Nieuws

26/03/2015

Geconcentreerd blijven in de BeNe League
Met zijn 0-3 overwinning bij Club Brugge is Twente nu slechts op twee punten van Standard gekomen. Standard dat vrijdagavond Gent ontvangt, het enige team dat tot nu toe won van de Luikenaars in de BeNe League. Twente speelt niet, het podium blijft dan ook hetzelfde ongeacht de resultaten van Ajax en Standard. Maar een overwinning is welkom om kalm naar de volgende Standard – Twente te kunnen toeleven. Daarnaast zal de wedstrijd gevolgd worden door de toekenning van de trofee: BeNe League speelster van het Jaar 2013-2014 aan Tessa Wullaert.
In eerste klasse zijn vier van onze meisjes van de partij in Sochi (Rusland) voor de laatste kwalificatiewedstrijd voor EURO 2015, daardoor is de wedstrijd tegen Eendracht Aalst dit weekend is uitgesteld.
Derde klasse C-ploeg heeft een gemakkelijke verplaatsing naar St-Remy zaterdag en het is onwaarschijnlijk dat Sibret punten laat liggen in St-Truiden het zal een spannende strijd blijven voor de eerste plaats tot begin mei.
Voor de Kadetten wacht de steeds moeilijke wedstrijd met het bezoek van Grace-Hollogne. In de heenwedstrijd kwamen ze eerst 0-1 op voorsprong om de wedstrijd te uiteindelijk te verliezen met 2-1. Een overwinning is mogelijk, maar het zal vechten zijn tot het laatste fluitsignaal.
Net daarna ontvangen de U13, die met twee gelijke spelen staan, de ploeg van Union Flémalle.
De wedstrijd van U14 in Herve werd verplaatst naar 12 april.

25/03/2015

Wisselend succes voor onze jeugdploegen
Zaterdagmorgen verloren onze Kadetten, die duidelijk niet in vorm waren, met 6-0 bij de competitieleider Flémalle. verslag
De wedstrijd van de U13 werd verplaatst omdat de ploeg van Engis niet volledig was.
Voor de U14 eindigde de thuiswedstrijd tegen Heusy dan weer in een mooie 8-0 overwinning voor Standard. verslag
In de eerste klasse neemt Tienen, ondanks het gelijkspel tegen OHL, hun eerste plaats terug in van Zonhoven na twee uitgestelde wedstrijden.

Een belangrijke overwinning voor Standard
Dankzij een doelpunt van Maud Coutereels net voor de rust en een tweede van Tessa Wullaert na een kwartier in de tweede helft, bracht Standard dit jaar weeral de drie punten mee terug uit Amsterdam. verslag fotogalerij Ajax dat met een wedstrijd meer nu al zes punten achterstand heeft op de Luikenaars en ook nog eens Twente ziet voorbijgaan naar de tweede plaats in het klassement. Met nog zes speeldagen te gaan tot het einde van de BeNe League is Standard op koers, maar we moeten onder andere nog Twente ontvangen en op bezoek bij Anderlecht.

19/03/2015

Terugkeer van de BeNe League
Voor zes ploegen hernam de BeNe League vorige dinsdag met de inhaalwedstrijden van de 16de speeldag waarbij Twente op vijf punten van Standard kwam. Voor de Luikenaars is het vrijdag een ernstige herneming met een hachelijke verplaatsing naar de tweede in de stand, Ajax dat slechts op drie punten staat en het gevaar heeft om een plaatsje te zakken in de stand bij verlies op deze speeldag.
In eerste klasse is er dit weekend gereserveerd voor inhaalwedstrijden en kan Tienen ervan profiteren om de eerste plaats te hernemen van Zonhoven. De B-ploeg heeft geen wedstrijd geprogrammeerd dit weekend, net zoals de C-ploeg
Voor de Kadetten wacht er zaterdagmorgen, na de twee mooie overwinningen in de beker en het kampioenschap, een verplaatsing naar de leider, Flémalle.
De U13 die net twee gelijke spelen achter de rug hebben – 4-4 woensdagavond in de heenwedstrijd van de beker verslag en 1-1 zaterdag in de competitie tegen Engis – maken nu zaterdag de verplaatsing naar datzelfde Engis om hopelij nu wel de wedstrijd in hun voordeel te kunnen beslissen.
Nu ze leider zijn in hun klassement na de 3-0 overwinning tegen Minerois, moeten de U14 die plaats nu zondag verdedigen en de drie punten nemen in de thuiswedstrijd tegen Heusy.

13/03/2015

7 wedstrijden in een lang weekend
Met drie vertegenwoordigsters in het nationale team van Nederland (Renate Verhoeven, Kim Mourmans en Vanity Lewerissa) en acht in het nationale team van België (Julie Biesmans, Imke Courtois, Maud Coutereels, Cécile De Gernier, Davina Philtjens, Tessa Wullaert, Sara Yüceil en Aline Zeler) was er een hele ploeg van Standard die een week in Cyprus verbleef voor een internationaal tornooi waar België twaalfde eindigde en Nederland achtste. Nu zaterdag mogen ze weer aan de bak in eigen land voor de halve finale van de Belgische beker maken ze de verplaatsing naar Lierse. In geval van een overwinning nemen ze het in de finale op tegen de winnaar tussen Club Brugge en Eva’s Tienen, de enige overgebleven eersteklasser.
In die eerste klasse ontvangt Standard (3de) DVL Zonhoven (2de) voor de topper die de top drie dichter bij elkaar kan brengen, de wedstrijd van Tienen is logischerwijs uitgesteld.
In derde klasse zorgde het algemene forfait van Antheit ervoor dat Standard tijdelijk de koppositie nam in het klassement. Die plaats moeten ze nu zaterdag op de academie verdedigen tegen Aarlen, waar de heenwedstrijd zeer krap gewonnen werd met 0-1.
Bij de jeugdploegen maken de Kadetten de verplaatsing naar Seraing Athlétique, waar ze in de vorige ontmoeting met ruime cijfers van wonnen
De U13 ontvangen na hun zeer nipte wedstrijd tegen Ougrée nu op zaterdagmorgen Engis.
En zondagmorgen ontvangen de U14 Minerois B, de huidige nummer 1 in het klassement met 2 punten voorsprong op Standard, en ze proberen de eerste plaats te bemachtigen.
Verder rest er nog een wedstrijd op maandag avond in het kader van de Champions League U16 gaan de Kadetten van Standard naar Lierse om te proberen om een ticket te bemachtigen voor de halve finales.

08/03/2015

Drie mooie wedstrijden, maar slechts twee overwinningen
Vorige zaterdagmorgen hebben de Kadetten zich goed verdedigt tegen Chênée, maar ze moesten wel de duimen leggen met 0-2, allebei geïncasseerd in de laatste minuten van een helft. verslag
Juist daarna beleefden de U13 bange momenten tegen Ougrée. Twee maal kwamen ze op achterstand maar kwamen terug aan de bovenhand. De wedstrijd had op een gelijkspel kunnen uitdraaien als er niet gescoord werd in het einde van de wedstrijd, zo werd het een 6-5 overwinning. verslag fotogalerij
De U14 hadden minder problemen met hun tegenstander, ze wonnen 0-3 van Saive B op zondag en ze zijn nu klaar om hun eerste plaats terug te nemen van Minerois, die ze volgende week ontvangen. verslag

01/03/2015

Standard is gevaarlijk voor hartpatiënten
Op verplaatsing bij Anderlecht heeft de B-ploeg gedaan zoals de mannen de dag voordien: ze maakten de 0-1 in de 88ste minuut via een goal van Mélanie Mignon. verslag
De C-ploeg deed de spanning nog meer stijgen, het was pas in toegevoegde tijd dat Jodie Alardot de defensieve muur van Bokrijk kon breken. verslag
Op gebied van podiumplaatsen in eerste klasse en derde klasse B verandert er niks, zelfs niet als Tienen hun match tegen Heist speelt volgende week.

28/02/2015

Kampioen 2015
Het is gebeurd, de meisjes van Standard de Liège zijn Belgisch kampioen. Tegen Twente kon Lierse tot de 62ste minuut de 0-0 houden om uiteindelijk toch te verliezen met 0-3. Anderlecht was nog dichter bij een score loos gelijkspel, maar na een uitsluiting in de 93steminuut moesten ze een minuut later nog een doelpunt incasseren. Op zeven speeldagen voor het einde kan Standard niet meer bijgehaald worden door een andere Belgische club.
Felicitaties aan jullie allemaal, meisjes, voor de vijfde opeenvolgende titel.

27/02/2015

Opnieuw uitgesteld
De grote herneming van de U13 in het kampioenschap zal weer niet voor dit weekend zijn, want vandaag besliste het Luikse provinciaal comité om al de wedstrijden van de jeugdploegen uit te stellen. Deze uitstelling heeft dus ook gevolgen voor de Kadetten en de U14, die trouwens de voorbije twee weken wel zonder problemen hebben kunnen spelen.

Wanneer de jongste hernemen, zijn de allergrootsten bye
Dit weekend is er geen wedstrijd voor Standard in de BeNe League, de kans is zeer groot dat de Rouches Ajax tot op drie punten en Twente, dat nog steeds twee inhaalwedstrijden heeft, op acht punten zien terugkomen. Langs de andere kant kunnen de Luikenaars mathematisch zeker zijn van het Belgisch kampioenschap nu vrijdag als Lierse verliest van Twente en Anderlecht niet wint van PSV/FC Eindhoven.
Zaterdagmorgen maken de U13, na een winterstop van drie maanden, hun grote her optreden op het synthetische gras van Ougrée om 10u. De kadetten, die de vorige kleien nederlaag willen wegspoelen, ontvangen Tilff op hetzelfde uur.
In de namiddag om 15u, terwijl de C-ploeg de verplaatsing maakt naar Bokrijk om hun tweede plaats in derde klasse te verdedigen, wacht er ons een heuse Classico met de B-ploeg die de altijd lastige verplaatsing maken naar Anderlecht.
Zondag is het tijd voor de U14 die op bezoek gaan om 11u30 bij Soiron. De U14 zijn in de ranking ingehaald door Minerois B nadat die wonnen van Heusy in een inhaalwedstrijd dinsdag.

25/02/2015

Een overweldigende overwinning voor de Rouches
Tijdens de achttiende speeldag van de BeNe League die gespeeld werd op dinsdagavond hebben alle ploegen die een podiumplaats bezetten fors gewonnen. Maar de overwinning va Standard was wel veruit de allergrootste. De Luikenaars maakten brandhout van OHL met een 0-10 score dankzij driepunters van Vanity Lewerissa en Tessa Wullaert aangevuld met goals van Julie Biesmans, Sara Yüceil, Maud Coutereels en Imke Courtois. Daarenboven komt de vijfde opeenvolgende titel als Belgisch kampioen voor Standard in het vizier dankzij het verlies van Lierse kan die misschien zelfs vrijdag al behaald worden zonder zelf te spelen. verslag fotogalerij

24/02/2015

Vier mooie overwinningen en de BeNe League gaat verder
Dit weekend won Standard bijna al hun wedstrijden.
In de BeNe League versloeg Standard Telstar met 3-0, drie doelpunten van Tessa Wullaert. Ajax won ook zijn wedstrijd en de wedstrijd van Twente werd uitgesteld. Maar het kampioenschap zet zich reeds dinsdag verder met een verplaatsing naar Oud-Heverlee Leuven. verslag
In eerste klasse slaagden de Luikenaars erin om Lierse te verslaan en ze keerden terug met een 1-2 overwinning. De B-ploeg blijft derde op zes punten van Eva’s Tienen en één punt van Zonhoven. verslag fotogalerij
In de derde klasse B had de C-ploeg slechts een helft nodig om afstand te nemen van een onvolledig Sint-Truiden en won met 4-1. De Rouches staan nu alleen tweede op twee punten van Sibret. verslag
De U14 waren heer en meester over Herve en beëindigden de wedstrijd met een monsterscore van 10-0. Zo blijven ze op een punt voorsprong van Minerois die een wedstrijd minder gespeeld hebben. verslag
Voor de Kadetten was het minder goed. Hoewel ze 0-1 voorstonden op Grâce-Hollogne, verloren ze uiteindelijk met 2-1 in een gelijk opgaande wedstrijd. verslag

19/02/2015

Nog een week vooraleer de U13 terugkeren
Vijf wedstrijden staan er geprogrammeerd voor de vrouwenafdeling dit weekend.
Vrijdagavond ontvangt de A-ploeg Telstar, vijfde in het klassement en al op ruime afstand voor de titel, maar de andere 2 titelkandidaten Twente en Ajax spelen op hetzelfde ogenblik tegen lager geklasseerde ploegen. Let er wel op dat zowel de mannen van Standard al de Liège Basket dezelfde avond spelen. De toegangsweg en het vinden van parking zullen moeizaam verlopen.
In eerste klasse gaat Standard, na hun overwinning tegen OHL, op bezoek bij Lierse deze week, ook een club die een BeNe League-ploeg heeft en ook hier staan ze vlak achter de Luikenaars gerangschikt.
In derde klasse heeft de overwinning van Sibret tegen Chastre vorige week ervoor gezorgd dat de podiumplaatsen steviger staan. Standard staat slecht op 2 punten van de eerste plaats en ontvangt zaterdag Sint-Truiden B, waar ze in de heenwedstrijd 0-1 wonnen.
De kadetten mogen hopen op een nieuw plaatsje winst in het klassement als ze met een overwinning terugkomen van hun verplaatsing naar Grâce-Hollogne, dat slechts 1 puntje voorsprong heeft.
Tenslotte ontvangen de U14, momenteel leider in hun reeks, Herve terwijl hun grootste concurrent Minerois B de voorlaatste ontvangt, Soiron.

