Nieuws

28/04/2016

Een classico en een derby
Dit weekend eindigen drie kampioenschappen.
In eerste klasse heeft de B-ploeg, ondanks het 1-1 gelijkspel op Merkem zaterdag, hun leidersplaats comfortabel gemaakt en ze kunnen nu rustig het seizoen afsluiten met de komst van de vierde, Massenhoven.
In derde klasse B is de tweede in de stand, Halveweg Zonhoven, vrij van spel dit weekend. Sterrebeek is daarmee zeker van de leidersplaats terwijl ze onze C-ploeg ontvangen, die nog moeten vechten om hun podiumplaats veilig te stellen, terwijl Chastre naar Aywaille trekt.
Om eerste te eindigen bij de Regionale superieurs moeten de U14 een handicap van 2 doelpunten rechttrekken tegen RFC Liège dat al een grote kern heeft en dat ook nog spelers kan halen bij de interprovinciale ploeg.
Maar het is vooral een andere topwedstrijd die dit weekend gespeeld gaat worden met de komst van Anderlecht voor de derde speeldag in play-off 1, dat op dit moment nog maar 1 op zes behaalde in deze play-off.
Bij de vriendschappelijke wedstrijden werd zaterdag met 6-1 verloren in Melen-Micheroux, Mai-Li Hagelstijn redde de eer voor de Luikenaars. Zondag, de U14 hebben goed gestreden om een 2-2 gelijkspel tegen Vaux-Borset te bekomen. fotogalerij Verder is de wedstrijd van dinsdagavond geannuleerd wegens de weersomstandigheden van de laatste dagen.

24/04/2016

Standard leider en vriendschappelijke wedstrijden
Grote veranderingen in het Super League klassement. Met de 1-2 overwinning op Gent heeft Standard de leidersplaats genomen omdat Anderlecht door hun verlies tegen Lierse zijn teruggevallen naar de derde plaats na Lierse en voor Gent.
Aan de kant van de U14 zal het, na de 2-0 verlieswedstrijd van vorige donderdag op RFC Liège, nu moeilijk worden om op zondag de titel nog te nemen.

21/04/2016

Super League en een dubbele Luikse derby
De laatste onderbreking is eindelijk voorbij in de Super League. Standard is vertrokken voor de laatste vijf wedstrijden, te beginnen met een verplaatsing naar KAA Gent.
Nu ze reeds sinds twee weken kampioen zijn in eerste klasse kunnen de Luikenaars zonder druk naar Merkem afzakken nu zaterdag.
De C-ploeg heeft zich verzekerd van promotie naar tweede klasse, nu kunnen ze hun vierde plaats veilig stellen met de komst van Tongeren DV B, dat vijfde staat.
Tot slot staat er een dubbele Luikse derby op het programma om het klassement van de regionale superieure U14 te bepalen. De U14 gaan donderdagavond naar RFC Luik, winnaar van de B-reeks, om volgende zondag in de thuiswedstrijd te bepalen wie de eerste club in Luik wordt.

14/04/2016

De U13 in de finale
Dankzij twee doelpunten van Maude Lecoq op het einde van de wedstrijd kwalificeerde de U13 zich voor de finale van de Beker van België waar ze zullen uitkomen tegen Lierse. verslag fotogalerij
Bij de Kadetten, die hun halve finale van de Beker nu zaterdag spelen tegen Zulte Waregem, werd er verloren bij DC Cointe, de kampioen van dit seizoen. Het werd uiteindelijk 4-0. verslag
Nu ze sinds zondag kampioen zijn, en met nog een wedstrijd komende vrijdagavond tegen Andrimont, verloren de U14 voor het eerst in dit kampioenschap (0-2) tegen Kelmis dat nu de tweede plaats bezet in het eindklassement. verslag fotogalerij
Daarnaast zijn er komend weekend nog twee andere wedstrijden, de laatste van het kampioenschap voor de U12 en de U13 die Magnée en Elsaute ontvangen.

10/04/2016

Standard kampioen: twee titels en een promotie op zak
Dit weekend bleek zeer succesvol voor de meisjes van Standard.
In eerste klasse behaalde de B-ploeg de titel op twee speeldagen voor het einde van het kampioenschap door Eendracht Aalst met 4-2 te kloppen. verslag fotogalerij
In derde klasse B behaalde de C-ploeg een 0-5 overwinning in Bilzen en ze eindigen nu zeker bij de eerste vijf uit de reeks, wat er voor zorgt dat ze volgend seizoen uitkomen in één van de twee toekomstige reeksen van tweede klasse. verslag
De U14 hebben zich ook verzekerd van de eerste plaats in hun reeks, ook al speelden ze 0-0 tegen Templiers-Nandrin, maar ze hebben ook nog twee inhaalwedstrijden. verslag fotogalerij
De Kadetten kunnen niet meer hopen op de titel, maar hun 4-5 overwinning tegen Pierreuse laat zien dat ze nog steeds iets in Beker van België kunnen doen. verslag
Ter voorbereiding op de Belgische bekerwedstrijd van woensdag werden de U13 en U12 kernen gemengd vorige zaterdag en de twee nieuwe groepen hebben goede dingen laten zien. Tegen Grivegnée wonnen de jongsten met 5-1 verslag, tegen Herstal, dat met 10-3 won van Standard enkele weken geleden, werd ondanks zeer goed spel met 2-3 verloren verslag, maar ze zijn klaar om Gent te ontvangen.

09/04/2016

Nog twee weken zonder Super League
Dit jaar is er in het vlaggenschip van de vrouwenkampioenschappen heel vaak een onderbreking door kortere of langere pauzes. Dit weekend spelen de Red Flames twee kwalificatiewedstrijden voor Euro 2017 en volgende week zal in Westerlo de finale van de Beker van België tussen Lierse en Anderlecht worden gehouden.
Intussen gaan de andere kampioenschappen voort. In eerste klasse is Standard nog één overwinning van de titel verwijderd. Ze ontvangen de op papier makkelijkste van zijn volgende tegenstander, Eendracht Aalst.
In derde klasse moeten de Luikenaars nog twee punten behalen om zeker te zijn van promotie naar tweede klasse volgend seizoen. En dat moet haalbaar zijn op verplaatsing bij Bilzen (11e).
Dinsdagavond kregen de Kadetten een beetje rust, de wedstrijd tegen Tilff ging niet door omdat er te weinig speelsters waren. Zaterdag, voor hun voorlaatste competitiewedstrijd, zullen zij de verplaatsing maken naar Pierreuse.
Bij de U14, waar Templiers-Nandrin hun inhaalwedstrijd wonnen en ze staan nu op een punt van Standard. Maar zij speelden zondag hun laatste wedstrijd van het seizoen in Standard, daardoor volstaat een gelijkspel voor de Rouches om de titel te nemen. Dit kan woensdag en vrijdag terwijl zij Kelmis en Andrimont ontvangen.
De allerkleinsten ontvangen voor hun voorlaatste speeldag van het kampioenschap, Herstal (U13) en Grivegnée (U12).

03/04/2016

Goed weekend voor bijna alle meisjes
Play-Off 1 begon goed voor Standard dat eindelijk won van Lierse (2-1) en profiteert van het 1-1 gelijkspel tussen Anderlecht en Gent om naar de tweede plaats te springen op 1 punt achter de Mauves. verslag fotogalerij
In eerste klasse staan de Luikenaars, dankzij een 0-2 overwinning op Tongeren, slechts op 3 punten van de titel, maar het zal niet makkelijk zijn. verslag
In derde klasse werden de 3 punten zomaar verkregen, want de wedstrijd tegen Jamioulx werd niet gespeeld. De C-ploeg heeft nu enkel nog 2 punten nodig om een reeks hoger te spelen volgend seizoen.
De U14 wonnen ook hun verplaatsing naar Herve met een 2-4 score. Nu volstaat een gelijkspel volgende week tegen Templiers-Nandrin om kampioen te worden. verslag
Bij de Kadetten waren maar 8 speelsters beschikbaar en ze werden aangevuld door 5 speelsters van de U13. In deze omstandigheden eindigde de wedstrijd in Ougrée met een 4-0 overwinning voor de thuisploeg. verslag En dinsdagavond moeten ze zich begeven naar Tilff voor hun laatste wedstrijd van de Provinciale Beker.

