Coupe de Belgique

K Lierse SK A

Standard de Liège

samedi 14 mars
15:00

Laatste nieuws Alle agenda Alle nieuws

Standard is gevaarlijk voor hartpatiënten
Op verplaatsing bij Anderlecht heeft de B-ploeg gedaan zoals de mannen de dag voordien: ze maakten de 0-1 in de 88ste minuut via een goal van Mélanie Mignon.
De C-ploeg deed de spanning nog meer stijgen, het was pas in toegevoegde tijd dat Jodie Alardot de defensieve muur van Bokrijk kon breken. verslag
Op gebied van podiumplaatsen in eerste klasse en derde klasse B verandert er niks, zelfs niet als Tienen hun match tegen Heist speelt volgende week.

Kampioen 2015
Het is gebeurd, de meisjes van Standard de Liège zijn Belgisch kampioen. Tegen Twente kon Lierse tot de 62ste minuut de 0-0 houden om uiteindelijk toch te verliezen met 0-3. Anderlecht was nog dichter bij een score loos gelijkspel, maar na een uitsluiting in de 93steminuut moesten ze een minuut later nog een doelpunt incasseren. Op zeven speeldagen voor het einde kan Standard niet meer bijgehaald worden door een andere Belgische club.
Felicitaties aan jullie allemaal, meisjes, voor de vijfde opeenvolgende titel.

Opnieuw uitgesteld
De grote herneming van de U13 in het kampioenschap zal weer niet voor dit weekend zijn, want vandaag besliste het Luikse provinciaal comité om al de wedstrijden van de jeugdploegen uit te stellen. Deze uitstelling heeft dus ook gevolgen voor de Kadetten en de U14, die trouwens de voorbije twee weken wel zonder problemen hebben kunnen spelen.

Wanneer de jongste hernemen, zijn de allergrootsten bye
Dit weekend is er geen wedstrijd voor Standard in de BeNe League, de kans is zeer groot dat de Rouches Ajax tot op drie punten en Twente, dat nog steeds twee inhaalwedstrijden heeft, op acht punten zien terugkomen. Langs de andere kant kunnen de Luikenaars mathematisch zeker zijn van het Belgisch kampioenschap nu vrijdag als Lierse verliest van Twente en Anderlecht niet wint van PSV/FC Eindhoven.
Zaterdagmorgen maken de U13, na een winterstop van drie maanden, hun grote her optreden op het synthetische gras van Ougrée om 10u. De kadetten, die de vorige kleien nederlaag willen wegspoelen, ontvangen Tilff op hetzelfde uur.
In de namiddag om 15u, terwijl de C-ploeg de verplaatsing maakt naar Bokrijk om hun tweede plaats in derde klasse te verdedigen, wacht er ons een heuse Classico met de B-ploeg die de altijd lastige verplaatsing maken naar Anderlecht.
Zondag is het tijd voor de U14 die op bezoek gaan om 11u30 bij Soiron. De U14 zijn in de ranking ingehaald door Minerois B nadat die wonnen van Heusy in een inhaalwedstrijd dinsdag.

Laatste uitslagen

A-ploeg
OH Leuven - Standard verslag 0-10
Standard - Telstar verslag 3-0
B-ploeg
Anderlecht - Standard 0-1
Lierse - Standard foto's verslag 1-2
C-ploeg
Bokrijk - Standard verslag 0-1
Standard - St‑Truiden B verslag 4-1
Kadettenploeg
Grâce‑Hollogne - Standard verslag 2-1
Chênée - Standard verslag 0-2
U14 ploeg
Standard - Herve verslag 10-0
Standard - Saive B verslag 8-1
U13 ploeg
Tilleur - Standard verslag 0-1
Standard - St‑Truiden verslag 6-0
compteur