16/02/2015

Succesvol Standard
Dit weekend won de vrouwenafdeling van Standard Luik al hun wedstrijden.
In een vriendschappelijke wedstrijd tegen het nationale team van Thailand won de A-ploeg met 3-1, Sanne Schoenmakers maakte alle drie de doelpunten. verslag fotogalerij
In eerste klasse was de wedstrijd tegen OHL B stroever, maar de B-ploeg kon toch een 1-0 overwinning uit de brand slepen dankzij een doelpunt van de jonge Zoë Van Eynde. verslag fotogalerij
In derde klasse B maakte Sara Di Matteo de beide doelpunten in de overwinning tegen Biesen waarbij de C-ploeg heel de wedstrijd de bovenhand had. verslag fotogalerij
Ook de kadetten wonnen met twee doelpunten tegen nul, hier nam Marine Nihart de rol van dubbele doelpuntenmaker voor haar rekening op verplaatsing bij Chênée. verslag
De U14 versloegen Saive B met een veel grotere score 8-1. En hier werden de doelpunten verdeelt onder meerdere meisjes. Alessia Cutillas-Carpe scoorde er twee, Loane Di Napoli nam de eerste, Valérie Schuilen de derde en Manon Benavente Lopez de resterende twee. verslag

12/02/2015

Een wedstrijd met een exotisch tintje op de academie
Geen BeNe League voor de A-ploeg dit weekend, maar een vriendschappelijke prestigieuze wedstrijd. Nu zaterdag om 15uur wordt de nationale ploeg van Thailand partij gegeven. We wijzen erop dat het voor iedereen gratis inkom is.
Voor de andere ploegen is er wel competitievoetbal. In eerste klasse ontvangt Standard, na hun overwinning van vorige week op Massenhoven, de tweede ploeg van OHL, voorlaatste in het klassement.
In derde klasse komt Biesen naar de académie Robert-Louis Dreyfus. Een mooie gelegenheid voor Standard om dichter bij het leidersduo te komen want zij vechten een onderling duel uit zaterdag.
Voor de kadetten herneemt de competitie met een verplaatsing naar Chênée, de huidige tweede in de stand.
Verder zijn er nog de U14 die, na hun mooie overwinning op Beaufays, nu Saive ontvangen op zondagmorgen.

09/02/2015

Meteen een over winning voor de jeugd in 2015
Dit weekend was er de eerste match van het jaar voor één van de jeugdploegen en ze wonnen hem.
Op verplaatsing naar Beaufays B behaalde onze U14 een overwinning met de score van 0-2. verslag
bij de groten keerde de eerste klasse- ploeg ook terug met een mooie 0-2 overwinning uit Massenhoven. verslag
En in de derde klasse moesten we tevreden nemen met een 1-1 puntendeling op het veld van FC Halvenweg Zonhoven. verslag

06/02/2015

Nog steeds geen afgelasting bekend voor de jeugd
Dit weekend, wanneer de BeNe League een pauze neemt van drie weken, kunnen de jongeren hun kampioenschappen hernemen als er geen roet in het eten wordt gegooid door onverwachte sneeuw.
Zaterdagochtend ontvangen de kadetten Ougrée B en net daarna zijn de U13 gastheer voor Vaux. In de namiddag maakt de B-ploeg de verplaatsing naar Massenhoven, een ploeg uit de middenmoot in eerste klasse waartegen onze speelsters hun goede vertrouwen hopen te herwinnen. En de C-ploeg begeeft zich naar FC Halveweg Zonhoven waar het wel eens een spannende wedstrijd kan worden, het verschil tussen beide ploegen is slechts vijf punten en de heenwedstrijd was heel nipt.
Zoals gewoonlijk sluiten de U14 het weekendprogramma op zondagmorgen, ze gaan op verplaatsing naar Beaufays.

31/01/2015

Afgelaste wedstrijd in eerste klasse
De ontmoeting in eerste klasse van deze namiddag tussen Standard en Eva's Tienen is uitgesteld tot een latere datum.

Overwinning, gelijkspel en afgelasting voor het koplopers trio
Weer een overwinning voor Standard in de BeNe League vrijdagavond met een 0-1 score op ADO Den Haag dankzij een doelpunt van Vanity Lewerissa. verslag Daarboven behaalde Ajax een 1-1 gelijkspel op Anderlecht en bekomt zo 6 punten achterstand op Standard. De speeldag was ernstig verknipt door het uitstel van wedstrijden (de ontmoetingen in het Noorden van Nederland : Telstar, Heerenveen en Twente werden uitgesteld), Twente blijft daardoor momenteel op de derde plaats.

30/01/2015

Nog steeds geen jeugdwedstrijden dit weekend
Als het niet sneeuwt, dan is het de regen die de jeugd ervan weerhoud het kampioenschap te kunnen hervatten. De algemene afgelasting is beslist op vorige donderdag om 18u.
De A-ploeg, dat momenteel vier punten voorsprong heeft op naaste achtervolger Ajax, maakt e verplaatsing naar ADO Den Haag. Weeral zullen de Luikenaars er alles aan moeten doen om de wedstrijd winnend af te sluiten en de voorsprong te behouden zeker met in gedachten dat de thuiswedstrijd maar met een nipte 2-1 werd gewonnen.
In eerste nationale ontvangt Standard leider Tienen, dat uitliep na de 2/9 van de Rouches tijdens de laatste drie speeldagen. De andere affiche tussen ploegen uit de top van het klassement is tussen Zonhoven (2de) en St-Ghislain (4de).

25/01/2015

Eén overwinning en afgelastingen
Een mooie 3-0 overwinning voor Standard tegen Lierse vorige vrijdagavond met twee doelpunten van Tessa Wullaert in de eerste helft en ééntje van Vanity Lewerissa net na de rust. Mede dankzij de overwinning van Twente op Ajax nemen de Rouches nu een beetje meer afstand van de beide achtervolgers. verslag fotogalerij
En het zal de enige wedstrijd van het weekend blijven, want, na de jeugd, werden ook de wedstrijden uit eerste en derde nationale van 24-25 januari uitgesteld omwille van de sneeuw.

15/01/2015

Grote terugkeer naar de competities
Na de gemakkelijke kwartfinale en een gesloten wedstrijd vorige week, is het terug tijd voor alle teams voor de kampioenschappen.
In de BeNe League begint de terugronde voor Standard, dat net voor de winterstop de pauze pakte, met een lange reis naar Heerenveen, die, ook al staan ze slecht geplaatst, op de laatste speeldag Anderlecht in bedwang kon houden.
In eerste klasse begint de terugronde met de komst van Union St-Ghislain die, na de eliminatie door onze A-ploeg in de beker, zeker hun waarden willen laten zien in het kampioenschap.
In derde klasse begeeft Standard zich naar leider, Sibret met de mogelijkheid om hen voorbij te steken in de rangschikking bij winst. Dan is het nog uitkijken wat Chastre doet.
Voor de jeugdploegen is de terugkeer naar de velden minstens een week uitgesteld omwille van de algemene afgelasting door het provinciale comité.

11/01/2015

Op weg naar de halve finale
Met een grote 0-7 overwinning op Union St-Ghislain Tertre Hautrage behaalde Standard het ticket voor de halve finale, die gespeeld zal worden zaterdag 14maart op Lierse, dat 3-2 won van Zonhoven. De andere halve finale zal gespeeld worden tussen Club Brugge en Tienen, de enige overgebleven club uit eerste nationale at zich plaatste door Anderlecht uit te schakelen. verslag fotogalerij
Voor de B-ploeg liep het iets minder, nadat ze een hele wedstrijd tegen een defensieve muur van Heist moeten opboksen, keerde de Luikenaars terug met een 0-0 gelijkspel en blijven ze zo op 3punten achterstand van leider Tienen. verslag

09/01/2015

Twee ploegen maken hun terugkeer
Dit weekend luidt het einde van de winterstop in voor onze twee eerste ploegen die allebei zaterdag aan de bak moeten.
Allereerst is er de kwartfinale van de Beker van België waar de A-ploeg om 15u partij geeft aan Union St-Ghislain Tertre Hautrage.
Maar er is ook de inhaalwedstrijd om 15u in Heist van onze B-ploeg die terug op een puntje van leider Eva’s Tienen kunnen komen.

31/12/2014

Gelukkig Nieuwjaar
De vrouwenafdeling van Standard Luik wenst iedereen een gelukkig en gezond 2015. Laat het u veel plezier en succes brengen.

24/12/2014

Prettige Kerst
De speelsters, de staf en de vrijwilligers van vrouwenafdeling van Standard de Liège wensen u een prettig kerstfeest.

22/12/2014

De B-ploeg redt het gelijkspel
Onder bedwang gehouden door Kontich, kreeg de B-ploeg toch een gelijkmaker dankzij een fout van de bezoekende keepster. Met vier punten achterstand op Tienen kan Standard nu de koppositie niet meer nemen in de eerste klasse tijdens hun inhaalwedstrijd van 10 januari op Heist. verslag

21/12/2014

Standard is herfstkampioen
Dankzij een 1-5 overwinning op PSV/FC Eindhoven, met doelpunten van Sara Yüceil, Tessa Wullaert, Maud Coutereels en twee van Vanity Lewerissa, is Standard herfstkampioen geworden in de BeNe League. Ze hebben nu 1 punt meer dan Ajax en 5 meer dan Twente, dat met 1-2 verloor van ADO Den Haag terwijl het nog 1-0 stond op vijf minuten van het einde. verslag

18/12/2014

Laatste wedstrijden voor de feesten
Hoewel de winterstop al is ingegaan voor de jeugdploegen en de C-ploeg, wordt in de BeNe League en in de eerste klasse de laatste wedstrijd van de heenronde gespeeld.
Voor hun laatste wedstrijd van 2014 maakt de A-ploeg de verplaatsing naar PSV/FC Eindhoven in de late namiddag (17u). In de rand van deze ontmoeting kan Standard de eerste plaats hernemen met één punt voorsprong op Ajax, dat dit weekend Bye is.
In eerste klasse kan de B-ploeg het warm maken voor Tienen door hun thuismatch te winnen tegen Kontich in de hoop om hen voorbij te steken op 10 januari wanneer de inhaalwedstrijd Heist - Standard wordt gespeeld.

