Nieuws

16/09/2017

Een licht programma dit weekend
Met slechts drie kampioenschapswedstrijden en één vriendschappelijke wedstrijd is de agenda dit weekend minder druk.
Wegens de wedstrijd België – Moldavië van volgende dinsdag is de Super League uitgesteld.
In 1ste Klasse ontvangt de B-ploeg, zaterdag om 16.30 u, zijn gelijke in de stand, La Gantoise.
In de 2de Klasse moet Standard, dat nog maar één punt en één doelpunt gescoord heeft, zaterdag om 17.00 u naar Sterrebeek dat 6 punten heeft met 14 gescoorde doelpunten.
De U14 ontvangen eveneens voor het kampioenschap, SC Saive om 11.15 u.
De U13 tenslotte, spelen een vriendschappelijke wedstrijd te Wavre op zaterdag om 17.30 u.

12/09/2017

Geen enkele nederlaag dit weekend!
In de Super League kende de ontmoeting op La Gantoise, een wisselend verloop. Gent opende als eerste de score. Daarna nam Standard de overhand en de partij eindigde uiteindelijk met de gelijkmaker van Gent, 2-2. Anderlecht, winnaar met 0-12 op Heist, neemt dus de leiding in het klassement met 6 punten voor Standard, gevolgd door Gent, die beide 4 punten hebben.
In de Beker van België, is het met een 3-0 overwinning op Sterrebeek dat de B-ploeg zich voor de volgende ronde kwalificeert, waarin zij Zulte Waregem A zullen ontvangen.
Te Marchin hebben de U16 de match in handen kunnen nemen en keerden met een 1-2 overwinning terug.
De U13 deden hetzelfde te Stockay-Warfusée met een hogere eindscore, 1-11.
De U12 hebben ook hun match gewonnen te Saive met een mooie 0-6 score.

08/09/2017

Kampioenschap op verplaatsing en Bekermatch thuis.
Voor de eerste verplaatsing in de Super League moet Standard vrijdag om 20.00 u naar één van de sterkste tegenstanders van verleden seizoen, AA Gent dat, zoals de Rouches en de Mauven 3 punten heeft.
Voor de andere seniorafdelingen wordt het kampioenschap opgeschort ten voordele van de Beker van België, waar de B-ploeg zaterdag om 16.00 u, de eerstvolgende tegenstander van de C-ploeg in het kampioenschap ontvangt … Sterrebeek.
Ook voor de jeugd zijn het, nu zaterdag, de eerste verplaatsingen van dit seizoen.
De U16 begeven zich naar Marchin om 14.00 u.
De U13 gaan naar Stockay-Warfusée om 10.30 u.
En de U12 ontmoeten SC Saive om 12.30 u.

05/09/2017

Standard neemt de kop
Voor haar eerste ontmoeting in de Super League, heeft Standard verleden vrijdagavond een eerste overtuigende en gemakkelijke 6-0 overwinning behaald tegen KSK Heist. verslag
In de 1ste Klasse, heeft de B-ploeg de drie punten behaald door Eva's Tienen te kloppen met 0-4. verslag
In de 2de Klasse B is de Luikse derby Standard – Liège geëindigd op en logisch 1-1 gelijkspel. verslag
De Kadetten zijn slecht aan hun seizoen begonnen met een 0-3 nederlaag tegen Beaufays. verslag
De U14 hebben Sart-Lez-Spa letterlijk verbrijzeld met een 10-1 score. verslag
De U13 hebben 3-0 gewonnen tegen Wanze/Bas-Oha.
De U12 hebben een grotere overwinning behaald tegen Stade Waremmien, 9-0. verslag

01/09/2017

Terug naar de competitie
De voorbereidingswedstrijden en de Champions League zijn achter de rug en nu zijn het de kampioenschappen die voor iedereen starten.
Dinsdag uitgeschakeld voor de UEFA Women's Champions League door de 3-0 nederlaag tegen Ajax, toen zij gedurende 80 minuten met 10 tegen 11 kwamen te staan verslag, ontvangt Standard vrijdag om 19.30 u, voor de eerste speeldag in de Super League, KSK Heist.
In de 1ste Klasse, is het reeds de tweede speeldag voor de B-ploeg die op verplaatsing moet naar DVC Eva's Tienen, zaterdag om 15.00 u.
In de 2de Klasse, speelt de C-ploeg van Standard haar eerste thuismatch tegen RFC Liège. Een eerste derby die de academie zal bezielen nu zaterdag om 16.30 u.
Voor de jeugd begint het kampioenschap eveneens dit weekend.
Voor de Kadetten staat de eerste thuismatch, tegen Beaufays B, op het programma om 14.00 u.
De jongsten, U13 en U12 ontvangen om 10.30 u respectievelijk Wanze/Bas-Oha en Stade Waremme.
En zondag om 11.15 ontvangen de U14 voor hun eerste match op provinciaal niveau Sart-Lez-Spa.

28/08/2017

De kwalificatie voor de Champions League wordt deze namiddag gespeeld
Na de mooie en ruime overwinning van vrijdag, met 8-0 tegen Rīgas FS, heeft Standard de koppositie ingenomen voor Ajax dat met 1-2 won van Pärnu JK verslag fotogalerij. De wedstrijd van deze namiddag om 17 u, waarin Standard het opneemt tegen Ajax Amsterdam, zal dus beslissend zijn. Een overwinning of gelijkspel staan borg voor deelname aan de 16de finale. In geval van verlies, moeten de Luikenaars tot één van de twee beste tweedes behoren van de tien groepen.

27/08/2017

Een matig weekend
Verleden vrijdag, in de UEFA Women's Champions League, is alles goed verlopen voor Standard met een 8-0 overwinning tegen Rīgas, waardoor het op de eerste plaats van de groep komt. verslag fotogalerij
Zaterdag in de competitie waren de uitslagen minder goed. In 1ste Klasse, leidde de B-ploeg 2-0 bij de rust, maar zij werden bijgehaald en verloren uiteindelijk met 2-3 van Svelta Melsele verslag. In 2de Klasse B, keek de C-ploeg bij de rust reeds tegen een 4-0 achterstand op maar ze verdedigden zich beter in de tweede helft maar moesten zich uiteindelijk met 6-0 gewonnen geven. verslag
Zondag tegen Alemania Aachen, wandelden de U13 naar een 0-16 overwinning tegen de kleine Duitse spruiten (doelpunten van Luka Maillard × 4, Nadège François × 4, Florine Carlier × 2, Sharmel Limbotte × 2, Lena Renier, Eva Degotte, Marie Tachelet en Sarah Mejdoubi). Voor de U14 daarentegen, verliep de ontmoeting evenwichtiger en eindigde op een 0-2 overwinning dank zij doelpunten van Léa Detail en van Marine Rosala.

25/08/2017

Champions League en kampioenschap
Nu vrijdag om 11 u (Belgische tijd) speelt Standard zijn tweede match van de UEFA Women's Champions League tegen het klein duimpje van de groep, Rīgas FS.
Zaterdag is het dan de beurt aan de 1ste en 2de Klasse die de kompetitie beginnen met voor de B-ploeg een thuismatch tegen KVK Svelta Melsele om 16.30 u en voor de C-ploeg op verplaatsing naar Yellow-Red KV Mechelen om 16.45 u.
Zondag zijn het de laatste voorbereidingsmatchen die onze jeugd wachten op Alemania Aachen om 13 u voor de U13 en om 15 u voor de U14.

23/08/2017

Eerste overwinning in de Champions League
Standard heeft dinsdagavond met 2-0 gewonnen van en te Pärnu dank zij doelpunten van Karlijn Knapen (56') en Noémie Gelders (69') verslag fotogalerij en neemt voorlopig de tweede plaatst in het klassement in met evenveel punten als Ajax Amsterdam, dat met 6-0 won van Rīgas.
De volgende ontmoeting heeft volgende vrijdag plaats met Rīgas als tegenstander voor Standard om 11 u (Belgische tijd) en Pärnu tegen Ajax om 17 u.

22/08/2017

Standard – Pärnu
Vandaag om 19 u begint het kwalificatietornooi voor de 16de finale van de UEFA Women's Champions League voor onze A-ploeg, die het voor haar eerste match moet opnemen tegen de gastploeg Pärnu JK. fotogalerij

De Beker is al gedaan voor C-ploeg
Verleden zaterdag moest de C-ploeg van Standard op verplaatsing naar St-Ghislain voor hun eerste wedstrijd van de Beker van België. Maar terwijl de Luikse kansen zeer talrijk waren gedurende de ganse wedstrijd, is het uiteindelijk Union St-Ghislain Tertre-Hautrage B dat zich kwalificeert met een 1-0 score die er kwam op een vrijschop in de 80ste minuut verslag. In de volgende ronde, die op 9 september plaats vindt, zal Standard nog steeds vertegenwoordigd zijn, ditmaal door de B-ploeg die Sterrebeek ontvangt.
En dan waren er de verschillende vriendschappelijke wedstrijden van het weekend.
In Grâce-Hollogne moesten de U14 zich met 4-0 gewonnen geven, terwijl de U12, op zeker ogenblik met een 3-1 achterstand, uiteindelijk met 4-9 wonnen met doelpunten van Léa Sohet (2x), Clémence Bartholomé, Lucie Lardinois, Emma Lognoul, Célia La Cola (2x), Lola Vanluyten en Chadia Aich.
Thuis wonnen de Kadetten met 2-0 tegen Chastre B (doelpunten van Charlot Vrancken en Julie Noé). De B-ploeg heeft, ondanks goed verweer, met 0-1 verloren van de eerste ploeg van Alemania Aachen. De U13 hebben hun match tegen Huvo Jeuk met 6-4 gewonnen met doelpunten van Sharmel Limbotte, Nadège François (2x) en Luka Maillard (3x).

18/08/2017

Een Belgische Beker en veel vriendenmatchen
Dit weekend is er voor elk wat wils, behalve voor de A-ploeg die de valiezen gereedmaakt voor Estland.
De enige officiële ontmoeting, deze van de derde ronde voor de Beker van België, is voor de C-ploeg die op verplaatsing moet naar Union St-Ghislain Tertre-Hautrage zaterdag om 16 u.
Voor alle andere ploegen zijn er vriendschappelijke wedstrijden geprogrammeerd: zaterdag thuis tegen Alemania Aachen om 17 u voor B-ploeg en om 18 u voor de Kadetten. Eveneens zaterdag maar op verplaatsing naar Grâce-Hollogne om 11 u voor de U12 en om 13 u voor de U14. Zondag tenslotte spelen de U13 om 10.30 u op de academie tegen Huvo Jeuk.

17/08/2017

Een laatste overwinning voor Estland
Met een 3-1 achterstand na een half uur tegen Achilles'29, kon Standard voor het uur terugkeren om uiteindelijk met 3-6 te eindigen bij het einde van de wedstrijd verslag fotogalerij. De voorbereiding eindigde dus goed voor de A-ploeg die zich nu vooral moet concentreren op de kwalificatie voor de UEFA Women's Champions League die volgende dinsdag begint.
Woensdagavond, daarentegen heeft een gemengde B + C ploeg (met twee kadetten) 0-2 verloren van de A-ploeg van Tongeren, die meerdere Super League speelsters overgenomen heeft van Eva's Tienen. verslag fotogalerij

15/08/2017

Overwinningen van Standard en einde van de voorbereiding
Dit weekend heeft Standard alles gewonnen.
Tegen s'Herenhelderen hebben de U12 zonder pardon, met 1-14 gewonnen (goals van Kimberly Scohier × 8, Chloé Snaps × 4, Emma Lognoul en Lola Vanluyten), terwijl de
U13 een normalere 2-7 overwinning behaalden tegen dezelfde club (goals van Nadège Francois × 3, Florinne Carlier × 2, Marie Benoit en Luka Maillard).
Tegenover de B-ploeg van Tongeren DV behaalde onze C-ploeg een 0-2 overwinning dank zij een own goal van Tongeren en een doelpunt van Pauline Taquet.
De A-ploeg tenslotte, op verplaatsing naar Virton voor een ontmoeting met Stade de Reims, die met 2-1 gewonnen werd, met doelpunten van Lisa Petry en Gwyneth Vanaenrode verslag. De voorbereiding, die nu dinsdag om 16 u eindigt op het veld van Achilles'29 (Nederland), verloopt dus goed.
Korter bij ons, ontvangt de B-ploeg nu woensdag om 19.30 u, de A-ploeg van Tongeren voor een nieuwe vriendschappelijke ontmoeting.