31/03/2016

Begin van Play Off 1
Nu vrijdag begint het serieuzere werk in de Super League. Er blijven nog slechts 4 clubs in de running voor de titel en Standard heeft zes wedstrijden om de achterstand van drie punten op leider Anderlecht in te halen. Vrijdagavond ontvangen de Luikenaars Lierse, dat 1 punt voorsprong heeft op hen waartegen er tweemaal 1-1 werd gespeeld in de reguliere competitie.
In eerste klasse maakt Standard, dat nog maar 6 punten van de titel is verwijderd, de verplaatsing naar de voorlaatste, Tongeren nu zaterdag, terwijl de enige ernstige concurrent voor de titel, Zulte Waregem, zich naar de vierde begeeft, Massenhoven.
In 3de klasse B heeft Tongeren tijdelijk de vierde plaats genomen van Standard, dat dit weekend naar de voorlaatste Jamioulx gaat, door het forfait van Bilzen. Maar om zeker te zijn van een plaats in de nieuwe tweede klasse volgend seizoen behalen de Rouches best 6/6 in de twee volgende wedstrijden.
Het einde van het kampioenschap nadert ook voor de Kadetten die zaterdag verplaatsen naar de geografisch dichtste tegenstander, Ougrée.
Na hun nieuwe 1-3 overwinning in Waimes verslag hoeven de U14 nog maar zes punten te halen voor de titel in de wacht te slepen terwijl er nog vier wedstrijden te gaan zijn. En de eerste drie moeten gehaald worden nu zondag met hun bezoek bij de huidige rode lantaarn in het land van Herve.
Tegelijkertijd kunnen de allerjongsten van hun vakantie genieten, want ze hebben geen wedstrijden voor volgend weekend.

05/02/2016

Beker van België kwartfinale
Na een moeilijke voorbereiding moeten de Luikenaars klaar zijn om zaterdag Lierse te ontvangen in de kwartfinale van de Beker van België, een 1-1 gelijkspel zoals in de laatste twee wedstrijden kan nu niet. Als ze de halve finale bereiken dan wacht een tegenstander van een iets lager niveau: de winnaar tussen Heist en Massenhoven.
In afwachting van het hernemen van de beker of het kampioenschap op het einde van de maand spelen de jongsten hun vriendschappelijke wedstrijden. De U12 en U13 gaan zaterdag naar Ans Montegnée en de U14 zondag naar Beauraing.

30/01/2016

Inhaalwedstrijd en vriendschappelijke wedstrijden
Door de afgelasting twee weken geleden omwille van de sneeuw wordt er nu zaterdag de inhaalwedstrijd gespeeld, de C-ploeg van Standard ontvangt Charleroi.
Een week voor de kwartfinale tegen Lierse gaat de A-ploeg naar Essen (Ardelhütte 166B) in Duitsland voor hun laatste oefenwedstrijd.
De jeugd keren ook terug naar de velden dit weekend. De U12 en de U13 zijn zaterdag in Grâce-Hollogne terwijl, zondag, de U14 naar Ans gaan en de Kadetten ontvangen Bunde (Nederland).

26/01/2016

Twee gelijkspelen tegen een overwinning
Zaterdag begon de dag met een statu quo aan de kop van eerste klasse, zowel Standard als Gent wonnen met 4-0. verslag
In derde klasse kwam de C-ploeg terug met een scoreloos gelijkspel van het verre Union St-Ghislain Tertre Hautrage. verslag
De A-ploeg bezocht Borussia Mönchengladbach voor hun eerste oefenwedstrijd van 2016, ook zij kwamen terug met een 1-1 gelijkspel, Sanne Schoenmakers maakte de gelijkmaker in de tweede helft. Een goed resultaat gezien de vele onbeschikbaar speelsters.

15/01/2016

Sneeuw en afgelastingen
Het ontging de Luikenaars niet deze morgen... de sneeuw is er terug! En aangezien de weersverwachtingen geen beterschap geven voor morgen zal de wedstrijd Standard - Charlerloi in 3de klasse en de vriendschappelijke wedstrijd Fortuna '54 - Standard zijn alvast afgelast.
Alleen de wedstrijd in 1ste klasse tegen Anderlecht zal eventueel nog doorgaan momenteel.

De A-ploeg bereidt zich voor in Nederland
Om de zeer lange pauze van de Super League op te vullen zijn er een aantal vriendschappelijke wedstrijden gepland voor de A-ploeg en de eerste van hen zal zaterdag om 11 uur in Nederland gespeeld worden (Jos Klijnenlaan 685, Geleen) tegen Fortuna '54 .
In 1ste klasse woedt de strijd is nog steeds hevig tussen Standard en AA Gent, terwijl Buffalos de derde, Zulte Waregem, partij geven zullen de Rouches naar Anderlecht gaan voor een barre confrontatie. Hou er rekening mee dat de wedstrijd zal doorgaan in Tubize, ook al geeft de kalender verwarring.
Ten slotte is het de ploeg van 3de klasse dat de eerste thuiswedstrijd zal spelen in 2016. Voor deze vijftiende speeldag van het kampioenschap ontvangen de Luikenaars Fémina Sporting Charleroi. En om dicht bij het podium te blijven, moeten ze winnen.

14/01/2016

Herneming met half succes voor Standard
Goed begin van de terugronde voor de B-ploeg in 1ste klasse, ze kwamen terug van OHL B met een mooie 1-6 overwinning en ze blijven comfortabel op de leidersplaats ook al is dat nog altijd zij aan zij met Gent. verslag
De C-ploeg daarentegen mistte efficiëntie tegen een sterk verdedigend Bokrijk. Daarbij nog een efficiëntie van 100% voor Bokrijk en de wedstrijd eindigde uiteindelijk met 2-0, zodoende komt Standard op twee punten van het podium in 3de B. verslag

09/01/2016

Gedeeltelijke herneming van de kampioenschappen
Voor de B- en de C-ploeg was de onderbreking van korte duur. Dit weekend hernemen ze in respectievelijk eerste en derde klasse allebei met een verplaatsing.
De B-ploeg begint 2016 met een bezoek bij rode lantaarn OHL B terwijl ze zelf de eerste plaats delen met Gent B.
De C-ploeg, die sinds de laatste wedstrijd de derde plaats delen met Chastre, gaan naar Bokrijk dat door de Luikenaars met 6-0 werd verslagen op de openings-speeldag.
Wat de A-ploeg betreft: voordat ze begin februari beginnen met de beker tegen Lierse hebben ze nog drie vriendschappelijke wedstrijden gepland de volgende weken:
 • 16 januari om 11u in Nederland tegen Fortuna '54 (adres vindt u in de agenda)
 • 23 januari om 14u in Duitsland tegen Mönchengladbach en
 • 30 januari om 14u in Essen.

31/12/2015

Gelukkig Nieuwjaar 2016

24/12/2015

Prettige kerstdagen
De ploeg van Standard de Liège section féminine (speelsters, staf en vrijwilligers)
wensen u allen prettige kerstdagen.

22/12/2015

Geen cadeaus voor Bunde
In deze feestperiode gaven de meisjes van Standard geen cadeaus aan de speelsters van Bunde. Het begon met een 0-9 overwinning van de U14 en het ging verder met een nog grotere 0-13 overwinning voor de Kadetten, doelpunten van Loriana Gerard (3), Marine Nihart (3), Sharon Bergrath (2), Lore Op de Beeck (2), Frone Ramaekers (2) en Alessia Cutillas-Carpe. De dag werd afgesloten met door de C-ploeg die de Nederlanders met 0-6 versloegen met doelpunten van Pauline Taquet (3), Jodie Alardot, Jasmine Verbruggen en Maud Vanderheijden.

19/12/2015

Laatste wedstrijden van 2015
Na Sinterklaas fotogalerij en het eindejaar souper van de jeugd fotogalerij is er een laatste mogelijkheid om de meisjes van Standard aan het werk te zien voor de feesten. Daarvoor moet je naar Bunde (ten noorden van Maastricht) voor drie vriendschappelijke wedstrijden tussen de meisjes van Bunde en onze ploegen (de C-ploeg, Kadetten en U14).

De podiums verschoven
Op de laatste speeldag van het kampioenschap voor de winterstop bleef enkel het podium van de U14 onveranderd.
In de Super League versloegen de Rouches met een 5-0 forfaitscore Eva’s Tienen en hernemen de tweede plaats met 2 punten achterstand op Anderlecht dat Lierse versloeg met 3-0. verslag fotogalerij
In eerste klasse kwam Standard terug met een doelpuntloos gelijkspel uit Massenhoven, maar ze namen toch de eerste plaats ten nadele van Gent dat met 2-1 verloor van Lierse. verslag
In de derde klasse B waren de Luikenaar minder efficiënt dan Sterrebeek en verloren uiteindelijk met 1-4. Chastre won ook en zo zakte Standard terug naar 3 met een verschil va drie doelpunten ten opzichte van Chastre. verslag
De Kadetten waren zeer dicht bij de leidersplaats maar de gelijkmaker in de laatste seconden van FC Seraing en de overwinning van DC Cointe sloeg hen terug naar de derde plaats. verslag
De U14 namen opnieuw 3 punten op imposante wijze, 2-6 op Oudler, ze behouden hun leidersplaats voor Kelmis dat 2-5 won op Andrimont. verslag

10/12/2015

Laatste wedstrijd voor de winterstop
In het laatste weekend, voor de één maand lange winterstop, spelen alleen de allerjongsten niet.
In de Super League komt Tienen terug op bezoek, één week nadat ze werden uitgeschakeld. Dit keer moet Standard weer winnen om zo te kunnen profiteren van puntenverlies van Lierse en/of Anderlecht die elkaar ook vrijdagavond treffen.
In eerste klasse eindigt de eerste ronde zaterdag met een verplaatsing naar Massenhoven. En, aangezien er weinig kans bestaat dat Gent punten verliest tegen Lierse (13de), zal Standard waarschijnlijk de feesten ingaan met een tweede plaats.
In derde klasse B eindigt te heenronde ook en hier kunnen de Luikenaars nog herfstkampioen worden al ze winnen van Sterrebeek omdat Zonhoven dat Bye is geen punten kan winnen. Maar ook al heeft Standard het thuisvoordeel, Sterrebeek heeft de beste aanval van de reeks.
Voor de Kadetten is de terugronde al bezig en Standard, dat FC Seraing (5de) ontvangt, mag hopen op een misstap van Tilleur (1ste) tegen DC Cointe (3de) om hun eerste plaats te hernemen ondanks een match minder.
De U14 tenslotte gaan zondag naar Oudler om hun leidersplaats vast te houden met twee wedstrijden vertraging.

