UEFA Women's Champions League

ŽNK Osijek

Standard de Liège

1−1

 

Laatste nieuws Alle agenda Alle nieuws

Gemakkelijke kwalificatie in de Beker van België
De C-ploeg maakte korte metten met Bellevaux-Ligneuville zaterdagnamiddag. Met al een voorsprong van 8-0 bij de rust, liep de score nog hoog op in de tweede helft tot een eindstand van 18-0. Hiervoor waren slecht 6 doelschutters verantwoordelijk: Pauline Taquet (6), Anne Krickel (4), Marie Bougard (4), Myrthe Merkem (2), Fleur Verstappen en Elena Arnoldy. Sharon Bergrath scoorde niet, maar gaf wel 4 assists.
In de volgende ronde op 17 september zullen twee ploegen aantreden van Standard: de B-ploeg ontvangt Wuustwezel (2de klasse B) voor hun eerste bekerwedstrijd terwijl de C-ploeg de vice-kampioen van eerste klasse van vorig seizoen ontvangt, Zulte Waregem.
Bij de vriendschappelijke wedstrijden.
In Jodoigne won de B-ploeg met grote cijfers: 0-16 dankzij doelpunten van Valérie Schuilen (7), Karlijn Knapen (4), Mathilde Bernard, Chloé Halbach, Caro Gielen, Gwyneth Vanaerode en Sloane Georges.
Veel jonger, maar toch even dominant waren de U13 die MCS Liège 0-10 om de oren gaven met doelpunten van Léa Fregesse (2), Luka Maillard (2), Zoé Oversteyns (2), Marine Rosala, Tiffany Mean, Marie Benoit en Mai-Li Hagelstijn.
De wedstrijd van de U11 was een kleiner verschil, op KSC Tongeren wonnen ze met 7-9.

Begin van de Beker van België
Hoewel de eerste wedstrijden al op 13 augustus werden gespeeld begint nu zaterdag de bekercompetitie pas echt voor Standard met een eerste officiële wedstrijd van de C-ploeg die om 16u Bellevaux-Ligneville ontvangen. Daartegen is het pas op 17 september, bij de volgende ronde dat de B-ploeg mee in de dans springt. En de A-ploeg komt pas in actie in de achtste finales.
En één week voor de herneming van de kampioenschappen staan er enkele oefenwedstrijden op het programma. Om 10 u in de ochtend gaan de U11 naar KSC Tongeren, om 13u spelen de U13 tegen MCS Liège en om 16u gaat de B-ploeg naar Jodoigne.
De laatste wedstrijd dit weekend wordt gespeeld in Kroatië en is tegen Osijek om 17u, het is de laatste wedstrijd in het kwalificatietoernooi van de UEFA Women's Champions League waar Minsk reeds de hoofdprijs pakte.

Ouder, sterker
Gisterenavond in Zepperen-Brustem hebben de 4 jeugdploegen van Standard zich goed geweerd ondanks het leeftijdsverschil met de tegenstander. Voor de allerkleinsten waren er overwinningen. 3-5 bij de U11 en 0-3 bij de U13 (goals van Léa Detail, Enora Matté en Mai-Li Hagelstijn). De U14 behaalden een 2-2 gelijkspel, maar de kadetten, die het opnamen tegen tegenstanders die veel groter waren, verloren met 7-2 (goals van Maxine Franco en Loriana Gerard).

Minsk in de zestiende finales
Met hun twee overwinningen tegen Standard en Osijek zijn de Wit-Russen van ZFK Minsk zeker van kwalificatie voor de zestiende finale van de UEFA Women's Champions League zo hebben de resultaten van zondag geen belang meer.
De wedstrijd tegen Osijek zal dusdanig de laatste oefenwedstrijd worden voor aanvang van het kampioenschap dat nu zaterdag begint voor de andere Belgische ploegen.

Dragon opnieuw vernedert
Na het zware verlies tegen Osijek kregen de Macedoniërs van ŽFK Dragon 2014 opnieuw een pak slaag, 11-0 dit keer tegen Standard met 5 doelpunten van Sanne Schoenmakers, twee van Davinia Vanmechelen, Zoë Van Eynde, Sarah Wijnants en Julie Biesmans scoorden telkens één maal en er was nog een owngoal van de doelvrouw van de tegenstanders. verslag fotogalerij
Nu is het hopen op winst van de Kroaten tegen Minsk zodat de Luikenaars hun lot in eigen handen hebben in de laatste wedstrijd.

Standard speelt tegen Dragon vandaag
Ter gelegenheid van de tweede kwalificatiewedstrijd voor de UEFA Women's Champions League speelt Standard vandaag om 17u tegen de Macedoniërs van ŽFK Dragon 2014. Gen van beide ploegen haalde punten tot nu toe en Dragon mocht 14 tegendoelpunten incasseren in hun eerste wedstrijd.
Maar niet enkel de A-ploeg speelt op deze donderdag, de vier jeugdploegen spelen allen in Zepperen-Brustem waar alle wedstrijden om 18u zullen gespeeld worden.

Laatste uitslagen

A-ploeg
Osijek - Standard fotogalerij verslag 1-1
Standard - Dragon fotogalerij verslag 11-0
B-ploeg
Standard - USGTH fotogalerij 2-1
Standard - Massenhoven fotogalerij verslag 0-2
C-ploeg
Standard C - Bellevaux 18-0
Standard - USGTH fotogalerij 1-0
U16 ploeg
Thier-à-Liège - Standard fotogalerij 0-9
Standard - Westerlo fotogalerij 3-2
U14 ploeg
Standard - Liège verslag 4-3
Standard - Vaux-Borset fotogalerij verslag 2-2
U13 ploeg
Standard - Westerlo fotogalerij 6-1
Standard - Lierse fotogalerij verslag 1-4
U11 ploeg
Thier-à-Liège - Standard fotogalerij 6-7
compteur