11/08/2017

Tongeren voor de jongeren, Virton voor de groten
Vermits de U11 gegroeid zijn, gaan zij dit seizoen over naar de U12 en daarom spelen zij nu zaterdag hun eerste vriendenmatch op Tongeren om 11 u. Hun grote zussen van de U13 ploeg reizen ook mee, vermits zij eveneens, op hetzelfde uur en op dezelfde plaats spelen tegen Tongeren.
Later op de middag, om 15u45 en op hetzelfde adres, is het de beurt aan de C-ploeg, na hun zege met 1-6 tegen het Nederlandse Schaesberg verslag fotogalerij, om Tongeren partij te geven.
Zondag, zet de A-ploeg haar voorbereiding, na een 0-2 zege tegen Sibret verslag, verder met een verplaatsing naar Virton om zich te meten met de Françaises van Stade de Reims om 17 u.

08/08/2017

Een nipte nederlaag te Keulen
Nadat 1. FC Köln na de eerste helft leidde met 2-1, toonde Standard zich veel dominanter in de tweede helft, maar de score veranderde niet meer. verslag fotogalerij Voor de volgende voorbereidingswedstijd nu woensdag om 19.30 u, gaat Standard naar Wallonia Club Sibret, terug naar de bron dus voor Romane Woltèche.
Te Chastre, was het lot gunstiger voor de C-ploeg die, voor hun eerste match van het seizoen, terugkeerde met een 3-2 overwinning dank zij doelpunten van Marine Nihart, Elena Arnoldy en van Jade (een Canadese van Calgary die momenteel meetraint met Standard). Voor de volgende vriendschappelijke wedstrijd, vóór de Beker van België, begeven de meisjes van de C-kern zich nu dinsdag om 20 u naar Schaesberg in Nederland.

04/08/2017

De voorbereiding gaat verder
Volgende zaterdag gaat de A-ploeg weer op verplaatsing naar Duitsland om er 1. FC Köln om 15 u te ontmoeten terwijl de C-ploeg haar voorbereiding begint met een verplaatsing naar Chastre om 16 u.

02/08/2017

De nieuwe A-ploeg
Vanaf heden kunt u de nieuwe gezichten van de A-ploeg ontdekken voor het seizoen 2017-2018 tezamen met het programma van de kwalificatieronde van de UEFA Women's Champions League waarbij Standard eerst de gastclub Pärnu zal ontmoeten om daarna het tornooi te eindigen met de topmatch tegen Ajax Amsterdam.

Tweede te Amstenrade
Verleden zaterdag heeft de B-ploeg de tweede plaats behaald op het tornooi van Amstenrade. Nadat zij zich met 0-1 gewonnen moesten geven tegen de Amerikanen van Ohio Northern, behaalden de Luiksen een 0-0 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach en wonnen daarna 4-0 tegen Amstenrade (doelpunten van Marine Nihart, Valérie Schuilen en 2 van Marie Bougard) om opnieuw met 0-0 te eindigen tegen FSC Mönchengladbach.

28/07/2017

Een weekend in Amstenrade
Terwijl de A-ploeg haar ploeggeest aanscherpt op stage in Houffalize, vat de B-ploeg haar seizoen dit weekend aan door deelname aan het internationale toernooi van Amstenrade in de Nederlands Limburg. Alle details terug te vinden in de agenda.

23/07/2017

Eerste overwinning van Standard
Zaterdag, op een veel breder veld dan in Duitsland en tegen een technisch sterkere PEC Zwolle ploeg, heeft Standard niet echt gedomineerd maar bleef goed georganiseerd, heel stevig in verdediging en toonde zich heel efficiënt in de aanval.
In de 52ste minuut, kon Lola Wajnblum zich voor de eerste keer afzonderen voor doel en de score openen. Twee minuten later werd Noémie Golders goed aangespeeld door Lola Wajnblum en verdubbelde de score voor de Luikse dames. verslag fotogalerij
De voorbereiding werd dus goed aangevat en wordt volgende week verder gezet met een week durende stage in Houffalize.

21/07/2017

Een gelijkspel in Duitsland
Bij hun eerste vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen, behaalde de A-ploeg woensdagavond een 1-1 gelijkspel tegen de Duitsen van Sportfreunde Uevekoven, na een stevige wedstrijd. Het was Lola Wajnblum die de score opende in de 20ste minuut, maar Uevekoven maakte gelijk op een meevallende center inde 67ste minuut. verslag fotogalerij
De voorbereiding gaat verder nu zaterdag met een ontmoeting tegen PEC Zwolle die gespeeld wordt om 14.30 u te Rosmalen.

07/07/2017

Huldiging door de stad Luik van zijn sportlaureaten
Maandagavond, huldigde de stad Luik en de VZW “Liège Sport” zijn sportlaureaten van het seizoen 2016-2017. In dit kader werd de vrouwenafdeling van Standard Luik, vertegenwoordigd door Fery Ferraguzzi, als eerste gehuldigd voor het behalen van de titel in het Kampioen van België met zijn A-ploeg en voor de Beker van België, behaald door de U13. fotogalerij

30/06/2017

Business Meeting 2017
Bij de Business Meeting van gisteren donderdag, waren ook vier van onze speelsters aanwezig om hun nieuwe uitrustingen voor te stellen : Manon Lamarque, Lucie Lardinois, Lola Wajnblum en Marie Bougard.
Bekijk de foto's hier. fotogalerij

27/06/2017

Zomerprogramma
De trekking van de groepsindeling van de gekwalificeerden voor de UEFA Women's Champions League heeft verleden vrijdag plaats gevonden. Het programma van de A-ploeg voor aanvang van het kampioenschap is bijna volledig gekend :
13 juli : hervatting van de trainingen
19 juli : om 19.30 u vriendenwedstrijd te Uevekoven (Duitsland)
22 juli : om 14.30 u vriendenwedstrijd te PEC Zwolle (Nederland)
27 tot 29 juli : stage te Houffalize.
5 augustus : om 15.00 u vriendenwedstrijd te 1. FC Köln (Duitsland)
9 augustus : om 19.00 u vriendenwedstrijd te Wallonia Club Sibret
15 augustus : om 16.00 u vriendenwedstrijd te Achilles 29 (Nederland)
22 tot 29 augustus : UEFA Women's Champions League kwalifikatiewedstrijd te Pärnu JK (Estland)
 met ook Ajax Amsterdam (Nederland) en Rigas FS (Letland).
Aan dit programma waar 20 dames zouden moeten aan deelnemen, waarvan 12 reeds verleden seizoen deel uitmaakten van de A-kern (Madison Waegenaire, Lisa Lichtfus, Valentine Hannecart, Maurane Marinucci, Magali Dinon, Yuna Appermont, Zoë Van Eynde, Elien Nelissen, Ellen Charlier, Charlotte Cranshoff, Lisa Petry en JasmineVerbruggen), 3 overkomen van de B-kern (Karlijn Knapen, Gwyneth Vanaenrode en Carolina Wolters), 4 die overkomen van Anderlecht (Anaëlle Wiard, Noémie Gelders, Lola Wajnblum en Justine Blave) en een laatste overgekomen van Wallonia Club Sibret, Romane Woltèche.
Langs trainerszijde verandert er niets, het zijn nog steeds Hamide Lamara, Erdem Ucar en Vito Lancelotti die de speelsters zullen aanzetten het beste van zichzelf te geven.

14/06/2017

Vier Anderlechtspeelsters tekenen voor Standard
Het is officieel sinds maandagavond, Justine Blave en Lola Wainblum keren volgend seizoen terug naar Standard en zij worden vergezeld van Anaëlle Wiard en Noémie Gelders.
Deze aanwinsten vangen het vertrek van Sarah Wijnants en Aline Zeler naar Anderlecht op en de carrièrestop van Sanne Schoenmakers en Imke Courtois.

31/05/2017

Twee nieuwe overwinningen voor Standard !
Zaterdag, hebben de jonge Luiksen alles binnengehaald, zowel in Frankrijk als in Nederland.
In Eindhoven hebben de U11 geen enkel doelpunt toegestaan en het toernooi gewonnen met mooie resultaten : 5-0 tegen DSS Haarlem, 6-0 tegen GVAV Rapiditas, 2-0 tegen Lermeervogels, 4-0 tegen SV Drensteinfurt en 0-0 tegen DSVP in de schiftingen, 7-0 in de halve finale tegen SO Soest en uiteindelijk 5-0 in de finale tegen SV Dios. Daarenboven hebben zij, buiten toernooi, 5-0 gewonnen tegen SSVg Haan. En het is misschien nog niet gedaan voor de U11 die volgende vrijdag in de late namiddag, nog deelnemen aan het toernooi Régis Genaux in Flémalle.
Meer naar het zuiden toe, in Cabriès, hebben de U13 een heel mooi toernooi afgewerkt, zonder één enkel doelpunt te slikken. In de reeksen versloegen zij Martigues 2-0, Marseille 3-0, Vaucluse 12-0, Pays d'Aix 9-0 en Karlsruhe 5-0. In de finale waar zij Martigues terug ontmoetten, wonnen de Rouches het toernooi met forfaitcijfers, 5-0.
Zondag, waren het de U14 die naar Einhoven gingen. Gekwalificeerd voor de halve finale, na een mooie schiftingsronde met een 2-0 overwinning tegen KRC Genk Ladies en 3-0 tegen SV Die Haghe en twee blanco scores tegen Borussia Mönchengladbach en UVVA, verloren de Luikse meisjes 0-1 tegen K Lierse SK. In de wedstrijd voor de 3de plaats tegen Borussia Mönchengladbach, speelden zij weer 0-0 gelijk om uiteindelijk 4de te eindigen na de strafschoppen.
De grootsten bleven in België vermits hun toernooi zich afspeelde in het Fallon Stadion van Woluwe-Saint-Lambert. Nadat zij eerst wonnen met 5-0 tegen Cercleladies Brugge, verloren de Kadetten met 2-3 tegen de gastclub Woluwe en eindigden het tornooi op de 2de plaats na een 8-0 overwinning tegen Schaerbeek.
Op de 23 wedstrijden van dit weekend, hebben de jonge Rouches maar 4 doelpunten binnen gekregen, maar scoorden zij zelf niet minder dan 90 keer !

22/05/2017

Een nieuwe titel voor Standard
Zaterdag na een wedstrijd, gedomineerd door de Rouches, heeft Standard voor de tweede keer de Beker van België U13 behaald, door Zulte Waregem met 2-0 te kloppen, met doelpunten van Enora Matté en Lisa Lemmens. verslag
Dikke proficiat aan de meisjes en de volledige staff voor hun heel mooi seizoen !

19/05/2017

Laatste Bekerwedstrijd
Zaterdag proberen de U13 van Standard om 17 u de finale van de Beker van België te winnen tegen Zulte Waregem te Sint Niklaas.
Buiten deze laatste competitiewedstrijd hebben de meisjes van Standard enkel nog tornooien en vriendschappelijke wedstrijden op het programma.

15/05/2017

Beker van België Dames
Na het slechtst mogelijke scenario te hebben meegemaakt in het kampioenschap, dat op de laatste dag verloren werd ten voordele van Standard, terwijl zij zelf bye waren, hebben de Anderlechtse speelsters zaterdag nipt de Beker van België gemist door de finale met 1-3 te verliezen van AA Gent.

