Super League

Standard de Liège

KSK Heist

Vrijdag 28 april
20:30

Laatste nieuws Alle agenda Alle nieuws

Standard heeft terug zijn lot in eigen handen
Het weekend was goed voor Standard. Nadat wij het nieuws van de 2-0 nederlaag van La Gantoise op Anderlecht vernamen, zijn onze Luikse dames met een 0-4 overwinning van hun verplaatsing naar Genk teruggekomen en moeten nu enkel vrijdag a.s. nog winnen tegen Heist en dan nog tegen Tienen om hun zevende opeenvolgende titel van kampioen van België binnen te halen, ongeacht de resultaten van de andere clubs.
In de 1ste Klasse versloeg Standard zaterdag Tongeren met 1-0, gans op het einde van de wedstrijd met een doelpunt van Gwyneth Vanaenrode.
In 2de Klasse B hebben de Luikse dames een grote 1-7 overwinning behaald te Wezemaal.
In de eerste klassementswedstrijd tegen Sart-Lez-Spa, hebben de U14 lange tijd een gelijkspel kunnen vasthouden maar moesten zich uiteindelijk toch met 1-0 gewonnen geven.
Op het tornooi van Grâce-Hollogne was het parcours van de U11 bijna volmaakt. In de groepsfase wonnen zij 1-0 (Nadège François) tegen de gastclub, daarna 0-0 tegen Cheratte en 2-0 (Nadège François, Florine Carlier) tegen Verlaine om zo eerste te eindigen van hun groep. Vervolgens in de kwartfinale versloegen zij RFC Liège 2-1 (2 × Nadège François). In de halve finale versloegen zij Juprelle 3-0 (2 × Kimberly Scohier, Florine Carlier). Uiteindelijk eindigden zij tweede van het tornooi met een 0-3 nederlaag tegen Engis in de finale.
's Anderendaags hadden de U13 heel stevige tegenstanders. In de groepsfase behaalden zij een scoreloos gelijkspel tegen Fléron, daarna 1-0 (Marine Rosala) gewonnen tegen Hamoir en uiteindelijk 0-2 verloren tegen Verlaine. Hun parcours eindigde tenslotte in de kwartfinale met een 0-2 nederlaag tegen Eurobat.

Het einde nadert maar de hoop blijft !
De twee confrontaties tegen Anderlecht zijn niet in het voordeel van Standard uitgedraaid. Na de uitschakeling zaterdag in de Beker van België met een droge 1-0 nederlaag verslag, hebben de Rouches niet beter kunnen doen dan een blanco gelijkspel dinsdagavond thuis. verslag Maar, zelfs al zijn de Luiksen momenteel derde, de titel blijft nog steeds mogelijk, indien AA Gent deze vrijdagavond punten laat liggen op Anderlecht en als Standard zijn laatste drie matchen wint, te beginnen met de verplaatsing nu zaterdag om 15.30u op Genk.
In de 1ste Klasse is een plaats op het podium niet echt meer mogelijk, maar de ploeg, die vorig weekend nog finaliste was te Menton, en daar mooie dingen heeft laten zien, zou er zaterdag om 15 u, op bezoek bij Tongeren, goed moeten uitkomen.
In de 2de Klasse B waar Wuustwezel nu reeds kampioen is, zijn er nog meerdere clubs in de running voor de twee resterende plaatsen op het podium en Standard is niet de best geplaatste, ondanks de mooie 1-5 overwinning van verleden zaterdag op Genk. Gelukkig zal de verplaatsing van nu zaterdag om 15 u naar rode lantaarn Wezemaal geen probleem mogen zijn.
Vierde bij het einde van het kampioenschap van de U14 in Hogere Regionale B, gaat Standard zich de volgende twee zondagen meten op Sart-Lez-Spa, voor het groepsklassement van de twee reeksen. Nu zondag is het op Sart om 9.45 u, dat de ontmoeting plaats vindt.
Voor de U11, eindigt het kampioenschap pas volgende week. Verleden week, op woensdag 12/4 hebben zij gewonnen op R Fraiture FC met een score van 1-10 (met doelpunten van Chloé Snaps, Florine Carlier, Célia La Cola, Chloé Lejeune en 6 van Nadège François). Zij spelen zaterdag een tornooi te Grâce-Hollonge (site du Coubeau).
Er is eveneens een tornooi voorzien waaraan de U13 op zondag deelnemen.

Laatste uitslagen

A-ploeg
Genk - Standard 0-4
Standard - Anderlecht verslag 0-0
B-ploeg
Standard - Tongeren 1-0
Egem - Standard fft 5-0
C-ploeg
Wezemaal - Standard 1-7
Genk B - Standard 1-5
U16 ploeg
Standard - Chênée verslag 3-0
Standard - Trooz verslag 0-1
U14 ploeg
Sart - Standard 1-0
Bas‑Oha - Standard verslag 5-1
U13 ploeg
Standard - Hamoir B verslag 2-2
Melen - Standard verslag 3-3
U11 ploeg
Standard - FC Seraing verslag 5-1
Juprelle - Standard verslag 7-4
compteur