ook voor de Kadetten, die hun kwartfinale van de Beker van België nu zaterdag om 14.30 u afwerken tegen Lierse.
Maar zaterdag zijn er ook drie ontmoetingen op de Académie Robert Louis-Dreyfus. Om 9.30 u ontvangen de U13 RFC Liège B. Om 14 u zijn het de U11 die Ans Montegnée verwelkomen en om 16.30 u zal de C-ploeg proberen om de zevende plaats achter zich te laten bij hun match tegen Eendracht Louwel.
Tenslotte op zondag om 10 u begeven de U14 zich naar Bas-Oha, de leider in het klassement.

06/03/2017

3 overwinningen tegen 2 nederlagen dit weekend
In 1ste Klasse staat Standard nog slechts op 1 punt van het podium dank zij hun 3-0 overwinning tegen Eendracht Aalst verslag en kan zelfs dinsdag de tweede plaats pakken, vermits de Luikenaars dan om 20 u Woluwe, ontvangen momenteel tweede met twee punten voorsprong.
In 2de Klasse B, zakt de B-ploeg een plaats, ten voordele van OHL B door hun 2-0 nederlaag tegen Sibret. verslag
Terug in competitie, hebben de Kadetten Ougrée verslagen met 0-4 en komen hierdoor terug op gelijke hoogte met deze laatsten maar door het mindere doelpuntenverschil (33 doelpunten achter) blijven zij tweede. verslag
Ook de U14 hebben 4-0 gewonnen tegen Flémalle maar blijven vierde op 3 punten van het podium. verslag fotogalerij
De U13 ten slotte zijn met 4-2 gaan verliezen op Templiers-Nandrin. verslag

03/03/2017

Totaal tegenovergestelde resultaten bij de jeugd
Woensdagavond, wanneer de U11 DC Cointe volledig overklasten met een 9-0 overwinning verslag fotogalerij, was het voor de U13 andersom want zij werden weggespeeld door Visé en moesten zich gewonnen geven met een 0-8 stand. verslag fotogalerij
De avond voordien hadden de U14 ook Templiers-Nandrin gedomineerd en met een ruime 3-0 gewonnen. verslag
En dit week-end gaat het voetballen weer verder behalve in de Super League, vermits de nationale ploeg deelneemt aan een tornooi op Cyprus.
In de 1ste Klasse ontvangt Standard zaterdag om 16.30 u Eendracht Aalst, die hen verleden week voorbijstaken in het klassement en kunnen dus ingeval van winst, de vijfde plaats weer innemen.
In 2de Klasse B kunnen de Luikenaars nog wat klimmen in de rangschikking bij hun verplaatsing nu zaterdag 15.00 u naar Sibret die slechts één punt voorsprong hebben op de Rouches.
En eindelijk bij hun terugkeer in competitie, wacht er zaterdag om 9.30 u voor de Kadetten een topmatch vermits de eerste, Ougrée, de tweede, Standard ontvangt en dat slechts 3 punten de beide clubs scheiden.
Zaterdag eveneens, moeten de U13 naar Templiers-Nandrin voor hun derde match in zes dagen.
En om het weekend af te sluiten ontvangen de U14 zoals gewoonlijk om 11.15 u de voorlaatste uit de rangschikking, Union Flémalle, waartegen zij hun twee vorige matchen wonnen.

27/02/2017

De jeugd haalt haar achterstel in
Deze week worden er drie uitgestelde matchen 's avonds gespeeld.
Dinsdag om 18 u 30 ontvangen de U14 Templiers-Nandrin en op woensdag om 19 u verwelkomen de U13 Visé en de U11 DC Cointe.

1 op 2 in de Beker en 2 op 3 in het kampioenschap
Dit weekend in het kampioenschap, zijn de matchen van Standard geëindigd op twee overwinningen en een puntendeling en in de Beker van België daarentegen heeft slechts één van de twee ploegen zich gekwalificeerd.
Inderdaad, voor de ploeg, die vooral gevormd werd door de U11 was de Beker kort en wreed. Zulte Waregem maakte inderdaad maar in de laatste seconden 2-2 gelijk en de Luikse meisjes werden uiteindelijk in de strafschoppen met 4-3 uitgeschakeld. verslag De groep met de U13, bracht het, met een 3-1 overwinning tegen La Gantoise, tot de halve finale, waar ze Lierse ontvangen. verslag
In de Super League bracht Standard zichzelf in moeilijkheden en won met slechts 1-2 tegen Heist dat zeker een punt had kunnen pakken. La Gantoise dat de punten deelde tegen Genk, staat nu op 6 punten van de Rouches. verslag
In de 1ste Klasse hebben enkel Aalst en Tongeren hun wedstrijd gewonnen. De B-ploeg heeft een 1-1 gelijkspel behaald tegen Merkem en verliest een plaats in het klassement ten voordele van Aalst. verslag
In 2de Klasse B, alhoewel geëindigd in het voordeel van Standard, was het met een kleine 1-0 overwinning dat de ontmoeting Tongeren eindigde. Voldoende om de 6de plaats in het kampioenschap in te nemen. verslag fotogalerij

24/02/2017

Kampioenschappen overhoop gehaald door de Beker van België bij de jeugd
Dit weekend begint de Beker van België U13 voor onze allerjongsten en vermits Standard twee ploegen in lijn brengt zullen er meerdere U11 speelsters eveneens van de partij zijn. Zaterdag om 12 u 30 gaat de eerste groep naar Zulte Waregem en zondag om 12 u 30 ontvangt de tweede groep La Gantoise. De kampioenschapsmatchen thuis tegen Visé voor de U13 en tegen DC Cointe voor de U11 zijn, hierdoor verschoven naar woensdag 19 u.
In de Super League staat Standard momenteel op een meer comfortabele plaats, maar het kampioenschap is verre van gedaan en elk gewonnen punt is welkom. De verplaatsing van nu zaterdag 15 u naar KSK Heist, momenteel voorlaatste, is een goede gelegenheid om de 3 punten binnen te halen.
In 1ste Klasse, verplaatst Standard zich nu zaterdag om 15 u naar Merkem die hen maar met 1 punt voorafgaat in het algemeen klassement. De vierde plaats is dus bereikbaar.
En in de 2de Klasse B, ontvangen de Luikenaars Tongeren B, dat zich in de gevarenzone bevindt en kunnen ook zij hun klassement verbeteren.