07/05/2017

Kampioen van België en U13 naar finale Beker van België
Het weekend was uitstekend voor Standard.
De A-ploeg, vaandeldrager van de vrouwenafdeling, heeft vrijdagavond zijn 20ste landstitel van clubkampioenen van België, tevens de 7de opeenvolgende, door de jonge Tiense speelsters te verpulveren met 0-17, mede dank zij de 6 doelpunten van Aline Zeler en een hat-trick van Sanne Schoenmakers, nochtans gekwetst en pas in de 82ste minuut ingekomen. verslag fotogalerij
Na gelijke stand met Anderlecht op het einde van het seizoen, steken de Rouches evenwel de Mauven voorbij, dank zij hun aantal overwinningen, gemaakte doelpunten en het doelpuntenverschil.
En voor Sanne Schoenmakers, die een einde maakt aan haar voetbalcarrière ten voordele van haar dokterscarrière, komt daarbij dat zij aan haar 6de persoonlijke titel, de trofee van beste doelschutster van de Super League mag toevoegen met 27 gemaakte doelpunten dit seizoen.
Het parcours van de U13 in de Beker van België zet zich op zeer goede wijze verder met een plaats in de finale door Lierse met 3-1 uit te schakelen. verslag In deze finale, die gespeeld wordt op 20 mei te Sint-Niklaas, zal Standard het opnemen tegen Zulte Waregem, dat met 2-1 won van Sinaai na verlengingen.

04/05/2017

Standard op 90 minuten van een 20ste titel van Kampioen van België !
Tot slot van de Super League, moet Standard vrijdag om 20.30 u gaan winnen bij de laatste Eva's Tienen, om de eerste plaats over te nemen van Anderlecht, dat bye is en zodoende reeds al zijn wedstrijden afgewerkt heeft.
Voor de Rouches was het seizoen zeer bewogen, met het vertrek van een tiental titularissen, het puntenverlies van de eerste twee matchen voor de groene tafel en het slechte begin van de vierde ronde, wat telkens de titel die, ondanks alles, nog steeds binnen bereik lag voor de Luikse dames, in het gedrang bracht.
Bij de jeugd, zijn enkel de U13 nog in de running voor de Beker van België en spelen de halve finale tegen Lierse nu zaterdag om 14 u in Kalmthout (ten noorden van Antwerpen en dus een verre verplaatsing).

03/05/2017

Op één overwinning van de titel !
Tegen Heist, de voorlaatste in de Super League, heeft Standard niet echt uitgeblonken maar heeft toch een 2-1 overwinning behaald, waardoor ze in de running blijven voor de titel waarvan de beslissing nu vrijdagavond valt, bij het bezoek aan Eva's Tienen, de laatste in de stand. verslag fotogalerij
In de 1ste Klasse eindigt Standard het seizoen op de vierde plaats ondanks hun 2-1 verlies op Moldavo dit weekend. Een goed resultaat voor een ploeg die grondig verjongd werd dit jaar. verslag
In de 2de Klasse B eindigt het seizoen eveneens met een 2-4 nederlaag tegen de kampioen Wuustwezel, maar blijft op de zesde plaats in het klassement. verslag fotogalerij
In hun klassementswedstrijd tegen Sart-Lez-Spa moesten de U14, zoals verleden week, het onderspit delven met 0-1. verslag
De U11 ten slotte, hebben hun kampioenschap zaterdag afgesloten met een 0-3 overwinning op Ellas Luik. verslag

28/04/2017

Laatste … thuiswedstrijd !
Nu vrijdagavond om 20.30 u is het de laatste thuiswedstrijd voor Standard in de Super League, voor hun allerlaatste verplaatsing naar DVC Eva's Tienen. In afwachting is het de ploeg van KSK Heist, voorlaatste, die de Luikse dames verwelkomen in de academie in een ontmoeting die zij serieus moeten aanpakken want enkel een overwinning is aanvaardbaar in de rush naar de titel.
In alle andere afdelingen zijn het, zonder meer, de laatste wedstrijden die dit weekend gespeeld worden.
Het kampioenschap in de 1ste Klasse eindigt voor de Rouches met een verplaatsing zaterdag om 15 u naar VC Moldavo, waarbij beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen hebben.
De C-ploeg eindigt haar eerste seizoen in 2de Klasse B zaterdag om 15 u thuis tegen de onbetwistbare leider, Wuustwezel.
Nog steeds op zaterdag, maar dan om 9.30 u, eindigen de U11 hun seizoen met een verplaatsing naar Ellas Liège.
Zondag tenslotte om 11.15 u op de academie, moeten de U14 met twee doelpunten verschil winnen tegen Sart-Lez-Spa, na hun 1-0 nederlaag van verleden week, toen op verplaatsing bij hen.

26/04/2017

Standard heeft terug zijn lot in eigen handen
Het weekend was goed voor Standard. Nadat wij het nieuws van de 2-0 nederlaag van La Gantoise op Anderlecht vernamen, zijn onze Luikse dames met een 0-4 overwinning van hun verplaatsing naar Genk teruggekomen verslag en moeten nu enkel vrijdag a.s. nog winnen tegen Heist en dan nog tegen Tienen om hun zevende opeenvolgende titel van kampioen van België binnen te halen, ongeacht de resultaten van de andere clubs.
In de 1ste Klasse versloeg Standard zaterdag Tongeren met 1-0, gans op het einde van de wedstrijd met een doelpunt van Gwyneth Vanaenrode. verslag fotogalerij
In 2de Klasse B hebben de Luikse dames een grote 1-7 overwinning behaald te Wezemaal. verslag
In de eerste klassementswedstrijd tegen Sart-Lez-Spa, hebben de U14 lange tijd een gelijkspel kunnen vasthouden maar moesten zich uiteindelijk toch met 1-0 gewonnen geven. verslag
Op het tornooi van Grâce-Hollogne was het parcours van de U11 bijna volmaakt. In de groepsfase wonnen zij 1-0 (Nadège François) tegen de gastclub, daarna 0-0 tegen Cheratte en 2-0 (Nadège François, Florine Carlier) tegen Verlaine om zo eerste te eindigen van hun groep. Vervolgens in de kwartfinale versloegen zij RFC Liège 2-1 (2 × Nadège François). In de halve finale versloegen zij Juprelle 3-0 (2 × Kimberly Scohier, Florine Carlier). Uiteindelijk eindigden zij tweede van het tornooi met een 0-3 nederlaag tegen Engis in de finale.
's Anderendaags hadden de U13 heel stevige tegenstanders. In de groepsfase behaalden zij een scoreloos gelijkspel tegen Fléron, daarna 1-0 (Marine Rosala) gewonnen tegen Hamoir en uiteindelijk 0-2 verloren tegen Verlaine. Hun parcours eindigde tenslotte in de kwartfinale met een 0-2 nederlaag tegen Eurobat.

22/04/2017

Het einde nadert maar de hoop blijft !
De twee confrontaties tegen Anderlecht zijn niet in het voordeel van Standard uitgedraaid. Na de uitschakeling zaterdag in de Beker van België met een droge 1-0 nederlaag verslag, hebben de Rouches niet beter kunnen doen dan een blanco gelijkspel dinsdagavond thuis. verslag fotogalerij Maar, zelfs al zijn de Luiksen momenteel derde, de titel blijft nog steeds mogelijk, indien AA Gent deze vrijdagavond punten laat liggen op Anderlecht en als Standard zijn laatste drie matchen wint, te beginnen met de verplaatsing nu zaterdag om 15.30u op Genk.
In de 1ste Klasse is een plaats op het podium niet echt meer mogelijk, maar de ploeg, die vorig weekend nog finaliste was te Menton verslag fotogalerij, en daar mooie dingen heeft laten zien, zou er zaterdag om 15 u, op bezoek bij Tongeren, goed moeten uitkomen.
In de 2de Klasse B waar Wuustwezel nu reeds kampioen is, zijn er nog meerdere clubs in de running voor de twee resterende plaatsen op het podium en Standard is niet de best geplaatste, ondanks de mooie 1-5 overwinning van verleden zaterdag op Genk. verslag Gelukkig zal de verplaatsing van nu zaterdag om 15 u naar rode lantaarn Wezemaal geen probleem mogen zijn.
Vierde bij het einde van het kampioenschap van de U14 in Hogere Regionale B, gaat Standard zich de volgende twee zondagen meten op Sart-Lez-Spa, voor het groepsklassement van de twee reeksen. Nu zondag is het op Sart om 9.45 u, dat de ontmoeting plaats vindt.
Voor de U11, eindigt het kampioenschap pas volgende week. Verleden week, op woensdag 12/4 hebben zij gewonnen op R Fraiture FC met een score van 1-10 (met doelpunten van Chloé Snaps, Florine Carlier, Célia La Cola, Chloé Lejeune en 6 van Nadège François). Zij spelen zaterdag een tornooi te Grâce-Hollonge (site du Coubeau).
Er is eveneens een tornooi voorzien waaraan de U13 op zondag deelnemen.

13/04/2017

Dubbele clasico en de laatste uitgestelde wedstrijden
Tijdens het lange Paasweekend heb je niet recht op één maar twee ontmoetingen tegen Anderlecht. De eerste die zich afspeelt nu zaterdag om 15 u op Anderlechtse bodem te Tubize, is de halve finale van de Beker van België. De tweede wordt gespeeld op de Academie Robert Louis-Dreyfus dinsdag om 20.30 u in het kader van de 25ste speeldag van de Super League. In beide gevallen ligt de druk hoog voor de Luikenaars want een overwinning is telkens noodzakelijk !
Vermits er zowel in 1ste als in 2de Klasse slechts twee speeldagen resten, is dit weekend de laatste kans om de uitgestelde wedstrijden te spelen. Zaterdag om 12.30 u, moet Standard naar Genk in de 2de Klasse en maandag in de 1ste Klasse om 15 u naar Egem.
Naast dit alles, neemt de B-ploeg van Standard deel aan het internationaal tornooi van Étoile de Menton (Frankrijk) en ontmoeten dan eerst Inter Milaan (Italië), ZNK Koprivnica (Kroatië) en FC Aurillac Arpajon (Frankrijk).

11/04/2017

Weer goede resultaten enkel bij thuiswedstrijden
Dit weekend werd het beste resultaat behaald door de U11, die met 5-1 wonnen tegen FC Seraing. verslag
De U13 die eveneens thuis speelden, behaalden een 2-2 gelijkspel tegen Hamoir B na een match, die spannend bleef tot de laatste seconde. verslag
In 1ste Klasse daarentegen in Kontich, moest de B-ploeg weer de duimen leggen met 1 goal verschil met een 2-1 score. verslag
Tenslotte, bij een vriendschappelijke wedstrijd tegen Houtain, hebben de Kadetten eveneens verloren met 2-1, met een doelpunt van Marthe Van Olmen voor de Rouches.

07/04/2017

Lichter programma gedurende het Paasverlof
Terwijl de A en C ploegen mogen rusten, speelt de B-ploeg haar uitgestelde wedstrijd van de 15 de speeldag in 1ste Klasse, nu zaterdag om 15 u te Kontich en kan hierdoor misschien iets klimmen in het klassement.
De jeugd speelt eveneens op zaterdag. De U11 zetten het kampioenschap verder met de ontvangst van FC Seraing om 14 u.
De U13 daarentegen eindigen het hunne met de ontvangst om 9u30 van Hamoir B.
Vermits de Kadetten hun kampioenschap reeds afsloten, gaan zij op verplaatsing voor een vriendschappelijk wedstrijd om 14 u te Houtain.