16/12/2014

Drie mooie overwinningen voor Standard
De meisjes hebben al hun wedstrijden gewonnen dit weekend.
Het begon vrijdagavond met een mooie 3-1 overwinning in de BeNe League tegen Anderlecht, in een wedstrijd die grotendeels gedomineerd werd door de Rouches. verslag fotogalerij
Zaterdag volgde de B-ploeg in eerste klasse het voorbeeld van hun grote zusters op voortreffelijke wijze met een 1-2 overwinning op verplaatsing bij Zulte Waregem. verslag
Langs de kant van de C-ploeg, in derde klasse, was er geen enkel probleem om Charleroi, dat maar met acht was, opzij te zetten. De wedstrijd eindigde op een monsterscore van 22-0. verslag

11/12/2014

Classico dit weekend
Nu vrijdag om 19u30 op de academie rekenen de meisjes van Standard op jou en je steun tijdens de Classico Standard – Anderlecht die geprogrammeerd staat op ede twaalfde speeldag van de BeNe League. Hoe de stand voor de twee ploegen ook is in het klassement, de wedstrijden tussen de Rouches en de Mauves zijn altijd op het scherp van de snee en iedereen geeft zich 200% voor deze mythische affiche. De laatste twee jaar kwamen de twee teams elkaar acht keer tegen, dit leidde tot vijf overwinningen van Standard en twee voor Anderlecht met nooit meer dan twee doelpunten tegen per ploeg. We herinneren er ook aan dat de inkom, zoals steeds, gratis is voor abonnees van Standard de Liège. Dus allen daarheen.
In de eerste klasse staat een verplaatsing naar Zulte Waregem gepland voor Standard. Het kan wel eens een spannend duel worden, want Zulte staat, met ook een wedstrijd achter, op een zucht van het podium.
In derde klasse beginnen de terugwedstrijden met de komst van Sporting Charleroi naar Luik. Bij de eerste wedstrijd van het kampioenschap was het een spannende strijd, daarbij moesten de Luikenaars op het nippertje de zege laten aan de Carolo’s. Nu zaterdag zal het na drie maanden competitie, zeker niet meer hetzelfde zijn.
De Kadetten maken de verplaatsing naar Chênée voor een wedstrijd die wel eens zo moeilijk zou kunnen zijn als de vorigen en de uitkomst is onvoorspelbaar.
Zoals gewoonlijk sluiten de U14 het voetbalweekend af op zondagmorgen met een thuismatch tegen Saive B dat een gelijkaardig begin van het kampioenschap kende zoals Standard.

08/12/2014

De C-ploeg zorgde voor het beste resultaat dit weekend
Dankzij een 5-2 winst tegen Chastre, de leider in derde klasse, plaatst de C-ploeg zich op drie punten van het nieuwe leidersduo Sibret en Chastre. Voor een eerste jaar in de nationale reeksen is dat een mooi resultaat. verslag
Ondanks dat Woluwe na de eerste periode met 1-2 voorstond aan de rust, verzekerde de B-ploeg toch hun tweede plaats in de eerste klasse in de tweede helft door uiteindelijk te winnen met 4-2 en ze behouden zo de kans om op 10 januari de leidersplaats te nemen in het klassement. verslag fotogalerij
In de BeNe League had de A-ploeg een lange tijd een comfortabele positie tegen Club Brugge, maar toch werd het nog spannend met een overwinning van 2-1 en behielden zo een mooie positie om richting de winterstop te gaan. verslag fotogalerij
In de dikke mist verloren de Kadetten met 2-6 tegen de grote spelers van Union Flémalle die vooral hun snelheid uitspeelden om het verschil te maken. verslag
Op zondag konden de U14 de defensie van Heusy niet breken en kwamen ze terug uit de omgeving van Verviers met een scoreloze puntendeling. verslag

04/12/2014

De laatste rechte lijn voor Kerstmis
Na een zoveelste lange onderbreking herneemt de BeNe League voor drie weken alvorens de winterstop in te gaan. Nu vrijdag ontvangt Standard Club Brugge voor de elfde speeldag. Vorige zaterdag was Brugge al op de academie om zich te kwalificeren voor Beker van België ten koste van onze B-ploeg. Voor de competitie hopen we dat de uitslag anders zal zijn.
In eerste klasse ontvangt de B-ploeg, die een mooi seizoen begin achter de rug heeft, White Star Woluwe dat met slechts 8 punten zeer dicht bij de gevarenzone staat.
In derde klasse is Standard ook gastheer, maar voor Chastre, de competitieleider. Het zal dus geen makkelijke opdracht worden voor de meisjes van Tony Iafrate.
Bij de jeugd spelen de Kadetten ook thuis tegen Union Flémalle. In de voorronde wonnen ze daartegen de thuiswedstrijd, maar verloren de verplaatsing. En met veel onbeschikbare speelsters is de uitslag onvoorspelbaar.
De U14 zijn de enigen die op verplaatsing spelen dit weekend. De verplaatsing gaat naar Heusy, een club uit de regio Verviers, op zondagmorgen.

01/12/2014

Variërende resultaten voor de jeugd dit weekend
Zaterdag verloren de kadetten met 3-2 bij Trooz door een doelpunt dat viel buiten de reguliere speeltijd. verslag
De U13 wonnen dan weer wel hun wedstrijd met 0-1 dankzij een flater van de keeper van Tilleur, die voor de rest een bijna perfecte wedstrijd speelde. verslag
Zondag hadden de U14 geen enkele moeite met Olne en ze beëindigden de wedstrijd dan ook met een grote 11-1 overwinning. verslag

30/11/2014

B-ploegen uit de Beker van België
In de achtste finales tegen Gent moest de A-ploeg een hele wedstrijd beuken tegen een defensieve muur. Het was dan ook pas in de tweede helft dat de Luikenaars het verschil op het bord konden zetten via Aline Zeler op een vrije trap van Cécile De Gernier en een voorzet van Tessa Wullaert die door Vanity Lewerissa op de slof werd genomen voor de 2-0. verslag fotogalerij
Op het naastgelegen veld was de score omgedraaid in de wedstrijd van de B-ploeg tegen Club Brugge. Beide doelpunten vielen in het laatste kwart van de eerste helft nadat twee Rouches reeds geblesseerd het veld moesten verlaten. In de tweede helft, spelende tegen een BeNe League-ploeg, konden de Luikenaars gelijke tred houden en zelfs enkele kansen afdwingen om de kloof te verkleinen, maar de Brugse defensie hield stand. verslag fotogalerij
Uiteindelijk plaatsten alle BeNe League-ploegen, met uitzondering van Gent, zich voor de volgende ronde en werden alle B-ploegen uitgeschakeld. Er gaan ook nog drie ploegen uit de eerste klasse door naar de volgende ronde: Eva’s Tienen, St-Ghislain Tertre-Hautrage en DVL Zonhoven.

27/11/2014

De U13 hebben zich gekwalificeerd, nu A- en de B-ploeg nog
Woensdagavond kwalificeerde de U13 zich, dankzij een overduidelijke 6-0 overwinning tegen Sint-Truiden, voor de halve finales van de Champions League U13 die zullen plaatsvinden op 18 maart 2015. verslag
Nu zaterdag is het de beurt aan de A- en de B-ploeg om trachten de kwalificatie te behalen voor de volgende ronde van de Beker van België. Dit zal respectievelijk moeten gebeuren tegen de BeNe League-teams van Gent en Club Brugge. Een beker waar enkel OHL er niet in slaagde om zijn B-ploeg te kwalificeren, de laatste vijf plaatsen zijn allemaal weg naar eerste klasse teams.
Bij de jongeren zullen de Kadetten zaterdag een bezoek brengen aan Trooz en zullen de U13 Tilleur bezoeken voor hun laatste officiële wedstrijd van 2014. En op ontvangen de U14 Olne.

24/11/2014

Opnieuw de volle pot voor onze meisjes
Zoals voorspelt veranderde er niets in de kop van het klassement in derde klasse, de vijf eersten pakten allemaal drie punten. Voor Standard was dit via een 0-5 overwinning op Antheit. verslag
In de eerste klasse was het spijtig dat Standard niet speelde, want ze hadden de leiding kunnen nemen na nieuw puntenverlies van Tienen op Kontich.
Bij de jeugd hebben de Kadetten nogmaals brandhout gemaakt van Seraing Athlétique B met een 10-1 score. verslag
De U14 kwamen op achterstand tegen Minerois B, maar ze konden hun spel verbeteren en het tij keren, uiteindelijk wonnen ze met 1-3. verslag
Tenslotte blijven de U13 op hun elan verder gaan met een moeilijke 4-2 overwinning tegen Grâce-Hollogne. verslag fotogalerij Nu moeten ze zich concentreren op de terugwedstrijd van hun Champions League tegen Sint-Truiden, waarbij ze hun 0-1 voorsprong uit de heenwedstrijd dienen te verdedigen. Deze ontmoeting vindt plaats nu woensdag 26 november om 19u op de Academie Robert Louis-Dreyfus.

21/11/2014

Enkel derde klasse en jeugd
Met een nieuwe pauze van twee weken in de BeNe League en een uitgestelde wedstrijd in eerste klasse is het weekendprogramma een stuk lichter dan gewoonlijk.
Zelfs zonder te spelen behoudt de B-ploeg de tweede plaats dankzij de 1-3 overwinning van woensdag op Oud-Heverlee Leuven. verslag
In derde klasse kan de kloof tussen de linker en de rechterkolom vergroten. De ploegen in de top van klassement spelen bijna allemaal tegen een ploeg in de staart van het klassement. Voor Standard staat er een verplaatsing naar de voorlaatste, Antheit, op het programma.
En voor de tweede speeldag van de kampioenschappen ontvangen de Kadetten Seraing Athlétique B, waarvan ze 11-1 wonnen in de voorrondes. Direct daarna is het de beurt aan de U13, de enige die hun eerste wedstrijd wonnen, om US Grâce-Hollogne te ontvangen. En op zondag in de late namiddag maken de U14 de verplaatsing naar Minerois B.

18/11/2014

Inhaalwedstrijd van de B-ploeg
Nu woensdag speelt onze B-ploeg de inhaalwedstrijd in eerste klasse tegen OHL. De wedstrijd is om 20 uur in Kessel-Lo en kan er misschien voor zorgen dat Standard tot op slechts één punt komt van leider Tienen.

17/11/2014

Gemengde resultaten dit weekend.
De week eindigde vrij goed met de 0-1 overwinning van de U13 bij St-Truiden in de eerste ronde van de beker verslag en de mooie puntendeling in de BeNe League van de A-ploeg op het veld van Twente. verslag fotogalerij
Zaterdag zaten de U13 nog in de goede flow en keerde terug met een 0-4 overwinning vanuit Vaux-sous-Chèvremont. verslag
Tegenovergesteld was het begin van de nieuwe competitie moeilijker voor de Kadetten. Zij konden geen overhand nemen op Ougrée B en keerden terug met een 6-4 nederlaag. verslag
De B-ploeg neemt de tweede plaats in eerste klasse dankzij 4-0 winst tegen Eendracht Aalst. verslag fotogalerij
Ook de C-ploeg behoudt de derde plaats in derde klasse dankzij een 6-0 overwinning. verslag
En op zondag tenslotte leden de U14 een kleine nederlaag, tegen de kampioen van de andere voorronde, het werd 1-2 tegen Beaufays B. verslag

15/11/2014

Standard verliest de eerste plaats
Door het gelijkspel in en tegen Twente geeft Standard de eerste plaats af aan Ajax, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Enkele minuten zag het er heel goed uit, net nadat Sara Yüceil Standard op voorsprong bracht, viel aan de andere kant van Nederland de gelijkmaker van PSV Eindhoven op Ajax. Maar zowel Twente als Ajax kwamen terug en scoorden. Zo nam Ajax – hopelijk tijdelijk – de kop van de rangschikking. verslag fotogalerij
Bij de miniemen verliep de eerste wedstrijd in de Beker goed af, ze behaalden op verplaatsing bij St-Truiden een 0-1 overwinning dankzij een doelpunt van Léa Detail. verslag

14/11/2014

Druk weekend
Op dinsdag plaatste de B-ploeg zich gemakkelijk voor de 1/8 finales van Beker van België door met 5-1 verslag te winnen van Egem, terwijl de C-ploeg machteloos verloren met 8-1 tegen een versterkt B-elftal ven Gent. verslag
Vrijdagavond wordt er een van de topwedstrijden van het seizoen gespeeld met de verplaatsing van Standard naar Twente. De Luikenaars hebben slechts twee punten voorsprong op hun tegenstanders en mogen niet verliezen als ze op kop willen blijven.
Zaterdag begint er voor de jeugdploegen een nieuw kampioenschap. Om 13 uur gaan de kadetten naar Seraing om hun B-ploeg partij te geven, terwijl de U13 afreizen naar Vaux-sous-Chèvremont. Om 16:30 ontvangt Standard in eerste klasse Eendracht Aalst dat vlak achter de Luikenaars staat in het klassement, en in derde klasse B komt St-Ghislain naar de Academie (een goede gelegenheid voor onze meisjes om te herstellen van de nederlaag in de beker).
Tot slot ontvangen de U14 op zondag om 9.30 uur Beaufays B voor hun eerste wedstrijd van het tweede deel van het kampioenschap.