09/12/2015

Risicovolle kwartfinale
Voorbije zaterdag kwalificeerde Standard zich zonder al te veel moeite voor de kwartfinales van de Beker van België tegen Eva’s Tienen met een 4-1 score. Maar de volgende ronde zal het moeilijker worden met Lierse, een tegenstander waartegen ze dit seizoen 2 gelijkspelen behaalden in de competitie. verslag fotogalerij
De wedstrijd van de U14 tegen Minerois werd uitgesteld zodoende kwamen enkel nog de Kadetten in actie om de kleuren van Standard te verdedigen, het werd een 4-2 overwinning tegen Herstal. verslag

04/12/2015

De Beker van België gaat verder
Na de kwalificatie van de mannen vorige woensdag zijn het nu de vrouwen die de achtste finales van de Beker van België afwerken op zaterdag.
En hoewel het verhaal stopte voor de B- en de C-ploeg in de vorige ronde begint de A-ploeg eraan met de komst va, Tienen om 15uur.
Bij de vorige ontmoeting tussen beide ploegen in het kampioenschap behaalde Standard een 1-4 overwinning. Momenteel staat Tienen met 8 punten op de voorlaatste plaats in de Super League en moet alles op de beker zetten.
Er zijn slechts twee andere wedstrijden dit weekend.
Zaterdagochtend ontvangen de Kadetten de rode lantaarn, Herstal B waartegen ze een 2-2 puntendeling behaalden in de heenwedstrijd.
En zondagochtend gaan de U14 naar Minerois waartegen ze een kleine overwinning behaalden in de eerste ronde (1-0 via penalty).

30/11/2015

5 kampioenschappen en 5 keer een podiumplaats voor Standard
Omwille van het gelijkspel van vorige week staat de A-ploeg op de derde plaats in de Super League.
In eerste klasse blijft Standard op de tweede plaats dankzij hun 5-0 overwinning tegen Merkem op één punt van Gent dat 4-2 haalde tegen Woluwe. verslag
In derde klasse B steeg Standard naar de derde plaats dankzij een 0-2 overwinning op Tongeren, maar ze ontvangen nog Sterrebeek, tweede met een beter doelsaldo, binnen twee weken. verslag
De wedstrijd van Kadetten was verplaatst naar begin April, onze meisjes moesten zodoende Tilleur laten passeren op de tweede plaats.
Ook de U14 zagen hun wedstrijd uitgesteld, maar zij behouden hun leidersplaats en blijven op drie punten voorsprong van Kelmis.
De allerjongsten speelden al hun laatste wedstrijden van 2015. Ten gevolge van een groot aantal gekwetsten verloren de U13 met 2-6 tegen Fléron verslag terwijl de U12 op het veld ernaast Trooz helemaal domineerden en wonnen met 6-0. verslag

27/11/2015

Minder wedstrijden, want de Red Flames spelen
Geen Super League dit weekend omdat de Belgian Red Flames maandagavond spelen tegen Servië. Maar het is niet alleen de A-ploeg dat niet speelt. Ook de wedstrijden van de Kadetten en de U14 gaan niet door omdat verschillende onder hen zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd spelen met de jonge Red Flames tegen Duitsland.
Al de wedstrijden die doorgaan gaan door op zaterdag.
Het begint vroeg in de ochtend (9u30) op de Academie met de wedstrijden van de U13 tegen Fléron en de U12 tegen Trooz. Het zullen ook de laatste officiële wedstrijden zijn van 2015 voor de allerjongsten. De volgende speeldag in het kampioenschap staat op 27 februari 2016 geprogrammeerd.
In het begin van de namiddag maakt de C-ploeg de verplaatsing naar Tongeren, dat laatste staat in het klassement, met de zekerheid om te stijgen op het podium bij een overwinning, want tegelijkertijd ontvangt Chastre Sterrebeek.
En om de dag af te sluiten ontvangt de B-ploeg, die vorige week hun eerste plaats verloren in Aalst, Merkem (3de). Terwijl de nieuwe leider, Gent B, de vierde (Woluwe) ontvangt. Misschien is het klassement na dit weekend weeral helemaal omgegooid.

23/11/2015

Wisselende resultaten voor Standard
Dit weekend waren er dankzij de algemene afgelasting van de jeugd maar 3 wedstrijden op het programma.
Vrijdagavond behaalde Standard een nieuw 1-1 gelijkspel op verplaatsing bij Lierse. Een score waar geen van beide clubs mee opschieten, want nu springt Anderlecht dankzij een 0-1 overwinning op Genk naar de kop van het klassement in de Super League met 1 punt voorsprong op Lierse en twee op Standard. verslag
In eerste klasse verloor Standard, na het 2-0 verlies tegen Eendracht Aalst, opnieuw de eerste plaats aan Gent dat Anderlecht versloeg met 0-2. verslag
De C-ploeg behaalde gedeeltelijk de doelstellingen en wonnen met 1-0 van Bilzen. Maar deze zuinige overwinning houdt Standard aan de voet van het podium want ze hebben 25 punten net als Sterrebeek (+48) en Chastre (+37) maar zij staan ervoor wegens een beter doelpuntensaldo (+34). Intussen neemt Halveweg Zonhoven de kop van het klassement in derde B na hun 1-3 overwinning tegen USGTH B. verslag

20/11/2015

Algemene afgelasting bij de jeugdploegen
Vanwege het slechte weer gisteren dat heel het weekend zal blijven, heeft het Luikse Provinciaal Comité besloten een algemene afgelasting voor onze jeugdploegen.

19/11/2015

Een nieuwe volgorde aan de top van de Super League?
Nu vrijdagavond wordt de topwedstrijd gespeeld voor de eerste plaats tussen Standard en Liers, dat het thuisvoordeel heeft. Bovendien is het belangrijk voor beide teams dat er een winnaar is, want bij een gelijkspel is de kans bestaande dat Anderlecht de derde hond wordt die met het been gaat lopen na hun wedstrijd tegen Gent.
In eerste klasse is het bij Eendracht Aalst (8e) waar Standard hun eerste plaats gaat verdedigen terwijl Gent (2e) het opneemt tegen Anderlecht (7e).
In de derde klasse B is de leider Chastre bye dit weekend en kan zo misschien de leidersplaats zien ontsnappen. De Luikenaars ontvangen Bilzen (9e) hebben kans om de koppositie te benaderen, des te meer omdat Sterrebeek (3e) Tongeren(5e) ontvangt.
Bij de Kadetten die de eerste plaats in het klassement herwonnen begint de terugronde nu zaterdag met de komst van RFC Seraing(5e) terwijl Tilleur(2e) DC Cointe (3e) ontvangt.
De U14 beginnen ook aan de terugronde. Maar met 6 punten voorsprong op de tweede kan de verplaatsing naar Rapid Oudler misschien in sereniteit afgewerkt worden.
Bij de allerjongsten, die ook beginnen aan de terugronde, is het grootste probleem vooral dat de ziekenboeg overvol ligt. De U13 zullen daarom grote moeite hebben in Verviers om wraak te nemen op degenen die hun grootste nederlaag van het seizoen hebben toegebracht. De doelstelling en de motivatie is hetzelfde voor de U12, die zich naar Ougrée begeven.