03/04/2017

2 thuisoverwinningen, geen enkele op verplaatsing
Dit weekend was alleen gunstig voor de Standardmaisjes die op de academie speelden.
Inderdaad, de Kadetten die voor hun laatste kampioenschapwedstrijd, Chênée ontvingen, hebben een 3-0 overwinning behaald en eindigen het seizoen op de tweede trede van het podium ! verslag fotogalerij
De C-ploeg die Anderlecht C ontving in 2de Klasse B heeft haar wedstrijd ook gewonnen met 4-0 cijfers. verslag
Op het niveau van de verplaatsingen daarentegen, hebben de U13 zich het best uit de slag getrokken met een 3-3 puntendeling op Melen-Micheroux. verslag
Voor de B-ploeg is de verplaatsing naar Anderlecht B uitgedraaid op een 1-0 nederlaag waardoor zij een plaats verliezen in het voordeel van Merken. verslag
De U14, door hun 5-1 nederlaag op Bas-Oha, eindigen hun seizoen op de vierde plaats, ongeacht of de ontmoeting tegen US Liège al dan niet nog gespeeld wordt.
Om te eindigen met de jeugd, de U11 hebben zich met 7-4 moeten gewonnen geven te Juprelle. verslag
Maar het evenement van het weekend was vooral de 3-2 nederlaag in de Super League van Standard op Oud-Heverlee Leuven, na een wedstrijd geleid door een scheidsrechter, waarvan de beslissingen het verloop van de match sterk beïnvloed hebben. verslag Anderlecht, dat profiteert van een nieuw forfait van Tienen en komt zo alleen op de eerste plaats.

31/03/2017

3 aanspraakmakers op 1 titel
Momenteel zijn er in de Super League drie clubs met 45 punten (Standard, Gent en Anderlecht) en er blijven nog vijf dagen om hen te scheiden.
Ondertussen speelt La Gantoise dit weekend niet terwijl de Luikenaars zich nu vrijdag om 19.30 u naar Oud-Heverlee Leuven (5de) begeven, terwijl de Brusselaars Tienen (7de) niet ontvangen nogmaals forfait. De match minder van de Rouches moet hen toelaten de kop van het klassement te behouden.
In de 1ste Klasse had Standard verleden week nog een uitgestelde match meer te pakken en gaat nu zaterdag om 15 u, op verplaatsing naar de voorlaatste Anderlecht B.
In de 2de Klasse B, ontmoeten de Rouches, die verleden week weer wat kleur kregen, eveneens Anderlecht maar dan thuis zaterdag om 16.30 u.
Voor de Kadetten zit het seizoen er reeds op met de ontvangst van Chênée voor hun allerlaatste match.
Eveneens laatste speeldag voor de U14 die zich zondag om 9.45 u verplaatsen naar de leider Wanze/Bas-Oha. Wat betreft de uitgestelde wedstrijd tegen US Liège is er nog geen nieuwe datum vastgelegd.
Voor de allerjongsten, zijn het twee verplaatsingen naar Melen-Micheroux voor de U13 en naar Juprelle voor de U11, zaterdag om 11 u.

27/03/2017

De posities komen weer dichter bij elkaar in de Super League!
Door de 1-2 nederlaag van Standard in de laatste seconden tegen La Gantoise, zijn er nu drie ploegen met 45 punten op kop van de Super League (Anderlecht meegeteld), maar Standard behoudt de eerste plaats omdat zij een match minder gespeeld hebben. verslag fotogalerij
In 1ste Klasse, verliest de B ploeg een plaats vermits zij dit weekend niet speelden en staan nu vijfde door de overwinning van Woluwe.
In 2de Klasse B, na een reeks opeenvolgende nederlagen, heeft Standard zich met een 6-0 overwinning, goed herpakt tegen Wolfsdonk. verslag
De Kadetten verliezen nog een plaats door hun 0-1 nederlaag tegen Trooz en staan nu derde. verslag
Na hun 1-1 puntendeling met Fexhe-Slins, kunnen de U14 dit seizoen niet meer hopen op een podiumplaats, zelfs al hebben zij een mooi parcours doorlopen. verslag
Wat betreft de U11, zij hebben de ontmoeting met Ellas Liège afgesloten met een 3-6 nederlaag. verslag

24/03/2017

Verandering van tijd
De wedstrijd van U14 te Fexhe-Slins zal niet op zondag buitengewoon zijn maar op zaterdag om 15u.

23/03/2017

Laatste ronde in de Super League
Een maand na hun match tegen Heist is Standard terug in de Super League om de vierde en tevens laatste ronde in de Super League aan te vatten met vrijdag om 19.30 u meteen tegen één van hun grootste rivalen dit seizoen, KAA Gent. Ondertussen heeft de 1-2 op LOSC zege en het gelijkspel 2-2 tegen CSKA Moskou de Luiksen toegelaten zich optimaal voor te bereiden op deze kapitale ontmoeting, die wel eens een einde zou kunnen stellen aan de ambities van de Buffalo's, in geval van winst van de Rouches.
In de 1ste Klasse werd de ontmoeting van de B-ploeg op Egem, uitgesteld wegens een te groot aantal speelsters die mee zijn met de Red Flames -17.
In 2de Klasse B kan de C-ploeg een einde stellen aan de huidige reeks nederlagen bij de komst zaterdag van de voorlaatste Wolfsdonk Sport.
Wat betreft de Kadetten, zij kunnen zich op twee speeldagen van het seizoenseinde van een podiumplaats verzekeren maar welke ? In geval van winst zaterdag om 14 u tegen Trooz stijgen zij naar de eerste plaats. In geval van verlies echter, zakken zij naar de derde plaats, in het voordeel van Trooz.
De U14 gaan zondag om 11.15 u op verplaatsing naar Fexhe-Slins hun voorganger in het klassement. En op drie matchen van het einde is een overwinning absoluut nodig om de hoop op een derde plaatst levendig te houden.
De laatste ontmoeting van dit weekend is voor de U11 die zaterdag om 14 u Ellas Luik ontvangen.

22/03/2017

Puntendelingen en mooie inhaalbewegingen
Van de zes matchen van zaterdag waren er vier puntendelingen en twee mooie inhaalbewegingen.
Bij de vriendschappelijkewedstrijd tegen CSKA Moskou, had Standard het moeilijk tegenover het in één tijd en zeer snel en geëngageerd spelen van de Russen. Maar, nadat ze 0-2 achterkwamen, konden de Luiksen terugkomen tot 2-2 in drie minuten tijd, dank zij twee doelpunten van Sanne Schoenmakers. verslag
De mooiste inhaalbeweging echter komt op het credit van de U13 die, nadat zij 2-0 achterkwamen tegen Bas-Oha, er in slaagden op 2-3 te komen om uiteindelijk nog een gelijkspel te moeten toestaan op een paar minuten van het einde. verslag
Na een 1-0 achterstand op Beaufays, zouden de Kadetten eveneens nog een gelijkspel afdwingen, maar komen hierdoor op twee punten van Ougrée die met 8-3 wonnen tegen Seraing Athlétique. verslag
In de 1ste Klasse heeft de B-ploeg een mooie blanco score gerealiseerd tegen de leider AA Gent dat volgende week reeds de titel zou kunnen vieren. De Luiksen, die nog steeds enkele matchen achterstand hebben, staan momenteel vierde op slechts één punt van de tweede en zij zijn de enigen die mathematisch nog de eerste plaats van de Buffalos kunnen afsnoepen. verslag
Voor de U11 geen puntendeling of mooie inhaalbeweging maar wel een heel mooie overwinning en een record aantal doelpunten met een derby Liège - Standard die eindigde op een 7-10 score ! verslag
Wat betreft de C-ploeg: de score was reeds 4-0 in het voordeel van Mechelen toen de wedstrijd werd stilgelegd na een woordenwisseling tussen twee speelsters. verslag

17/03/2017

Standard tegen Moskou!
Zonder match verleden dinsdag, door het forfait van Tienen, heeft Standard ook nu zaterdag geen match in de Super League, door het algemeen forfait van Lierse. Maar hier heeft de Luikse staf genoeg tijd gekregen om een vriendschappelijke wedstrijd te regelen op Lommel om 16 u tegen niemand minder dan CSKA Moskou.
In 1ste Klasse heeft Standard verleden week, slechts 1 punt verloren omdat ze zelf niet speelden. Maar nu zaterdag om 16.30 u is het tegen de ongenaakbare leider, AA Gent dat Standard zijn derde plaats moet verdedigen.
Met een mindere vorm de laatste tijd, moet de C-ploeg zaterdag om 16.30 u op verplaatsing naar de tweede in 2de Klasse B, nl. KV Mechelen.
Bij de regionale Kadetten, die ex æquo op de eerste plaats staan met Ougrée, moet er met een zo groot mogelijk verschil gewonnen worden bij de voorlaatste, Beaufays, als zij Ougrée met het verschil in doelpunten willen voorbijsteken.
De jonge Rouches spelen zaterdag om 9.30 u op RFC Luik voor de U11 en om 12.30 u op Wanze Bas-Oha voor de U13.
Tenslotte een uitstel met langere datum, vermits de wedstrijd van de U14 tegen US Luik niet zondag maar pas eind april zal gespeeld worden.

13/03/2017

Het goede weer levert Standard weinig op.
Op verplaatsing naar Lierse voor de kwartfinale van de Beker van België U16, kreeg Standard veel kansen om de score te openen, maar het was uiteindelijk met een 1-0 score dat ze uitgeschakeld werden. verslag fotogalerij
In 2de Klasse B moest ook de C-ploeg zich gewonnen geven met een 0-1 score thuis tegen Eendracht Louwel. verslag
Het lot was de A-ploeg beter gezind, want zij wonnen de vriendschappelijke wedstrijd tegen LOSC met 1-2 dank zij twee kopbaldoelpunten van Sanne Schoenmakers.

09/03/2017

Tweede in de 1ste Klasse en vriendschappelijk op Lille OSC.
Verleden dinsdagavond heeft Standard de tweede plaats veroverd in de 1ste Klasse door White Star Woluwe met 3-1 te verslagen, na een zeer spannende match. verslag Maar het zou even goed kunnen dat ze dit weekend van het podium verdreven worden door Woluwe en St-Ghislain die beiden spelen terwijl de Luikse dames bye zijn.
In afwachting dat de Super League dinsdagavond herneemt, gaat de A-ploeg nu zaterdag om 14 u naar LOSC (stadion Pierre Mauroy) voor een vriendschappelijke match tegen de ploeg van Maud Coutereels, hun vroegere kapitein.
Een verre verplaatsing ook voor de Kadetten, die hun kwartfinale van de Beker van België nu zaterdag om 14.30 u afwerken tegen Lierse.
Maar zaterdag zijn er ook drie ontmoetingen op de Académie Robert Louis-Dreyfus. Om 9.30 u ontvangen de U13 RFC Liège B. Om 14 u zijn het de U11 die Ans Montegnée verwelkomen en om 16.30 u zal de C-ploeg proberen om de zevende plaats achter zich te laten bij hun match tegen Eendracht Louwel.
Tenslotte op zondag om 10 u begeven de U14 zich naar Bas-Oha, de leider in het klassement.

06/03/2017

3 overwinningen tegen 2 nederlagen dit weekend
In 1ste Klasse staat Standard nog slechts op 1 punt van het podium dank zij hun 3-0 overwinning tegen Eendracht Aalst verslag en kan zelfs dinsdag de tweede plaats pakken, vermits de Luikenaars dan om 20 u Woluwe, ontvangen momenteel tweede met twee punten voorsprong.
In 2de Klasse B, zakt de B-ploeg een plaats, ten voordele van OHL B door hun 2-0 nederlaag tegen Sibret. verslag
Terug in competitie, hebben de Kadetten Ougrée verslagen met 0-4 en komen hierdoor terug op gelijke hoogte met deze laatsten maar door het mindere doelpuntenverschil (33 doelpunten achter) blijven zij tweede. verslag
Ook de U14 hebben 4-0 gewonnen tegen Flémalle maar blijven vierde op 3 punten van het podium. verslag fotogalerij
De U13 ten slotte zijn met 4-2 gaan verliezen op Templiers-Nandrin. verslag

03/03/2017

Totaal tegenovergestelde resultaten bij de jeugd
Woensdagavond, wanneer de U11 DC Cointe volledig overklasten met een 9-0 overwinning verslag fotogalerij, was het voor de U13 andersom want zij werden weggespeeld door Visé en moesten zich gewonnen geven met een 0-8 stand. verslag fotogalerij
De avond voordien hadden de U14 ook Templiers-Nandrin gedomineerd en met een ruime 3-0 gewonnen. verslag
En dit week-end gaat het voetballen weer verder behalve in de Super League, vermits de nationale ploeg deelneemt aan een tornooi op Cyprus.
In de 1ste Klasse ontvangt Standard zaterdag om 16.30 u Eendracht Aalst, die hen verleden week voorbijstaken in het klassement en kunnen dus ingeval van winst, de vijfde plaats weer innemen.
In 2de Klasse B kunnen de Luikenaars nog wat klimmen in de rangschikking bij hun verplaatsing nu zaterdag 15.00 u naar Sibret die slechts één punt voorsprong hebben op de Rouches.
En eindelijk bij hun terugkeer in competitie, wacht er zaterdag om 9.30 u voor de Kadetten een topmatch vermits de eerste, Ougrée, de tweede, Standard ontvangt en dat slechts 3 punten de beide clubs scheiden.
Zaterdag eveneens, moeten de U13 naar Templiers-Nandrin voor hun derde match in zes dagen.
En om het weekend af te sluiten ontvangen de U14 zoals gewoonlijk om 11.15 u de voorlaatste uit de rangschikking, Union Flémalle, waartegen zij hun twee vorige matchen wonnen.