08/11/2014

Status quo bij de top van de BeNe League
De drie clubs die bovenaan staan in de Belgisch – Nederlandse competitie hebben alle drie gewonnen met een verschil van drie doelpunten. Voor Standard was het een 4-1 overwinning die behaald werd tegen PEC Zwolle met twee doelpunten van Vanity Lewerissa (elke helft eentje), één van Tessa Wullaert en één van Maud Coutereels. Deze overwinning zorgt er bovendien voor dat de Luikenaars drie punten uitlopen op de andere Belgische clubs die allemaal verloren of , in geval van Anderlecht, niet speelde. verslag fotogalerij

06/11/2014

Twee BeNe League wedstrijden tussen twee pauzes
Drie weken na het verlies tegen Gent herneemt de competitie voor Standard tegen de club die laatste staat van alle Nederlanders in het klassement. Dit keer winnen de Luikenaars best om 1) afstand te nemen van Anderlecht, dat dit weekend vrij is 2) om Ajax en Twente niet te laten passeren, volgende week vrijdag is het immers Twente – Standard.
Voor de B-ploeg staat er, na de moeilijke bekerkwalificatie op het veld van Merkem, een andere moeilijke wedstrijd te wachten in de eerste klasse met een verplaatsing naar DV Zonhoven, de huidige tweede in het klassement met 3 punten voorsprong op Standard.
In derde klasse ontvangt de C-ploeg, dat intussen een reeks van zes overwinningen behaalde in alle competities samen genomen, de ploeg van St-Remy die niet meer gewonnen hebben sinds 4 oktober.
Wat betreft de jeugdploegen dit weekend staan er weer vriendschappelijke wedstrijden in hun zondagsprogramma. In de ochtend bezoeken de Kadetten Fernelmont en 's middags spelen zowel de U13 als de U14 in Melreux-Hotton.

03/11/2014

Op het nippertje gekwalificeerd in de Beker van België
Vorige zaterdag kwam het voor de B-ploeg tot strafschoppen om zich te plaatsen ten koste van Merkem voor de Beker van België. Na een 3-3 in de reguliere speeltijd haalde Standard het met 4-5 op strafschoppen dankzij een redding van Madison Waegenaire. verslag Voor de volgende ronde, die doorgaat op dinsdag 11 november, ontvangen ze nu Egem, dat in de middenmoot van de rangschikking staat in tweede klasse en Kontich uitschakelde, een andere club uit eerste klasse.
Bij de vriendschappelijke wedstrijden haalde zondag de U14 een 2-2 puntendeling op het veld van SK Tongeren. verslag
In Jodoigne was het wel degelijk de C-ploeg, en niet de Kadetten zoals eerst gezegd, die een mooie 1-7 overwinning behaalden. verslag
Tot slot wonnen de U13 met 0-4 op Habo Borgloon in de namiddag. verslag

30/10/2014

Beker van België en vriendschappelijke wedstrijden
Geen kampioenschap wedstrijden dit weekend, maar toch staan er vier wedstrijden gepland.
Zaterdag begint de B-ploeg aan hun wedstrijd in Merkem in het kader van de Beker van België. De huidige en ongeslagen leider van tweede klasse Merkem zal wel eens een moeilijke tegenstander kunnen zijn voor Standard dat op hun beurt net een reeks van drie thuisoverwinningen behaalde in eerste klasse. In geval van kwalificatie ontvangen de Luikenaars tien dagen later DVK Egem, ook uit tweede klasse, maar een stuk lager gerangschikt.
Zondag zal onze jeugd, nu ze hun voorrondes hebben afgerond, zich bezighouden met vriendschappelijke wedstrijden. Voor de U14 staat een bezoek aan SK Tongeren om 10 uur op het programma. Vier uur later en in de buurt van Tongeren treffen de U13 de ploeg van Habo Borgloon. Op dat ogenblik maken de Kadetten de verplaatsing naar Jodoigne om 11:15.

Stem voor Cécile De Gernier!
De BeNe League heeft een poll geopend om het mooiste doelpunt van de tweede periode te kiezen. Één van de vier genomineerde doelpunten is het doelpunt van Cécile De Gernier dat ervoor zorgde dat Standard won van Ajax.
Indien u, met recht en reden, ook vindt dat die van Cécile De Gernier de mooiste is, begeef u dan naar deze pagina om voor haar te stemmen.
Stemmen kan tot 5 november, 20 uur.

27/10/2014

Enkel de modder kan Standard tegenhouden
Voorbije weekend wonnen de meisjes van Standard bijna al hun wedstrijden.
In eerste klasse namen de Luikenaars afstand met het kleinste verschil tegen Anderlecht, dankzij een doelpunt van Lotte Van Den Steen, en nemen zodoende de vierde plaats in het klassement.
In derde klasse won Standard ook met het kleinste verschil tegen Arlon dankzij een vroeg doelpunt van Valentine Duprez.
De U13 wonnen zonder problemen met 7-0 van Vaux B in hun laatste wedstrijd van de voorrondes.
En hetzelfde gold voor de U14, die na een 10-0 zege tegen Olne B, hun voorronde afsluiten met het maximum van de punten.
Het enige verlies kwam er van de Kadetten, die in een modderpoel na een fysieke slag het onderspit met 4-2 moesten delven tegen Union Flémalle.

24/10/2014

Einde van de voorrondes
Terwijl de A-ploeg nogmaals een weekje rust heeft lopen de voorrondes voor onze jeugd op zijn einde.
En daar zijn de U14 al zeker van hun eerste plaats, bovendien ontvangen ze de ploeg waartegen ze met het grootste verschil tot nu toe tegen wonnen, Olne B.
De Kadetten moeten ze winnen tegen Union Flémalle om de twee punten voorsprong op Templiers-Nandrin te behouden, dat een grote kans maakt op een winnend resultaat Chatqueue Seraing, dat derde staat.
Bij de U13 is de vraag of ze zich kunnen herpakken na hun eerste verlies, ze ontvangen Vaux B waartegen ze de netten konden schoon houden in hun eerste ontmoeting.
In de nationale kampioenschappen, na hun 4-1 overwinningen van vorige week, krijgt de B-ploeg de grote rivaal op bezoek, Anderlecht B dat al 4 verliezen had in 6 wedstrijden, en de C-ploeg gaat naar Arlon, dat vlak achter hen staat (3 punten) in het klassement.

20/10/2014

4 overwinningen - 1 teleurstelling
Na het teleurstellende verlies vrijdagavond van de A-ploeg op KAA Gent, hebben de andere vrouwenteams goede resultaten behaald.
Zaterdag speelden de B-ploeg verslag en de C-ploeg verslag gelijktijdig tegen respectievelijk Lierse B en Bokrijk. Beide wedstrijden eindigden op een 4-1 overwinning.
Eerder in de ochtend behaalden de Kadetten ook de drie punten met een score van 7-3 tegen Ougrée. verslag fotogalerij
Die wedstrijd werd onmiddellijk gevolgd door de U13 die, ontbreekt aanvallende kracht, er niet in slaagden om te winnen tegen Banneux. Ze verloren 1-2. verslag fotogalerij
Het weekend werd met een andere 4-1 overwinning afgesloten door de U14 op bezoek bij Pontisse. verslag

18/10/2014

Eerste misstap voor de Standard
Terwijl ze een gouden kans hadden om afstand te nemen van Twente miste Standard in de eerste helft helemaal de wedstrijd. Daarbij kwam nog dat de Gentse keepster een perfecte match speelde: ze stopte de penalty Aline Zeler in de 4e minuut en alle andere pogingen op doel van onze aanvalsters. 1-0 verlies, dus de Luikenaars zien Ajax terug op gelijke hoogte komen, terwijl Twente nu slechts twee punten achterstand heeft. verslag fotogalerij

10/10/2014

Mooie weekendopener voor Standard
Vorige donderdag won Standard de openingswedstrijd van de zevende speeldag van de BeNe League met 1-0 van Ajax, dat vooral hoopte om een puntje te kunnen halen. Het enige doelpunt kwam er vanuit een kanonschot vanop 40 meter, afgevuurd door Cécile De Gernier, dat net onder de lat in doel viel in de 68ste minuut. verslag fotogalerij
Met deze overwinning hebbende Luikenaars 3 punten voorsprong op Ajax, het is nu afwachten tot zaterdagavond om het resultaat te kennen van Telstar en Twente, dat woensdag hun wedstrijd verloor met 1-2 tegen PSG in de Women’s Champions League.
Maar het weekend is nog niet voorbij voor Standard. Zaterdag in de vroege namiddag maken de Kadetten de verplaatsing naar Grâce-Hollogne en de U13 nemen het op tegen Sart Tilman. Daarna is het de beurt aan de C-ploeg om, in het kader van de Beker van België, GFA Sinaai partij te geven. Sinaai dat momenteel voorlaatste staat in tweede klasse met slechts één enkel puntje.
Op zondag tenslotte ontvangen de U14, die momenteel nog het maximum van de punten hebben, FC Jupille dat helemaal achteraan staat en nog geen enkel punt behaalde tot nu.

07/10/2014

Topper op donderdag
In vooruitgeschoven wedstrijd van de zevende speeldag in de BeNeLeague, een speeldag die versnipperd is door de wedstrijd België – Andorra op vrijdagavond, ontvangt Standard nu donderdagavond één van de directeconcurrenten voor de titel, Ajax Amsterdam.
Standard heeft de mogelijkheid om een beslissende voorsprong te nemen op zijn tegenstander, die op dit moment mee eerste staat, maar een wedstrijd meer speelde dan de Luikenaars. Het zal een moeilijke wedstrijd worden en het team zal alle steun van zijn fans nodig hebben. De inkom is zoals steeds gratis voor abonnees van Standard.
Daarnaast zal de wedstrijd geleid worden door één van de weinige Belgische internationalescheidsrechters, Virginie Derouaux. Het hele arbitrale trio zal volledig vrouwelijk zijn.

06/10/2014

Volle bak voor onze jeugd
Dit weekend behaalde onze jeugdploegen weer allemaal een overwinning.
Zaterdagmorgen imponeerden de Kadetten, na een slordig matchbegin, met een grote 11-1 winst tegen Seraing Athlétique B. verslag fotogalerij
In de namiddag knokten de U13 voor wat ze waard waren en wonnen de wedstrijd met 1-2 op Chênée. verslag
En in derde klasse behaalde de C-ploeg, met 11 speelsters jonger dan 18 jaar, hun eerste overwinning door vier doelpunten te maken in elke helft op het veld van Biesen. verslag
Zondag maakten de U14 voor het eerst minder dan 7 doelpunten in de competitie, tegen Clavier, maar ze behaalden toch de overwinning met 1-3. verslag

03/10/2014

Één wedstrijd Bye en één uitgesteld dit weekend
In de BeNe League is Standard dit weekend Bye, ze zullen bijna zeker Twente en Ajax terug naast zich krijgen op de koppositie, maar kunnen volgende donderdag alweer afstand nemen van Ajax in het onderlinge duel.
Omdat meerdere speelsters zijn vertrokken met de nationale ploeg, zullen de volgende twee wedstrijden, in eerste nationale tegen OHL B en in beker tegen Merkem, worden uitgesteld.
In derde nationale, gaat de C-ploeg, na twee recente overwinningen, op bezoek bij de met de zwakste verdediging in de reeks momenteel, Biesen, misschien kunnen ze dan ook de drie punten behalen.
De Kadetten zijn de enige die thuis spelen dit weekend, ze ontvangen Seraing Athlétique op zaterdagochtend.
Vervolgens gaan onze allerjongsten zaterdag op bezoek bij Chênée, de ploeg waar onze jonge international Magali Dinon opgroeide.
Zondag tenslotte maken de U14 de verplaatsing naar dichtste achtervolger Clavier, dat slechts twee punten achter staat.

01/10/2014

Standard blijft op koers
Op dinsdagavond behaalden de Luikenaars een vijfde zege in BeNe League, het werd 4-0 tegen Oud- Heverlee Leuven. verslag fotogalerij
De 15/15 maakt van Standard de enige leider van de competitie en nu met 6 punten voorsprong op de tweede Belgische club, Anderlecht, dat met in de laatste minuten met 1-0 verloor bij Club Brugge. De andere twee podiumplaatsen zijn nog steeds bezet door Twente en Ajax, zij hebben slechts drie punten achterstand.