18/11/2015

Standard drie keer op één
Na het voorbije voetbalweekend staat de vrouwenafdeling van Standard in drie kampioenschappen op de eerste plaats.
In de Super League zijn de Luikenaars niet eerste na de nieuwe 4-0 overwinning tegen Genk, want de eerste plaats ging ’s anderdaags terug naar Lierse dat ook korte metten maakte met Tienen. verslag fotogalerij
In de eerste klasse staan de Rouches na een 3-0 overwinning tegen Tongeren dan weer wel geïsoleerd aan de kop dankzij het gelijkspel tussen Gent en OHL. verslag
In derde klasse komt Standard terug op het podium. Ze versloegen Jamioulx met 1-6 en komen op gelijke hoogte van Sterrebeek en nog steeds drie punten achter Chastre, dat wel een wedstrijd meer speelde. verslag
De Kadetten maakten 13 doelpunten tegen Ougrée en ze profiteren van het 3-3 gelijkspel van Tilleur tegen Seraing om de eerste plaats te nemen. verslag
Ten slotte blijven de U14 onverslagen met een 3-0 winst tegen Herve. Met het maximum van de punten halverwege het kampioenschap staan ze onbetwist op kop van de competitie met 6 punten voorsprong op het nummer twee Kelmis. verslag
Voor de allerjongsten is er geen kampioenschapskwestie. De U13 sterk verzwakt door geblesseerden verloren met 5-1 op Elsaute verslag, terwijl de U12 met een 3-3 gelijkspel terugkwamen uit Magnée. verslag

13/11/2015

Allen één Standard in Beker van België
Opnieuw uitkomende tegen een eerste klasser kon de C-ploeg ditmaal geen vervolg breien aan het bekeravontuur, ze werden uitgeschakeld na een 4-0 verlies tegen Anderlecht B. verslag
Opnieuw tegen Zulte Waregem moest de B-ploeg voor een tweede keer de duimen leggen, de verdediging was niet zo onklopbaar als anders en ze lieten zich drie keer verrassen. De tweede vertegenwoordig van de Rouches is dus ook uitgeschakeld na een 3-2 score. verslag
Zodoende zal alleen de A-ploeg nog de kleuren van Standard verdedigen in de volgende ronde van de Beker van België.
Maar eerste moeten we ons concentreren op de verschillende kampioenschappen van het komende weekend.
In de Super League ontvangen de Luikenaars de ploeg van Ladies Genk, dat met 0-4 verslagen werd op de eerste speeldag.
In de eerste klasse ontvangt Standard zijn dichtste achtervolger, Tongeren, om de herwonnen leidersplaats te verdedigen.
In derde klasse B gaan de Rouches naar Jamioulx met de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen met Sterrebeek, dat bye is.
De Kadetten krijgen bezoek van de naaste buurman, de Royal Ougrée FC.
De allerjongsten gaan deze zaterdag op bezoek. De U13 gaan naar Étoile Elsautoise en de U12 naar Magnée.

11/11/2015

Geen wapenstilstand voor de Beker van België
Zoals elk jaar is de 11de november voorbehouden voor de Belgische beker waar een laatste ronde wordt gespeeld alvorens de ploegen van de Super League toetreden. Er doen nog twee deelnemers mee uit de 2de klasse en de twee vice-kampioenen van vorig seizoen in de 3de klasse A en B: KV Mechelen en Standard.
Dus, de B-ploeg gaat, bijna een maand nadat ze er verloren voor het kampioenschap, opnieuw naar Zulte Waregem om te proberen een ticket te bemachtigen voor de achtste finales. Terwijl de C-ploeg op verplaatsing gaat naar Anderlecht B. Hoeveel ploegen gaat Standard hebben in de volgende ronde: 1, 2 of 3? Antwoord woensdag omstreeks 18uur.

02/11/2015

4 mooie wedstrijden, maar slechts 2 overwinningen
Onze jeugdploegen gaven mooie prestaties op het veld dit weekend, spijtig genoeg werden ze niet allemaal beloond met een overwinning.
Tilleur B dat onze Kadetten ontving deed er alles aan om geen punten te verliezen (grasveld, enkele speelsters van de A-ploeg), maar onze meisjes hebben goed gevochten voor een 1-1 gelijkspel. verslag
De U14 vervolgen hun foutloos parcours met een vijfde overwinning op rij: 3-0 tegen Waimes. De wedstrijd van volgende week tegen Kelmis kan beslissend zijn voor het vervolg van het kampioenschap. verslag
De U13, die vele gekwetsten hebben, deden er alles aan tegen Aywaille, maar de verdediging van de Aqualiens was zeer stevig en de meisjes verloren ook nog eens Charlot Vrancken bij de rust, ze verloren met 1-3. verslag
Terwijl bij de U12, onze speelsters Chênée volledig domineerden en ze behaalden de grootste overwinning van het seizoen met een 7-1 eindstand. verslag

31/10/2015

Een weekend voor de jeugd
Dit weekend is er maximumleeftijd om het terrein te mogen betreden.
Het begint met drie wedstrijden op zaterdagochtend om 9u30. De U12 ontvangen Chênée en de U13 Aywaille op de academie. Terwijl begeven de Kadetten zich naar Tilleur B om te proberen te eerste plaats te heroveren, want slechts twee puntjes verschil tussen beide ploegen.
En om de maand november ook goed in te zetten ontvangen de U14, die tot nu toe een foutloos parcours aflegden, Waimes zondag om 11u15.

27/10/2015

5/6 voor Standard
Dit weekend verliep goed voor bijna alle ploegen van onze vrouwenafdeling.
In 1ste klasse kwam de B-ploeg terug van hun verplaatsing naar St-Ghislain met een 1-4 overwinning en staan nu op de tweede plaats. verslag
In 3de klasse vocht de C-ploeg bij Halveweg Zonhoven en bekwam zo een 3-4 winst, momenteel staan ze op de derde laats met Sterrebeek. verslag
De Kadetten kwamen tegen een ongeorganiseerd Pierreuse te staan wat een een doelpuntenfestival als gevolg had, 23-0 en op twee punten van de eerste plaats. verslag
De U14 die zich ontdeden van Templiers-Nandrin met een 2-4 winstscore zijn nu alleen leider in het kampioenschap. verslag
En bij de allerjongsten, terwijl de U12 hun eerste overwinning pakte tegen Beaufays B verslag, waren de U13 kansloos tegen een zéér sterk georganiseerd Lixhe, ze verloren 12-1. verslag

22/10/2015

Nieuwe onderbreking van de Super League
Terwijl de Super League opnieuw twee weken stilligt omwille van de kwalificatiewedstrijd voor Euro 2017 van de Belgian Red Flames, gaan de andere kampioenschappen gewoon door voor de meisjes van Standard de Liège.
In eerste klasse moet de B-ploeg veel basisspeelsters missen wegens blessures of schorsingen voor de verplaatsing naar St-Ghislain, het kan dus wel eens een gevaarlijke ontmoeting worden.
In derde B moeten de Rouches naar één van de leiders, Halveweg Zonhoven waar ze het beter zullen moeten den dan in Chastre.
De Kadetten zijn de enige die thuis spelen, zij ontvangen Pierreuse.
De U14 kunnen alleen op kop komen als ze zondag winnen van Templiers-Nandrin.
Tot slot bij de allerjongsten gaan de U13 naar Lixhe terwijl de U12 tegen Beaufays B spelen.

20/10/2015

Standard opnieuw voor Anderlecht
Het heeft niet lang geduurd alvorens de Rouches terug voorbij de Mauves gingen na hun onverdiende nederlaag van vorige week. Door de 0-2 winst op Gent verslag en het nul-nul gelijkspel van Anderlecht tegen Heist komt Standard terug op gelijke hoogte van de Brusselaars en op 1 punt van de huidige leider: Lierse. Nu neemt de nationale ploeg weer opnieuw twee weken in beslag en dus geen Super League. De volgende wedstrijd is gepland op vrijdag 6 november op de Academie tegen Oud-Heverlee Leuven.
In eerste klasse verliest Standard de eerste plaats na het 0-1 verlies tegen Moldavo, maar ze blijven met hun derde plaats wel op het podium. verslag
In derde klasse behaalde Standard een 2-2 gelijkspel tegen Aywaille en komt op de vijfde plaats in het klassement. verslag
De Kadetten eindigden in Herstal ook met een 2-2 gelijkspel en zakken naar de derde plaats. verslag
De U14 blijven hun mooie parcours verder zetten bij de hoogste reeks van de regionalen met een moeizame, maar verdiende 1-0 overwinning tegen Minerois. verslag
Bij de allerjongsten verpletterden de U13 in de tweede helft Blegny en bekwamen zo een eindscore van 8-2 verslag, terwijl de U12 de wedstrijd beëindigden tegen Vaux met een 1-1 gelijkspel. verslag

17/10/2015

Laatste wedstrijd alvorens twee nieuwe weken van pauze
Na acht dagen en drie moeilijke wedstrijden sluit de A-ploeg van Standard twee superdrukke weken af met een verplaatsing naar Gent, dat samen met de Luikenaars de derde plaats bezet.