27/02/2017

De jeugd haalt haar achterstel in
Deze week worden er drie uitgestelde matchen 's avonds gespeeld.
Dinsdag om 18 u 30 ontvangen de U14 Templiers-Nandrin en op woensdag om 19 u verwelkomen de U13 Visé en de U11 DC Cointe.

1 op 2 in de Beker en 2 op 3 in het kampioenschap
Dit weekend in het kampioenschap, zijn de matchen van Standard geëindigd op twee overwinningen en een puntendeling en in de Beker van België daarentegen heeft slechts één van de twee ploegen zich gekwalificeerd.
Inderdaad, voor de ploeg, die vooral gevormd werd door de U11 was de Beker kort en wreed. Zulte Waregem maakte inderdaad maar in de laatste seconden 2-2 gelijk en de Luikse meisjes werden uiteindelijk in de strafschoppen met 4-3 uitgeschakeld. verslag De groep met de U13, bracht het, met een 3-1 overwinning tegen La Gantoise, tot de halve finale, waar ze Lierse ontvangen. verslag
In de Super League bracht Standard zichzelf in moeilijkheden en won met slechts 1-2 tegen Heist dat zeker een punt had kunnen pakken. La Gantoise dat de punten deelde tegen Genk, staat nu op 6 punten van de Rouches. verslag
In de 1ste Klasse hebben enkel Aalst en Tongeren hun wedstrijd gewonnen. De B-ploeg heeft een 1-1 gelijkspel behaald tegen Merkem en verliest een plaats in het klassement ten voordele van Aalst. verslag
In 2de Klasse B, alhoewel geëindigd in het voordeel van Standard, was het met een kleine 1-0 overwinning dat de ontmoeting Tongeren eindigde. Voldoende om de 6de plaats in het kampioenschap in te nemen. verslag fotogalerij

24/02/2017

Kampioenschappen overhoop gehaald door de Beker van België bij de jeugd
Dit weekend begint de Beker van België U13 voor onze allerjongsten en vermits Standard twee ploegen in lijn brengt zullen er meerdere U11 speelsters eveneens van de partij zijn. Zaterdag om 12 u 30 gaat de eerste groep naar Zulte Waregem en zondag om 12 u 30 ontvangt de tweede groep La Gantoise. De kampioenschapsmatchen thuis tegen Visé voor de U13 en tegen DC Cointe voor de U11 zijn, hierdoor verschoven naar woensdag 19 u.
In de Super League staat Standard momenteel op een meer comfortabele plaats, maar het kampioenschap is verre van gedaan en elk gewonnen punt is welkom. De verplaatsing van nu zaterdag 15 u naar KSK Heist, momenteel voorlaatste, is een goede gelegenheid om de 3 punten binnen te halen.
In 1ste Klasse, verplaatst Standard zich nu zaterdag om 15 u naar Merkem die hen maar met 1 punt voorafgaat in het algemeen klassement. De vierde plaats is dus bereikbaar.
En in de 2de Klasse B, ontvangen de Luikenaars Tongeren B, dat zich in de gevarenzone bevindt en kunnen ook zij hun klassement verbeteren.

20/02/2017

Een weekend zonder nederlaag
Met vijf overwinningen en een gelijkspel hadden de meisjes van Standard een goed weekend.
In de Super League was het zelfs uitstekend, want niet alleen wonnen de Luiksen met
4-1 tegen Genk maar ook Anderlecht ging winnen met 0-1 op AA Gent, dat nu dus op de derde plaats komt op vier punten van Standard. verslag fotogalerij
In 1ste Klasse, was het de inhaalwedstrijd van de vierde speeldag tegen Zulte Waregem die werd gespeeld en eindigde op een 1-1 gelijkspel, waardoor Standard de vijfde plaats in de rangschikking inneemt. verslag
De C-ploeg blijft zevende in 2de Klasse B na een overtuigende 7-0 overwinning tegen Halveweg Zonhoven. verslag fotogalerij
De Kadetten hebben dit weekend niet gespeeld maar de andere ploegen uit hun reeks wel. Ougrée, de volgende tegenstander van Standard, heeft zodoende de eerste plaats weer ingenomen met drie punten voorsprong op onze meisjes.
De U14 zijn met een 0-2 overwinning teruggekeerd van Hannuit en behouden hun vijfde plaats. verslag
De jongsten, ten slotte, hebben eveneens gewonnen op verplaatsing, 0-2 in Visé voor de U13 verslag en 4-5 bij DC Cointe voor de U11. verslag

17/02/2017

Eindelijke terugkeer van de jongeren
Terwijl hun laatste officiële matchen reeds dateren van 26 november, hernemen de U11 en de U13 eindelijk dit weekend hun kampioenschap met een verplaatsing om 11 u naar DC Cointe voor de U11 en om 13 u op Visé voor de U13.
De groten van hun kant, moet, in de Super League, Standard zijn eerste plaats verdedigen met deze vrijdagavond een thuismatch om 19.39 u tegen Genk (4de), terwijl AA Gent, Anderlecht ontvangt. En als Genk te ver verwijderd is om nog op het podium te geraken, kunnen de posities van de eerste drie, op het einde van de avond helemaal gewijzigd zijn.
Zowel in de Kl.1 als Kl.2 worden er zaterdag om 16.30 u, uitgestelde matchen gespeeld met de komst van Zulte Waregem, dat een einde maakte aan de reeks overwinningen van de B-ploeg, en de komst van Zonhoven voor de C-ploeg.
Om het week-end te eindigen gaan de U14, zondag om 9.45 u, naar Hannuit, dat slecht twee punten voorsprong heeft.

12/02/2017

Overwinningen en uitstellingen
Dit weekend werd gekenmerkt door twee overwinningen van Standard maar ook door drie uitgestelde wedstrijden. Inderdaad, de B, C en U14 ploegen zagen hun wedstrijden uitgesteld naar latere data.
De verplaatsing van de A-ploeg naar Anderlecht heeft alle verwachtingen ingelost ! De wedstrijd werd betwist met wisselende kansen en vijf doelpunten wat resulteerde in een 2-3 eindscore waardoor Standard zich alleen op kop vestigt van de Super League, met één punt voorsprong op AA Gent dat met 0-3 won van OHL. verslag
Op Seraing Athlétique hebben ook de Kadetten voor spektakel gezorgd met een 3-7 overwinning, waardoor zij terug op gelijke hoogte komen van Ougrée, dat zelf niet speelde deze zaterdag. verslag

09/02/2017

Gouden schoen en de Clasico
Gisterenavond heeft de vroegere Luikse speelster, Tessa Wullaert, de eerste Gouden Schoen voor dames gewonnen. Onze Aline Zeler werd knap derde!
En morgenavond, reeds voor de derde keer dit seizoen, in de Super League, ontmoet Standard Anderlecht. Bij de eerste twee confrontaties waren het de bezoekers die wonnen en nu is het in Tubize (Tubeke) dat de match plaats vindt.
De ontmoeting in 1ste Klasse tegen Woluwe werd uitgesteld, zodat er zaterdag geen matchen zijn op de Academie maar twee verplaatsingen. De C-ploeg gaat om 12.30 u op verplaatsing naar Genk dat op twee punten juist achter Standard staat, in de 2de Klasse B en de Kadetten gaan op bezoek bij Seraing Athlétique om 14.00 u voor een duel dat de Luikse meisjes reeds twee maal dit seizoen wonnen.
Enkel de U14 spelen thuis zondag om 11.15 u tegen Templiers-Nandrin, dat eveneens op twee punten van Standard staat.

06/02/2017

Terug naar de eerste plaats
Na de 3-0 overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven, behaald in de laatste 20 minuten, neemt Standard in de Super League de eerste plaats weer in naast Anderlecht dat een match meer heeft en één punt voor op AA Gent. verslag fotogalerij
In 1ste Klasse is aan de zegereeks een einde gekomen met de verplaatsing naar Zulte Waregem die uitdraaide op een 2-1 nederlaag. verslag
In 2de Klasse B klimmen de Luikenaars naar de zesde plaats dank zij een nipte 1-0 overwinning tegen OHL. verslag
Bij hun hervatting hebben de Kadetten hun tegenstrever Trooz met 7-0 volledig gedomineerd. verslag
De U14 daarentegen zijn minder goed herbegonnen, gezien zij niet verder kwamen dan een blanco gelijkspel tegen Sart Tilman. verslag

03/02/2017

Geen uitgestelde wedstrijden meer
Na een tamelijk ondergesneeuwde januarimaand komt het voetbal weer tot zijn recht, zelfs bij de jeugd. Het programma van dit week-end is dus weer meer geladen dan dat de voorbije weken het geval was.
Nu vrijdagavond om 19.30 u ontvangt Standard Oud-Heverlee Leuven, vijfde in de Super League, en kan reeds, dank zij zijn 1-2 zege van dinsdag tegen La Gantoise verslag, deze laatste voorbij steken naar de eerste plaats in het klassement.
Zaterdag om 15.00 u ontmoeten de Luikse dames voor de eerste keer dit seizoen Zulte Waregem waar zij gaan trachten een negende overwinning te behalen en zo hun reeks van 7 opeenvolgende overwinningen verder te zetten in de 1ste Klasse.
Om 16.30 u in de 2de Klasse B, is het weer Oud-Heverlee Leuven dat de Rouches ontvangen maar hier zijn het de Brabanders die als favoriet starten vermits zij tweede gerangschikt staan.
Voor hun eerste match van 2017 ontvangen de Kadetten de laatste Fraiture, zaterdag om 14 u en de U14 gaan om 11.15 u op verplaatsing naar CS Sart Tilmant, de voorlaatste in de rangschikking.

30/01/2017

Halve finale Beker van België en Super League.
Zaterdag heeft Standard zich gekwalificeerd in de Beker van België tijdens een zeer spannende match tegen Club Brugge en zal dus op 15 april aantreden tegen Anderlecht voor de halve finale. De andere halve finale stelt Zulte Waregem tegenover AA Gent. verslag fotogalerij
Het is nu terug aan de Super League om zijn rechten weer te verdedigen met nu dinsdag een cruciale verplaatsing naar AA Gent om 20.30 u. Een des te crucialere ontmoeting ten gevolge van de door Standard verloren en door AA Gent gewonnen punten voor de groene tafel waardoor Gent nu op de eerste plaats staat met vijf punten voorsprong op de Luikenaars maar ook met een match meer gespeeld.
In 1ste Klasse klimmen de Rouches naar de vijfde plaats dank zij hun 2-3 overwinning op Massenhoven. verslag

28/01/2017

Last minute afgelasting !
De ontmoeting van de C-ploeg tegen Zonhoven gaat vandaag zaterdag niet door, maar op een latere, nog niet bepaalde datum.