29/09/2014

Volle buit voor de meisjes
Dit weekend heeft de vrouwenafdeling van Standard Luik alles gewonnen.
Na de 0-2 overwinning van vrijdagavond tegen Telstar in de BeNe League. verslag
Volgden de allerjongsten met een moeilijke overwinning (3-2) tegen Trooz op zaterdag. verslag fotogalerij
Toen wonnen de Kadetten gemakkelijk van Tilff met een score van 2-6. verslag
Verder in de late namiddag won Standard in de eerste klasse overtuigend tegen het Antwerpse Massenhoven met 6-0. verslag fotogalerij
Op hetzelfde moment werd er hard en ruw gestreden in derde klasse B tegen Halvenweg Zonhoven, zoals blijkt uit de nipte eindscore, 2-1. verslag fotogalerij
Tot slot speelden de U14 op zondagochtend en ze maakten korte metten met Union Flémalle, de teller stopte bij 7-1. verslag fotogalerij

27/09/2014

Nog steeds op kop
Standard blijft op de koppositie van de BeNe League dankzij een 0-2 overwinning op het veld van Telstar. Een doelpunt van Vanity Lewerissa in het begin van de tweede helft en eentje van Sanne Schoenmakers in het uiterste slot van de wedstrijd. verslag
Met 12/12 zijn de Luikenaars alleen eerste, direct gevolgd door Twente, Den Haag, Ajax en Anderlecht dat ook goed aan het kampioenschap is begon en momenteel de tweede beste Belgische club is.
De volgende wedstrijd is reeds nu dinsdag op de academie Robert Louis-Dreyfus tegen OHL dat, na 4 nederlagen en 14 tegendoelpunten, momenteel de rode lantaarn heeft.

25/09/2014

Terugkeer van de A-ploeg
Met de herneming van de BeNe League zullen alle ploegen van onze club spelen dit weekend.
Onze A-ploeg zal in het TATA Steel Stadion spelen tegen Telstar, op 265km van Sclessin, nu vrijdagavond. Na een mooie 9/9 begin deze maand is het zaak om geen punten te verliezen om op kop van het klassement te kunnen blijven.
De B-ploeg ontvangt Massenhoven dat naar eerste klasse promoveerde en dat drie gelijke spelen behaalde in evenveel wedstrijden.
In derde klasse B ontmoet de C-ploeg, die vorige week hun eerste punten pakte, Halvenweg Zonhoven dat nog geen enkele wedstrijd verloor tot nu toe.
De Kadetten, die de leiding namen de toewijzing van een forfait tegen Templiers-Nandrin, maken de verplaatsing naar Tilff net voor de komst van de toppers.
Na de kadetten vorige weekis het nu de beurt aan de U14, die een 9/9 behaalden, om Union Flémalle te ontvangen zondag.
Ten slotte ontvangen de U13 op zaterdagmorgen de jongeren van FC Trooz om misschien wel hun vierde overwinning binnen te halen.

22/09/2014

5 wedstrijden, slechts 1 nederlaag
Dit weekend was bijna perfect voor de meisjes van Standard de Liège.
Enkel de ploeg uit eerste klasse was niet in staat om de tegenstander te verslaan, het verloor met 2-0 in Tienen. verslag
In derde klasse B, haalde de C-ploeg hun eerste drie punten door te winnen met 0-1 op Sint-Truiden B. verslag
De Kadetten nemen de leiding in het klassement na een mooie 4-0 overwinning tegen Union Flémalle. verslag fotogalerij
De oudste Miniemen blijven ongeslagen na een ruime 1-17 overwinning tegen Olne B. verslag
Tot slot zijn ook de allerjongsten nog steeds ongeslagen na een 0-3 overwinning bij Vaux-sous-Chèvremont. verslag

18/09/2014

Enkel de BeNe League staat nog op stand-by
De kampioenschappen in eerste en derde klasse B hernemen dit weekend met twee verplaatsingen, op Tienen voor de B-ploeg en op St-Truiden voor de C-ploeg.
Bij de jongeren spelen alleen de kadetten een thuismatch tegen Flémalle. De U 13 gaan op bezoek bij Vaux-sous-Chèvremont op zaterdag en de U14 naar Olne op zondag.

15/09/2014

3 mooie wedstrijden met 2 overwinningen voor onze jeugd
Zaterdagochtend stonden onze allerjongsten op een bepaald moment achter tegen Tilff met 0-1, maar ze kwamen terug in de tweede helft van de wedstrijd, dankzij een uitstekende fysieke conditie, en wonnen de wedstrijd alsnog met 2-1. verslag fotogalerij
In de namiddag hadden de Kadetten bijna de hele tijd balbezit, maar ze waren minder efficiënt in de zone der waarheid dan Templiers-Nandrin en daardoor verloren ze nipt met 3-2. verslag
Op zondag, toen de mist eindelijk opgetrokken was, wonnen de oudste miniemen met een groot verschil van Seraing Athlétique B, de score was 7-0. verslag fotogalerij

11/09/2014

Het weekend is voorbehouden aan de jeugd
Er zijn tijdelijk geen nationale competities omwille van de kwalificatiewedstrijden voor de Wereldbeker 2015, zodoende spelen alleen de jeugdploegen dit weekend.
Zaterdag om 11u15 ontvangen de U13 Tilff en om 14u gaan de Kadetten naar Templiers-Nandrin, alwaar onze U13 vorige week een zwaarbevochten 4-5 overwinning behaalde vorig weekend.
Zondag om 10u ontvangt de U14 de B-ploeg van Seraing Athlétique, een tegenstander die meer weerstand zal bieden dan Olne.

09/09/2014

Bijna perfect weekend voor Standard
Dit weekend maakte bijna alle ploegen van de vrouwenafdeling indruk.
Vrijdag zette de A-ploeg reeds de toon met een 2-1 in de BeNe League. verslag fotogalerij
Zaterdag begon met een welverdiende 3-2 overwinning van de Kadetten tegen Seraing Chatqueue. verslag fotogalerij
Net daarna trokken de U13 aan het langste eind met een 4-5 overwinning in Templiers-Nandrin. verslag
Veel later op de middag ontving de B-ploeg Tongeren in eerste klasse en ze maakte indruk met een forfaitscore, 5-0. verslag fotogalerij
Tegelijkertijd bleek de C-ploeg zich nog steeds niet aangepast te hebben aan de derde klasse. Ze leden een zware 1-6 nederlaag tegen Sibret. verslag fotogalerij
Uiteindelijk wonnen de U14 gemakkelijk met 1-7 in Olne op zondagmorgen. verslag

06/09/2014

Alleen
Hoewel het ADO Den Haag was die de score opende na een penalty veroorzaakt door Davina Philtjens op een doorgebroken speelster, slaagde Standard erin om voor de ruist nog gelijk te maken via een goed spelende Vanity Lewerissa. In de tweede helft is het numerieke overwicht van de Nederlanders helemaal niet zichtbaar, het zijn integendeel Luikenaars de wedstrijd domineren. De winning-goal komt er via Maud Coutereels op vrije trap in samenspel met Cécile De Gernier. verslag fotogalerij
Aan de kant van de Belgische clubs wonnen Lierse op Telstar, Anderlecht op Ajax en Club Brugge tegen Gent. In het voorlopige klassement staat Standard nu alleen op kop met 9 punten, gevolgd door Twente, Den Haag, Anderlecht en Ajax die allen ex aequo staan met 6 punten.
De volgende BeNe League wedstrijd is pas binnen 3 weken, op 26 september, op bezoek bij Telstar.

05/09/2014

Eerste weekend voor de hele vrouwenafdeling
Dit weekend hebben alle zes ploegen van de vrouwenafdeling van Standard een wedstrijd in het kampioenschap.
In de BeNe League ontvangt Standard voor hun derde speeldag Den Haag, de derde club die met 6 punten staat samen met Ajax, die Anderlecht ontvangen. Dit is dus de mogelijkheid voor de kopgroep om afstand te nemen van de achtervolgers.
In 1ste klasse krijgt de B-ploeg, na het puntenverlies op bezoek bij St-Ghislain vorige week, nu zaterdag Tongeren op bezoek, een ploeg waar veel oud-speelsters aanwezig zijn.
Tegelijkertijd ontvangt de C-ploeg Sibret voor de tweede speeldag in derde klasse B.
De Kadetten beginnen hun kampioenschap met een thuismatch tegen Seraing Chatqueue. Hou er rekening mee dat de thuiswedstrijden een half uur eerder doorgaan en dus om 09:30 beginnen.
De U13 zijn de enige die deze zaterdag op verplaatsing spelen, meer bepaald op en tegen Templiers-Nandrin.
Ook op verplaatsing, maar dan zondag voormiddag, spelen de U14 hun eerste speeldag van het seizoen tegen Olne.

03/09/2014

Standard wint voor de tweede maal, dit keer op Lierse met 0-2
Dinsdagavond, in de wedstrijd tegen Lierse, verkwist Standard veel kansen alvorens Aline Zeler in de 67e minuut de score opende vanop strafschop. Na een paar keer de 1-1 net te hebben vermeden scoorde Julie Biesmans het tweede doelpunt aan het einde van de blessuretijd. verslag fotogalerij
Deze zwaarbevochten, maar verdiende overwinning houdt de Luikenaars op de eerste plaats van het voorlopige klassement, terwijl werd Twente met 0-1 verslagen door Ajax. Zo is de kopgroep ontstaan met drie leiders, naast Standard is er ook Ajax en ADO Den Haag, dat vrijdag bij ons op bezoek komt.

01/09/2014

Tweede speeldag BeNe League
Twee weken van september zijn gereserveerd voor wedstrijden in het kader van de kwalificatie voor de Wereldbeker 2015. Daardoor volgen de BeNe League wedstrijden zich zeer snel op in het begin van het kampioenschap. Na de mooie 7-1 overwinning tegen Heerenveen, maakt Standard nu dinsdag de verplaatsing naar Turnhout waar ze om 20u30 Lierse partij geven alvorens op het einde van de week ADO Den Haag te ontvangen. Om een goede positie te behouden in de tijdelijke rangschikking na deze volgeboekte eerste week is het belangrijk om goed de krachten te doseren en waakzaam te zijn voor blessures.

31/08/2014

Een moeilijke begin in eerste klasse en derde klasse B
Op verplaatsing in St-Ghislain voor hun eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen in eerste klasse, verloor de B-ploeg met 3-1 van het vroegere Mons. Het enige Luikse doelpunt werd door Charlotte van Ishoven op vrije trap rechtstreeks in de winkelhaak getrapt. verslag
In derde klasse B, bezocht de C-ploeg ook Henegouwen, maar zij gingen op bezoek bij Sporting Charleroi. Met een voorsprong van 0-2 in het begin van de tweede helft dankzij doelpunten van Pauline Taquet en Ella Mertens, slikten ze nog 4 tegendoelpunten, waarvan 3 in drie minuten, Pauline Taquet milderde nog tot 4-3, maar daar bleef het jammer genoeg bij. verslag

De BeNe League begint goed voor Standard
Met reeds een 3-0 voorsprong met de rust dankzij tweemaal Vanity Lewerissa en een penalty omgezet door Cécile De Gernier, won Standard vrijdagavond met 7-1 tegen Heerenveen dankzij doelpunten in de tweede helft van Tessa Wullaert, Audrey Demoustier, Aline Zeler en een eigen doelpunt op het einde van de wedstrijd na een vrije trap van Cécile De Gernier. Dat zevende doelpunt zorgde er ook voor dat Standard de eerste plaats neemt in dit prille kampioenschap, net voor Twente dat met 1-6 won op het veld van OHL. Al de andere Belgische clubs verloren, net als Leuven konden ze allen maar één keer scoren. verslag fotogalerij

28/08/2014

Begin van de nationale kampioenschappen
Dit weekend beginnen de kampioenschappen voor onze A, B en C-ploegen.
In de BeNe League ontvangt Standard de Friezen uit Heerenveen op de Académie. Let er op dat dit seizoen de wedstrijden reeds beginnen om 19u30.
In eerste klasse begint het seizoen zwaar voor de B-ploeg met een verplaatsing naar Union Saint-Ghislain Tertre-Hautrage waar maar liefst 4 oud-speelsters van de Rouches meespelen.
En voor hun eerste wedstrijd in derde klasse B gaat de C-ploeg op bezoek bij de meisjes van Sporting Charleroi.
Uiteindelijk begeven de twee miniemenploegen zich naar Daring Huvo Jeuk voor hun laatste voorbereidingswedstrijden voor de herneming van hun respectievelijke kampioenschappen.