16/10/2015

1. FFC Frankfurt 6-0 Standard de Liège
Zware, maar logische nederlaag voor Standard tegen een Frankfurt dat veel sneller en preciezer speelde. De laatste doelpunten zijn er gekomen door het feit dat Standard alle krachten had verspeeld in een poging een aanval op te zetten op het einde van de wedstrijd. verslag fotogalerij

14/10/2015

Frankfurt – Standard : D-1
Vandaag maakte de meisjes van Standard kennis met het veld van het Stadion am Brentanobad. En ook al zijn ze geen favoriet voor de wedstrijd van morgen, ze zijn vast van plan om hun kans te gaan en alles te geven zodat het Belgische ploegje iets kan tonen in de mooie schijnwerpers van de Women's Champions League tegen een professionele ploeg die ook nog eens titelverdediger is. Al bij al is in voetbal alles mogelijk en er zijn al vijf reekshoofden uitgeschakeld op woensdag. fotogalerij

08/10/2015

Belgische topmatch tussen twee Europese topmatchen
Tussen de twee wedstrijden voor de Women’s Champions League tegen Frankfurt heeft Standard niet veel tijd om op adem te komen. Nu zaterdag ontvangen ze immers hun historische rivalen en huidige tweede in stand op 1 punt van hen, Sporting Anderlecht. Laat ons hopen dat de zware inspanningen van de Luikenaars vorige woensdag hen niet zuur zullen opbreken komend weekend.
Voor de B- en de C-ploeg staat de derde ronde van de Beker van België op het programma. De B-ploeg die de competitie intreden is er de verplaatsing naar Genk B, een ploeg uit de tweede klasse, vroeg in de namiddag. Terwijl de C-ploeg net voor de Super League wedstrijd het bezoek krijgen van Tongeren A, een ploeg uit de eerste klasse.
Bij de jeugd ontvangen de Kadetten DC Cointe B en gaan de U14 naar Andrimont, de U13 naar Fléron en de U12 naar Trooz.

Standard 0-2 Frankfurt
Tegen Frankfurt deden de Luikenaars meer dan alleen maar verdedigen, ze creëerden ook zelf kansen. Maar enkel de Duitsers konden scoren. In de 10de minuut op een penalty en in de 88ste minuut op corner. verslag fotogalerij
Het spektakel was er wel een beetje vanavond, maar ook al is kwalificatie op papier nog mogelijk volgende week zal het in Frankfurt niet gemakkelijk zijn om het behalen.

07/10/2015

Women's Champions League
Deze avond wordt de heenwedstrijd van de zestiende finales van de UEFA Women’s Champions League afgetrapt op het veld van Sclessin. De meisjes van Standard nemen het op tegen Europees kampioen 1.FFC Frankfurt. Tegen een goed gevormde Duitse ploeg die ook gewoon is om belangrijke wedstrijden te spelen moet Standard rekenen op het enthousiasme van de jonge speelsters en de ervaring van de ervaren speelsters.
Maar de Luikenaars hebben ook de steun nodig van de vurige supporters die het stadion kunnen omtoveren in een Luikse heksenketel voor hun tegenstanders. fotogalerij

06/10/2015

UWCL D-1
Op één dag van de grote ontmoeting in de Champions League tegen Frankfurt is de balans van het weekend niet slecht voor de A-ploeg van Standard, met een gereduceerde ploeg tgv de wedstrijd van de nationale U17 ploeg, was het een simpele 6-1 zege tegen KSK Heist. verslag fotogalerij
In de eerste klasse haalde coach Lunardi kadet Elena Arnoldy erbij om zijn ploeg te vervolledigen en ze wonnen met 0-3 in Zulte Waregem. verslag
In derde klasse B werd de C-ploeg niet beïnvloed door de stoelendans, maar ze gingen compleet de mist in bij hun wedstrijd en ze verloren 6-0 in Chastre. verslag
De Kadetten, die terugkeerden naar Seraing om dit keer de B-ploeg te treffen, begonnen goed aan het kampioenschap met een 1-5 overwinning. verslag
Na promotie naar de hoogste regionale reeks beëindigden de U14 hun wedstrijd tegen Rapid Oudler met een 4-0 overwinning. verslag
Voor de allerjongsten waren de uitslagen niet in het voordeel van de Luikenaars, maar ook uit de nederlaag kunnen we leren. Samengevat verloren de U13 met een moeilijke 0-8 tegen Verviers verslag en de U12 mistten de kansen tegen Ougrée en ze verloren met 1-5. verslag

01/10/2015

Terug Super League
Na een internationale pauze keert de A-ploeg terug naar de grasvelden voor twee goed gevulde weken. Het begint vrijdag avond met een wedstrijd op de académie tegen de nieuwkomer van de Super League, SK Heist. Verder is er woensdagavond … op Sclessin … DE wedstrijd waar de supporters op gewacht hebben. De confrontatie in de 16de finale van de UEFA Women’s Champions League tussen Standard en huidig titelhouder FFC Frankfurt.
Ter herinnering: de tickets voor deze wedstrijd zijn reeds verkrijgbaar aan de billetterie van het stadion aan de prijs van 5€ of gratis voor abonnees en min 16-jarigen. Opgelet, ook al is het gratis, een ticket is vereist.
In de eerste klasse maakt de B-ploeg, na hun nederlaag tegen Gent, zaterdag de verplaatsing naar Zulte Waregem dat zich momenteel in het midden van het klassement bevindt.
In derde klasse B bracht het weekend bye geen grote schade toe voor de C-ploeg die nu een strategische voorsprong kunnen nemen op Chastre als ze er kunnen winnen dit weekend.
Voor de jongeren begint het reguliere kampioenschap.
Voor de Kadetten begint de reeks G met een nieuwe verplaatsing naar FC Seraing om er te strijden tegen hun B-ploeg deze keer.
De u14, die een reeks zijn gestegen en nu uitkomen bij de hoogste regionale reeks, ontvangen zondag in de late voormiddag de Duitstaligen van Rapid Oudler.
En de allerjongsten krijgen Ougrée en Jeunesse Verviétoise op bezoek.

28/09/2015

Een zwart weekend voor de meisjes van Standard
Vorige week had Standard alle wedstrijden gewonnen. Deze week is het het tegenovergestelde.
In eerste klasse werd er, na de uitsluiting van de keepster, met 0-3 verloren van Gent B, maar dankzij het meest gemaakte doelpunten tijdens de eerste drie wedstrijden blijft de B-ploeg toch op de eerste plaats in het klassement. verslag
In de Provinciale Beker verloren de Kadetten met 4-2 in Seraing, dat al 35 doelpunten heeft gescoord in de competitie. verslag
De U14 verloren ook met 2-0 in Blegny die de beste verdediging van de Cup hebben. verslag
Ten slotte deden de jongsten het al niet beter in de “Brassage”-reeksen en ze behaalden 2 nederlagen: 1-4 verlies tegen Sart Tilman voor de U13 verslag fotogalerij en 1-3 verlies tegen Vaux voorde U12. verslag
Maar degenen die de beste zaak doet in het klassement is de ploeg die niet speelde. Dankzij de 3-2 nederlaag van Chastre in Tongeren blijft de C-ploeg op kop van het klassement.

24/09/2015

Einde van de “Brassages”
Nu zaterdag is er het einde van de “Brassages” reeksen voor onze allerjongsten. En voor hu laatste wedstrijden voor het begin van het reguliere kampioenschap ontvangen de U12 Vaux terwijl de U13 Sart Tilman op bezoek krijgen.
Voor de groteren komt er na dit weekend ook een lange pauze in de Provinciale Beker. Voor hun laatste wedstrijd, alvorens ze de Beker hernemen in februari, gaan de U14 zaterdag naar Blegny en de Kadetten zondag naar FC Seraing.
In de nationale kampioenschappen moet enkel de B-ploeg aan de bak. Zij ontvangen zaterdagnamiddag Gent B.

21/09/2015

Volledige winst voor de meisjes van Standard
Dit weekend wonnen alle ploegen van de section féminine die speelden.
In eerste klasse speelde Standard een uitmuntende wedstrijd op Lierse en ze wonnen er met een 0-5 score. verslag
In derde klasse B wonnen de Rouches hun uitwedstrijd met een grote score: 2-8. verslag
In de Provinciale Beker drukten de Kadetten door op Templiers-Nandrin en behaalden een 5-0 winst. verslag fotogalerij
En de U14 domineerden Warsage volledig, ook al is dat niet echt zichtbaar aan de score die “slechts” 4-0 was. verslag fotogalerij
Bij de allerjongsten gaven de U12 een beetje hoop aan Magnée in de eerste 25 minuten om ze vervolgens met 1-7 af te drogen. verslag
De U13 maakte dan weer compleet gehakt van Poulseur en verkregen de grootste score van het weekend… 1-15! verslag

17/09/2015

Geen Super League dit weekend
De Red Flames bereiden zich voor op hun eerste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2017, daardoor is er geen Super League voor twee weken. Maar de andere kampioenschappen gaan gewoon door.
In eerste klasse maakt Standard de verplaatsing naar Lierse, een moeilijke tegenstander die in het klassement gerangschikt staat als tweede B-ploeg.
In derde klasse zullen na deze speeldag geen drie clubs meer zijn met het maximum van de punten, aangezien Standard, de eerste, naar Aarlen gaat, de derde, deze twee zijn nu nog samen met Chastre de enige ploegen met 9/9.
Bij de jeugd gaat de Provinciale beker verder met de komst van Templiers-Nandrin voor de Kadetten op zaterdag en die van Warsage op zondag voor de U14.
Uiteindelijk halfweg de “brassage”-series gaan de U12 naar Magnée vroeg in de ochtend en beginnen de U13 in Poulseur in de vroege namiddag.