27/01/2017

Beker van België.
Zeven weken na hun laatste kampioenschapswedstrijd, keert de A-ploeg van Standard terug op het veld voor de kwartfinales van de Beker van België. De trekking was voor de Luikse dames gunstig vermits zij nu zaterdag de laatste vertegenwoordiger uit de 2de Klasse A, tevens leider van deze afdeling, nl. Club Brugge ontvangen. Opgelet want in verband met de bespeelbaarheid van het veld, heeft de ontmoeting plaats op het synthetisch veld om 18.30 u.
Dat wil dus zeggen, direct na de inhaalwedstrijd van de C-ploeg, die om 16.30 u met twee weken vertraging, het Limburgse Halveweg Zonhoven ontvangen. Het klassement in 2de Klasse B kan dit weekend wel wat veranderen, want er staan niet minder dan vier uitgestelde matchen op het programma.
De laatste ontmoeting van deze zaterdag, die reeds vier maand geleden had moeten gespeeld worden, stelt, zoals verleden week trouwens, de B-ploeg van Standard tegenover Massenhoven maar deze keer bij de Antwerpenaren. Een match waarna de Rouches wel naar een vijfde plaats in het klassement zouden kunnen klimmen.

22/01/2017

Twee overwinningen voor Standard.
In de 1ste Klasse, zelfs wanneer de cijfers Standard als favoriet aangaven, moesten we wachten tot de tweede helft om de Luikse dames uiteindelijk op voorsprong te zien komen en uiteindelijk met 2-0 te winnen tegen Massenhoven. verslag fotogalerij
In de 2de Klasse B was het eerder Sterrebeek dat favoriet was, maar Standard, dat in haar voorgaande matchen een tijd op voorsprong stond tegen de eerste twee van het klassement, heeft hier de overwinning aan haar zijde kunnen houden en eindigde de match met een 0-3 score! verslag

20/01/2017

Terugkeer van de groten.
Die weekend zouden wij de terugkeer in competitie moeten zien van de B en C ploegen terwijl wij voor de anderen, nog minstens tot volgende week zullen moeten wachten.
In de 1ste Klasse, werd verleden week, alleen de match van Standard uitgesteld. De Luikse dames blijven dus steken in het midden van het klassement met nu reeds drie matchen minder gespeeld. Morgen, zaterdag om 17.30 u (opgelet voor het uur) krijgen ze Massenhoven op bezoek, dat momenteel op de laatste plaats staat met, wel te verstaan, twee matchen minder gespeeld dan hun drie voorgangers.
In 2de Klasse B zijn er weinigen die geen match achterstand hebben. En, voor de hervatting, wacht hen een moeilijke verplaatsing naar Sterrebeek dat Standard opwacht nu zaterdag om 17 u.
Voor de Kadetten werd de ontmoeting uitgesteld en, voor de U14, werd reeds voorzien dat hun match gespeeld wordt op 26 maart.

14/01/2017

Afgelastingen bevestigd
Het is nu zeker, alle ontmoetingen van de meisjes van Standard van dit weekend zijn verschoven naar een latere datum. De hervatting van de competitie zal dus pas voor volgende week zijn … waarschijnlijk.

13/01/2017

Einde van de winterstop
De feesten zijn goed en wel voorbij en toch, vermits er hevige sneeuwval wordt verwacht, zullen niet alle kampioenschapswedstrijden hervat worden.
In de 1ste Klasse, waar het jaar 2016 eindigde met een mooie heropstanding, begint 2017 met een verplaatsing om 14.30 u naar Kontich, derde in de rangschikking, maar waartegen Standard in de heenronde een gemakkelijke zege behaalde.
In de 2de Klasse B begint het jaar met de komst van Halveweg Zonhoven en misschien wel een achtste overwinning. Het is mogelijk dat de wedstrijd zal uitgesteld worden.
Voor de Kadetten en de U14 werd een algemene afgelasting al afgekondigd.

23/12/2016

Beste Wensen !
De vrouwenafdeling van Standard Luik wenst u Prettige Feesten en een sportief jaar 2017 vol welslagen !

Prettige Feesten en Gelukkig Nieuwjaar 2017

22/12/2016

Een warme Kerst
Op de vijftiende dag van de Super League heeft zowel AA Gent als Anderlecht allebei hun match gewonnen (0-6 en 0-1) en komen dichterbij. Onderaan het klassement daarentegen hebben Heist en OHL gelijk gespeeld 1-1.
In de 1ste Klasse is de B-ploeg goed begonnen aan de tweede ronde met een 5-0 zege tegen St-Ghislain. Het is tevens de vijfde opeenvolgende zege die de Rouches behalen ! verslag
In de 2de Klasse B blijft het noodlot de C-ploeg achtervolgen, want op bezoek bij de tweede van het klassement Maria-ter-Heide, heeft ze zich goed verdedigd maar werd niet volgens haar inspanningen beloond, met een 2-1 nederlaag. verslag
Vriendschappelijk hebben de U13 Lambermont met zware 2-9 cijfers verslagen met doelpunten van Kyara Coenen (3), Nadège Francois (2), Luka Maillard (2), Enora Matté et Marie Benoit.
De U14 keerden terug van Bunde (Nederland) met een 0-5 overwinning, met doelpunten van Welma Fon (2), Maude Lecoq (2) en Margot Bylois en de Kadetten met een 0-3 overwinning. De doelpunten waren van Lisa Verhoeven (2) en van Jytte Dubois.

16/12/2016

Laatste matchen van 2016
Dit weekend vinden de laatste kampioenschapswedstrijden plaats vóór de winterstop van drie weken voor de lagere afdelingen en van zes weken voor de Super League.
Een winterstop die voor Standard, in de Super League, reeds begonnen is terwijl de andere clubs de derde ronde aanvangen.
In 1ste Klasse, heeft de B-ploeg de laatste weken, een mooie remonte gemaakt en begint de tweede ronde met de ontvangst om 16.30 u van Saint-Ghislain Tertre Hautrage, een ploeg die ze goed kennen.
In 2de Klasse B hebben de Luikse dames de laatste tijd puike prestaties neergezet en kunnen misschien tegen Maria-ter-Heide de 0-6 die zij helemaal in het begin van het kampioenschap opliepen, rechtzetten.
Voor de anderen zijn er, op dit einde van het jaar, vriendschappelijke wedstrijden voorzien.
Verleden zaterdag hebben de U11 de inter-provincialen van Halle Zoersel ontvangen en moesten zich met 3-6 gewonnen geven met doelpunten van Célia La Cola, Chloé Lejeune en Kimberly Scohier voor de Rouches. De U13 daarentegen verloren met 5-1 tegen Ans Montegnée. Het Luikse doelpunt was van Marine Rosala.
Nu zaterdag spelen de U13 nog te Lambermont, om 11.30 u deze keer.
En zondag te Bunde (dicht bij Maastricht), zijn het de U14 en de Kadetten die respectievelijk om 13.00 en 14.15 spelen.

12/12/2016

Standard in het midden
In dit middenseizoens weekend, staat ook Standard 3 keer van de 5 in het midden van het klassement.
In de Super League met een overtuigende 0-7 zege tegen Eva's Tienen, de laatsten, is Standard herfstkampioen en moet nog twee maal spelen tegen elke ploeg. verslag
In 1ste Klasse zetten de Luikse meisjes, die met 3-0 wonnen tegen Moldavo, hun mooie reeks overwinningen (vier opeenvolgende reeds) verder en komen nu op de 7 de plaats. verslag fotogalerij Meer nog, rekening houdend met de twee achterstallige wedstrijden, blijft het podium nog mogelijk.
De C-ploeg, die op verplaatsing ging naar de leider in 2de Klasse B, moest zich met 4-1 gewonnen geven op Wuustwezel. verslag
De Kadetten, die bye waren, moesten de eerste plaats afstaan aan Ougrée, dat een veel beter doelpunten verschil heeft (+62 tegen +25).
De U14 tenslotte, verloren 1-3 tegen Hannuit, een ontmoeting waarin zij gedurende lange tijd domineerden en zakken naar de 5 de plaats. verslag fotogalerij

09/12/2016

Half seizoens weekend
Dit weekend eindigt voor iedereen de eerste helft van het kampioenschap.
In de Super League is dat nu vrijdagavond om 19.30 u met een verplaatsing naar Tienen, dat Standard de eerste helft afsluit. Momenteel is het resultaat goed maar zal dat volstaan om in alle omstandigheden de kop van het klassement te behouden ?
In 1ste Klasse, hadden het doorstoten van meerdere speelsters naar de A-kern en twee uitgestelde wedstrijden wegens internationale matchen, een mindere start tot gevolg. Momenteel achtste dank zij drie opeenvolgende zeges, ontvangen de Luikse dames zaterdag om 16.30 u Moldavo die op slechts drie punten volgen.
Voor de C-ploeg is de stijging naar 2de Klasse B eerder goed verlopen, terwijl zij nu zaterdag om 14.30 u op verplaatsing moeten naar de leider Wuustwezel.
De Kadetten van hun kant gaan de eerste helft van het seizoen afsluiten zonder zich te kunnen verdedigen, vermits zij bye zijn. Trooz en Ougrée hebben bijgevolg de weg vrij om hen voorbij te steken.
De U14 komen op 2/3 van het kampioenschap, na hun ontmoeting van nu zondag om 11.15 u tegen Hannuit, die momenteel op gelijke hoogte staan van de Rouches.

06/12/2016

Goede resultaten voor de senioren
Vrijdag eindigde de dag op een status quo op kop van de Super League. Na de overwinningen met 4-1 van Standard verslag fotogalerij en 0-5 van Anderlecht, bleef de hoop lang bestaan dat Genk, dat toen 1-0 in het krijt stond, er opnieuw zou in slagen om weer terug te komen tot 1-1 tegen Gent maar het treffen eindigde in de 92ste minuut op een tweede treffer van de Buffalos (2-0). Volgend weekend eindigt de eerste helft van het kampioenschap met, voor Standard een verplaatsing naar Tienen die plaats heeft, vrijdag 9 dec. om 19.30.
In 1ste Klasse, krijgt Standard weer wat kleur door hun 3-0 overwinning op Tongeren. Zij staan nu op de 8ste plaats met nog 2 matchen minder gespeeld. verslag
In 2de Klasse B, hebben de Luikse meisjes eveneens met 3-0 gewonnen van Rapide Wezemaal en staan nu op een zeer mooie vijfde plaats. verslag
Door een 3-2 nederlaag op Trooz verslag, blijven de Kadetten momenteel nog op de eerste plaats in het klassement, maar Trooz moet in december nog één match spelen en Ougrée nog twee, terwijl voor onze meisjes de winterstop reeds ingegaan is.
Bij de U14, hebben de Rouches, zoals in de eerste ronde, een 1-1 puntendeling behaald tegen Fexhe-Slins/Fragnée. verslag

02/12/2016

De winterstop nadert met rasse schreden
Nu vrijdag om 19.30 u ontvangt Standard, KSK Heist voor zijn laatste thuismatch voor de winterstop. De volgende thuismatch heeft pas plaats op 3 februari 2017. Tussen deze twee matchen is er nog een verplaatsing naar Tienen op zondag 11 december en een andere naar AA Gent op dinsdag 31 januari.
In 1ste Klasse, zijn er nog drie matchen te spelen in december, beginnend met een verplaatsing naar Tongeren nu zaterdag om 16.00 u.
Nog eenzelfde aantal matchen blijven er te spelen in 2de Klasse B maar hier ontvangt de C-ploeg zaterdag om 16.30 u de rode lantaarn uit de rangschikking, Rapide Wezemaal.
Laatste ontmoeting vóór half januari voor de Kadetten die zaterdag om 13.30 u op verplaatsing moeten naar een sterke concurrent FC Trooz.
Voor de U14, zijn er nog twee thuismatchen voorzien in december, met nu zondag om 11.15 u de komst van Fexhe-Slins die juist voor hen staan in de rangschikking.
Voor de allerjongsten (U13 en U11), is de winterstop reeds begonnen en zal pas half februari eindigen.