24/08/2014

De weekendresultaten
Vorige zaterdag speelde de A-ploeg de laatste voorbereidingswedstrijd het Duitse Bayer Leverkusen. Tegen een tegenstander die meer speelde op balbezit dan om te scoren, werd door Standard gewonnen met 3-0, doelpunten van Tessa Wullaert, Sara Yüceil en Vanity Lewerissa. verslag fotogalerij
Net daarna in Zwevezele, speelde de C-ploeg voor de kwalificatie voor de volgende ronde van de Beker van België. Met een duidelijke 0-1 ruststand, was de tweede helft vol met betwistingen maar het werd uiteindelijk een Luikse 3-4 overwinning. verslag
De volgende bekerwedstrijden zullen plaatsvinden op 11 oktober en dan zullen we twee teams in de strijd hebben tegen voormalige eerste klasseploegen, de B-ploeg komt uit tegen Famkes Merkem en de C-ploeg treft Sinaai.
Zondag in Koersel vonden er 7 wedstrijden plaats. De allerjongsten imponeerden met een 2-10 tegen Lommel United voordat ze 3-1 verloren van de organiserende club. verslag
De oudste Miniemen moesten ook het hoofd buigen voor Koersel met een score van 5-3, maar wonnen met 4-1 en 6-4 tegen respectievelijk Zonhoven VV en Hasselt. Hun vierde wedstrijd ging niet door omdat Anderlecht te laat aankwam. verslag
Tenslotte na een 1-1 gelijkspel tegen Meeuwen, speelden de kadetten ook tegen de ontvangende club, waarvan jeugdteams aantreden op provinciaal niveau, en ze verloren met 8-3. verslag

21/08/2014

Tweede ronde van Beker van België en de laatste vriendschappelijke wedstrijden
Nu zaterdag volgt al de tweede ronde van de Beker van België voor onze C-ploeg, nadat ze vorige week Hastière wegspoelden gaat de trip dit keer naar Zwevezele. Een club die slechts één keer ooit tegen Standard gespeeld heeft. Dat was vier jaar geleden in de halve finales van de Beker van België U16. In die tijd waren Sabrina Dony en Marie-Eve Linotte erbij op die wedstrijd en Christophe Lunardi was coach.
Qua vriendschappelijke wedstrijden ontvangt de A-ploeg zaterdag om 14u op de academie Robert Louis-Dreyfus de Duitsers van Bayer Leverkusen. Een laatste prestigewedstrijd voor de hervatting van de BeNe League.
Zondagmorgen gaan alle leeftijden van kadetten en miniemen naar Koersel om 8 wedstrijden te spelen (alle details staan in de agenda).
De B-team speelde vorige woensdag zijn laatste oefenwedstrijd DVL Zonhoven er werd 4-2 verloren, beide doelpunten voor de Rouches waren van Charlotte van Ishoven. verslag

20/08/2014

Voorlaatste vriendschappelijke wedstrijd voor het kampioenschap
Nu woensdag om 19uur speelt de A-ploeg van Standard in en tegen DVL Zonhoven hun voorlaatste vriendschappelijke wedstrijd alvorens de BeNe League te hervatten.
Voor de ontmoeting zal de A-ploeg aangevuld worden met verscheidene speelsters van de B-ploeg.

18/08/2014

Lawine van doelpunten in Nederland
Op verplaatsing naar VV Scharn, behaalden de vier teams allemaal grote overwinningen tegen hun Nederlandse tegenstrevers.
’s Morgens wonnen de allerjongsten, op een half veld, hun wedstrijd met 0-12 verslag fotogalerij, terwijl het veld ernaast de Kadetten de grootste score aantekenden, maar ze ontvingen ook het enige tegendoelpunt van de dag, eindscore was 1-15. verslag fotogalerij
In de vroege namiddag was het de beurt aan de oudere Miniemen om hun eerste wedstrijd, 11 tegen 11, van het seizoen te spelen, het werd een vlotte overwinning met 0-14. verslag fotogalerij
De vierde wedstrijd werd afgewerkt door een mix van spelers uit teams B en C tegen het eerste team van Scharn en ook hier nam Standard een ruime overwinning: 0-10. verslag fotogalerij

16/08/2014

Maneblussertornooi (Mechelen)
Voor deel te nemen het toernooi in Mechelen werd er gezocht naar speelsters, van de B-ploeg waren de meisjes ofwel weg met de nationale ploeg ofwel op vakantie, dus moest er versterking bij gevraagd worden van de Kadetten, omdat de C-ploeg gereserveerd werd voor hun belangrijke bekerwedstrijd op zaterdag. In totaal zaten er tien kadetten in de selectie van vijftien meisjes die deelnamen aan het evenement.
Ondanks dit gegeven heeft Standard het er zeer goed vanaf gebracht. Ze wonnen hun eerste wedstrijd met 3-0 van Beveren, in de tweede wedstrijd moesten ze nipt de duimen leggen met 2-1 de tweede ploeg Anderlecht op het tornooi.
Zo werden ze tweede in hun groep en speelden ze dus voor de plaatsen 5 tot 8 tegen de tweeden van de drie andere groepen. Tegen Lierse haalde ze een knappe 1-0 overwinning en voor hun laatste wedstrijd speelden ze tegen KV Mechelen en die wonnen ze met 0-1, waardoor ze het tornooi afsloten op een mooie en dik verdiende vijfde plaats. verslag
Naast deze uitstekende resultaten, gezien de samenstelling van de ploeg, kreeg Morgane Aelen de prijs voor “Bestejeugdspeelster van het toernooi.”

15/08/2014

Einde van het Champions League avontuur voor Standard
Weer een wedstrijd die volledig gedomineerd werd door Standard in deze voorronde van de UEFA Women's Champions League, maar ze hadden niet genoeg doelpunten om zich te kwalificeren. De statistieken zijn weer gekmakend voor de Luikenaars die 14 schoten binnen het kader hadden en 16 op doel, tegen slechts één binnen het kader en één op doel voor de Israëliërs. Maar met het enige doelpunt, gemaakt door Sanne Schoenmakers, komen we dus niet in aanmerking voor de volgende ronde. En de gemiste penalty zou daar niets aan veranderd hebben, omdat we minstens vijf doelpunten nodig hadden om bij de beste “tweeden” te zijn. verslag
Het Champions League avontuur eindigt dus hier voor Standard, maar met twee overwinningen en elf doelpunten, kan de club het hoofd hoog houden. Nu blijft het zaak om in België de goede dingen mee te nemen en zich te plaatsen voor de kwalificatieronden volgend seizoen.

14/08/2014

Het weekend van 15 augustus zit vol dit jaar
Vrijdag 15 augustus, terwijl de A-ploeg op het vliegtuig zit dat hen terug brengt uit Portugal, zal de B-ploeg deelnemen een toernooi in Mechelen, dat ze met 5-0 versloegen op woensdagavond. verslag fotogalerij
Zaterdag is de eerste officiële wedstrijd van het seizoen voor de Standard, de eerste ronde van de Beker van België. In het Namense Hastière zal de C-ploeg proberen om een ticket te bemachtigen naar de volgende ronde.
Zondag tenslotte zal bijna de hele club de verplaatsing maken naar Maastricht voor een ontmoeting met vier verschillende teams van VV Scharn, deU13, U14, U16 en dames.

13/08/2014

Einde van de voorronde van de Champions League
Donderdag wordt de laatste wedstrijd van de voorronde van de UEFA Women's Champions League gespeeld. Standard treft Tel-Aviv dat net als ons op dit moment 3 punten heeft.
Voor een kans om bij de twee beste tweeden te zijn, als Cardiff niet wint van Ouriense, moeten onze meisjes winnen met een zo groot mogelijk doelsaldo hopen dat de groepen 3, 4, 5 en 6 niet eindigen met twee clubs die 7 punten hebben.

12/08/2014

Vriendschappelijke wedstrijd voor de B-ploeg
Alvorens ze zelf naar Mechelen trekken voor het Manenblusserstornooi, ontvangt de B-ploeg YR KV Mechelen, die opgekomen zijn naar derde klasse A, nu woensdag avond op de Académie Robert Louis-Dreyfus.

Standard verpletterd Cardiff
In de tweede kwalificatiewedstrijd in Portugal, verpletterde Standard Cardiff Met met een score van 10-0 waarvan 5 goals van Aline Zeler (eerste penalty), 2 van Vanity Lewerissa, 2 van Maud Coutereels en tot slot de laatste van Cécile de Gernier. verslag fotogalerij
Een mooie score, maar misschien niet genoeg zijn, omdat in de andere wedstrijd, Ouriense won van Tel-Aviv met 2-1, het Israëlische team eindigde met negen. Nu zijn onze kansen om eerste in de reeks te worden afhankelijk van een overwinning donderdag door ons, maar ook van Cardiff ten opzichte van Ouriense. En of het mogelijk zal zijn om bij de twee beste tweeden te eindigen is momenteel moeilijk te zeggen omdat er zoveel factoren meespelen.

11/08/2014

De wandeling van de C-ploeg
Op verplaatsing naar Jodoigne voor een vriendelijke wedstrijd, wandelde onze C-ploeg letterlijk door de lokale verdediging. Met 7 doelpunten in de eerste helft en 8 in de tweede, gaven onze speelsters voetballes aan het Brabantse team. verslag
Zondagochtend namen de Kadetten deel aan de Zumercup, ze zijn er niet in geslaagd om doelpunten te scoren. Ze speelden goed, maar de score bleef op nul aan het einde van de wedstrijd tegen Betekom en ze moesten een doelpuntje toegeven in de tweede wedstrijd tegen gastclub Landen. verslag

10/08/2014

De Champions League gaat verder
De voorronde van de UEFA Women's Champions League begon slecht voor de Standard op zaterdag, verlies met 0-1 van Ouriense, zeven minuten voor tijd, terwijl ze zelf de hele wedstrijd gedomineerd hadden, maar geen tijd om te kniezen voor het team dat zich al moet voorbereiden op de wedstrijd van maandag tegen Cardiff, die met 2-0 verloren van Tel-Aviv. De overwinning is nu een must en het zou goed zijn als Tel-Aviv wint van Ouriense met één enkel doelpunt.

Hold-up in Portugal
Zaterdag in de late namiddag was Standard, in de eerste wedstrijd voor de kwalificatie van de UEFA Women's Champions League, slachtoffer van een ware Hold-up. De hele wedstrijd waren ze de dominerende ploeg met 10 schoten tussen de palen en nog bijkomende 6 net naast, kregen de Luikenaars in de 83ste minuut het deksel op de neus en scoorde Diana Silva het enige doelpunt uit de enige kans na een fout in onze verdediging. Nu is het is nodige de komende twee wedstrijden tegen Cardiff en Tel-Aviv te winnen om een kans op kwalificatie hebben. verslag fotogalerij
In België ging het beter. De B-ploeg won met 0-3 van Chastre dankzij twee goals Henriette Awete en één van Charlotte van Ishoven. verslag
En in de Zumercup, won het eerste team van de miniemen beide wedstrijden met respectievelijk 4-1 (Fasanotti, Knapen, Merken en Schuilen) en 3-1(Hendrickx, Merken en Schuilen) en het tweede team won ook hun twee wedstrijden met respectievelijk 3-0 (Cutillas-Carpe, Franco en Gielen) en 1-0 (Di Napoli). verslag
De allerjongsten deden het niet zo goed. Ze verloren 0-1 in de eerste wedstrijd, maar wonnen wel de tweede met dezelfde score dankzij een doelpunt van Laura Paquot. verslag

08/08/2014

Start van de Champions League
Op de agenda dit weekend: de Zumercup in Landen, twee vriendschappelijke wedstrijden, in Chastre en Jodoigne, maar ook, en vooral, de eerste wedstrijd van de voorronde van de UEFA Women's Champions League in Portugal.
Inderdaad, nu zaterdag om 17u zal onze A-ploeg de gastclub bekampen, Clube Atletico Ouriense. In dit kleine toernooi van drie wedstrijden die gespeeld worden in een week is elke overwinning belangrijk, want alleen de eerste in de groep is zeker van een plek in de zestiende finales.
Een ander toernooi, veel minder ver, de Zumercup zal gespeeld worden nu zaterdag en zondag in Landen. Zaterdag is het de beurt aan onze Miniemen, die 8 tegen 8 zullen spelen en dus worden verdeeld in drie groepen, op zondag maken de Kadetten de verplaatsing.
Nog altijd op zaterdag ontvangt onze B-ploeg Chastre voor een vriendschappelijke wedstrijd.
En op zondag ten slotte, ontvangt Jodoigne onze C-ploeg.