12/09/2015

De A-ploeg gaat terug een keer naar Tienen
Met Anderlecht en Gent die enkele punten voorsprong hebben dankzij het gelijkspel met Lierse, gaat Standard zaterdag naar Tienen, vier jaar na hun laatste bezoek daar in competitieverband. De Luikenaars zullen het misschien wel niet zo goed doen als de 0-9 van toen, met vijf doelpunten van het Nederlandse duo Vanity Lewerissa en Lieke Martens.
In eerste klasse ontvangt de B-ploeg één van de andere 5 ploegen die zes punten hebben, White Star Woluwe. Na deze speeldag zal er dus al zeker een club minder mee in de kopgroep staan.
In derde klasse ontvangt Standard, dat een mooi seizoen begin maakte, de B-ploeg van de Union St-Ghislain Tertre Hautrage.
In de Provinciale Beker ontvangen de U14 nu zaterdag Hannut en gaan de Kadetten zondag middag naar Tilleur.
Voor de allerjongsten staat er een bezoek naar Tilleur voor de U13 en naar Grivegnée voor de U12 op het programma van “brassage” serie.

10/09/2015

Info over de Women's Champions League
Enkele dagen nadat ze deelnamen aan de opendeurdag van de club fotogalerij kennen de speelsters van onze A-ploeg de juiste data en uren van de twee wedstrijden tegen 1. FFC Frankfurt in het kader van de Champions League.
De heenwedstrijd zal plaatsvinden op woensdag 7 oktober om 19u in Sclessin waarbij de terugwedstrijd zal plaatshebben in Frankfurt op donderdag 15 oktober om 16u30.
De inkomkaarten voor de wedstrijd in Luik zijn te koop aan de billetterie van het stadion vanaf 25 september aan de prijs van 5€ en ze zijn gratis voor abonnementen en -16 jarigen. Iedereen dient wel in het bezit te zijn van een inkomkaart.

07/09/2015

Een klein misstap
Alle wedstrijden van het weekend liepen goed af voor Standard behalve voor de Kadetten die in de beker tegen snelle en betere kadetten uitkwamen, ze verloren zwaar met 1-9. Elena Arnoldy scoorde het enige Luikse doelpunt. verslag fotogalerij
Voor de B-ploeg eindigde de confrontatie met Anderlecht B in een mooie 3-0 overwinning waardoor ze op kop blijven van eerste klasse. verslag fotogalerij
In derde klasse blijft de C-ploeg ook op kop dankzij een 1-5 overwinning op Charleroi. verslag
In de Provinciale beker wonnen de U14 hun eerste wedstrijd met 1-3 tegen Sang et Marine. verslag
En de U13 behaalden in hun twee wedstrijden de winst: 2-10 tegen Xhoris verslag en 0-2 bij Chênée. verslag

06/09/2015

Tweede wedstrijd en eerste gelijkspel
In een wedstrijd die net zo goed in het voordeel van Standard als Lierse had kunnen uitvallen, behaalden beide teams uiteindelijk een 1-1 gelijkspel dat al bij de rust op het bord stond met een doelpunt van Julie Biesmans in de 7de minuut en eentje van Lierse in minuut 41. verslag fotogalerij

03/09/2015

Eerste weekend voor al onze speelsters
Na de nationale kampioenschappen vorige week, beginnen dit weekend de regionale kampioenschappen.
De tweede wedstrijd in de Super League is een topper waarbij Standard titelconcurrent Lierse ontvangt op vrijdag.
De rest speelt allemaal op zaterdagnamiddag.
In de eerste klasse staat een mooie affiche op het programma waarbij de Rouches de Mauves van Anderlecht ontvangen.
In derde klasse gaat de C-ploeg naar Jambes om er Charleroi partij te geven.
Voor de eerste speeldag in de Provinciale Beker ontvangen de Kadetten Fexhe-Slins terwijl de Miniemen een mythische derby gaan herbeleven op RFC Liège.
Terwijl , bij de U13, de jongsten naar Chênée gaan en de anderen naar Xhoris.

02/09/2015

Goed begin voor de meisjes
De kampioenschappen zijn goed begonnen voor de ploegen van de vrouwenafdeling.
Op verplaatsing bij Genk won de A-ploeg hun eerste wedstrijd van de Super League met 0-4. verslag fotogalerij
Thuis behaalde de B-ploeg de grootste score van het weekend door met 9-2 te winnen van OHL B. verslag fotogalerij
Tegelijkertijd behaalde de C-ploeg tegen Bokrijk, waartegen ze vorige week wonnen in de beker, een nieuwe overwinning met dubbel zoveel doelpunten, 6-0. verslag
Ook onze Kadetten hadden bij hun mini-stage in Reims een goede sfeer met twee mooie overwinning voor onze jeugd.

28/08/2015

Begin van de nationale kampioenschappen
Nu zaterdag start het seizoen 2015-2016 voor alle nationale kampioenschappen, van de Super League tot de derde klasse.
Voor de A-ploeg start de gloednieuwe Super League met een bezoek bij Genk (het vroegere DV Zonhoven). De wedstrijd is om 15uur.
De B en de C-ploeg spelen allebei hun eerste wedstrijd op de academie om 16.30uur en ze spelen respectievelijk tegen OHL B en Bokrijk.
Tot slot kunnen de Kadetten van hun laatste vrije weekend genieten met een ministage in Reims (Frankrijk).

25/08/2015

België 1-1 Duitsland
De vier wedstrijden waarbij de meisjes van Standard uitkwamen tegen een Duitse tegenstander dit weekend,
 • werd er één verloren met 1-3 door onze A-ploeg tegen SGS Essen verslag fotogalerij
 • won de B-ploeg met 7-0 tegen Duisburg B verslag en
 • de twee andere wedstrijden, die allebei tegen Alemannia Aachen waren, eindigden op een gelijkspel. 2-2 voor de U14 verslag en 0-0 voor de U13. verslag
Daarbij werd de wedstrijd van de U16 ook nog geannuleerd door Bad Neuenahr.
En verder in de tweede ronde van de Beker van België, kwalificeerde de C-ploeg zich zonder moeite voor de volgende ronde na 3-0 winst tegen Bokrijk Sport. verslag fotogalerij
Op 10 oktober ontvangen ze nu Tongeren A (1ste klasse) terwijl ook de B-ploeg inspringt in de volgende ronde, zij komen uit tegen Genk B (tweede klasse).

21/08/2015

Een weekend met een sterk Duitse toets
Een week voor het begin van de Super League en de daarbij horende eerste verplaatsing naar Genk, ontvangt onze A-ploeg zaterdag om 16uur het Duitse Essen, een club uit de Bundesliga.
Voor de C-ploeg is de wedstrijd op hetzelfde uur en ook op de academie, maar zij spelen voor de tweede ronde in de Beker van België tegen de bezoekers van Bokrijk Sport.
Na deze ontmoetingen betreden de U16 en de U14 de velden om respectievelijk de Duitsers van Bad Neuenahr en Alemannia Aachen partij te geven.
Zondag ontvangt de B-ploeg om 14 uur de tweede ploeg van Duisburg voor hun laatste oefenwedstrijd. Terwijl zullen de jongsten naar Duitsland reizen om op hun beurt Alemannia Aaachen te bekampen.

20/08/2015

UEFA Women's Champions League
Na automatische kwalificatie voor de 16de finale, kreeg Standard de Liège een grote tegenstander voorgeschoteld op de trekking donderdagmiddag, de tegenstander is het Duitse 1.FFC Franfurt, de huidige titelverdediger.
De trekking gaf ook Twente een zware dobber nadat ze de voorrondes overleefden, zij kregen Duits kampioen Bayern München als tegenstander.
Ter herinnering: de thuiswedstrijd zal gespeeld worden op woensdag 7 of donderdag 8 oktober. De wedstrijd in Duitsland is op 14 of 15 oktober.
De volledige trekking vindt u hier (opgelet, de data zijn nog niet definitief).

17/08/2015

De senioren hebben uitgehaald
Veel wedstrijden en resultaten dit weekend.
In de Beker van België won de C-ploeg met 4-2 tegen Aywaille en zal dus aanstaande zaterdag spelen in de tweede ronde tegen Bokrijk. verslag fotogalerij
In Thionville versloeg de eerste pleog FC Metz-Algrange met 1-2. verslag fotogalerij
In Libramont won de B-ploeg met 2-0 tegen Stade de Reims. verslag
In Duitsland wonnen de Kadetten met 0-4 tegen een oudere ploeg van Alemannia Aachen.
Ook tegen oudere meisjes (U17) van Borussia Mönchengladbach, hebben de U14 thuis alles gegeven en ze speelden erg goed, ook al was de eindscore 0-3 in het voordeel van de Duitsers.
Op Herderen-Millen tenslotte verloor groep A van de U13 met 6-3 en de B groep kreeg een 10-1 om de oren. verslag

14/08/2015

Eerste officiële wedstrijd van het seizoen
Deze zaterdag om 16 uur begint de Beker van België voor de C-ploeg met een trip naar Aywaille. Hoewel ze niet veel voorbereiding wedstrijden in de benen hebben, is het 1-1 gelijkspel op woensdag tegen Eendracht Louwel, een club uit tweede klasse, zeer bemoedigend. verslag fotogalerij
Ondertussen reizen de speelsters van de A-ploeg naar het noorden van Frankrijk voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Metz-Algrange uit de Ligue 2.
De Kadetten zullen naar Duitsland reizen om hun collega's van Alemannia Aachen partij te geven.
Zondag is het de beurt aan de jongsten om het terrein te betreden. In de ochtend gaan de twee groepen van U13 naar Herderen-Millen tegen wie zij ook in de Zomercup hebben gespeeld.
In de namiddag zullen de U14 het Duitse Borussia Mönchengladbach ontvangen.
De B-ploeg dat op dinsdagavond ASE Chastre versloeg met 7-0 verslag fotogalerij, verplaatst zich naar Libramont voor een oefenwedstrijd tegen het Franse Stade de Reims.