29/11/2016

8 goals tegen Anderlecht
Het zijn de Rouches die voordeel gehaald hebben uit de twee ontmoetingen die hen tegenover de Mauven plaatsten.
In 1ste Klasse, was het een spannende match maar, met een 2-1 overwinning behaalt Standard drie punten, waardoor zij een plaats opschuiven in het klassement. verslag fotogalerij
In de 2de Klasse, was de overwinning groter en gemakkelijker (1-6) voor de Luikse dames, die hierdoor Mechelen in het klassement voorbijsteken. verslag
Maar de hoogste score van het week-end werd behaald door de Kadetten die Beaufays versloegen met 7-0. verslag
De jongeren daarentegen hebben het er minder goed vanaf gebracht. Geconfronteerd met zeer (te) hard spel van de leider van hun reeks, US Luik, moesten de U14 zich met het kleinste verschil, 1-0, gewonnen geven. verslag
Tegen Wanze/Bas-Oha, werden de U13, uiteindelijk met 0-3 verslagen verslag en, hoewel zij de score openden, moesten de U11 zich met 1-7 gewonnen geven tegen RFC Luik. verslag fotogalerij

25/11/2016

Dubbele dosis Standard – Anderlecht
Terwijl er dit weekend geen matchen zijn in de Super League, speelt Standard zowel in de 1ste als in de 2de Klasse nu zaterdag tegen Anderlecht.
In 1ste Klasse is het Standard dat Anderlecht ontvangt om 16.30 u en zij hebben de punten even goed nodig als de Mauven, die rode lantaarn zijn.
In 2de Klasse, is het op het bijveld van het Koning Boudewijn stadion dat de wedstrijd om 15.00 u plaats vindt tegen de Luikse dames, die reeds 11 punten voorsprong hebben op hun tegenstrever.
De Kadetten, die verleden week weer met de overwinning aansloten, ontvangen de voorlaatste, Beaufays B om 13.30 u.
Voor de U11 is de afspraak op hetzelfde uur en op dezelfde plaats en zij verwelkomen FC Luik, terwijl in de voormiddag om 9.30 u, de U13 Bas-Oha ontvangen.
Zondag om 9.30 u tenslotte, moeten de U14 naar de nog steeds ongeslagen kampioen, US Luik.

21/11/2016

Standard wint punten !
Na een slecht weekend, hebben de meisjes van Standard tegenstoom kunnen geven !
In de Super League, zijn de Rouches met een 1-3 overwinning teruggekeerd van hun verplaatsing naar Genk verslag en winnen zodoende twee punten op AA Gent en Anderlecht, die hun match afsloten op een 1-1 gelijkspel.
In 1ste Klasse, sluit de B-ploeg weer aan met de overwinning en verplettert Egem met 9-2, zelfs wanneer de scheidsrechter maar 8 goals noteerde voor Standard. verslag fotogalerij
Op verplaatsing bij Wolfsdonk Sport, keerde de C-ploeg met een 1-4 overwinning naar huis, waardoor ze haar plaats in de eerste helft van het klassement verstevigt. verslag
De Kadetten hebben terug aangeknoopt met de overwinning door met 3-0 te winnen tegen Seraing Athlétique en staan opnieuw alleen op het hoogste schavotje in de rangschikking. verslag fotogalerij
De U14 hebben 1-3 gewonnen op Templiers-Nandrin en staan nu klaar aan de voet van het podium. verslag
Bij de allerjongsten, is er nog geen sprake van een klassement, maar desondanks toch een 1-2 overwinning van de U13 op Hamoir verslag en een 7-7 gelijkspel van de U11 op FC Seraing. verslag

18/11/2016

Weer moeilijke punten om te behalen
Vandaag vrijdag om 20.00 u moet Standard in de Super League op verplaatsing naar een taaie en momenteel vierde in de rangschikking, Genk Ladies. Een half uur vroeger begint de ontmoeting Anderlecht – AA Gent die de aandacht trekt van de supporters.
In 1ste Klasse hebben de Luikse dames, met de komst om 16.30 u van Egem, een uitgelezen kans om eindelijk punten te pakken en zo uit de rode zone te geraken.
In 2de Klasse B, moet een constantere prestatie er voor zorgen dat Standard zonder problemen met de punten terugkeert van hun verplaatsing naar Wolfsdonk Sport om 14.30 u.
De Kadetten, die met het doelpuntenverschil door Ougrée voorbij werden gestoken, moeten terug met de overwinning aanknopen, nu zaterdag om 16.30 u als ze Seraing Athlétique ontvangen.
Zondag om 11.45 u kunnen de U14 korter bij het podium geraken bij hun verplaatsing naar Templiers-Nandrin, hoewel deze verplaatsing dikwijls. Zeer moeilijk is gebleken.
Ook de jongsten gaan op verplaatsing zaterdagmorgen om 9.30 u naar FC Seraing voor de U11 en om 11.00 u naar Hamoir voor de U13.

14/11/2016

Smerig weekend voor Standard
Van de zes wedstrijden gespeeld door de dames van Standard – de ontmoeting van de U13 tegen RFC Luik werd geannuleerd wegens ontbrekende identiteitskaarten van de zijde van de “rood - marineblauwen” – eindigden allemaal op een nederlaag, waarvan drie met slechts één doelpunt verschil.
In de Super League, loste de “clásico” bijna alle verwachtingen in. Het was een wedstrijd met inzet, mooie doelpunten, spanning en veel volk maar het was Anderlecht dat met de overwinning ging lopen met een score van 2-3. verslag fotogalerij
In 1ste Klasse, een nieuwe korte nederlaag (1-0) voor de Luikse dames op hun verplaatsing naar AA Gent. verslag
In 2de Klasse, kon het goede begin niet bevestigd worden, door een nieuwe 1-4 nederlaag tegen KV Mechelen. verslag
Na een feilloze eerste ronde, wachtten de Kadetten een tweede opeenvolgende nederlaag op Chênée met een eindscore van 4-1. verslag
Tegen Wanze/Bas-Oha moesten ook de U14 het onderspit delven met een 0-4 score. verslag
De U11 tenslotte hebben zich goed geweerd en tekenden de meeste doelpunten aan, zelfs al werden ze uiteindelijk met 4-3 geklopt door Ans Montegnée. verslag

09/11/2016

Standard – Anderlecht gratis voor de jeugd en de geabonneerden
Na snel en goed hun overwinning van verleden vrijdag tegen Oud-Heverlee Leuven met 0-4 te hebben binnengehaald verslag, ontvangt Standard nu vrijdag om 19.30 u voor de eerste maal dit seizoen, zijn oudste rivaal, Anderlecht, voor de steeds verwachte en immer spannende clasico !
Kom zo talrijk mogelijk om de Rouches te steunen, temeer omdat de inkomprijs slechts 5 € bedraagt of zelfs gratis is voor de jeugd beneden de 16 jaar en voor de geabonneerden van Standard Luik.
In 1ste Klasse, heeft Standard een moeilijke verplaatsing naar La Gantoise B die nu zaterdag plaatsvindt om 14.30 u, nu ze de punten hoog nodig hebben.
In 2de Klasse B, ondanks het 2-2 gelijkspel tegen Louwel verslag, is de situatie iets comfortabeler, zelfs al ontvangen ze deze week zaterdag om 16.30 u opnieuw een directe concurrent, KV Mechelen.
De Kadetten, die hun eerste nederlaag leden tegen Ougrée met 0-3 verslag, moeten nu zaterdag om 13.30 u naar Chênée waartegen ze in de eerste ronde een zeer spannende wedstrijd speelden.
De U14 komen dichter bij het podium nadat ze de drie punten wegkaapten in Flémalle met 0-2 verslag, maar zij ontvangen zondag om 11.15 u Wanze, waar zij een maand geleden nog een 5-1 nederlaag opliepen.
De U13 hebben stoom kunnen aflaten tegen Templiers-Nandrin door met 1-0 te winnen verslag en moeten nu proberen hetzelfde te doen zaterdag om 9.30 u op RFC Liège. Een mooie derby in het verschiet !
De U11 tenslotte moeten zaterdag om 11.00 u naar Ans Montegnée die hun spel vooral baseerden op het niet bestaan van de buitenspelregel.

04/11/2016

Twee ploegen op rust
Dit weekend zal Standard geen punten halen in 1ste Klasse vermits ze normaal tegen Lierse zouden spelen, die echter algemeen forfait gegeven hebben. De U11, in hun reeks met 7, hebben eveneens geen match nu zaterdag.
De Super League gaat wel verder met een verplaatsing naar Oud- Heverlee Leuven vandaag vrijdag om 19.30 u. Een match die absoluut gewonnen moet worden om volop te kunnen profiteren van het feit dat AA Gent bye is !
In 2de Klasse B, kwam, na 5 matchen zonder nederlaag verleden week een einde, na de komst van Sibret. Dit weekend moet de B-ploeg beter doen om 14.30 u op Eendracht Louwel dat enkel punten haalde tegen ploegen uit de onderste regionen van het klassement.
Bij de jeugd, ontvangen de Kadetten nu zaterdag om 13.30 u Ougrée, waar zij een maand geleden, heel wat tijd nodig hadden om de bovenhand te halen.
De verplaatsing van zondag om 11.15 u van de U14 naar Union Flémalle, de laatste, zou een stuk makkelijker moeten zijn.
Tenslotte, krijgen de U13 de gelegenheid de 6-0 nederlaag, die ze incasseerden op Templiers-Nandrin, recht te zetten met de komst van deze laatste zaterdag om 9.30 u.

02/11/2016

Een gemakkelijke kwartfinale?
Gisteren dinsdag, heeft Standard een ruime 6-0 zege behaald in zijn achtste finale van de Beker van België tegen KSK Heist verslag en ontvangt zo in de kwartfinale de laatste vertegenwoordiger uit 2de Klasse, Club Brugge.
De andere gekwalificeerden zijn Egem (1ste Kl.) dat uitkomt tegen AA Gent (SL), Famkes Merkem (1ste Kl.) tegen Zulte Waregem (1ste Kl.) en Genk Ladies (SL) tegen Anderlecht (SL).

31/10/2016

Gelijkspel of 2-0
2-0, is de eindscore van de 3 seniorploegen, enkel in het voordeel van de A-ploeg, terwijl de jongeren twee gelijkspelen lieten optekenen: 3-3 voor de U13 op Wanze/Bas-Oha verslag en 7-7 voor de U11 op RFC Luik. verslag
In de 1ste en 2de Klasse moesten de Luikse dames zich met een score van 0-2 gewonnen geven, op Eendracht Aalst voor de B-ploeg verslag en tegen Sibret voor de C-ploeg. verslag
Enkel in de Super League heeft Standard zaterdag, 2-0 gewonnen maar dan wel tegen de leider uit het klassement AA Gent, dus een heel belangrijke zege. verslag fotogalerij
Deze zege is ook zeer goed voor het vertrouwen voor de achtste finale van de Beker van België van nu dinsdag 1 november om 15.00 u op KSK Heist. Een Beker waarbij de trekking gunstig was voor de lagere afdelingen. Inderdaad slechts een ploeg uit die afdelingen nl. Massenhoven ontmoet een ploeg uit de Super League, Genk, en een andere, Egem, is rechtstreeks gekwalifieerd wegens het forfait van Lierse. Twee andere ontmoetingen stellen dus direct clubs uit de Super League tegenover elkaar nl. AA Gent – OHL en Eva's Tienen – RSC Anderlecht.

28/10/2016

Alles op zaterdag
In dit weekend waarin het uur verandert, zal er voor de U14 geen stress aan te pas komen om hun wekker in te stellen, vermits ze zondagmorgen niet spelen.
Alle ontmoetingen vinden plaats op zaterdag, zelfs deze van de A-ploeg, die AA Gent ontvangt om 15.00 u en genoodzaakt is te winnen tegenover de beste aanval van het kampioenschap willen ze de eerste plaats terugnemen in het klassement.
In eerste Klasse, moet Standard terug naar Eendracht Aalst om 15.00 u, twee weken nadat ze er uitgeschakeld werden in de Beker van België … maar deze keer wel met lijnrechters.
De tweede thuismatch dit weekend is deze van de C-ploeg die om 16.30 u Sibret ontvangt, een ploeg die Standard op de hielen zit in het klassement.
Maar de eerste twee matchen zijn voor de jongsten met verplaatsingen om 9.30 u op FC Luik voor de U11 en om 12.15 u op Wanze/Bas-Oha voor de U13.