04/08/2014

Weekenduitslagen
Zaterdag, onze jongste speelsters hebben het heel goed gedaan in hun eerste wedstrijd ze wonnen met 1-3 van Jodoigne. De partij begon vrij goed voor hen want het was een speler Jodoigne die het eerste doelpunt maakte, maar het was in zijn eigen doel. De thuisploeg slaagde erin om gelijk te maken, maar dan vergrootte Fleur Lesuisse en Shania Buckinx de kloof en maakte er een 1-3 score van. verslag
Na de kleinsten was het de beurt aan onze A-ploeg om het veld te betreden in Jodoigne. Ten nadele van Maud Coutereels en Cecile De Gernier, zijn het Britt Vanhamel en de jonge Yuna Appermont die de wedstrijd mee beginnen. In deze wedstrijd tegen Eendracht Aalst was het Vanity Lewerissa die elke helft begon met het maken van twee doelpunten. Het derde en laatste doelpunt van de eerste helft kwam op naam van Aline Zeler. In de tweede periode was het de beurt aan Sanne Schoenmakers, na de twee doelpunten Vanity Lewerissa, om er zelf ook twee tegen de netten te prikken. Het achtste doelpunt was een zeer mooie van de voet van Sara Yüceil, die haar eerste speelminuten van het seizoen kreeg. Ten slotte zal de uiteindelijke score van 9-0 bereikt worden dankzij wederom een mooi doelpunt, nu gemaakt door Tessa Wullaert. verslag
Ondertussen op de academie behaalde de B-ploeg een gelijkspel tegen de White Star Woluwe. Een verdiend gelijkspel, want het spel was op alle fronten gelijk opgaand. Het was Woluwe dat de score opende halfweg de eerste helft, ook al had Standard een aantal goede mogelijkheden gekregen om op voorsprong te komen. De bordjes kwamen in evenwicht na de pauze via een penalty omgezet door Henriette Awete. Nadien hebben beide teams nog de gelegenheid om de score in hun voordeel te trekken, maar de score bleef vast staan 1-1. verslag fotogalerij
Het was onder een brandende zon dat onze jeugd en ons C-ploeg hebben gespeeld zondagmiddag.
Voor hun eerste wedstrijd, die doorging in een 4 × 20 minuten systeem, hebben de Kadetten het zwaar met Brustem en ondanks een goed geconstrueerd spel en twee doelpunten van Sarah Wijnants moesten ze het hoofd buigen: 2-4. verslag fotogalerij
De Miniemen hebben korte metten gemaakt met de jongeren van Sint-Truiden en imponeerden met 11-1. Het grootste deel van het werk was al gedaan op het einde van het tweede kwart, de score stond op dat moment al op 7-1. verslag fotogalerij
Tegelijkertijd speelde de C-ploeg ook tegen Sint-Truiden, ze wonnen met 6-2 dankzij doelpunten van Davinia Vanmechelen (2×), Ella Mertens, Jodie Alardot, Zoe Van Eynde en Delphine Oger. verslag fotogalerij

02/08/2014

Druk weekend voor de vrouwenafdeling
Met drie vriendschappelijke wedstrijden op zaterdag en drie op zondag, komen bijna al onze meisjes aan de bak dit weekend.
Zaterdag krijgt de B-ploeg op de academie White Star Woluwe op bezoek, terwijl in Jodoigne de U13 een wedstrijd tegen de ontvangende club zal spelen, gevolgd door de wedstrijd Standard A – Eendracht Aalst.
Zondag, in de vroege namiddag, zal alles op de academie worden gespeeld. De Kadetten ontvangen eerst VV Brustem, daarna spelen de respectievelijke C-ploeg en de U13 tegen hun collega's uit Sint-Truiden.

31/07/2014

USGTH 8 – Tienen 4
In de laatste twee voorbereidingswedstrijden hebben de meisjes van de A-ploeg goede resultaten geboekt. Dinsdagavond tegen Union Saint-Ghislain Tertre-Hautrage, eindigde ze de wedstrijd met een score van 0-8 en op woensdagavond tegen Eva's Tienen wonnen ze 0-4.
In de eerste wedstrijd hield USGTH stand en weerstond de Luikse aanvallen tijdens het eerste half uur, maar na twee doelpunten van Audrey Demoustier gevolgd door twee andere van Tessa Wullaert bedroeg de score naar 0-4 tijdens de rust. In de tweede helft zorgden twee doelpunten van Aline Zeler, één van Tessa Wullaert en één van Vanity Lewerissa voor de uiteindelijke 0-8 eindstand. verslag fotogalerij
De volgende dag nam hetzelfde team het op tegen Eva's Tienen, ditmaal met doelpunten van Cécile De Gernier en Tessa Wullaert in de eerste helft en Sanne Schoenmakers en Audrey Demoustier tweede helft. verslag
Nu komt er nog de vriendschappelijke wedstrijd tegen Eendracht Aalst die zaterdag zal worden gespeeld om 17:30 in Jodoigne, alvorens de belangrijke afreis naar Portugal en de kwalificatieronde voor de UEFA Women's Champions League te maken.

25/07/2014

Een ruime eerste overwinning
Met een eindscore van 0-10, kunnen we zeggen dat meisjes van Standard Luik hun eerste uitwedstrijd hebben gewonnen. De doorbraak kwam er inde tweede minuut na een eigen doelpunt van Sibret, nog in het eerste kwartier werden er twee bij gescoord via Davina Philtjens en Aline Zeler. Dan blijft de score gelijk tot de tweede helft waar, met twee doelpunten van Davina Philtjens, twee van Tessa Wullaert, twee van Cécile De Gernier en één van Maud Coutereels, voor Standard de ruime 0-10 eindstand werd vastgelegd. verslag fotogalerij
Volgende afspraak is nu dinsdag voor de tweede vriendschappelijke wedstrijd van onze A-ploeg in St-Ghislain.

24/07/2014

Sibret – Standard
Voor zijn eerste optreden van het seizoen, bezoekt de A-ploeg de Wallonia Club Sibret waar onze C-ploeg binnen in iets minder dan een maand de tweede speeldag van de derde klasse B zal afwerken. Dit zal vooral een gelegenheid zijn om onze nieuwe rekruten in actie te zien.

23/07/2014

Herneming van de B en C-ploegen
Bijna een week na de speelsters van A-ploeg, is het de beurt aan de B & C-ploegen om te trainingen te hervatten op de academie Robert Louis-Dreyfus.
En ook zij hebben een drukke augustus op het programma. De B-ploeg heeft al drie vriendschappelijke wedstrijden tegen Woluwe, Chastre en Mechelen en een tornooi in Mechelen op het schema. En de C-ploeg heeft naast drie oefenwedstrijden tegen Sint-Truiden VV, Jodoigne en Scharn (Nederland), een of twee wedstrijden in het kader van Beker van België, de eerste ronde vindt plaats op de terreinen van RCS Hastiérois. Volledige informatie voor deze evenementen zijn al beschikbaar op de agenda.
Het kampioenschap zal voor beiden beginnen op zaterdag 30 met een bezoek aan de USGTH (voormalige Mons) in eerste klasse voor de B-ploeg en een verplaatsing naar Charleroi in de derde klasse B voor de C-ploeg.

15/07/2014

De vakantie eindigt morgen voor onze A-ploeg
Het is de vooravond van de hervatting van de trainingen voor de meisjes van onze eerste ploeg.
Het voorbereidingsprogramma dit jaar zal vooral gekenmerkt door deelname aan voorronde van de UEFA Women's Champions League, die wordt gehouden van 09-14 augustus in Portugal. Standard zal als reekshoofd deelnemen en spelen tegen ASA Tel-Aviv University SC (Israël), Clube Atlético Ouriense (Portugal) en Cardiff Metropolitan LFC (Wales). Er zijn acht groepen, alleen de clubs die een groep winnen en de twee beste nummers twee plaatsen zich voor de knock-out fase.
Rondom dit evenement worden zes oefenwedstrijden al gepland:
 • 24/07 Sibret – Standard
 • 29/07 USGTH – Standard
 • 30/07 Tienen – Standard
 • 02/08 Standard – Aalst (Jodoigne)
 • 20/08 DV Zonhoven – Standard
 • 23/08 Leverkusen – Standard (Weywertz)
De BeNe League wordt het hervat op 29 augustus met een treffen tussen Standard en Heerenveen. Anders dit seizoen, zullen de wedstrijden plaatsvinden om 19.30 uur in België en Nederland, met uitzondering van de thuiswedstrijden van Gent en Anderlecht die om 20:30 beginnen.

14/06/2014

UEFA Women's Champions League
Gekwalificeerd voor het derde opeenvolgende jaar voor de UEFA Women's Champions League. Maar dit jaar staat het Belgische coëfficiënt niet goed genoeg voor Standard de Liège om rechtstreeks te kunnen deelnemen aan de 16de finales. Daarom spelen onze meisjes van 9 tot 14 augustus een kwalificatietornooi waar ze zijn aangeduid als reekshoofd. Ingedeeld in 8 groepen van 4 zullen de 10 beste clubs een plaats winnen in de volgende ronde. We weten pas na de trekking de indelingen van de groepen, deze vindt plaats op donderdag 26 juni omstreeks 14u30, wie de tegenstanders zijn en waar er gespeeld zal worden.
De 5 mogelijke organiserende clubs zijn:
 • ŽNK Osijek (Kroatië)
 • Gintra Universitetas (Litouwen)
 • Clube Atlético Ouriense (Portugal)
 • WFC Ekonomist (Macedonië)
 • Rīgas FS (Letland)

09/06/2014

Een twintigste overwinning om de BeNe League 2013-2014 af te sluiten
Standard sluit het seizoen 2013-2014 af met een twintigste overwinning in de BeNe League, het werd 1-2 op bezoek bij Lierse verslag. In het algemeen klassement eindigen ze tweede op twee punten van Twente, dat Club Brugge met 0-7 versloeg. De Rouches hebben hoe dan ook een zéér mooi seizoen gespeeld met de dubbel: Beker/kampioen van België met uiteindelijk 25 punten voorsprong op de tweede Belgische club, Anderlecht, en 13 overwinningen op evenveel thuiswedstrijden.
Gefeliciteerd en bedankt aan speelsters en aan de staff voor dit mooie seizoen dat we mochten meemaken met jullie.

04/06/2014

Lierse – Standard
Het seizoen eindigt nu vrijdag voor Standard de Liège met een laatste verplaatsing naar Lierse in de BeNe League. Omdat het zo goed als onwaarschijnlijk is dat Twente ten onder gaat op Club Brugge, zullen onze meisjes hoogstwaarschijnlijk het seizoen afsluiten op de tweede plaats. Een zeer goede plaats, maar aangezien het harde werk en hun verdienste in dit kampioenschap is het toch een beetje een teleurstelling. Voor de optimisten, bij een gelijkspel in Brugge, moet Standard met meer dan vijf doelpunten verschil winnen tegen Lierse om de eerste plaats alsnog te pakken, dus minstens de uitslag van de heenronde evenaren.

02/06/2014

Weekenduitslag
Bevrijd van alle druk bracht Standard een mooie 6-0 overwinning tegen OHL vorige vrijdag verslag. Meer nog, voor de wedstrijd ontvingen Aline Zeler en Tessa Wullaert allebei een magnumfles Bottega Gold als prijs om respectievelijk de beste BeNe League-speelster van de maand maart en de maand april te zijn.

30/05/2014

Standard – Oud-Heverlee Leuven
Standard speelt vrijdagavond tegen Oud-Heverlee Leuven hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Voor deze gelegenheid is de inkom gratis voor alle supporters. Opgelet want de wedstrijd begint uitzonderlijk om 19u30. Wees talrijk aanwezig om onze meisjes aan te moedigen.

24/05/2014

Weekenduitslag
Slechte avond voor Standard die de titel lieten ontglippen aan Twente ten gevolge van een 2-2 resultaat vrijdag tegen Club Brugge, het stond na 11 minuten zelfs al 2-0 verslag. Op twee speeldagen voor het einde van de competitie is het zo goed als zeker dat de Rouches geen beter doel- of puntensaldo meer zullen kunnen verkrijgen dan hun Nederlandse opponenten.

21/05/2014

Club Brugge – Standard
Dit seizoen kan de BeNe League-kampioen wel eens bepaald worden door het verschil in doelsaldo tussen Standard en Twente. Op dit moment staan de Luikenaars op kop met één doelpuntje meer dan de Tukkers dankzij de 13-0 overwinning die ze behaalden tegen Gent. Om deze voorsprong te behouden moet Standard alvast beginnen om proberen om nu vrijdag nog meer te scoren tegen Club Brugge dan in de bekerfinale. Misschien krijgen we zelfs de hulp van een onverwachte bondgenoot, want Twente moet op bezoek bij Anderlecht dit weekend, en die hebben in 2014 nog niet verloren in de competitie.

19/05/2014

Weekenduitslag
Op de tweede plaats van de BeNe League enkel door het grote doelpuntenverschil, daar hebben de Rouches korte metten mee gemaakt in een grootse wedstrijd vorige vrijdag. Met een monsterscore van 13-0 verslag, de grootste overwinning van alle ploegen in de BeNe League, hebben onze meisjes terug de koppositie gepakt met een doelpunt voorsprong. Nu zal het zaak zijn om deze voorsprong en bijbehorende plaats vast te kunnen houden tijdens de laatste drie speeldagen.