13/08/2015

Veel resultaten
Dit weekend namen de teams van de vrouwenafdeling deel aan diverse wedstrijden en toernooien.
Het begon vrijdagavond met de vriendschappelijke wedstrijd tussen de A-ploeg van Standard en het Duitse 1. FC Köln, een levendige wedstrijd die eindigde op een 0-0 gelijkspel. verslag fotogalerij
De jeugd was zaterdag aanwezig bij de Zomercup in Landen, de U13A deden het erg goed met twee overwinningen, 4-1 tegen VC Bekkevoort en 2-0 tegen FC Hederen-Millen, terwijl de nieuwelingen van de U13B in hun wedstrijd tegen de RDK Gravelo een 1-2 nederlaag opliepen en tegen FC Landen B een 1-1 gelijkspel behaalden.
Zondag was het de beurt aan de U16 en U14 om deel te nemen in de Zomercup. De resultaten van U14 waren zeer goed met een eerste 4-1 overwinning tegen WS Wommerson en een tweede 3-0 tegen Heide Linter, de twee 0-0 wedstrijden van de Kadetten waren minder flamboyant.
Tot slot, in de Luc Nilis Cup in Zonhoven, speelde een gemengd team van de B- en C-ploeg, ze werden twee keer 0-1 verslagen door respectievelijk Massenhoven en Ladies Genk.

06/08/2015

Algemene terugkeer naar de velden
Na de gemakkelijke overwinning tegen Charlton ontvangt de A-ploeg nu een ploeg uit de Bundesliga, 1.FC Köln, voor een oefenwedstrijd die zeker moeilijker gaat worden.
Ook zijn sinds maandag alle trainingen hervat voor iedereen, zowel voor de meer ervaren als voor de allerjongsten, en velen spelen dit weekend.
Zaterdag zullen twee groepen van U13 deelnemen aan de Zomercup van Landen.
Zondag is het de beurt aan de U16 en de U14 om deel te nemen aan de Zomercup, tegelijkertijd nemen speelsters van B- en C-ploeg deel aan de Luc Nilis Cup in Zonhoven.
Alle info over de wedstrijden (uren, tegenstanders, adressen, …) vindt u in de agenda.

26/07/2015

Dubbele 3-0 op zaterdag
Het was tijdens een bij momenten door regen verzopen wedstrijd dat de A-ploeg een 0-3 overwinning behaalde op VC Moldavo. verslag fotogalerij
Voor de B-ploeg werd de eerste wedstrijd van het seizoen, een verplaatsing naar Borussia Mönchengladbach, verloren met 3-0. verslag

22/07/2015

Begin van de oefenwedstrijden
Het voorbije weekend behaalde onze A-ploeg de derde plaats op de Women’s Soccer Cup in Hongarije, nadat ze hun eerste wedstrijd verloren met 2-1 tegen de organiserende club, Ferencvárosi Torna Club, wonnen ze de tweede wedstrijd met 3-0 tegen Astra Hungary Football Club en ze wonnen de barragewedstrijd met 4-0 tegen AFC ASA 2013 Tirgu Mures.
Nu zaterdag om 16uur maken onze meisjes de verplaatsing naar VC Moldavo voor hun eerste oefenwedstrijd op Belgische bodem.
De B-ploeg heeft ook hun eerste oefenwedstrijd op het programma, zij nemen het om 13uur in Duitsland op tegen Borussia Mönchengladbach.

16/07/2015

Kalender Super League
De vakantie is voorbij voor de A-ploeg die, na de herneming van de trainingen maandag, donderdag naar Boedapest (Hongarije) vertrekt voor een internationaal tornooi. In afwachting van hun terugkeer, kan u al reeds uw agenda aanvullen met de kalender van de Super League – een 100% Belgisch kampioenschap ter vervanging van de BeNe League – ook de kalenders van 1ste klasse, 3de klasse B en van de Regionale U14.
En wat de beker van België betreft ontvangt de C-ploeg in de eerste ronde op 15 augustus Aywaille, terwijl de B-ploeg pas vanaf de derde ronde in actie komt op 10 oktober.

27/06/2015

Business Meeting 2015
Donderdagavond presenteerde Standard en zijn nieuwe voorzitter M. Bruno Venanzi, de nieuwe Kappa uitrusting voor het seizoen 2015-2016 aan hun zakenpartners en belanghebbenden. Léa Detail, Margot Bylois, Loane Di Napoli, Lisa Lichtfus en Maud Coutereels waren aanwezig om hun nieuwe tenues te tonen met daarop het logo van Mithra op de voorkant, BASE op de mouwen en VOO op de rug. fotogalerij

26/06/2015

UEFA Women's Champions League
Gisteren was er de trekking van de voorronde groepen van de Women's Champions League. Dit seizoen zijn er 24 ploegen automatisch geplaatst Liste des participants voor de 1/16de finale. Standard hoort daarbij en zal zodoende als nummer zeventien in pot B van de trekking voor de volgende ronde terechtkomen. Aangezien er dan nog maar 8 ploegen nodig zijn zullen er uit de voorrondes enkel de groepswinnaars komen. Het zou normaal geen probleem mogen zijn voor FC Twente dat, als gastclub, thuis speelt tegen de Israëliërs van Tel-Aviv (waartegen Standard vorig jaar in de voorronde won), de Hongaren van Ferencvárosi en de Luxemburgers van Jeunesse Jonglënster (de twee laatste nemen voor de eerste keer deel).

09/06/2015

UEFA Women's Champions League
België stond vorig jaar 17de op de Europese ranglijst, daardoor moesten de meisjes van Standard de voorronde spelen. Dit jaar is België van plaats gewisseld met Nederland en is het 14de gerangschikt, dit geeft directe toegang tot de 1/16 finale dit seizoen voor Standard. De wordt gespeeld op 7 of 8 oktober in Sclessin en de terugwedstrijd op 14 of 15 oktober ergens in Europa. Maar waar dat zal de loting op 20 augustus uitwijzen.

07/06/2015

De U14 stijgen een reeks
De U14 beëindigden hun seizoen dit weekend door deel te nemen aan het Football for Friendship toernooi in Berlijn, waar ze partij gaven aan het Russische FC Zenit (0-5) en het Sloveense NK Maribor (1-4, goal Stéphanie Pirotte) en waar ze ook aanwezig waren bij de 3-1 winst van FC Barcelona tegen Juventus in de finale van de Champions League.
Het volgende seizoen zal de U14 een reeks hoger spelen in Regionale Superieurs A en de lijst van hun tegenstanders is al bekend. Het zijn Franchimont, Seraing United, Andrimont, La Calamine, Oudler, Waimes en Minerois.

04/06/2015

Standard blijft prijzen pakken
In aanvulling op het door onze club gewonnen BeNe League kampioenschap, vielen ook verschillende speelsters in de prijzen. Tessa Wullaert die al de trofee van topschutter en van beste speelster van de BeNe League won, ontving vorige vrijdagavond in Oostende ook de eerste Sparkle van het vrouwenvoetbal – het equivalent van de Gouden Schoen – en ze was niet de enige Luikse speelster die vrijdag in de prijzen viel, Julie Biesmans werd uitgeroepen tot Beste Vrouwelijke Belofte van het seizoen.
Op vrijdagavond was er ook het avonddiner ter aanleiding van het seizoen einde voor de U16, U14 en U13. fotogalerij
Bovendien werd op zaterdag ook het kampioenschap van de C-ploeg beëindigd met de terugwedstrijd van de barrages, die spijtig genoeg verloren werd met 1-3. verslag fotogalerij

29/05/2015

Laatste weedstrijd van het seizoen
Standard - KV Mechelen Nu zaterdag om 16u zal op academie Robert Louis-Dreyfus de laatste officiële wedstrijd van het seizoen 2014-2015 worden gespeeld voor de vrouwenafdeling van Standard de Liège. De C-ploeg neemt het op tegen KV Mechelen in de terugwedstrijd van de barrages tot tweede klasse. De Luikenaars zijn licht in het voordeel na de 0-1 overwinning in Mechelen vorige zaterdag.