26/10/2016

Doeltjeskermis voor U11
Verleden week nog met 6-2 verslagen door Juprelle, hebben de U11 zaterdag de rollen volledig omgekeerd en hebben met 10-0 geleid, omdat Lucie Lardinois gedurende 50 minuten de nul kon houden achteraan. De eindscore was 11-3. verslag
De U13 hebben opnieuw gewonnen tegen Melen-Micheroux, deze keer met een score van 4-2. verslag
Tegen Sart Tilman B, de laatste, zijn de U14 zondag niet verder geraakt dan een blanco score. verslag
De Kadetten ontmoetten de vrouwenploeg van eerste provinciale Fraiture in een vriendschappelijke wedstrijd die zij met 0-6 wonnen dank zij doelpunten van Jytte Dubois, Marte Van Olmen, Julie Noé, Loane Di Napoli en twee van Valérie Schuilen.
Bij de senioren, behoudt de C-ploeg haar vierde plaats in het klassement van D2 B dank zij hun 1-3 overwinning op Tongeren B. verslag
De B-ploeg daarentegen die Femkes Merkem tegenover zich hadden blijven in de onderste regionen van het klassement van D1 na een nieuwe 1-2 nederlaag. verslag

21/10/2016

Nog steeds geen Super League
Ook dit weekend nog zijn er geen matchen in de Super League, deze keer wegens twee vriendschappelijke wedstrijden van de Red Flames tegen Rusland. En vermits hierdoor vele speelsters afwezig zijn, is er ook geen vriendschappelijke wedstrijd voorzien.
Maar het zal zeker geen weekend zonder voetbal worden, vermits de zes andere ploegen van onze club wel spelen.
In 1ste Klasse telt Standard nog steeds maar één overwinning en ontvangt zaterdag om 16.30 u Famkes Merkem, een ploeg die zeker binnen hun bereik ligt.
In 2de Klasse B moeten de Luikse dames, die het seizoen goed begonnen zijn, nu zaterdag om 13.00 u op verplaatsing naar de voorlaatste Tongeren B.
De Kadetten, die de eerste ronde afwerkten met het maximum aantal punten, zij er zeker van nu zaterdag nog 3 punten te pakken, omdat Fraiture met hun jongensploeg forfait gegeven heeft. De Kadetten, maken toch de verplaatsing naar Fraiture om partij te geven aan hun provinciale damesploeg in een vriendschappelijke wedstrijd.
De U14, nadat ze verleden week 0-4 gewonnen hebben op Sart Tilman, ontvangen hen nu zondag om 11.15 u voor het begin van de tweede ronde.
Verleden week wonnen de U13 voor de eerste keer op Melen-Micheroux. Nu zaterdag om 9.30 u ontvangen ze hen opnieuw voor mogelijk een tweede overwinning.
Zaterdag om 13.30 u ontvangen de U11 eveneens hun tegenstrevers van verleden weekend nl. CS Juprelle.

18/10/2016

Einde Beker voor de B-ploeg
Standard speelde dit weekend niet in de Super League maar de andere clubs wel. AA Gent dat Tienen klopte met 6-0 neemt de leiding in het klassement terug over en Anderlecht daarentegen staat, na een 1-1 gelijkspel op Genk, nu op 5 punten van Standard Luik. Om het gat in de kalender op te vullen, heeft Standard thuis Sibret partij gegeven met een 6-0 overwinning en doelpunten van Laura Gorniak (3), Davinia Vanmechelen, Valentine Hannecart en Yuna Appermont.
Dit weekend, in de Beker van België, werd de B-ploeg zeker niet bevoordeeld door de scheidsrechter en werd er door Eendracht Aalst met 5-2 uitgespeeld. verslag
Bij haar inhaalmatch heeft de C-ploeg daarentegen bij OH Leuven B de punten gedeeld met 2-2 en klimmen zo naar de vierde plaats. verslag
De Kadetten, zonder een grote match te spelen, eindigen de eerste ronde foutloos met een 4-0 zege tegen Fraiture. verslag
De U14 winnen eveneens met 0-4 tegen Sart Tilman B en nestelen zich in het midden van het klassement. verslag
De U13 langs hun kant, behaalden hun eerste overwinning in een officiële match door op Melen-Micheroux een 3-5 zege te behalen. verslag
En de U11 moesten zich met 6-2 gewonnen geven op Juprelle, dat kon profiteren van het grote aantal verdedigende fouten. verslag

14/10/2016

Wedstrijden in elk genre dit week-end.
Van vriendenwedstrijden over Bekermatchen naar inhaalwedstrijden en kampioenschapsmatchen, er is dus voor elk wat wils dit weekend !
Nu de tweede ronde van de Super League begint, is Standard bye en om de leegte op te vullen, ontvangt het deze avond om 20.00 u, Wallonia Club Sibret, dat zoals de C-ploeg uitkomt in Afdeling 2 B. En vermits AA Gent rode lantaarn Eva's Tienen ontvangt, is de kans groot dat de Luiksen hun eerste plaats verliezen.
Voor de B-ploeg is er de vierde ronde in de Beker van België, die nu zaterdag om 15.00 u doorgaat op verplaatsing bij Eendracht Aalst, ook een club uit de eerste Divisie.
De C-ploeg profiteert van de onderbreking van de competitie door de Belgische Beker, om haar inhaalwedstrijd tegen OHL B te spelen om 15.00 u. En na de mooie prestaties van de voorbije weken, mogen de Rouches hopen om naar de tweede plaats op te klimmen.
De Kadetten zouden zonder fout op de eerste plaats moeten blijven, daar zij zaterdag om 14.00 u Fraiture ontvangen die momenteel op de laatste plaats staan.
De U14 eindigen eveneens hun eerste ronde, maar zij staan in het midden van de rangschikking. Maar daar zou verbetering kunnen in komen want zondag om 11.15 u moeten zij op verplaatsing naar de laatste CS Sart Tilman B.
De jongsten ten slotte staat een verplaatsing te wachten zaterdag om 11.00 u. De U13 gaan naar Melen-Micheroux en de U11 naar Juprelle.

12/10/2016

46 doelpunten in één weekend
Met een gemiddelde van meer dan 6 goals per match, was het een actievol weekend voor Standard, zelfs als was het niet steeds in haar voordeel.
In de Super League versloeg Standard Tienen met 5-1, dank zij 5 doelpunten van Sanne Schoenmakers en de score had nog hoger kunnen oplopen indien een aantal kansen niet verpruts werden. verslag fotogalerij
In 1ste Klasse, na een stop van twee weken, had Standard de mogelijkheid om tegen Woluwe te winnen, maar te veel vrijgevigheid in de verdediging leidde tot een 5-4 nederlaag. verslag
In 2de Klasse B, werd de zege van Standard opgebouwd in drie minuten met 2 doelpunten van Anne Krickel en een eindscore van 2-1. verslag
De Kadetten hebben eveneens gewonnen met 2-1, waarbij de drie doelpunten vielen binnen de laatste vijf minuten van de eerste helft. verslag fotogalerij
In Bas-Oha kwamen de U14 niet verder dan 5-1 in een snelle en boeiende wedstrijd. verslag
Thuis, waren de U13 niet opgewassen tegen sommige spelers van RFC Liège en verloren 1-7. verslag fotogalerij
De U11, die Ans Montegnée ontvingen, konden één helft standhouden maar moesten zich uiteindelijk met 4-7 gewonnen geven. verslag fotogalerij

08/10/2016

Einde van de eerste ronde
Nu zaterdag om 15.00 u beeindigt Standard de eerste ronde van de Super League, die dit jaar 4 rondes telt, met de ontvangst van Eva's Tienen, de laatst gerangschikte.
Met de terugkeer van de jonge internationals, hervatten de B en C-ploegen hun kampioenschap met een verplaatsing naar Woluwe om 15 u voor de B's die er Cécile De Gernier en Audrey Demoustier zullen weerzien, en de komst om 16.30 u van Genk B voor de C-ploeg.
Eerder op de dag nl. om 9.30 u ontvangen de U13 FC Luik B en om 14.00 u ontvangen de U11 Ans-Montegnée en ontvangen de Kadetten Chênée.
Voor de U14 staat er zondag een verplaatsing om 9.45 u naar Bas-Oha op het programma.

04/10/2016

Standard alleen eerste !
Met hum 4-0 zege op Heist en het 1-1 gelijkspel van AA Gent op Genk, neemt Standard alleen de leiding in de Super League. verslag
In Afdeling 1, met 2 matchen minder gespeeld, zakt de B-ploeg naar de tweede helft van het klassement.
In Afdeling 2 daarentegen staat de C-ploeg, die dit weekend niet speelde, momenteel op een zesde plaats.
De Kadetten, nog steeds ongeslagen, nemen zoals de A's de leiding in hun reeks met het maximum van de punten, zijnde 12/12. verslag
De U14, een beetje verontrust bij het begin van de tweede helft, wonnen uiteindelijk met 3-1 tegen Union Flémalle. verslag
De U13 daarentegen, de laatsten die dit weekend een officiële match hadden, moesten zich, met heel veel pech, met 6-0 gewonnen geven tegen Templiers-Nandrin. verslag

29/09/2016

Iedereen eruit behalve U14
Na een moeilijk verworven 3-2 overwinning tegen Genk verslag fotogalerij in de Super League, moet Standard nu vrijdag om 20 u op verplaatsing naar Heist, terwijl het nu de beurt is aan La Gantoise, co-leader met de Luiksen, om de confrontatie met Genk aan te gaan. Standard zou dus op het einde van de avond alleen leider kunnen worden.
Verleden week heeft de C-ploeg een mooie maar moeilijke 1-0 overwinning behaald tegen Sterrebeek. verslag Deze week is hun wedstrijd tegen OHL B, zoals trouwens ook de wedstrijd van de B-ploeg tegen Zulte Waregem, naar een latere datum verschoven.
Zaterdag blijven er enkel de uitmatchen van de jeugd over.
De Kadetten, na een 1-0 winst tegen Trooz verslag, zullen de handen vol hebben met hun verplaatsing om 9.30u tegen Ougrée B, de nieuwe leider in hun reeks.
En het is tegen Templiers-Nandrin B dat de U13 moeten spelen, eveneens om 9.30 u.
De U11, die voor de eerste maal wonnen en dan nog wel met 9-5 verslag, hebben dit weekend geen wedstrijd op het programma.
Zondag om 11.15 u ontvangen de U14 Union Flémalle als laatste, na een mooie 1-1 tegen Fexhe-Slins, die hierdoor naar de 2de plaats zakte. verslag

23/09/2016

Terug naar de kampioenschappen
Na de kwalificatie van de Red Flames voor Euro 2017, zijn onze internationale speelsters terug voor een avondje Super League dat de kop van het klassement overhoop dreigt te gooien, vermits de eerste vier, die allen 7 punten hebben, elkaar ontmoeten. Zo speelt Standard vrijdag om 19.30 u thuis tegen Genk Ladies en om 20.30 u ontvangt AA Gent Anderlecht.
Met vier speelsters geselecteerd voor de Red Flames U17, is de B-ploeg wedstrijd in Massenhoven uitgesteld.
Voor de C-ploeg zal de match zwaard zijn, vermits ze om 16.30 u de kampioen van de weggevallen D3B ontvangen, waartegen ze geen enkel punt konden pakken, nl. Sterrebeek.
Zaterdag nog om 14 u ontvangen de Kadetten Trooz, die ook zes punten hebben zoals zij en de U11 ontvangen Ellas Luik.
En zondag om 11.15 u moeten de U14 naar Fexhe-Slins, de huidige leider in het kampioenschap.
Wat de U13 betreft: zij hebben dit weekend rust.