16/05/2014

Weekendprogramma
Het programma van dit weekend is luchtig, net zoals de volgende weekends, alle kampioenschappen en bekers zijn immers afgelopen, met uitzondering van de BeNe League. Er is enkel nog de A-ploeg die nog 4 wedstrijden moeten afwerken. De eerste ervan wordt nu vrijdagavond op de Académie Robert Louis-Dreyfus tegen Gent. Een andere wedstrijd die we in de gaten moeten houden die avond is Twente die Heerenveen ontvangt, de uitslag daar kan in het voordeel zijn van Standard.

13/05/2014

Weekenduitslagen
Met de Provinciale beker gewonnen door een karrevracht aan doelpunten met 10-0 tegen Stade Disonais verslag en de Beker van België te behalen met 5-0 tegen Club Brugge verslag, heeft Standard zo goed als alle mogelijke prijzen kunnen pakken in het vrouwenvoetbal dit seizoen.
Alle hoofddoelen van de vrouwenafdeling zijn reeds behaald:
• Kwalificatie voor de Champions League dankzij de Belgische kampioenstitel voor de A-ploeg en daarbovenop de dubbel met de Beker van België er bovenop.
• Het behoud in eerste klasse voor de B-ploeg met een zéér mooie vijfde plaats in het eindklassement.
• Promotie naar derde klasse en de Provinciale Beker voor de nieuw opgerichte C-ploeg.
• De Beker van België U16 voor de Kadetten en
• De allereerste Beker van België werd gewonnen door onze miniemen die ook het kampioenschap wonnen met het maximum van de punten.
Verder is er nog de mogelijkheid tot het behalen van de BeNe-league kampioenstitel, de situatie ziet er na de nederlaag tegen Anderlecht niet echt rooskleurig uit, maar er zijn nog vier speeldagen te gaan waarbij nog veel kan gebeuren.

08/05/2014

Weekendprogramma
Nadat onze jongeren, de U13 en de U16, op briljante wijze wijze hun 2 bekers bemachtigden vorige zondag, kan Standard er dit weekend nog twee binnenhalen.
Vrijdagavond geven onze speelsters, die reeds het Provinciaal kampioenschap wonnen, Stade Disonais, waartegen ze dit seizoen al 3 overwinningen en een gelijkspel behaalden, partij in de finalestrijd voor de Provinciale beker.
En zaterdag in de vooravond, is het de beurt aan de A-ploeg om in de Finale van de Beker van België op te nemen tegen Club Brugge. Ook hier is Standard favoriet op papier, ook al omdat er nog nooit werd verloren tegen de Bruggelingen sinds Club ook deelneemt aan het vrouwenvoetbal.

05/05/2014

Weekenduitslagen
Het weekend begon niet zo goed door het 1-0 verlies van de A-ploeg op het veld van Anderlecht. Hen rest nu nog vier speeldagen om hun eerste BeNe League-titel trachten te behalen. verslag
Zaterdag eindigden de B-ploeg hun seizoen in eerste klasse op hoog niveau, door te winnen met 0-3 op het veld van OHL behaalden ze zo een vijfde plaats in het eindklassement, een plaats waar ze voordien zeker voor getekend hadden. verslag
En zondag wonnen onze beide jeugdploegen, Kadetten en Miniemen, hun finale van de Beker van België, de grootsten met een 1-0 zege tegen Anderlecht verslag en de kleinsten met een 4-1 zege tegen Sinaai. verslag

29/04/2014

Weekenduitslagen
Een goed weekend voor de vrouwenafdeling van Standard Luik waar drie van de vijf kampioenschappen, waarin onze teams betrokken zijn, eindigden.
Zo was er het provinciale kampioenschap, onze meisjes eindigde de play-offs met het maximum van de punten na een 0-7 overwinning tegen Dison en spelen volgend seizoen in 3de klasse. verslag
De Miniemen wonnen ook hun competitie met het maximum van de punten en een 0-4 overwinning tegen Ougrée. verslag
De Kadetten beëindigen hun kampioenschap op de derde plaats, ook al leden ze als enige dit weekend een nederlaag tegen Saive, de score was 0-4. verslag
In 1ste klasse rest er nog één speeldag en Standard nam afstand van de voorlaatste plaats in het klassement dankzij een 3-1 overwinning tegen Woluwe. verslag
In de BeNe League zijn er nog 15 punten te behalen en onze vrouwen behouden de koppositie na hun 3-0 overwinning tegen Heerenveen ze blijven ook op drie punten voorsprong van Twente. verslag

23/04/2014

Weekendprogramma
Laatste volledige speelweekend van het seizoen voor Standard de Liège.
Vrijdagavond ontvangt de A-ploeg voor de laatste keer dit seizoen een Nederlandse tegenstander, Herenveen, op de Académie. Heerenveen staat momenteel vierde, maar heeft duidelijk gemaakt dat ze de derde plaats van Ajax minstens ambiëren en telt de topschutster van de competitie in hun ploeg, Vivianne Miedema, die al 35 keer de netten vond.
Zaterdagmorgen spelen de jeugdploegen hun laatste competitiewedstrijden. De Kadetten zullen hun seizoen als derde eindigen wat ook het resultaat moge zijn in hun match tegen de vierde in de stand, Saive B.
De Miniemen zijn reeds twee speeldagen kampioen en ze maken een niet al te verre verplaatsing, want ze gaan op bezoek bij Ougrée.
In de namiddag, in de eerste nationale, kan de B-ploeg nog voorbij hun tegenstander van de dag gaan, White Star Woluwe, in geval van een overwinning. Op één speeldag voor het einde zou het een mooi seizoenseinde zijn als de voorlaatste plaats sinds lange tijd eindelijk eens kunnen verlaten.
Zondagnamiddag is er het einde van het kampioenschap in eerste provinciale met een nieuwe verplaatsing naar Dison. De wedstrijd kan gezien worden als generale repetitie voor de finale van de Provinciale Beker waarbij beide clubs het twee weken later tegen elkaar zullen opnemen.

21/04/2014

Weekenduitslagen
Mooi paasweekend voor de vrouwenafdeling van Standard de Liège.
Zaterdag in de BeNe League domineerde Standard op Antwerp met een 1-5 overwinning en behield zo de drie punten voorsprong Twente. verslag
En op maandag wonnen de Kadetten hun plaats in de finale van de Beker van België, ook door Antwerp te verslaan met 1-7, waarvan vier doelpunten werden gescoord in de laatste tien minuten. verslag In de finale wordt Anderlecht hun tegenstander.
De Miniemen hadden meer moeite nodig in hun halve finale om te winnen van Anderlecht, toch is het hen gelukt om twee maal te scoren in de tweede helft en ze voorkwamen ook enkele tegendoelpunten. Dankzij deze 2-0 overwinning spelen ze de finale, die zal plaatsvinden met Sinaai Girls als tegenstander. verslag

18/04/2014

Weekendprogramma
BeNe League en Beker van België U13 en U16, dat staat op het programma dit weekend, let wel op de datums.
Zo maakt de A-ploeg op zaterdag om 14uur de verplaatsing naar rode lantaarn Antwerp voor de 24ste speeldag van de BeNe League.
De Kadetten en de Miniemen spelen allebei hun halve finale voor de Beker van België op maandag de 21ste op de terreinen van KMR Biesen. Om 13u30 spelen de U16 tegen Antwerp en om 16u spelen de U13 tegen Anderlecht.

16/04/2014

Weekenduitslagen
Er waren enkel maar thuisoverwinningen dit weekend, spijtig genoeg speelde twee van onze ploegen op verplaatsing.
Zaterdag werd het feest voor de Miniemen, ze behaalden de titel door een 9-0 overwinning tegen Flémalle. verslag
In de namiddag begaf de B-ploeg zich naar Eendracht Aalst, waar ze al snel twee tegendoelpunten slikten, zelf kwamen de Luikenaars niet tot scoren. verslag
De Kadetten speelden ook een mindere eerste helft waarbij ze vier doelpunten incasseerden, de tweede helft was beter, maar er werd niet meer gescoord. verslag
Zondagmiddag behaalde de 3de ploeg van Standard hun plaats in 3de klasse na een 9-1 winst tegen Aywaille. verslag
En in de namiddag won de A-ploeg hun plaats in de finale van de Beker van België na een 4-1 winst van Anderlecht, zelfs al stonden de Rouches 75 minuten met 10 tegen 11 en stonden ze 0-1 achter. verslag De finale wordt op 11 mei gespeeld in Waasland-Beveren tegen Club Brugge.

10/04/2014

Weekendprogramma
Het is al meer dan een maand niet gebeurd, maar dit weekend spelen nog eens alle ploegen.
Het begint zaterdag morgen voor de miniemen die sinds vorig weekend kampioen zijn en nu de laatste ontvangen, Flémalle.
In de namiddag heeft de B-ploeg zich bijna van behoud verzekerd in eerste klasse terwijl ze de verplaatsing maken naar Aalst. In geval van een overwinning nemen ze afstand van de laatste, maar het klassement is zo nipt dat nog niemand zeker is.
En de Kadetten gaan naar Seraing Athletique om hen misschien de tweede plaats af te nemen.
Zondag in de morgen, in de provinciale kampioenschappen hebben de meisjes enkel een punt nodig om kampioen te spelen. Het moet zeker haalbaar zijn in hun thuiswedstrijd tegen Aywaille.
En om 15uur, alvorens de BeNe League te hervatten, speelt de A-ploeg nog eerst de halve finale van de beker van België die ze spelen op de academie tegen hun oudste tegenstander, Anderlecht. Op hetzelfde moment wordt in de andere halve finale beslist wie zich plaatst tussen Lierse en Club Brugge.

07/04/2014

Weekenduitslagen
Dit weekend speelden enkel de jeugdploegen. Dit kwam door het forfait van Antheit, waardoor onze provinciale ploeg geen wedstrijd had.
Voor de kadetten was de tegenstand die de – duidelijk versterkte ploeg van – Sart Tilman bood veel harder dan in het begin van het kampioenschap. Maar het liep goed af en ze behaalden een 3-1 overwinning nadat ze wel eerst met 0-1 achter stonden. verslag
De miniemen kenden geen problemen om de drie punten mee terug te nemen uit Tilleur St-Gilles, met een hattrick van Valérie Schuilen in de eerste helft eindigden ze de wedstrijd met een grote 0-10 overwinning. verslag

05/04/2014

Weekendprogramma
Dit weekend spelen alleen de jongsten.
Op drie speeldagen voor het einde van het kampioenschap, kunnen de kadetten hoogstwaarschijnlijk Trooz niet bijbenen op kop van de rangschikking, maar ze kunnen wel de tweede plaats innemen op Seraing Athlétique. Om dat te doen moeten ze CS Sart Tilman partij geven zaterdagmiddag.
In de namiddag verplaatsen de miniemen, die nog steeds een foutloos parcours hebben, zich naar RFC Tilleur St-Gilles. In geval van winst zaterdag zijn ze slechts op één punt van zekerheid op de titel.
Zondag beginnen de terugrondes van de provinciale Play-off 1 met de komst van Fémina Antheit. De vorige drie ontmoetingen tegen Antheit werden steeds beëindigd met een grote overwinning van Standard dat in geval van verschillende scenario's misschien een weekje geduld moet hebben om de promotie naar 3de klasse te vieren.

31/03/2014

Weekenduitslagen
Standard speelde niet afgelopen weekend in de BeNe League, net zoals Twente. Maar Ajax heeft niet geprofiteerd om aan de klampen bij het leidersduo, het moest de punten delen met Zwolle. Heerenveen heeft gewonnen en komt zo zelfs op 1 punt van Ajax aansluiten.
In eerste klasse verloren onze meisjes met 2-0 op Heist verslag. Echter om dat Zulte Waregem en Woluwe de punten deelden blijven ze voor die twee met allen 23 punten. Op drie speeldagen van het einde zijn er zeven ploegen, waaronder Standard, die op twee punten van een degradatieplaats staan.
Op bezoek bij Belgrado – voor een vriendschappelijke wedstrijd met enkele kadetten en zelfs een miniem, Elena Arnoldy, – heeft Standard een 1-7 overwinning behaald. Met de rust stond het scorebord al op 0-3 dankzij twee doelpunten van Ayoko Gabiam en eentje van Jodie Alardot. In de tweede helft was het weer Ayoko Gabiam en drie kadetten, Davina Vanmechelen, Leila Huynen en Pauline Taquet die aandikten. De Naamse meisjes redde de eer nog alvorens de Luikenaars de eindstand vastlegden.