25/05/2015

Één voet in tweede klasse
Met hun 0-1 overwinning in het kader van de barragewedstrijden, dankzij een doelpunt van Jodie Alardot, staat de C-ploeg met één voet in tweede klasse. Nu moeten ze zaterdag dit resultaat bevestigen op de academie tijdens de terugwedstrijd, waar de Luikenaars minstens een gelijkspel moeten halen. verslag fotogalerij

19/05/2015

Finale en finaleronde
Vorige zondag, in de finale van de Champions League U16, hebben de Kadetten zich goed geweerd maar uiteindelijk verloren ze met 1-2 van Club Brugge. verslag fotogalerij
Voor de C-ploeg begint nu zaterdag de finaleronde van de derde nationale met een verplaatsing naar Mechelen. Vervolgens is er op zaterdag 30 mei de terugwedstrijd op de academie Robert Louis-Dreyfus, deze zullen bepalen welke van de twee clubs een plaats zal kunnen hebben in de tweede klasse volgend seizoen. Duid deze datum dus al in het zwart aan op uw agenda zodat je niet vergeet om onze jonge ploeg aan te moedigen in hun laatste wedstrijden van het seizoen.

16/05/2015

Finale Champions League U16
Vorige donderdag tijdens de vriendschappelijke wedstrijden tussen de jeugdploegen van Standard en Waremme kwamen de u14 met de beste uitslag terug. Nadat ze op achterstand kwamen, werd het toch 1-1 dankzij een schot van Myrthe Merken en ze konden die stand vasthouden. fotogalerij
De U13 kwamen op 0-2 voorsprong na het eerste kwart dankzij twee doelpunten van Laura Paquot maar de stand werd terug gebracht tot 2-2 nog voor de rust. Tenslotte werd het nog een 7-2 verlies op een veld dat heel modderig was geworden. fotogalerij
Voor de U16 was de score nog erger, ze openden de score met een strafschop van Samantha Harzé, maar de jongens kwamen snel langszij en stonden zelfs al 5-1 voor bij de rust. In de tweede helft konden de meisjes het spel op een gelijk niveau brengen en ze kregen zelfs nog kansen, maar uiteindelijk slikten ze nog 4 bijkomende doelpunten. fotogalerij
Maar de belangrijkste wedstrijd van het weekend is de finale van de Champions League U16 waar onze Kadetten partij geven aan die van Club Brugge nu zondag om 18.30u in Sint-Niklaas.

13/05/2015

Dubbele prijs in de BeNe League
Bovenop de titel van kampioen van de BeNe League, behaalde Tessa Wullaert vorige vrijdag ook de titel van topscorer in de competitie door haar 18de doelpunt tegen de netten te plaatsen in de wedstrijd tegen Eindhoven.
In eerste klasse werd de verplaatsing op Kontich, met een nog jonger team dan gewoonlijk, verslagen met 2-1. verslag fotogalerij
In derde klasse B eindigde de C-ploeg hun eerste seizoen in de nationale reeksen als welverdiende vice-kampioen, ook al werd er 5-1verloren van Chastre. Nu mogen ze een testwedstrijd spelen tegen KV Mechelen, de tweede in derde klasse A om mogelijk te kunnen stijgen naar tweede klasse. verslag
De U13 sluiten hun seizoen af met een 2-3 overwinning op Engis met een doelpunt van Charlot Vrancken en twee van Léa Detail.

10/05/2015

BeNe League kampioenen
Na twee jaar op het nippertje nog op de tweede plaats te eindigen, wonnen de Luikenaars dit jaar de titel door het winnen van hun laatste drie wedstrijden met 2-0.
Terwijl de eerste helft eindigde met teleurstelling na de vele gemiste kansen, begon de tweede helft met een blitsstart dankzij een doelpunt van Sara Yüceil in de eerste minuut en een tweede van Tessa Wullaert, topscorer van het seizoen, in de 65e minuut. verslag fotogalerij

07/05/2015

Einde van de kampioenschappen dit weekend
Voor hun laatste BeNe League-wedstrijd ontvangt Standard PSV/FC Eindhoven met als doel om de eerste keer algemeen kampioen te worden. En een uitzonderlijke wedstrijd vraagt om een uitzonderlijke locatie. De wedstrijd zal plaatsvinden in de hel van Sclessin waar we verwachten dat de supporters talrijk aanwezig zullen zijn om de bekende supportersliederen van de Rouches te brengen.
In eerste klasse is het bilan al sowieso positief voor de B-ploeg. Vorig seizoen werd er lang geflirt met de degradatieplaatsen. Dit seizoen konden ze een tijdje zelfs nog aanspraak maken op de titel en het zal op de derde plaats zijn dat ze hun mooie seizoen zullen beëindigen. Voor hun laatste verplaatsing begeven de Rouches zich naar Kontich, een club die onderaan in de rangschikking staat en waartegen slechts een 2-2 werd behaald in de heenwedstrijd.
In derde klasse B staat de C-ploeg op de tweede plaats achter Sibret. Dit is deels te verklaren door de gebeurtenissen in hun eerste wedstrijd van het kampioenschap tegen Charleroi, een ploeg die vervolgens algemeen forfait gaf met alle daartoe behorende gevolgen. Voor deze laatste speeldag gaan de jonge Luikenaars dus naar Chastre met nog weinig hoop op de erste plaats.
De laatste wedstrijd op het programma dit weekend is voor de U13, die in maart niet naar Engis konden en dus nu zaterdagmiddag hun seizoen daar afsluiten.

04/05/2015

Standard - Eindhoven Vrijdag 8 mei om 19u30 ontvangen onze meisjes PSV Eindhoven voor de apotheose van de BeNe League op de slotspeeldag.
Om onze meisjes een maximale steun te garanderen, zal de match plaatsvinden in de Hel van Sclessin!
Ter herinnering: onze meisjes staan op dit moment op kop van de rangschikking met 2 punten voorsprong op FC Twente.
De ontmoeting tegen PSV Eindhoven zou er dus voor kunnen zorgen dat onze vrouwen de BeNe League winnen, 2 maanden nadat ze ook al de Belgische titel hebben binnengehaald.
De tickets zullen te koop zijn voor 5€ op de dienst ticketing van het stadion vanaf dinsdag 5 mei tijdens de gebruikelijke openingsuren.
De toegang is gratis voor Standardabonnees en -18 jarigen (maar het is wel noodzakelijk om een toegangsticket te komen halen op de dienst ticketing van het stadion tussen 5 mei en de aftrap van de match).
Stadion open om 18u30.
Onze meisjes rekenen op jullie!

01/05/2015

Datumwijziging
De wedstrijd tegen Soiron van de U14 zal niet zondag, maar zaterdag om 13u30 plaatsvinden in Wegnez.
Voor de wedstrijd van de Kadetten tegen Tilff, lijkt het erop dat de datumwijziging niet tijdig is goedgekeurd. Na de mooie wedstrijd van deze morgen waar ze wonnen met 1-0 tegen Anderlecht verslag fotogalerij en zich zo kwalificeerden voor finale en omdat ze zondag deelnemen aan een tornooi in Tienen, besliste Standard om forfait te geven voor zaterdag.

30/04/2015

Goed begin van de week, maar verraderlijke wedstrijden in het vooruitzicht
De week begon goed voor de ploegen van de vrouwenafdeling met een 0-2 overwinning in de BeNe League op Club Brugge voor de A-ploeg verslag en een 0-5 overwinning voor de B-ploeg in eerste klasse op Tongeren. verslag
Maar de wedstrijden van dit weekend zijn een risico op ontzettend veel spanning. In de BeNe League heb je de klassieker met de verplaatsing naar Anderlecht op het programma en ook al heeft Standard dubbel zoveel punten als hun tegenstander (momenteel 29 punten voorsprong), de wedstrijden tussen beide Belgische topclubs geeft vaak onverwachte resultaten, ook al migen de Luikenaars geen puntten laten liggen om de eerste plaats vast te kunnen houden.
In het voorprogramma van die wedstrijd spelen de Kadetten op vrijdagmorgen op de Académie ook tegen Anderlecht voor de terugwedstrijd van de halve finale van de Champions League U16. De heenwedstrijd werd beslist op een 0-0 gelijkspel, de Luikenaars zijn dus verplicht om te scoren willen ze naar de finale. Ter herinnering, vorig jaar troffen beide teams elkaar in de finale en de Luikenaars trokken aan het langste eind door in de slotminuten te scoren. En wat betreft de wedstrijd van zaterdagmorgen tegen Tilff in het kampioenschap van de U16, deze zal verplaatst worden naar woensdagavond, maar daarover is nog geen bevestiging.
Zaterdagnamiddag ontvangt de B-ploeg in eerste klasse op het terrein van de BeNe League hun directe achtervolger, Zulte Waregem. Gelukkig zijn er, dankzij de overwinning van vorige woensdag, 7 punten voorsprong tussen beide ploegen met nog twee speeldagen te gaan. Zulte Waregem kan Standard dus niet meer inhalen.
Tot slot op zondagmorgen, vieren de U14 hun titel met een laatste verplaatsing naar Soiron, die hen voor deze gelegenheid ontvangen in Wegnez.